FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Claus
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Claus » 02 dec 2012, 15:01

Cisco je napisao/la:Dolazak Gracića u FK Sloboda je mač sa dvije oštrice, sa jedne strane imamo čovjeka koji je multi milioner i koji želi uložiti svoj novac a sa druge nekada poznat klub u ex. Yu. koji grca u problemima, koji igra u drugoj ligi i koji je skoro pa vec bankrotirao, čija će biti zadnja !? mislim da je jasno to.
Gracić sa Olimpicom pored Želje i Sarajeva u gradu Sarajevu realno nema mjesta, posjecenost na utakmica kada ne igraju sa ova dva kluba je 150. - 200. ljudi max., čovjek je dolazio u sukob sa kim je prije stigao, na silu i na pare želio je biti No.1, eh sad sve ono sto nema Olimpic kao klub to ima Sloboda, počev od tradicije, historije, navijača, stadiona, uspjeha u ex. Yu. itd. i tu Gracić vidi svoju šansu, fuzijom Olimpica i Slobode dobit će sve sto nije imao kao vlasnik FK. Olimpica.
Gracić i ako dodje u klub i uloži svoje pare realno je za očekivati da ce se igrati po njegovom, dovest ce svoje ljude, dovodit ce igrace, sponzore itd. uglavnom sve po njegovom, realno je razumjeti da Fukare sa ovakvom situacijom u klubu žele uspjehe i vracanje u Premijer ligu pod svaku cijenu, na stranu kakav je Gracić čovjek i kakvi su njegovi ciljevi, bitno je da on ima para i da uloži u Slobodu a ostalo je sve nebitno i to kao sto rekoh je mač sa dvije oštrice, opet sve to treba uzeti sa rezervom jer jednostavno receno Gracić vazi za lopovčinu u Sarajevu koji nista neradi sa razlogom pa tako ni ovu priču koja mu nije ni prva ni zadnja.
Mudro zboriš, @Cisco, treba dobro paziti (imali smo mi već primjer Šabovića i co.). Niko se neće lako odreći Slobode, pogotovo ne pod svaku cijenu. Mislim, čovjek bi bio totalna budala da "iz gušta" ulaže u klub, a da se pritom ništa ne pita i nema finansijske odnosno novčane opravdanosti. No, nadam se da ti je jasno da je danas u nogometu sve više ovakvih situacija gdje jaki i ekonomski potkovani privrednici kupuju klubove i ulažu. Eh sad, mnogih je primjera (bez)uspješnih ulaganja, ne vrijedi sada o tome.

Ali, da te pitam jednu stvar; šta bi ti, da si kojim slučajem navijač ili simpatizer Slobode odlučio - ostaviti situaciju kao sada i pustiti klub da u miru propadne, ili pokušati vratiti staru slavu i vratiti ga u vrh Premijer lige, gdje mu je po imeni i tradiciju objektivno i mjesto?

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 02 dec 2012, 15:08

open je napisao/la:Nisi mi baš uvjerljiv. Opet napominjen da ne želim braniti Gracića. Svi ulažu da bi vratili i to je normalno. Abramović u svojim mogućnostima, Arapi u svojim, a jedan biznismen u BiH u svojim mogućnostima. Samo mi nisi naveo nijedan lopovluk, osim tek mita o pranju para. A to za tri sponzora, kakve to ima veze? Mada ne znam stvarno koliko imaju sponzora.
Ista stvar meni sa njim ni u džep ni iz džepa :D ali opet kažem kako stvari stoje bojim se da ce Tuzlaci kao i Fukare potrcat ce za njegovim parama jer su njegove pare jedini spas za ovu danasnju Slobodu, bučni malo glavom jarane Olimpic ima tri sponzora iz prostog razloga jer Europlakat daje najvise para koje se peru preko kluba, sta da ima 20.sponzora onda bi manje para iz Europlakata islo u Olimpic tako i manje "opranih" preko kluba, sponzori Olimpica Euro Plakat, Suecesso gradnja (vlasnik sportski direktor Nermin Demiragić) i RSG radio (vlasnik u upravi), a tu je i BH telecom koji je sponzor preko lige.
S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 02 dec 2012, 15:12

Ali, da te pitam jednu stvar; šta bi ti, da si kojim slučajem navijač ili simpatizer Slobode odlučio - ostaviti situaciju kao sada i pustiti klub da u miru propadne, ili pokušati vratiti staru slavu i vratiti ga u vrh Premijer lige, gdje mu je po imeni i tradiciju objektivno i mjesto?
Pustiti Gracića u klub pod odredjenim uslovima i pod nadzorom sadasnjih ljudi u klubu ili načelnika Imamovića i sl. uglavnom nedopustiti da parama potkupi i podmiri i da radi sta hoce a takav je čovjek da sam siguran u to da ce sve ici po njegovom i da ce pokusavati neke stvari koje nisu u interesu FK Sloboda, grada Tuzle i navijaca Fukara

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 02 dec 2012, 15:17

Ne znam ja ko je čega vlasnik ali dok daju divni su. Evo neka meni na čelu budu sponzori, samo neka daju. A teorija da bi se neko sekirao zato što drugi daju u njegov klub, a da on u tom slučaju treba manje dati je u najmanju ruku smiješna. Uglavnom, Tuzlaci odlučuju o svojoj sudbini i nemojmo mi iz Sarajeva biti zabrinuti šta će ljudi uraditi.

