Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

arminarsenal
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la arminarsenal » 02 dec 2012, 15:54

U FA cupu smo izvukli.....................SWANSEA :lol: :lol: :lol: :lol:

belefront

Post Postao/la belefront » 02 dec 2012, 16:02

BigBigBang je napisao/la:Pjanic, Ericsen i Willian hahahaha haj tog brazilca i nekako mirisem a ova dvojica ne mogu unaprijediti QPR. Sto se tice smijesnog Michua, to je jednostavno tip igraca za male klubove gdje ce da trpa, kad bi ga veci uzeo on ne bi izdrzao taj pritisak i vjerujem da ne bi zabio vise od 5 golova po sezoni. Neka verzija Spanskog Carolla, dok je igrao u Newcastlu samo sto za njega nece niko iskesirati onolike pare jer nije zadnji dan prelaznog roka i nije Englez. Ne mogu se oteti dojmu da otkako smo poceli da dovodimo spanske ublehe u malom smo padu, Fabregas i nije bio los, valjda jer smo ga mi dresirali ali ovi ostali da bog sacuva, posebno to mislim na Artetu. E sad bas kontam Michu bi ti u Arsenalu bio ko Arteta, samo u napadu znaci prosjecan.
Ti dijete nisi dobar u glavu, cuj Pjanic ili Ericksen ne bi pojacali QPR,njih dvojca su mozda trenutno i najperspektivnijih i najjacih igraca ispod 24 godine. Oni bi pojacali i Barcelonu,a ne Tottenham ili Arsenal

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 02 dec 2012, 16:10

Santi je klasa od igrača, ali čovjek nije mašina, ne može bez odmora.
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 dec 2012, 16:48

BigBigBang je napisao/la:Pjanic, Ericsen i Willian hahahaha haj tog brazilca i nekako mirisem a ova dvojica ne mogu unaprijediti QPR. Sto se tice smijesnog Michua, to je jednostavno tip igraca za male klubove gdje ce da trpa, kad bi ga veci uzeo on ne bi izdrzao taj pritisak i vjerujem da ne bi zabio vise od 5 golova po sezoni. Neka verzija Spanskog Carolla, dok je igrao u Newcastlu samo sto za njega nece niko iskesirati onolike pare jer nije zadnji dan prelaznog roka i nije Englez. Ne mogu se oteti dojmu da otkako smo poceli da dovodimo spanske ublehe u malom smo padu, Fabregas i nije bio los, valjda jer smo ga mi dresirali ali ovi ostali da bog sacuva, posebno to mislim na Artetu. E sad bas kontam Michu bi ti u Arsenalu bio ko Arteta, samo u napadu znaci prosjecan.
Jbi ga vise. Tvoje nebuloze prelaze sve granice. Hajde kupi jednog od njih dvojice za manje od 20 miliona?! Mislim na Eriksena i Pjanica. City, United, Barca, Real, Liverpool.... Sve su to timovi koji su se povezivali sa ovom dvojicom.
Santi Cazorla i Fabregas su mozda i najbolji vezni igraci Arsenala u posljednjih nekoliko godina. Spanske ublehe. :shock:

Znam ja da forum ne moramo shvatiti preozbiljno ali ipak trebas imati obzira prema ljudima koji zele ozbiljno diskutovati. I onda se cudimo sto se od ove teme uvijek napravi sranje. Ova tema i forum su mnogo kvalitetniji bez tebe. Imas li bar malo obraza? Tvog prkosa i mrznje je mnogima puna neka stvar!

