Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Principatus » 30 nov 2012, 10:34

Adi_Zepce je napisao/la:
Principatus je napisao/la:"Kada bih znao da me ljudi iz bh. Saveza žele, sve bi bilo lakše."

Kaze Seferovic. I ovom recenicom kaze u stvari ono sto je najvaznije. Igraci moraju znati, da se na njih racuna. Niko nece napustati svoje sigurno mjesto u svicarskoj reprezentaciji, u kojoj je odrastao, kako bih se nadao da ce ga neko mozda pozvati.
To je ono o cemu vecina nas ovdje cijelo vrijeme pise.Pola tih igraca uopce savez nikad nije kontaktirao i onda ako odaberu drugu zemlju pljuju se sa svih strana.Mislim da nije sam Seferovic koji nije kontaktiran,da vjerovatno nikada nisu kontaktirali ni Dilavera,M.Vrancica,Vuckica i dr.Samo se nadam da su kontaktirali Bicakcica i Kolasinca,da njih dva necemo izgubiti.
Pa da, zamisli sebi sljedece: Momak je odveo Svicarsku U17 do titule svijetskog prvaka.
A nas ga savez nikad nije kontaktirao. :shock: :lol: Pametnom dovoljno.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 30 nov 2012, 12:05

[youtube][/youtube]

- 2011/12 najbolji igrač Lecha iz Poznana
- u ovoj sezoni primio samo 11 golova - najbolji golman Ekstraklase, Lech drugi na tabeli.
- poslije Begovića naš najbolji golman, ali nije u repci!
Čelik Zenica 1945

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 nov 2012, 13:43

@ Nimla_RZ upravu si 100 %, ali uvijek ima ali ...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 nov 2012, 13:59

slika

Nakon dugo vremena nesto i za njega, :arrow: http://sportsport.ba/ino_fudbal/cocalic ... oziv/92993" onclick="window.open(this.href);return false;
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 30 nov 2012, 15:11

Coca odavno treba ne samo da je pozvan vec i da igra standardno umjesto onog parmaka iz 54. Ruske Lige.... Ne mogu da vjerujem ko sve ima prednost nad njim.... Dodje mi da placem.... Zahirovic, Medunjanin, Sesar i meni vrlo drag igrac Svraka (al' opet Coca je bolji od njega na zadnjem veznom)..... Samo sjesti plakat i nadat se da ce ga Teletina pozvat jer se Medunjanin uveliko zvao dok je igrao standardno u Izraelu, pa evo ovaj igra standardno pa cak i bolje od Mede (koji je zbog nekvaliteta otpario iz Izraela) pa se ne poziva.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 nov 2012, 15:26

Kad Cocalicev Maccabi bude na FTV-u, dobit ce poziv, do tad nista.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 nov 2012, 15:36

Ja nikad nisam gledao ni Harisa dok je igrao u Izraelu a kamo li Cocalica, sto sam gledao Hareta jeste utakmica Makabi - Zeljo. Ruku na srce Hare je pomogao dosta reprezentaciji, radi se o odliconom igracu samo je imao nesrecu da ima posla sa budalom od trenera pa dugo vremena ne igra, nesto slicno kao Misimovic, a znamo da i jedan i drugi ginu u reprezentaciji. Nije mi jasno da neko moze nesto da prigovori Zahirovicu, momak je fantastican u reprezentaciji koliko samo lopti pokupi i protivnickih napada zaustavi.

Hajde Sesar, Svraka i neako da se "kritikuju" jer dolaze iz super jadne PL BiH, ali do sada nisu imali neke vece greske. I moze se reci da je glupo da oni imaju prednost naspram nekih iz jacih liga.

Kao sto rekoh ja nisam gledao utakmice Cocalica dok je igrao u Panionsu a ni sada dok je u Izraelu pa i ne mogu da kazem svoj zakljucak za njega, a smijem potpisati da 98,9 % raje sa ovog foruma također ne gleda i ne prati Izraelsku ligu tako da ne znam odakle oni donose zakljucke.

Na kraju treba pozvati i njega i malu armiju ostalih igraca koji su "potencijalni" samo se bojim da je sada kasno za to, a ono glavno pitanje je koliko njih zaista ima kvalitetu za reprezentaciju.

Pozz ... ;)

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 nov 2012, 15:41

Zahirovic i Medunjanin su dobri igraci, fkt su dobri i ne moze im se prigovoriti.
Cocalic je standardan u solidnom Izraelskom klubu, dok Zahirovic nije bas standardan u soldinom ruskom drugoligasu.
I mislim da sa tim cinjenicama Cocalic ne moze biti losiji igrac od Zahirovica, samo bolji.
Zasluzio je poziv milion posto, ne kazem da je zasluzio da odmah igra u prvoj, ali poziv jeste !
I gledao sam Cocalica u Panionisu gdje je bio fkt super,igrao zadnjeg veznog, znao postici i gol.

Moje misljenje.

Edit

Zahirovic u 22 kola, odigrao 435 minuta.
Cocalic u 12 kola, odigrao 457 minuta.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 nov 2012, 15:47

Kamo srece da nasa reprezentacija ima barem neki "scauting" da imaju neki ljudi da prate ove igrace pa makar i preko televizora, interneta. Kao da Pape redovno gleda utakmice a kamoli nesto drugo, cisto sumnjama.

