FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

trojan5
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la trojan5 » 02 dec 2012, 13:15

ovaj Elegant stavrno retardiran...sa ovim zeljom,jak klub drama !!!!
gotivi Zajku .,dadni mu sestru jarane ako imas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jedan grad,jedna ljubav .. Sloboda u srcu
FKR87-Tz

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 02 dec 2012, 13:30

Kako ce se zvati navijaci novog kluba ? Kad nastupa fuzije izmedju vucova i fukara ?
NO PYRO NO PARTY

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 dec 2012, 13:39

Ja vas ne provociram sam kazem ono sto je realno, da ne mozete preko noci postati super jaki klub kako vi prizeljkujete. Ponasate se tako a da mi je samo znati na kojem osnovu, do jucer igracki kadar Slobode muku mucio u prvoj ligi FBiH, jos ranije u PL jos gore, sa Slavijom sam sebe prokockao, a sad bi osvajali titule u elitnom drustvu, imali neke egzibicije po evropi. Sva sreca pa ce vam 90% tima biti sadsnji igraci Olimpika + par iz Slobode.

Prvo skoci pa reci hop ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

slobodatuzla
Kontakt:

Post Postao/la slobodatuzla » 02 dec 2012, 13:43

Elegant je napisao/la:Ja vas ne provociram sam kazem ono sto je realno, da ne mozete preko noci postati super jaki klub kako vi prizeljkujete. Ponasate se tako a da mi je samo znati na kojem osnovu, do jucer igracki kadar Slobode muku mucio u prvoj ligi FBiH, jos ranije u PL jos gore, sa Slavijom sam sebe prokockao, a sad bi osvajali titule u elitnom drustvu, imali neke egzibicije po evropi. Sva sreca pa ce vam 90% tima biti sadsnji igraci Olimpika + par iz Slobode.

Prvo skoci pa reci hop ...

Druze jel ti promislis prije neg sto napises bilo sta, PL ce Sloboda igrati sa vec uigranim i jakim kadrom iz Olimpika, samo sto ce dobiti enormno vecu podrsku i navijaca i grada i bilo koga drugog koga Sloboda zanima, Olimpik je i u sarajevu mogao uzeti titulu da je imao bilo kakvu podrsku, za taj klub je Nijaz radio sam i vidi sta je postigo sam, 3. na jesenjem dijelu, svaka njemu cast, ovdje je dobrodoso i nasu ce punu podrsku imat, ne mora odma bit sve sto hocemo , ima sljedeca sezona ;)
Slatina,Krojcica,Brcanska malta i Stupine
Bulevar,Batva,cijela Jala i Crvene njive,
Sloboda je ovdje sveta rijec je ime,
crveno crna je boja care zato se gine

Sloboda Tuzla 1919 <3

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 02 dec 2012, 13:48

Ma meni to uopste nije vazno nek igramo i 1 federalne samo nek se dugovi obrisu da klub moze normalno radit.

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 02 dec 2012, 13:51

viKK je napisao/la:smješno mi je kad dođu neki navijači želje i onda namjerno se nabacuju svojim "velikim osvojenim titulama" , njima smeta što će sad imat još jednog konkurenta, pa ne luta ovaj džaba po temi.
Elegant, kad Željezničar izađe iz bosne javljaj se... Titule prvaka Bosne i kupa bih (to su one koje jedino mogu osvojiti) , ko da ikog to (van BiH) zanima ? Daj spusti se na zemlju. Praviš Barcelonu od Želje. Jednom klubu se konačno otvaraju vrata da se riješe problema i da se vrate tamo gdje pripadaju , a ti sad tu dolaziš da se praviš glup.
Dolazim u miru! :mrgreen: Hoćeš da dokažeš da Olimpic trenutno nije konkurent Želji i ostalima? Pišeš kao da ćemo u Premijer ligi ubuduće imati i Olimpic i novu, jaku Slobodu, znači dva tima... a već sam u ranijem postu napisao da je Olimpic sa navijačima potpuno druga stvar, sigurno jači nego do sad, ali i vi malo pretjerujete (čast pojedincima) kao da će Premijer liga sad dobiti jednu Slobodu koja će biti, ne znam, poput Dinama u Hrvatskoj... treba realno gledati na stvari. Ponavljam, dobra stvar za bh fudbal, za vas, kao što si napisao u zadnjoj rečenici, i vjerujem da će ovo imati, kao što već sad ima, dobar odjek među rajom i da će tribine biti dobro popunjene. ;)
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 02 dec 2012, 13:57

Mi mislimo da će Sloboda biti svake sezone u borbi za evropu, a ponekad i u borbi za titule. Niko ne kaže da ćemo dominirati, osvojiti 5 titula, itd. Dakle, misli se na redovnu borbu za evropu, a moguće i za titule. Uz navijače, uz podršku grada (općine), to bi se moglo ostvariti. Grad će sigurno ulagati u Slobodu sada kada su čista posla, jer to je ono što Jasmin i želi.

