Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

seha
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la seha » 24 okt 2009, 01:05

noah je napisao/la:
seha je napisao/la:Haris Medunjanin će dobiti poziv

san.ba

Čitav članak će biti dostupan od 24-10-2009 02:00
he he za sve seronje koji su govorili da nece :mrgreen:
jos 55 min :D
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 24 okt 2009, 01:12

seha je napisao/la:
noah je napisao/la:
seha je napisao/la:Haris Medunjanin će dobiti poziv

san.ba

Čitav članak će biti dostupan od 24-10-2009 02:00
he he za sve seronje koji su govorili da nece :mrgreen:
jos 55 min :D
haha jel to i ti cekas? al nekad se nacekam bezveze jebote.. padne im stranica pa nema je po citav dan.. :mrgreen:

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 24 okt 2009, 01:21

ma zna im past cesto to izgleda :D aaaaaa ko ceka taj i doceka nece valda sad, samo se bojim da ovo ne bude samo vijest koja prodaje novinu :D

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 24 okt 2009, 01:55

seha je napisao/la:ma zna im past cesto to izgleda :D aaaaaa ko ceka taj i doceka nece valda sad, samo se bojim da ovo ne bude samo vijest koja prodaje novinu :D
ma nece valjda izgleda da je interview

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 24 okt 2009, 02:00

Mi­ro­slav Bla­že­vić ni­kad ni­je bio za­bri­nu­ti­ji. Ka­ko se pri­bli­ža­va uta­kmi­ca ba­ra­ža, bh. se­le­ktor ne­ma sna. Do­du­še, lju­di u nje­go­vim go­di­na­ma (74) ina­če ma­lo spa­va­ju. Ći­ri­ne vršnja­ke mu­če dru­ge bri­ge, ma­le pen­zi­je, iši­jas, pri­ti­sak i os­ta­le uobi­ča­je­ne, za ovu dob, bo­les­ti... Ći­rin «žuč» su Por­tu­gal­ci, ko­je ni­ka­ko ni­je že­lio u ba­ra­žu. Pri­že­ljki­vao je Grke i(li) Fran­cu­ze, ne bi se ras­pla­kao da smo do­bi­li Ru­se, ali o Por­tu­gal­ci­ma ni­je ra­zmiš­ljao. Sa­da spa­va sa mi­sli­ma na Ro­nal­da i druš­tvo...

Ro­nal­da u džep?!

- Za me­ne ka­žu da sam star tre­ner, a ja 24 sa­ta mi­slim na Por­tu­gal­ce. Zbog njih ne spa­vam. Ja sam tre­ner u naj­bo­ljim go­di­na­ma - ka­že na po­čet­ku no­ćnog raz­go­vo­ra za «San» Ći­ro Bla­že­vić.

U kut­ku «Be­čke ka­fa­ne» se­le­ktor se do­ta­kao broj­nih te­ma, pi­ta­nja, pod­sje­tio na di­le­me i «tri­le­me» oko sas­ta­va...

- Ni­sam sre­tan što či­tam izja­ve ne­kih mo­jih igra­ča ka­ko će sta­vi­ti u džep Ro­nal­da. Ja stvar­no mi­slim da su mo­ji la­vo­vi naj­bo­lji na svi­je­tu, da imam re­pre­zen­ta­ci­ju ko­ja mo­že do­bi­ti sva­kog, ali ne smi­je­mo bi­ti ba­ha­ti u izja­va­ma. Ne igra­mo sa aut­saj­de­rom već sa fu­dal­skom ve­le­si­lom. Por­tu­gal je fa­vo­rit, to sam re­kao nji­ho­vim no­vi­na­ri­ma, ali ne po­bje­đu­ju uvjek fa­vo­ri­ti. Sva­kim da­nom do­zna po­ne­što o «ne­pri­ja­te­lju». Ot­kri­va ko ga fi­la in­for­ma­ci­ja­ma.

- Jo­sip Ku­že moj ko­le­ga i pri­ja­telj je vo­dio re­pre­zen­ta­ci­ju Al­ba­ni­je pro­tiv Por­tu­ga­la. On ih je do­bro na­mu­čio i sjaj­no pros­tu­di­rao. Vje­ru­jem da će nje­go­va ana­li­za bi­ti od ko­ris­ti. Ni­je op­te­re­ćen ho­će li ili ne igra­ti Ro­nal­do. Ima i objaš­nje­nje za­što (ni)je bo­lje da igra?