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 02 dec 2012, 16:52

@SamoZeljo

Nemoj se nervirati dzaba. Paja voli da se zeza, i u postovima u kojima to radi je sasvim ocigledno da je zafrkancija. Na stranu tu, on je, kad je ozbiljan, vrlo dobra osoba za diskusiju. ;)

Pjanic i Eriksen.. Mogu, al kad se dovede DMF. Valjda Vođa skonta to i dovede pravog DMFa u Januaru a ima ih dosta koji se mogu dovesti jeftino. :!:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 dec 2012, 17:04

TheVerminator je napisao/la:@SamoZeljo

Nemoj se nervirati dzaba. Paja voli da se zeza, i u postovima u kojima to radi je sasvim ocigledno da je zafrkancija. Na stranu tu, on je, kad je ozbiljan, vrlo dobra osoba za diskusiju. ;)

Pjanic i Eriksen.. Mogu, al kad se dovede DMF. Valjda Vođa skonta to i dovede pravog DMFa u Januaru a ima ih dosta koji se mogu dovesti jeftino. :!:
Meni nije do zezancije kad ostavim ogroman komentar i on ovakvom izjavom totalno skrene temu u pogresnom pravcu i tako mi se popiski i pokaki na komentar.

Znaci ovdje ne vrijedi ostavljati kvalitetan komentar i trositi vrijeme!

P.S. Kad kasnije navale oni koji VOLE spanske ublehe (Barca i Real fans), bice opet 3 stranice komentara o jednom od ta dva kluba.
Nek ne provocira ljude vise.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 dec 2012, 17:08

SamoZeljo je napisao/la:
Jbi ga vise. Tvoje nebuloze prelaze sve granice. Hajde kupi jednog od njih dvojice za manje od 20 miliona?! Mislim na Eriksena i Pjanica. City, United, Barca, Real, Liverpool.... Sve su to timovi koji su se povezivali sa ovom dvojicom.
Santi Cazorla i Fabregas su mozda i najbolji vezni igraci Arsenala u posljednjih nekoliko godina. Spanske ublehe. :shock:

Znam ja da forum ne moramo shvatiti preozbiljno ali ipak trebas imati obzira prema ljudima koji zele ozbiljno diskutovati. I onda se cudimo sto se od ove teme uvijek napravi sranje. Ova tema i forum su mnogo kvalitetniji bez tebe. Imas li bar malo obraza? Tvog prkosa i mrznje je mnogima puna neka stvar!
Temelji tvojih tvrdnji da su to neki klasni igraci koji ce unaprijediti igru Arsenala su novinarske ublehe, u kojima nema ni promil istine, poput ove da ce City kupiti Pjanica ukoliko Guardiola dodje, a znamo svi niti ce Guardiola doci niti ce dovesti Pjanica...Eto iigrac koji je pola utakmica na klupi smijesne Rome ce unijeti preokret u Arsenalu, pa ovakav Arsenal je za tu Romu space shuttle.

Fabregasovim igrama sam i zadovoljan bio, Cazorla me nije impresionirao, jednostavno overrated.

Sta se to ima javljati neko ko voli spanske klubove, nisam im mater opsovao ako sam rekao da su Arteta a i dobrim dijelom i Cazorla ove sezone obicne ublehe. Istina je da otkako smo poceli dovotidi spanske firgose, da smo opali, najveci uspjeh su nama donijeli provjereni Francuski talenti i Engleski ali iz nase skole, takodjer i Holandjani to ej ta baza.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 02 dec 2012, 17:13, ukupno mijenjano 2 puta.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 dec 2012, 17:09

Cazorla nije los igra, ali nije za playa. Covjek voli da tusi loptu, a to ne moze u Arsenalu, odnosno stil igre mora biti brzi jer ovako ne uspjeva. On bi trebao igrati na krilu jer je poprilicno brz, igraci ne bi previse zavisili od njeg i on bi mogao igrati kako je navikao, uz to ima dobar sut, cak odlican i dobar dribling.

