ekom je napisao/la:Ti si stvarno upucen i objektivan si jel de? Pogotovo citam ovaj dio iz sad vec daleke proslosti, velez je u BiH uvjek bio treci klub iza Zelje i Sarajeva(ovo ce ti potvrditi sve i jedan stari navijac iole objektivan), u to vrijeme je cijela Hercegovina bila uz velez a da ne pricam da ste bili i Titov omiljeni klub tako da ste odavno izgubili predznak RADNICKI klub koji ste u pocetku i imali i presaltali se na rezimski, bez obzira na takve stvari velez je bio i dalje simpaticna ekipa velikom broju ljudi sirom BiH i imali su par jako dobrih sezona iza sebe! Bez namjere da umanjim nekadsnje velezove uspjehe Zeljo ima samo jednog konkurenta Sarajevo, nije mi mrsko sto ste se digli iz mrtvih, nit ste mi dragi nit mrski al popustite malo, glumite veceg katolika od papederby county je napisao/la:Ako gledas od 95 mozda i jeste, ali sve do tad tesko momcino, teskoo.....Mandrak je napisao/la:Šta vam je veležovci? samo spamate ovu temu.Ne poredite Želju sa Veležom -ne ofirajte se bezveze.Porede li englezi Arsenal sa Blackburnom? zna se vrlo dobro ko je ko u bh. fudbalu.Zna se vrlo dobro da je Željo najveci bh tim svih vremena,prema tome svaka prica je suvišna.
Ja zaista ne vidim nista lose u tome sto smo bili omiljen Titov klub, jer valjalo je i to zasluziti. Vis-a vis tvoje konstatacije da smo bili radnicki, a kasnije postali rezimski, moram ti reci i sljedece: Velez je uz Hajduk iz Splita dao najvise narodnih heroja, i ja sam ponosan na tu svijetlu tradiciju.
Velezova zla kob i usud je da danas u ovom poganom vremenu na vjetrometini nacionalnih prepiranja i sukoba - samim tim ostao je bez stadiona te dobrog dijela igraca i aktivista.
Danas kada su iscasene sve moralne vrijednosti, kada je mjerilo dobrog novinarstva Avaz , na celu sa Gusinjskim skorojevicem Fahrom Radoncicem, kada svaka budala moze da pise o fudbalu i medijski naravno eksponira Zelju, ( da ne kazem i Sarajevo, mada nemam nishta protiv ovih klubova), a bez da se malo osvrne i na ostale klubove, sta ces ocekivati od djecaka koji imaju 19, 20 nego da i ne znaju za Velez, i njegove uspjehe.
Cilj ove rasprave nije da se obezvrijedi Zeljo, vec jednostavno da se potcrta i apostrofira nesto sto je nekad vrijedilo, a sto je danas na najboljem putu da opet vrijedi.