- Ro­nal­do ni­je tek ta­ko naj­bo­lji igrač svi­je­ta. Ni­je ga la­ko za­drža­ti, i si­gur­no da nje­gov izos­ta­nak os­tav­lja sta­no­vit trag u ti­mu Por­tu­ga­la. Me­đu­tim, Por­tu­gal ne ovi­si sa­mo o ra­spo­lo­že­nju je­dnog igra­ča. Ima­ju oni ite­ka­ko još ja­ko kva­li­te­tnih igra­ča. U sva­kom slu­ča­ju ako Ro­nal­do bu­de igrao ne­će ga ču­va­ti je­dan igrač. Oko nje­ga će­mo na­pra­vi­ti obruč, ču­vat će ga svi. Sa­mo ta­ko ga se mo­že ukro­ti­ti. Ipak, se­le­ktor je vi­še okre­nut svo­jim pu­le­ni­ma.

- Ha­sa­gić se opo­ra­vio i to me ra­du­je, ali ne­ma kon­ti­nu­itet uta­kmi­ca. Ne­ma­ju ih ni Hrgo­vić, Ber­be­ro­vić. Za­to sam za­bri­nut. Opet, na­dam se da će do prve uta­kmi­ce bi­ti u op­ti­mal­noj for­mi. Ra­du­je ga po­vra­tak na gol Asmi­ra Be­go­vi­ća, ko­ji je pre­šao u Ip­svič.

- Bra­nio je po­slje­dnje dvi­je uta­kmi­ce što pot­vrđu­je nje­gov kva­li­tet. Ura­dio je do­bru stvar što je oti­šao na po­su­dbu, shva­tio je da se gol­man ne pos­ta­je sje­de­ći na klu­pi. Sre­tan je zbog us­pje­ha mo­mča­di na­šeg ka­pi­te­na.

- Mon­tpe­lje je prvi za­hva­lju­ju­ći igra­ma Emi­ra Spa­hi­ća, to nas sva­ka­ko ve­se­li. Spa­ha ni­kad ni­je upi­tan.

Ulo­ga na­vi­ja­ča

Ra­du­ju ga do­bre igre u evrop­skim uta­kmi­ca­ma Mi­ra­le­ma Pja­ni­ća, iako je svjes­tan da mo­ra na­či za­mje­nu za Sa­mi­ra Mu­ra­to­vi­ća, ko­ji je na­ja­vio po­vla­če­nje.

- Po­zvat ću Ha­ri­sa Me­du­nja­ni­na. Ne­mam pra­vo igno­ri­ra­ti či­nje­ni­cu da ne­ko igra u špan­skoj pri­me­ri, a da ni­je u re­pre­zen­ta­ci­ji. Ne­ki su mi go­vo­ri­li ka­ko je Me­du­nja­nin izjav­lji­vao «ka­ko ne­će igra­ti za BiH». To me ne za­ni­ma. Igra­či sva­šta pri­ča­ju. Kod me­ne će igra­ti ako je kva­li­tet.Ni­je bi­tno šta igra, ja ću mu na­ći naj­bo­lju po­zi­ci­ju. Na­dam se da će se za­vrši­ti pa­pi­ro­lo­gi­ja oko nje­go­vog nas­tu­pa za BiH, jer je igrao za Ho­lan­di­ju. Se­le­ktor ne vi­di, kao ne­ki iz nje­go­vog okru­že­nja, u na­vi­ja­či­ma, po­ten­ci­jal­nog pro­ti­vni­ka. Na­pro­tiv.

- Na­vi­ja­či su bi­li fe­no­me­nal­ni, po­na­ša­li su se pa­tri­ot­ski ka­ko su mi obe­ća­li i ka­ko sam oče­ki­vao. To su pra­vi na­vi­ja­či. Bez njih ne bi bi­lo ovih re­zul­ta­ta. Uvje­ren sam da će­mo ima­ti sna­žnu po­dršku u Li­sa­bo­nu i u Ze­ni­ci. Eto i zbog na­vi­ja­ča smo os­ta­li u Ze­ni­ci. Bi­lo je pi­ta­nja, za­što ne na Ko­še­vu? Ma, ne­ma šan­se! Bi­li­no po­lje je naš sta­di­on, ta­mo nas bo­dre i kad gu­bi­mo, a na Ko­še­vu su nes­trplji­vi, ho­će gol u prvoj mi­nu­ti. Ze­ni­ca je na­ša sre­tna sta­ni­ca - izja­vio je za «San» Ći­ro Bla­že­vić.