Ne znam šta tu nije jasno i šta tu nije realno ?!
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 dec 2012, 13:58

fukara87 je napisao/la:Iskrenoo mislio sam da ce se prije Kosarka vratit u Tuzlu, a vidi sad preokreta :D , nadam se da ce se sve rijesit u ponedjeljak eventualno u utorak pa da znamo na cemu smo, da to sve bude kako treba.
Vraća se i košarka polako u grad. :mrgreen: Jeste da to nikad neće biti NAŠA DITA, al' ipak je lijepo kada vidiš da se i ovaj novi klub, satkan u tuzlanske djece i ostalih talentovanih košarkaša (doduše, ima ih i zalutalih, no njih ćemo se postepeno rješavati :mrgreen: ), snalazi u A-1 ligi i krupnim koracima, na 1. mjestu trenutno, korača tamo gdje mu je i mjesto - u Primeiru. A, kakva je konkurencija i tamo, mislim da komotno mogu tavoriti u sredini, možda čak i nešto više. No, o tom - potom...

Btw, Ukoliko ima neko da ne zna OKK Sloboda je sinoć razmontirala OKK Čelik (valjda je tako, ispravite me ako griješim) 95-66 i nastavlja u jakom ritmu. Jedina mrlja je bio onaj poraz od Brčkog čini mi se.

Nego, skrenuh dosta s teme; i ja željno, kao i svi vi, isčekujem ponedjeljne vijesti i tu "fuziju", ili kako god da se zove. Uskoro ćemo znati na čemu smo, cijela javnost se digla, konačno da je i Sloboda glavna tema u gradu...

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 02 dec 2012, 14:05

Evo jedne vijesti koja vam se možda neće svidjeti. Jutros sam na kafici čuo kako roditelji iz škole fudbala Novi Grad govore i o protestima pred opštinom. Ta škola je povezana sa Olimpicom i hoće da treže veću podršku za školu i klub u smislu terena i slično. Nemojte me shvatiti pogrešno samo sam prenio šta sam čuo a ne znam baš pojedinosti.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 dec 2012, 14:09

open je napisao/la:Evo jedne vijesti koja vam se možda neće svidjeti. Jutros sam na kafici čuo kako roditelji iz škole fudbala Novi Grad govore i o protestima pred opštinom. Ta škola je povezana sa Olimpicom i hoće da treže veću podršku za školu i klub u smislu terena i slično. Nemojte me shvatiti pogrešno samo sam prenio šta sam čuo a ne znam baš pojedinosti.
Pa logično da se ljudi bune, ybg nije svejedno jer ta djeca ne bi više mogla u Olimpicu trenirati i morali bi do Tuzle, što je svakako malo vjerovatno da će se desiti. Međutim, Gracić upravo svjesno žrtvuje tu akademiju jer u Slobodi ima praktično iste (ako ne sada i bolje) uslove i do bola talentovanu djecu.

Hajd', valjda ne bude s tom pojedinošću većih problema. :|

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 02 dec 2012, 14:13

Večeras je sastanak navijača i Gracića gdje ce svi iznjet ono sto misle, Gracis je rekao ako ne bude imao podrsku navijača nece biti od ovog nista.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 02 dec 2012, 14:21

Moram priznat' da strepim da l' će sve ovo uspjeti. Valjda navijači znaju da je ovo najbolje za klub, da smo u svakom slučaju bliže gašenju, nego napretku. Kao što je dosta puta ovdje rečeno, ovo nije nikome drago, al' je nužna potreba.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 dec 2012, 14:23

Trebalo bi da navijači shvate šta je najbolje za naš klub. Ovo dođe kao dar s neba i svijetla tačka nakon godina tame i loših zbivanja u klubu. Pa, bolje je ovo 1000x od gašenja, koje bi došlo kad-tad, ili fuzije/spajanja s Mramorom i sl. :? I kao što @JTS reče, nikom nije drago, al' cilj opravdava sredstva. Nužda nas tjera na ovo, a kad se malo bolje sagleda - ovo uopće nije tako loše rješenje. ;)

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 02 dec 2012, 14:29

Graciću bi pametnije bilo da ima dvije škole u Tuzli i Sarajevu i onda šta valja iz Sarajeva dovede u Tuzlu nek igraju
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 dec 2012, 14:33

Heller je napisao/la:Graciću bi pametnije bilo da ima dvije škole u Tuzli i Sarajevu i onda šta valja iz Sarajeva dovede u Tuzlu nek igraju
Vjerovatno ce tako i biti. Para ima da to financijski izdrzi, a sto bi svoju djecu prepustao Zelji ili Sarajevu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 02 dec 2012, 14:38

Ovo je 99,9% sve završeno.