A inace nije samo u igracima, nego jednostavno nema kretanja, nema brzine. Jucer kad se na brzinu odradio jedan napad odmah je bilo 3-4 igraca Arsenala na isto toliko igraca Swansea u odbrani, i odmah je bilo mnogo bolje.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 dec 2012, 17:22

Ja nigdje nisam rekao da bi Pjanic ili Eriksen ili Willian od Arsenala napraviti nesto puno bolje. Samo sam rekao da mi je cudno sto se jedan Tottenham povezuje sa takvim igracima. Tottenham koji je mnogo manji klub od Arsenala. I da, mislim da ce AVB napraviti fin tim od Tottenhama. Vec sada igraju lijepo i bez v/d Vaarta i Modrica. Kad/ako postanu malo konstantniji, mogli bi svasta napraviti.

Po mom misljenju Arsenalu su najpotrebniji DMF i napadac. Mozda i krilo u slucaju da Walcott ode (a hoce, on odlazi).

Cudim se da se ovako los Arsenal jos ne povezuje sa nekim igracima koje mnogi zele imati. Zato sma i spomenuo ovo sto sam spomenuo. (Francuze ne brojim jer ih je i previse, pa ih ne shvatam ozbiljno :))

Cazorla je pokazao da je igracina. To sto igra toplo hladno nije mozda do njega. Ja mislim da nije.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 02 dec 2012, 17:25

@AGB slažem se sa tobom. Santi je pomalo sebičan igrač i namjesto da dijeli lopte i razigrava što je plej u Arsenalu vazda radio, on pokušava izbaciti protivnika i stvarati višak. Ne znam koliko je za krila, al' za pleja u Arsenalu meni nije. Arsenal je vazda imao pleja poput Jacka i on treba tu da igra od prve minute. Cazorli ako se ne može naći mjesto u prvih 11 onda na klupu. Jednostavno Wilshere je bolji igrač i bolji po Arsenal.

@SamoZeljo Eriksen je za mene malo precijenjen igrač. Ja vjerujem da je on talentiran, al' ne mislim kako nemamo boljeg u Arsenalu. Konkretno Wilshere je bolji.

A Arsenal takodje traži velika imena i interesuju se za njih, samo da na drugim pozicijama (jer nam ne treba ofanzivni veznjak, imamo ih na pretek). Cavani i Yann M'Villa su dvojca koji su realno mogući, a veliki transferi. Takodje piše se i o Falcau, po meni nerealno za očekivati. Capoue, Bender, Schurrle su trojac za kog su se zanimali i neki veliki klubovi, a piše se i o interesu Arsenala. Zaha i Wanyama su izmedju Arsenala i Manchester Uniteda ako je vjerovati novinama. Znam(o) i da postoji interes za Isca. (Edit) Nagadja se i kako Wenger pokušava da dovede Maria Gotzea u naše redove (a taj je veći od svih zajedno na ovoj stranici navedenih igrača) 8-)

Čitam upravo nagadjanja kako će Wenger pokušati da dovede Bryana Ruiza u Arsenal sad u zimskom prelaznom roku. Ja? Pozdravljam taj transfer. Meni je taj igrač jako drag i mislim da je vrlo dobar. 8-)
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 02 dec 2012, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 dec 2012, 17:25

Dobro si zapazio.
Nema kretanja.
Igraci su i previse staticni.
Slabo se otkrivaju, rotiraju i ubacuju u sredinu.
Nema ni pressinga a trebalo bi da ima.
Bar u jacim utakmicama ..
Ovo kad se promijeni, Arsenal ce moci nadigrati bilo koga iz EPL-a.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 dec 2012, 17:29

Problem nam je postalo ono sto nam je prije samo 2 godine bilo najveca snaga, nas vezni red. I napad i odbrana sa golmanom Sceznijem nisu problem, vezni red je problem i neko se mora dovesti jer je nas glavni adut i igracina Diaby stalno ozlijedjen.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 02 dec 2012, 17:31

Upravo. Mi smo očekivali da će naš vezni red, ojačan Cazorlom donijeti tu prevagu i nositi nas ove sezone. Međutim, sad ispada da su nam oni najslabija karika ove sezone.
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 02 dec 2012, 17:32

S povredom Diabyija otisla je i sezona u 3 pm
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 02 dec 2012, 17:35

