FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 30 nov 2012, 18:11

terabajt je napisao/la:
refree je napisao/la:Gracic je bio juce kod Imamovica i poprilicno se moze reci da je to gotova stvar. Prica se da bi istocnu tribinu trebao Gracic da zavrsi a zauzvrat njemu bi pripali prateci objekti.
Dat mu cijeli stadion nek napravi njemu prostorije na odredjen broj godina a posle u vlasnistvu opstine tako je svugdje u svijetu.
Dat mu usput i OKK Slobodu, neka i one radijatore otjera! :mrgreen:
Hajde sada da vidimo kako nece ovo nasi prihvatiti, bio bi lom! :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 30 nov 2012, 18:12

refree je napisao/la:Gracic je bio juce kod Imamovica i poprilicno se moze reci da je to gotova stvar. Prica se da bi istocnu tribinu trebao Gracic da zavrsi a zauzvrat njemu bi pripali prateci objekti.
Obojica su odlicni biznismeni i znaju sta ce... Gotova stvar. Jasmin je samo i ceko ovako nesto, ne bi me cudilo da je zapravo on incijator price.
inace ?

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 nov 2012, 18:14

Živio Jasmin Imamović spasitelj Slobode i sporta u Tuzli! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 nov 2012, 18:14

kada očekujete da se potvrdi ova vijest, i da se prestane s spekulacijama?

P.S. Šta će biti s FK SLOBODA ako ovo prođe?

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 30 nov 2012, 18:14

katalinski je napisao/la:
JohnLowe je napisao/la:Da se prestane koristiti rijec "Fuzija" jer ovo nije fuzija

;)
a mozda bude fuzija
Ako je Gracic lud da plati X miliona KM Slobodinog duga - Onda jest Fuzija ;)
inace ?

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 nov 2012, 18:14

Imal neko kakvu pouzdanu informaciju?
Vec me hvata neka euforija oko svega ovog.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 30 nov 2012, 18:16

JohnLowe je napisao/la:Da se prestane koristiti rijec "Fuzija" jer ovo nije fuzija

;)
daj nam reci upuceni sta je posto vidim da sve znas :ugeek:
075

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 nov 2012, 18:17

U pravu je covjek. Fuzijom nastali klub preuzima SVE obaveze klubova od kojih je nastao.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 nov 2012, 18:18

Probisvjet je napisao/la:Živio Jasmin Imamović spasitelj Slobode i sporta u Tuzli! :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: kraljaa..
Imas li kakvih informacija ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 30 nov 2012, 18:19

neroazzuro je napisao/la:U pravu je covjek. Fuzijom nastali klub preuzima SVE obaveze klubova od kojih je nastao.
To niko lud ne bi prihvatio.Imate cist klub Olimpic dodaj i pisi sta hoces,pustite budalastine.Realne su vam sanse da po prvi put u evropu izadjete,napravite kontinuitet i to je to.

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 30 nov 2012, 18:21

TzBulevar87 je napisao/la:

;)
neroazzuro je napisao/la:U pravu je covjek. Fuzijom nastali klub preuzima SVE obaveze klubova od kojih je nastao.
:roll:
inace ?

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 30 nov 2012, 18:23

Najaktivniji podforum FK Sloboda Tuzla trenutno, odavno nije ovako aktivna tema bila, mislim nikad.
ja sam skeptican po pitanju ovoga, prije svega zbog naziva "fuzija" ,
jer to definitivno nije ono sto se sada radi.
Fuzija bi bila kada bi Olimpic i Sloboda se udruzili i zajedno pokusali izaci iz svih problema koje je Slobodu snaslo, Dakle u toj racunici Olimpic nebi dobio nista osim duga, koji Sloboda vuce sa sobom, dakle u pravoj fuziji dug bi ostao,a Sloboda bi profitirala jedino automatskim plasmanom u PL i jakim igrackim kadrom, mada opet bi to bila rupa bez dna(puno ljudi bi se pitalo).
a mislim da je vrijeme da neko otvoreno kaze da se u ovom slucaju ne radi o fuziji.
Sloboda se gasi! Olimpic seli u Tuzlu! Olimpcu se mijenja ime u Sloboda 1919, dakle godina osnivanja "Slobode 1919" je 1993.
ili da banalizujem, ako se to desi, ovaj podforum na kojem sada pisemo "FK Sloboda Tuzla" se brise, podforum "FK Olimpic" mijenja naziv u "FK Sloboda 1919" i mi svi nastavljamo diskusiju tamo na temi Olimpica koja bi malo zivnula napokon.

eto dakle nema nema tu fuzije niti bilo kakvih atomskih eksperimenata "cijepanja i spajanja jezgra razlicitih atoma" , vec obicno, staro, prosto, bosansko "cijepanje drva sjekirom".