S.Si­na­no­vić

O Pap­cu

Bla­že­vić je pro­te­klih mje­se­ci či­nio na­dljud­ske na­po­re da vra­ti Sa­šu Pap­ca. Ni­je uspio, ma­kar je obi­la­zio sve one ko­ji su se nu­di­li kao po­sre­dni­ci. Išao do Sa­ši­nih «fren­do­va», mo­lio za in­ter­ven­ci­ju kod po­li­ti­ča­ra, fra­ta­ra, obi­čne ra­je, ali bez odje­ka. Ći­ro vi­še ne­će mo­li­ti Pap­ca, ali mu ni­je za­tvo­rio vra­ta. Ka­pi­ten Spa­hić sma­tra da bi nam Sa­ša ite­ka­ko ko­ris­tio. Spa­hić ga naj­bo­lje po­zna­je. Upra­vo zbog ljud­skih i igra­čkih kva­li­te­ta pri­že­ljku­je Pap­ca.

Kar­to­ni

Se­le­ktor je odlu­čio već prvog da­na igra­či­ma sta­vi­ti do zna­nja da će le­tje­ti onaj ko­ji bu­de kal­ku­li­rao i ušao opre­zno ču­va­ju­ći se dru­gog žu­tog kar­to­na. - Da nam je tre­ba­la po­bje­da pro­tiv Špa­ni­je, mi bi smo si­gur­no izbo­ri­li po­vo­ljan re­zu­lat. Na­ža­lost, ve­ći­na igra­ča je igra­la pod ru­čnom. To­ga ne smi­je bi­ti u Li­sa­bo­nu. Prva uta­kmi­ca je naj­va­žni­ja. Ne­ma ču­va­nja za re­vanš, ima da se gi­ne za sva­ku lop­tu. Ne­će­mo srlja­ti, igrat će­mo opre­zno, ali gol mo­ra­mo da­ti - na­gla­ša­va Ći­ro.

Kan­di­da­ti Za meč sa Por­tu­ga­lom se­le­ktor je pri­pre­mio po­zi­vni­ce za ove igra­če: Ha­sa­gić, Be­go­vić, Su­pić, Ber­be­ro­vić, Vla­da­vić, Sa­li­ho­vić, Da­mja­no­vić, Na­da­re­vić, Mra­vac, Mir­vić, Spa­hić, Ibri­čić, Mu­ra­to­vić, Ra­hi­mić, Pja­nić, Mi­si­mo­vić, Mu­sli­mo­vić, Ibi­še­vić, Zec, Dže­ko, Šti­lić, Ja­hić, Baj­ra­mo­vić, Pan­dža, Hrgo­vić, To­pić, Me­du­nja­nin. Mo­gu­će da ne­ko sa ovog po­pi­sa otpa­dne. Me­du­nja­nin će kan­di­di­ra­ti sa­mo ako će na vri­je­me do­bi­ti spor­tsko držav­ljan­stvo FI­FA - e, dok se­le­ktor ra­zmiš­lja da vra­ti To­pi­ća.
Zadnja izmjena: seha, dana/u 24 okt 2009, 02:05, ukupno mijenjano 1 put.

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 24 okt 2009, 02:00

Haris Medunjanin će dobiti poziv

Mi­ro­slav Bla­že­vić ni­kad ni­je bio za­bri­nu­ti­ji. Ka­ko se pri­bli­ža­va uta­kmi­ca ba­ra­ža, bh. se­le­ktor ne­ma sna. Do­du­še, lju­di u nje­go­vim go­di­na­ma (74) ina­če ma­lo spa­va­ju. Ći­ri­ne vršnja­ke mu­če dru­ge bri­ge, ma­le pen­zi­je, iši­jas, pri­ti­sak i os­ta­le uobi­ča­je­ne, za ovu dob, bo­les­ti... Ći­rin «žuč» su Por­tu­gal­ci, ko­je ni­ka­ko ni­je že­lio u ba­ra­žu. Pri­že­ljki­vao je Grke i(li) Fran­cu­ze, ne bi se ras­pla­kao da smo do­bi­li Ru­se, ali o Por­tu­gal­ci­ma ni­je ra­zmiš­ljao. Sa­da spa­va sa mi­sli­ma na Ro­nal­da i druš­tvo...

Ro­nal­da u džep?!