Baš to me nagnalo da sam počeo pisati baš na ovoj temi. Baš taj naš cinizam. Kao sada mi svi zabrinuti za Slobodu. Nema smisla. Nisu telad u Tuzli a nisu ni Gracić ili taj neki Demiragić. Imaju svoje interese i ljudi će znati ocijeniti šta mogu i žele.

EDIT: Koje stvari će pokušavati? Reci ljudima.

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 02 dec 2012, 15:23

Cisco je napisao/la: takav je čovjek da sam siguran u to da ce sve ici po njegovom i da ce pokusavati neke stvari koje nisu u interesu FK Sloboda, grada Tuzle i navijaca Fukara
Eto ovi dosad su sve radili u interesu Slobode , Tuzle i Fukara :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 dec 2012, 15:27

mah ja se samo bojim da par pojedinaca nece izaci sa necim sto ce poturiti kao zvanicni stav grupe Fukare oko ovog, i time sabotirati sve ovo...svi znamo da mnogi imaju licnu korist od ovakvog stanja koju prodaju pod "interese grupe i ultra fazone", a i Suljo me iznenadio , malo je rec da nije "odusevljen" sa ovim a svim silama je podrzavao daleko losije rjesenje od ovog( OKK Sloboda) ;) interesi i samo interesi a to nam je i dovelo klub sad na ove grane...

igramo se sa imenom "Fukara" oko ove odluke, od najodanijih navijaca koji su podrzavali klub i svoju ljubav pokazivali kad je najteze mozemo izgubiti sve i postati "oni koji su prodali i ugasili Slobodu" i da nam citav grad okrene ledja( krenut cu od sebe) i tu treba bit jako oprezan...ako ovo propadne, trebat ce im zrtveno janje jel Sloboda se gasi, a kud ce bolje zrtveno janje od navijaca koji nece dobro svom klubu, mi vam sve ponudili vi necete, sad sutite ko vas je.e"...

znam ja da svi jasno vide sta je u nasem interesu , da bolje od ovog ne moze, da prave Fukare NIKAD nece izdat Slobodu ili uradit nesto na stetu kluba...ali isto tako i svi mi znamo da medju nama ima onih koji ba za 200 maraka uradili sta god im se kaze( i rade) i da ima onih koji se furaju na onaj fazon "samo protiv svih, ko vas je.e, nas 20 ce da se pita , da se o nama prica , da sje.emo sve i za 2 god vise necemo ni ic na Tusanj"...nazalost u svakoj fazi navijacke grupe Fukare ti "indijanci" su imali velik uticaj, ali svaki put do sad glas pravih , odanih Fukara , onih koji su tu 10 godina i vise sta god da se desi, je bio jaci pametniji, nadam se da ce i sad...al da postoji bojazan-postoji :?
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 dec 2012, 15:32

Cisco je napisao/la:
Pustiti Gracića u klub pod odredjenim uslovima i pod nadzorom sadasnjih ljudi u klubu ili načelnika Imamovića i sl. uglavnom nedopustiti da parama potkupi i podmiri i da radi sta hoce a takav je čovjek da sam siguran u to da ce sve ici po njegovom i da ce pokusavati neke stvari koje nisu u interesu FK Sloboda, grada Tuzle i navijaca Fukara
Slažem se da treba biti pod nekim nadzorom i ingerencijom Općine, no da bude pod nadzorom sadašnjih ljudi... :roll: :lol: Bez uvrede, al' ne bi baš rek'o da poznaješ trenutne strukture u klubu. :)

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 02 dec 2012, 15:40

ultrasstyle_tz je napisao/la:mah ja se samo bojim da par pojedinaca nece izaci sa necim sto ce poturiti kao zvanicni stav grupe Fukare oko ovog, i time sabotirati sve ovo...svi znamo da mnogi imaju licnu korist od ovakvog stanja koju prodaju pod "interese grupe i ultra fazone", a i Suljo me iznenadio , malo je rec da nije "odusevljen" sa ovim a svim silama je podrzavao daleko losije rjesenje od ovog( OKK Sloboda) ;) interesi i samo interesi a to nam je i dovelo klub sad na ove grane...

igramo se sa imenom "Fukara" oko ove odluke, od najodanijih navijaca koji su podrzavali klub i svoju ljubav pokazivali kad je najteze mozemo izgubiti sve i postati "oni koji su prodali i ugasili Slobodu" i da nam citav grad okrene ledja( krenut cu od sebe) i tu treba bit jako oprezan...ako ovo propadne, trebat ce im zrtveno janje jel Sloboda se gasi, a kud ce bolje zrtveno janje od navijaca koji nece dobro svom klubu, mi vam sve ponudili vi necete, sad sutite ko vas je.e"...

znam ja da svi jasno vide sta je u nasem interesu , da bolje od ovog ne moze, da prave Fukare NIKAD nece izdat Slobodu ili uradit nesto na stetu kluba...ali isto tako i svi mi znamo da medju nama ima onih koji ba za 200 maraka uradili sta god im se kaze( i rade) i da ima onih koji se furaju na onaj fazon "samo protiv svih, ko vas je.e, nas 20 ce da se pita , da se o nama prica , da sje.emo sve i za 2 god vise necemo ni ic na Tusanj"...nazalost u svakoj fazi navijacke grupe Fukare ti "indijanci" su imali velik uticaj, ali svaki put do sad glas pravih , odanih Fukara , onih koji su tu 10 godina i vise sta god da se desi, je bio jaci pametniji, nadam se da ce i sad...al da postoji bojazan-postoji :?

Sutra gracic dolazi u tuzlu i imat ce sastanak i sa vodecim ljudima iz Fukara.
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

sloboda
Kontakt:

Post Postao/la sloboda » 02 dec 2012, 15:41

Cast sulji za proslost ali tip je se izmjenio nakon flertovanja sa vojvodom kad im je vojvoda punio glavu i svakakve rabote radili i na kraju nas **** ispadosmo po meni nije to taj suljo od prije.Ova fuzija kazem previse smo euforicni vidjecemo sta ce bit jos je rano

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 dec 2012, 15:50

Gracic je kontaktirao i vodju navijaca tako da danas navijaci imaju sastanak da odluce, a sutra Gracic dolazi takodjer ce razgovarati i sa navijacima... ja sto znam starih navijaca koji su tu godinama vecina je za iz razloga jer svi znamo da ce nas kad tad neko ugasiti..bolje se izvuci na vrijeme ako vec mozemo ..ovako cemo postati jak klub koji ce imati uslove kao recimo Siroki,Zeljo i td...da se tu uloziti i da se tu sta iz toga i dobiti.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 02 dec 2012, 15:55

[youtube][/youtube]

Što se mene tiče dobrodošli su u Tz, naravno kao "Fukare Sarajevo". :mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 02 dec 2012, 16:02

Ma ne trebaju ni suljo i co. previse pretjerivat,nece ni Gracic nikoga moliti :roll: ,vec treba iskoristit dok je covjek zagrijan za Tz i Slobodu.
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 dec 2012, 16:12

U kojoj ce ligi igrati taj novi klub kada se osnuje?

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 02 dec 2012, 16:13

ASD je napisao/la:U kojoj ce ligi igrati taj novi klub kada se osnuje?
premijer ligi :mrgreen:
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 02 dec 2012, 16:22

ASD je napisao/la:U kojoj ce ligi igrati taj novi klub kada se osnuje?
Nije to nikakvo ''osnivanje'' to samo Olimpic mijenja ime, grad i navijace ;)

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 02 dec 2012, 16:28

Cisco je napisao/la:Dolazak Gracića u FK Sloboda je mač sa dvije oštrice, sa jedne strane imamo čovjeka koji je multi milioner i koji želi uložiti svoj novac a sa druge nekada poznat klub u ex. Yu. koji grca u problemima, koji igra u drugoj ligi i koji je skoro pa vec bankrotirao, čija će biti zadnja !? mislim da je jasno to.
Gracić sa Olimpicom pored Želje i Sarajeva u gradu Sarajevu realno nema mjesta, posjecenost na utakmica kada ne igraju sa ova dva kluba je 150. - 200. ljudi max., čovjek je dolazio u sukob sa kim je prije stigao, na silu i na pare želio je biti No.1, eh sad sve ono sto nema Olimpic kao klub to ima Sloboda, počev od tradicije, historije, navijača, stadiona, uspjeha u ex. Yu. itd. i tu Gracić vidi svoju šansu, fuzijom Olimpica i Slobode dobit će sve sto nije imao kao vlasnik FK. Olimpica.
Gracić i ako dodje u klub i uloži svoje pare realno je za očekivati da ce se igrati po njegovom, dovest ce svoje ljude, dovodit ce igrace, sponzore itd. uglavnom sve po njegovom, realno je razumjeti da Fukare sa ovakvom situacijom u klubu žele uspjehe i vracanje u Premijer ligu pod svaku cijenu, na stranu kakav je Gracić čovjek i kakvi su njegovi ciljevi, bitno je da on ima para i da uloži u Slobodu a ostalo je sve nebitno i to kao sto rekoh je mač sa dvije oštrice, opet sve to treba uzeti sa rezervom jer jednostavno receno Gracić vazi za lopovčinu u Sarajevu koji nista neradi sa razlogom pa tako ni ovu priču koja mu nije ni prva ni zadnja.

Ne lupetaj ti o lopovcinama i dosao si razvodnjavati pricu.Guza nam se svima stisla u Sarajevu jer znamo da preko noci NOVA SLOBODA JE RAME UZ RAME sa nasim klubovima uz uslov naravno da je Gracic na celu.Ne bojimo se mi nove Slobode nego Gracica jer znamo da je garant evropa sa njim.
Idi navijaj za melju

Cisco
Kontakt:

Post Postao/la Cisco » 02 dec 2012, 16:31

svejedno je napisao/la:

Ne lupetaj ti o lopovcinama i dosao si razvodnjavati pricu.Guza nam se svima stisla u Sarajevu jer znamo da preko noci NOVA SLOBODA JE RAME UZ RAME sa nasim klubovima uz uslov naravno da je Gracic na celu.Ne bojimo se mi nove Slobode nego Gracica jer znamo da je garant evropa sa njim.
Idi navijaj za melju
Jeli ti to ozbiljno ili se zahebavas !? pa Gracić sa Olimpicom nije mogao prismrditi vrhu tabele i pored toga sto je imao maltene pola igraca iz ta dva kluba sa par sa strane, vidim da ste se ozbiljno naložili na sve to oko Gracića i kunem vam se da ce vam se to od glavu odbiti samo tako, ja kao sto rekoh ni razloga da ga hvalim niti da ga kudim, usput kakav meljo, sta je to !? :shock: ne budi ofiran bezveze :arrow: normalno iznosim svoju priču i svoje misljenje, na forumu smo nismo na ulici, NIJAZ GRACIĆ JE LOPOVČINA to svi u Sarajevu znaju ali shvatit ce te i vi očito i to na onaj najgori način :!:

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 02 dec 2012, 16:42

Ne razvodnjavaj jer je previse laznih podataka i insinuacija koje veze nemaju sa stvarnim stanjem u tvom postu.Svako normalan i dobronamjeran ce reci da je dobra stvar za Tuzlu i regiju a price o Gracicu imaju samo jedan cilj a to je svima poznato nije timski igrac.Covjek nikada ni u kakvim talovima nije pominjan sem sto ti znas i pišeš pripremajuci teren da se neko njemu suprostavi ne bi li on odustao.Brini se o necemu drugom jer Tuzla zasluzuje da ima PL BIH.Najcrnje ce biti ako Gracic ode u drugu sredinu a Olimpic ima ponude.Dali iz tih razloga pišeš ne bili dosao u tvoj grad ili u neki drugi ja ne znam ali dobronamjeran nisi.

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 02 dec 2012, 16:53

VolimTz je napisao/la:[youtube][/youtube]

Što se mene tiče dobrodošli su u Tz, naravno kao "Fukare Sarajevo". :mrgreen:
:mrgreen:

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 02 dec 2012, 16:55

Cisco je napisao/la:
svejedno je napisao/la:

Idi navijaj za melju
Jeli ti to ozbiljno ili se zahebavas !? pa Gracić sa Olimpicom nije mogao prismrditi vrhu tabele i pored toga sto je imao maltene pola igraca iz ta dva kluba sa par sa strane, vidim da ste se ozbiljno naložili na sve to oko Gracića i kunem vam se da ce vam se to od glavu odbiti samo tako, ja kao sto rekoh ni razloga da ga hvalim niti da ga kudim, usput kakav meljo, sta je to !? :shock: ne budi ofiran bezveze :arrow: normalno iznosim svoju priču i svoje misljenje, na forumu smo nismo na ulici, NIJAZ GRACIĆ JE LOPOVČINA to svi u Sarajevu znaju ali shvatit ce te i vi očito i to na onaj najgori način :!:
ako je lopovcina sto ima stabilan klub u svakom segmentu onda aferim prijatelju, da Bog da nam puna Bosna bila takvih lopovcina ko sto ti kazes.. a po meni je veci lopov onaj ko prodaje utakmice i igra 3 za 3 sa nekim klubovima jer ova liga nece nikad napredovat dok je tog, a ako sam za ikog siguran da to nije nikad radio onda je to FK Olipmic na celu sa Zijadom Gracicem ;)
075

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: bartoli i 8 gostiju.