Da ne mislite da ja sad nesto lose mislim o tome, iako sam inace protiv modernih shvatanja fudbala i uplitanja novca i visih interesa u igru, mislim da je ovo odlican potez za BH sport.
sto se mene tice "Sloboda 1919" ce za mene dostojno zamijeniti i Olimpic i Slobodu, dakle, nece mi nedostajati Olimpic ,a "Slobodu 1919" nikad necu ja do kraja prihvatiti kao sadasnju Slobodu i vazda ce biti :"skim danas igra Olimpic?" Ali bez obzira sto je ja LICNO necu prihvatiti, ipak ta "sloboda 1919" ce doci sa svojim Fukarama i biti vjerovatno kandidat za europu,samim tim sa SPORTSKOG aspekta ce imati moje postovanje.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 30 nov 2012, 18:23

;)
Gasenje kluba FK Sloboda, preimonvanja kluba FK Olimpic i premjsetanje sjedista FK Olimpica iz Sarajeva u Tuzlu. U historiji kluba ce vam pisati da ste nastali u Sarajevu 1993 godine. Ukratko ovo ce vam biti historija http://bs.wikipedia.org/wiki/FK_Olimpic_Sarajevo" onclick="window.open(this.href);return false;
NO PYRO NO PARTY

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 30 nov 2012, 18:24

Probisvjet je napisao/la:Živio Jasmin Imamović spasitelj Slobode i sporta u Tuzli! :mrgreen:
:mrgreen: ..ako se to ostvari, onda neka gradi još fontana, jezera i šta sve ne. Realno, kovat' ćemo ga u zvijezde. Sloboda će nam procvjetat', Tuzlu je Jasmin lijepo izgradio. Čovjek će preko noći postat' omiljena ličnost u Tuzli. Mislim da je moguće da Gracić da 500.000 da se napravi statua za velikog Tuzlanskog vođu Jasmina :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 30 nov 2012, 18:26

Buu je napisao/la:

;)
Gasenje kluba FK Sloboda, preimonvanja kluba FK Olimpic i premjsetanje sjedista FK Olimpica iz Sarajeva u Tuzlu. U historiji kluba ce vam pisati da ste nastali u Sarajevu 1993 godine. Ukratko ovo ce vam biti historija http://bs.wikipedia.org/wiki/FK_Olimpic_Sarajevo" onclick="window.open(this.href);return false;
Ukoliko tako bude, od ovoga nema ništa.

Imamo i mi svoje konje za trkanje.

Zadržavamo naše atribute, pusek, hvala ti što se brineš za nas :D
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 nov 2012, 18:26

Buu je napisao/la:

;)
Nemoj bezze pisati nesto sto ne znas,vidjecemo kako ce se stvari odvijati..ne vjerujem da ce nasi pristati da pise da je klub osnovan 93 godine ;) pusti da se sve rijesi i onda mozemo pricati o tome..

Sto se vi previse brinete za nas :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 30 nov 2012, 18:29

Buu je napisao/la:

;)
ma dobro si ti to meni, to je tvoja zelja a realnost nesto drugo.. fuziranjem klubova gasi se samo jedan u ovom slucaju sloboda, bravo momcino :lol:
075

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 30 nov 2012, 18:31

FliX je napisao/la:Ako se ujedine, propast ce oba kluba. Jedan propada odmah, a drugi za godinu-dvije kad-tad..
Sjeca li se neko kako je zavrsena fuzija "Zenica" & "Djerzelez" :?:
stvarno se to ne moze porediti sa ovim jer sloboda ima navijace sto je najbitnije

i nemojte misliti da neko ima sta protiv te vase "fuzije" ali mora vam biti jasno da se odricete tradicije i to vam pokusavamo reci
vi kazete da je toliko losa situacija da ste spremni i na prijedlog gracica, onda vam samo mozemo pozeliti srecu s tim novim klubom!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 nov 2012, 18:32

evo objašnjenja pojma fuzije iz fizike: "U fizici nuklearna fuzija je proces u kome se više nuklearnih jezgra spaja pri čemu se stvara teže nuklearno jezgro".

Ako ovo primjenimo na Slobodu i Olimpic, onda će se stvoriti treći klub, a kako će se zvati, zavisi od njih samih...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 30 nov 2012, 18:34

TzBulevar87 je napisao/la: ma dobro si ti to meni, to je tvoja zelja a realnost nesto drugo.. fuziranjem klubova gasi se samo jedan u ovom slucaju sloboda, bravo momcino :lol:
Ja ti kao pravnik mogu reci da ce tako pisati u knjigama kao sto momak kaze. Ova danasnja Sloboda pravno nece imati nikakve veze sa tom novom slobodom, izuzev da ce odredjeni kadar i igraci preci u olimpik koji bi se preimenovao u Slobodu.

Nema sanse da ce Gracic preuzeti dug Slobode, tako da NECE biti fuzije na papiru, nego samo u praksi. Ne znam zasto je to tesko shvatiti.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 30 nov 2012, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.