- Za me­ne ka­žu da sam star tre­ner, a ja 24 sa­ta mi­slim na Por­tu­gal­ce. Zbog njih ne spa­vam. Ja sam tre­ner u naj­bo­ljim go­di­na­ma - ka­že na po­čet­ku no­ćnog raz­go­vo­ra za «San» Ći­ro Bla­že­vić.

U kut­ku «Be­čke ka­fa­ne» se­le­ktor se do­ta­kao broj­nih te­ma, pi­ta­nja, pod­sje­tio na di­le­me i «tri­le­me» oko sas­ta­va...

- Ni­sam sre­tan što či­tam izja­ve ne­kih mo­jih igra­ča ka­ko će sta­vi­ti u džep Ro­nal­da. Ja stvar­no mi­slim da su mo­ji la­vo­vi naj­bo­lji na svi­je­tu, da imam re­pre­zen­ta­ci­ju ko­ja mo­že do­bi­ti sva­kog, ali ne smi­je­mo bi­ti ba­ha­ti u izja­va­ma. Ne igra­mo sa aut­saj­de­rom već sa fu­dal­skom ve­le­si­lom. Por­tu­gal je fa­vo­rit, to sam re­kao nji­ho­vim no­vi­na­ri­ma, ali ne po­bje­đu­ju uvjek fa­vo­ri­ti. Sva­kim da­nom do­zna po­ne­što o «ne­pri­ja­te­lju». Ot­kri­va ko ga fi­la in­for­ma­ci­ja­ma.

- Jo­sip Ku­že moj ko­le­ga i pri­ja­telj je vo­dio re­pre­zen­ta­ci­ju Al­ba­ni­je pro­tiv Por­tu­ga­la. On ih je do­bro na­mu­čio i sjaj­no pros­tu­di­rao. Vje­ru­jem da će nje­go­va ana­li­za bi­ti od ko­ris­ti. Ni­je op­te­re­ćen ho­će li ili ne igra­ti Ro­nal­do. Ima i objaš­nje­nje za­što (ni)je bo­lje da igra?

- Ro­nal­do ni­je tek ta­ko naj­bo­lji igrač svi­je­ta. Ni­je ga la­ko za­drža­ti, i si­gur­no da nje­gov izos­ta­nak os­tav­lja sta­no­vit trag u ti­mu Por­tu­ga­la. Me­đu­tim, Por­tu­gal ne ovi­si sa­mo o ra­spo­lo­že­nju je­dnog igra­ča. Ima­ju oni ite­ka­ko još ja­ko kva­li­te­tnih igra­ča. U sva­kom slu­ča­ju ako Ro­nal­do bu­de igrao ne­će ga ču­va­ti je­dan igrač. Oko nje­ga će­mo na­pra­vi­ti obruč, ču­vat će ga svi. Sa­mo ta­ko ga se mo­že ukro­ti­ti. Ipak, se­le­ktor je vi­še okre­nut svo­jim pu­le­ni­ma.

- Ha­sa­gić se opo­ra­vio i to me ra­du­je, ali ne­ma kon­ti­nu­itet uta­kmi­ca. Ne­ma­ju ih ni Hrgo­vić, Ber­be­ro­vić. Za­to sam za­bri­nut. Opet, na­dam se da će do prve uta­kmi­ce bi­ti u op­ti­mal­noj for­mi. Ra­du­je ga po­vra­tak na gol Asmi­ra Be­go­vi­ća, ko­ji je pre­šao u Ip­svič.

- Bra­nio je po­slje­dnje dvi­je uta­kmi­ce što pot­vrđu­je nje­gov kva­li­tet. Ura­dio je do­bru stvar što je oti­šao na po­su­dbu, shva­tio je da se gol­man ne pos­ta­je sje­de­ći na klu­pi. Sre­tan je zbog us­pje­ha mo­mča­di na­šeg ka­pi­te­na.

- Mon­tpe­lje je prvi za­hva­lju­ju­ći igra­ma Emi­ra Spa­hi­ća, to nas sva­ka­ko ve­se­li. Spa­ha ni­kad ni­je upi­tan.

Ulo­ga na­vi­ja­ča

Ra­du­ju ga do­bre igre u evrop­skim uta­kmi­ca­ma Mi­ra­le­ma Pja­ni­ća, iako je svjes­tan da mo­ra na­či za­mje­nu za Sa­mi­ra Mu­ra­to­vi­ća, ko­ji je na­ja­vio po­vla­če­nje.