To je nas problem, a da ne pricamo o tome kada dođe na red ova preocedura za dokumente, pasose. I za to treba da neko bude zaduzen ali ocigledno da to nije rjeseno.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 nov 2012, 15:51

Elegant je napisao/la:Kamo srece da nasa reprezentacija ima barem neki "scauting" da imaju neki ljudi da prate ove igrace pa makar i preko televizora, interneta. Kao da Pape redovno gleda utakmice a kamoli nesto drugo, cisto sumnjama.

To je nas problem, a da ne pricamo o tome kada dođe na red ova preocedura za dokumente, pasose. I za to treba da neko bude zaduzen ali ocigledno da to nije rjeseno.
Slazem se.
Ali opet Cocalic je vec u neku ruku izgradjen igrac, poznat javnosti u BiH, nije mu potreban neki poseban skauting da dobije samo poziv, pa ako Pape odluci da ne valja, ne mora ga vise nikad zvati.

Ponavljam, ovo je moje misljenje.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 nov 2012, 20:07

Ja smatram da coca nebi trebao dobit poziv kao ni zahirovivic...besic I sesar su bolji igraci od njega tj imaju puno bolju tehniku pregled I pass igru od njega... Coca nije los ali mi smo u situaciji u kojoj nas pape totalno ogranicava pozivajuci igrace tipa zahirovic medunjanin ibricic itd koji nicim nezasluzuju da budu tu...neko iznad mene rece da je medunjanin super dobar igrac itd , pa ako je tako dobar zasto onda nikad ni u jednom klubu u kojem je igrao nije bio standardan ...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 nov 2012, 20:12

ceze je napisao/la:Zahirovic i Medunjanin su dobri igraci, fkt su dobri i ne moze im se prigovoriti.
Cocalic je standardan u solidnom Izraelskom klubu, dok Zahirovic nije bas standardan u soldinom ruskom drugoligasu.
I mislim da sa tim cinjenicama Cocalic ne moze biti losiji igrac od Zahirovica, samo bolji.
Zasluzio je poziv milion posto, ne kazem da je zasluzio da odmah igra u prvoj, ali poziv jeste !
I gledao sam Cocalica u Panionisu gdje je bio fkt super,igrao zadnjeg veznog, znao postici i gol.

Moje misljenje.

Edit

Zahirovic u 22 kola, odigrao 435 minuta.
Cocalic u 12 kola, odigrao 457 minuta.
Zahirovic je igrac koji samo zna presjecati protivnicku igru,ali pasovi su bolji u Begovica nego kod njeg.
Zalosno je sto svi njegovi pasovi idu ka stoperima,nikada naprijed.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 nov 2012, 21:48

Buric danas ni na klupi, zna li ko sta je sa njim?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 30 nov 2012, 21:49

Rame ga zeza,nece braniti do kraja polusezone,to jest ovu i sledecu utakmicu ;)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 nov 2012, 22:10

I on treba ici iz ovog Lecha, ovo je uzasna ekipa, evo kuci sa Slaskom 0-3, odron.
Stila se spasio pa makar i u Karpate.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 01 dec 2012, 04:29

Opet Jahić proziva Sušića po avazu.
Treba shvatiti da je nanizao 3 partije u kojima smo primali golove njegovom direktnom krivicom(Portugal,Irska,Meksiko) i da je zasluženo ispao iz ekipe.
Jest da je i Sušić vala komotno poslije tih rezultata mogao ispasti iz reprezentacije :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 01 dec 2012, 09:22

Nije prvi a nije ni zadnji. Hasagic, Berberovic, Jahic, Muratovic, Vladavic,.. svi oni koji su srali za reprezentaciju (samo je Hasaga bio dobar za nas). Da bi bili dobri, nebi imali ovakav kompleks.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 01 dec 2012, 09:25

Dylan Dog je napisao/la:Opet Jahić proziva Sušića po avazu.
Treba shvatiti da je nanizao 3 partije u kojima smo primali golove njegovom direktnom krivicom(Portugal,Irska,Meksiko) i da je zasluženo ispao iz ekipe.
Jest da je i Sušić vala komotno poslije tih rezultata mogao ispasti iz reprezentacije :mrgreen:
Pa normalno da ce biti los kad ga gura na pozicije na kojim frajer nije odigrao sveukupno 10 utakmica u karijeri....
Pa cesce je igrao napadaca jos dok je bio u Zelji, bio je prvi strijelac Lige na polusezoni i onda se ispalio u Aris.....
Sto ga ne gura na pravoj poziciji, stopera ili zadnjeg veznog(ovdje je jos bolji).... Kao sto je Ciro radio.... Pa se ne brukasmo protiv jacih repki, osim mozda malo sa Spanijom, al' to je svakako bilo revijalno....

Mada nije da ga toliko pozivam u repku jer nam sad i ne treba, ustvari kad bi ko onog kloca iz 54. Ruske Lige izbacio onda bi ga pozvao jer je ovaj 467474x kvalitetniji od njega...... Ipak zbog godina sam vise za Cocu i ako bi zvao nekog gerijatrixa to bi bio borac rahim iako skoro vise i ne igra za CSKA..... Al' sa jednom nogom je bolji od Pokusajevog Pokusaja....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 01 dec 2012, 16:20

Hypnose,Jahić je i protiv Portugala,i protiv Irske i protiv Meksika igrao na poziciji stopera.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 01 dec 2012, 16:23

Dylan Dog je napisao/la:Hypnose,Jahić je i protiv Portugala,i protiv Irske i protiv Meksika igrao na poziciji stopera.
Nazalost Jahic je bio katastrofa i protiv Irske i protiv Mexika. U sastavu bi mozda i imo mjesta al u prvih jedanaest nikako. Al za onaj gol u Genku mu hvala od srca!! :D
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.