8-)

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 02 dec 2012, 14:45

Dolazak Gracića u FK Sloboda je mač sa dvije oštrice, sa jedne strane imamo čovjeka koji je multi milioner i koji želi uložiti svoj novac a sa druge nekada poznat klub u ex. Yu. koji grca u problemima, koji igra u drugoj ligi i koji je skoro pa vec bankrotirao, čija će biti zadnja !? mislim da je jasno to.
Gracić sa Olimpicom pored Želje i Sarajeva u gradu Sarajevu realno nema mjesta, posjecenost na utakmica kada ne igraju sa ova dva kluba je 150. - 200. ljudi max., čovjek je dolazio u sukob sa kim je prije stigao, na silu i na pare želio je biti No.1, eh sad sve ono sto nema Olimpic kao klub to ima Sloboda, počev od tradicije, historije, navijača, stadiona, uspjeha u ex. Yu. itd. i tu Gracić vidi svoju šansu, fuzijom Olimpica i Slobode dobit će sve sto nije imao kao vlasnik FK. Olimpica.
Gracić i ako dodje u klub i uloži svoje pare realno je za očekivati da ce se igrati po njegovom, dovest ce svoje ljude, dovodit ce igrace, sponzore itd. uglavnom sve po njegovom, realno je razumjeti da Fukare sa ovakvom situacijom u klubu žele uspjehe i vracanje u Premijer ligu pod svaku cijenu, na stranu kakav je Gracić čovjek i kakvi su njegovi ciljevi, bitno je da on ima para i da uloži u Slobodu a ostalo je sve nebitno i to kao sto rekoh je mač sa dvije oštrice, opet sve to treba uzeti sa rezervom jer jednostavno receno Gracić vazi za lopovčinu u Sarajevu koji nista neradi sa razlogom pa tako ni ovu priču koja mu nije ni prva ni zadnja.
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 02 dec 2012, 14:51

Cisco je napisao/la:Dolazak Gracića u FK Sloboda je mač sa dvije oštrice, sa jedne strane imamo čovjeka koji je multi milioner i koji želi uložiti svoj novac a sa druge nekada poznat klub u ex. Yu. koji grca u problemima, koji igra u drugoj ligi i koji je skoro pa vec bankrotirao, čija će biti zadnja !? mislim da je jasno to.
Gracić sa Olimpicom pored Želje i Sarajeva u gradu Sarajevu realno nema mjesta, posjecenost na utakmica kada ne igraju sa ova dva kluba je 150. - 200. ljudi max., čovjek je dolazio u sukob sa kim je prije stigao, na silu i na pare želio je biti No.1, eh sad sve ono sto nema Olimpic kao klub to ima Sloboda, počev od tradicije, historije, navijača, stadiona, uspjeha u ex. Yu. itd. i tu Gracić vidi svoju šansu, fuzijom Olimpica i Slobode dobit će sve sto nije imao kao vlasnik FK. Olimpica.
Gracić i ako dodje u klub i uloži svoje pare realno je za očekivati da ce se igrati po njegovom, dovest ce svoje ljude, dovodit ce igrace, sponzore itd. uglavnom sve po njegovom, realno je razumjeti da Fukare sa ovakvom situacijom u klubu žele uspjehe i vracanje u Premijer ligu pod svaku cijenu, na stranu kakav je Gracić čovjek i kakvi su njegovi ciljevi, bitno je da on ima para i da uloži u Slobodu a ostalo je sve nebitno i to kao sto rekoh je mač sa dvije oštrice, opet sve to treba uzeti sa rezervom jer jednostavno receno Gracić vazi za lopovčinu u Sarajevu koji nista neradi sa razlogom pa tako ni ovu priču koja mu nije ni prva ni zadnja.
Ne branim nikoga, ali smiješna ti je izjava da važi za lopovčinu. To je jedina lopovčina koja daje svoje pare u sport iz svog legalnog biznisa. Baš lopovčina.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 02 dec 2012, 14:54

open je napisao/la:
Cisco je napisao/la:Dolazak Gracića u FK Sloboda je mač sa dvije oštrice, sa jedne strane imamo čovjeka koji je multi milioner i koji želi uložiti svoj novac a sa druge nekada poznat klub u ex. Yu. koji grca u problemima, koji igra u drugoj ligi i koji je skoro pa vec bankrotirao, čija će biti zadnja !? mislim da je jasno to.
Ne branim nikoga, ali smiješna ti je izjava da važi za lopovčinu. To je jedina lopovčina koja daje svoje pare u sport iz svog legalnog biznisa. Baš lopovčina.
Uložit ce tek tako tipa par miliona bez veze, onako iz ljubavi prema sportu, fudbalu !? daj molim te, koliko je samo para iz svoje firme Europlakat oprao u FK Olimpicu to i ptice na grani isto ko i Sarajlije znaju, Olimpic ima tek 3, sponzora pa ti se pitaj zasto ;)
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 02 dec 2012, 14:59

Nisi mi baš uvjerljiv. Opet napominjen da ne želim braniti Gracića. Svi ulažu da bi vratili i to je normalno. Abramović u svojim mogućnostima, Arapi u svojim, a jedan biznismen u BiH u svojim mogućnostima. Samo mi nisi naveo nijedan lopovluk, osim tek mita o pranju para. A to za tri sponzora, kakve to ima veze? Mada ne znam stvarno koliko imaju sponzora.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: ZaBoljuSlobodu i 7 gostiju.