Ja bi u januaru bio zadovoljan sa samo jednim zvučnijim imenom....ostalo ako šta bude......
ali jedno zvučno ime sigurno je bolje 3-4 igrača,koji su 50:50 hocel uspijet il nece uspjet...
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 dec 2012, 17:35

vedofeelgood je napisao/la:S povredom Diabyija otisla je i sezona u 3 pm
To je ta razlika izmedju njega i Artete, Arteta kad primi loptu on ako je ne doda nekom do sebe ili vrati u odbranu on nju automatski gubi, lik je limitiran na zna se zagraditi i iznijeti loptu i stvoriti visak kao Diaby koji dugim korakom isti stvara. pa i prosle godine Song. Sa njim u vezi uvijek idemo na postavljenu odbranu jer je spor i to tesko prolazi, moramo naci rijesenje.

Tesko ej naci pojacanje koje bas moze okrenuti nasu igru, jedini takav je Goetze ali sanse za to se mjere u promilima, tesko ce biti naci pojacanje.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 02 dec 2012, 17:40

E moj Paja,reci da je Arsenal u ovom trenutku za bilo koga space shuttle je nebuloza,ja dajem ruku da bi nas Roma u ovom trenutku u potpunosti nadigrala,.Ljudi imaju sve sto mi nemamo,.Volju,motiv,kombinatoriku,uigrane akcije,razradjen sistem,.Istina,dosta su promljenjivi ove sezone ali svaka njihova utakmica je gledljiva jer ljudi za razliku od nas igraju fudbal i vjerovatno naljepsi nogomet trenutno u Italiji..

Upravo sam odgledao njihovu utakmicu,.Grk Tachtidis(tako nesto) i Bradley su odigrali kriminalno losu utakmicu ali i pored toga je Roma dominirala citavu utakmicu,.Taj Pjanic je za Ramseya Iniesta jos je igrao na toliko osporavanoj poziciji koju Wenger cesto zada Ramizu..Pjanic u Arsenal,ako mene pitate prije nego neke Zahe,qrcevi,palcevi,.

O Eriksonu ni sam ne znam mnogo i tesko da mogu reci koliko bi on doprinjeo igri Arsenala dok je Willian moj prvi pik,.Mali nije klasicno krilo,cesto mijenja poziciju,trazi loptu,ima odlican pregled igre i jos bolji sut,.E sad, Ukrajinci ce traziti masne pare za njega tako da je nerealno ocekivati njegov transfer..

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 02 dec 2012, 17:41

To si upravu Pajo, samo eto velika steta sto nema Vasirikija pa moramo gledati prevaru od igraca Artetu
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 02 dec 2012, 17:41

orion +1

sa jednim velikim transferom u januaru, bilo bi lakse u na ljeto dovest bar 2 igraca iste klase, jer koji bi igrac htio da igra sa ovim nasim nezainteresovanim smradovima. da je tu jedan fabregas, pa koji to napadac ne bi volio da mu fabregas servira lopte? Uz jednog wc veznog igraca, poboljsala bi nam se i igra a i lakse bi doveli napadaca na ljeto. ruku na srce, giroud jeste borben, trudi se vise od svih na terenu ali frajer je krampa kad god primi loptu ili je izgubi ili je nekako odbije od pritivnika pa dodje do naseg igraca. za skok igru ne treba trosit rijeci, glavom bolje igra nego nogama..

ili dovesti jednog napadaca, mrcinu koji zna baratat sa loptom i zna zabit nogom ( citaj : Benzema, Falcao, Cavani ) ..

dzaba bi nama i pjanic bio, kad nemamo pravog dmfa kao sto rekose vec prije mene, mvila izgleda yebeno nekako, borben je, al opet ne znam koliko bi bio dobar za arsenal

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 02 dec 2012, 17:56

Willian = prese.ravanje u stilu Brazilca. Isti djavo ha njega ha Bastosa doveli. Isto rade a nikakve fajde, sem eto ako se potrefi. :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []