Mudro zboriš, @Cisco, treba dobro paziti (imali smo mi već primjer Šabovića i co.). Niko se neće lako odreći Slobode, pogotovo ne pod svaku cijenu. Mislim, čovjek bi bio totalna budala da "iz gušta" ulaže u klub, a da se pritom ništa ne pita i nema finansijske odnosno novčane opravdanosti. No, nadam se da ti je jasno da je danas u nogometu sve više ovakvih situacija gdje jaki i ekonomski potkovani privrednici kupuju klubove i ulažu. Eh sad, mnogih je primjera (bez)uspješnih ulaganja, ne vrijedi sada o tome.Cisco je napisao/la:Dolazak Gracića u FK Sloboda je mač sa dvije oštrice, sa jedne strane imamo čovjeka koji je multi milioner i koji želi uložiti svoj novac a sa druge nekada poznat klub u ex. Yu. koji grca u problemima, koji igra u drugoj ligi i koji je skoro pa vec bankrotirao, čija će biti zadnja !? mislim da je jasno to.
Gracić sa Olimpicom pored Želje i Sarajeva u gradu Sarajevu realno nema mjesta, posjecenost na utakmica kada ne igraju sa ova dva kluba je 150. - 200. ljudi max., čovjek je dolazio u sukob sa kim je prije stigao, na silu i na pare želio je biti No.1, eh sad sve ono sto nema Olimpic kao klub to ima Sloboda, počev od tradicije, historije, navijača, stadiona, uspjeha u ex. Yu. itd. i tu Gracić vidi svoju šansu, fuzijom Olimpica i Slobode dobit će sve sto nije imao kao vlasnik FK. Olimpica.
Gracić i ako dodje u klub i uloži svoje pare realno je za očekivati da ce se igrati po njegovom, dovest ce svoje ljude, dovodit ce igrace, sponzore itd. uglavnom sve po njegovom, realno je razumjeti da Fukare sa ovakvom situacijom u klubu žele uspjehe i vracanje u Premijer ligu pod svaku cijenu, na stranu kakav je Gracić čovjek i kakvi su njegovi ciljevi, bitno je da on ima para i da uloži u Slobodu a ostalo je sve nebitno i to kao sto rekoh je mač sa dvije oštrice, opet sve to treba uzeti sa rezervom jer jednostavno receno Gracić vazi za lopovčinu u Sarajevu koji nista neradi sa razlogom pa tako ni ovu priču koja mu nije ni prva ni zadnja.
Ali, da te pitam jednu stvar; šta bi ti, da si kojim slučajem navijač ili simpatizer Slobode odlučio - ostaviti situaciju kao sada i pustiti klub da u miru propadne, ili pokušati vratiti staru slavu i vratiti ga u vrh Premijer lige, gdje mu je po imeni i tradiciju objektivno i mjesto?