- Po­zvat ću Ha­ri­sa Me­du­nja­ni­na. Ne­mam pra­vo igno­ri­ra­ti či­nje­ni­cu da ne­ko igra u špan­skoj pri­me­ri, a da ni­je u re­pre­zen­ta­ci­ji. Ne­ki su mi go­vo­ri­li ka­ko je Me­du­nja­nin izjav­lji­vao «ka­ko ne­će igra­ti za BiH». To me ne za­ni­ma. Igra­či sva­šta pri­ča­ju. Kod me­ne će igra­ti ako je kva­li­tet. Ni­je bi­tno šta igra, ja ću mu na­ći naj­bo­lju po­zi­ci­ju. Na­dam se da će se za­vrši­ti pa­pi­ro­lo­gi­ja oko nje­go­vog nas­tu­pa za BiH, jer je igrao za Ho­lan­di­ju. Se­le­ktor ne vi­di, kao ne­ki iz nje­go­vog okru­že­nja, u na­vi­ja­či­ma, po­ten­ci­jal­nog pro­ti­vni­ka. Na­pro­tiv.

- Na­vi­ja­či su bi­li fe­no­me­nal­ni, po­na­ša­li su se pa­tri­ot­ski ka­ko su mi obe­ća­li i ka­ko sam oče­ki­vao. To su pra­vi na­vi­ja­či. Bez njih ne bi bi­lo ovih re­zul­ta­ta. Uvje­ren sam da će­mo ima­ti sna­žnu po­dršku u Li­sa­bo­nu i u Ze­ni­ci. Eto i zbog na­vi­ja­ča smo os­ta­li u Ze­ni­ci. Bi­lo je pi­ta­nja, za­što ne na Ko­še­vu? Ma, ne­ma šan­se! Bi­li­no po­lje je naš sta­di­on, ta­mo nas bo­dre i kad gu­bi­mo, a na Ko­še­vu su nes­trplji­vi, ho­će gol u prvoj mi­nu­ti. Ze­ni­ca je na­ša sre­tna sta­ni­ca - izja­vio je za «San» Ći­ro Bla­že­vić.

S.Si­na­no­vić

O Pap­cu

Bla­že­vić je pro­te­klih mje­se­ci či­nio na­dljud­ske na­po­re da vra­ti Sa­šu Pap­ca. Ni­je uspio, ma­kar je obi­la­zio sve one ko­ji su se nu­di­li kao po­sre­dni­ci. Išao do Sa­ši­nih «fren­do­va», mo­lio za in­ter­ven­ci­ju kod po­li­ti­ča­ra, fra­ta­ra, obi­čne ra­je, ali bez odje­ka. Ći­ro vi­še ne­će mo­li­ti Pap­ca, ali mu ni­je za­tvo­rio vra­ta. Ka­pi­ten Spa­hić sma­tra da bi nam Sa­ša ite­ka­ko ko­ris­tio. Spa­hić ga naj­bo­lje po­zna­je. Upra­vo zbog ljud­skih i igra­čkih kva­li­te­ta pri­že­ljku­je Pap­ca.

Kar­to­ni

Se­le­ktor je odlu­čio već prvog da­na igra­či­ma sta­vi­ti do zna­nja da će le­tje­ti onaj ko­ji bu­de kal­ku­li­rao i ušao opre­zno ču­va­ju­ći se dru­gog žu­tog kar­to­na. - Da nam je tre­ba­la po­bje­da pro­tiv Špa­ni­je, mi bi smo si­gur­no izbo­ri­li po­vo­ljan re­zu­lat. Na­ža­lost, ve­ći­na igra­ča je igra­la pod ru­čnom. To­ga ne smi­je bi­ti u Li­sa­bo­nu. Prva uta­kmi­ca je naj­va­žni­ja. Ne­ma ču­va­nja za re­vanš, ima da se gi­ne za sva­ku lop­tu. Ne­će­mo srlja­ti, igrat će­mo opre­zno, ali gol mo­ra­mo da­ti - na­gla­ša­va Ći­ro.

Kan­di­da­ti Za meč sa Por­tu­ga­lom se­le­ktor je pri­pre­mio po­zi­vni­ce za ove igra­če: Ha­sa­gić, Be­go­vić, Su­pić, Ber­be­ro­vić, Vla­da­vić, Sa­li­ho­vić, Da­mja­no­vić, Na­da­re­vić, Mra­vac, Mir­vić, Spa­hić, Ibri­čić, Mu­ra­to­vić, Ra­hi­mić, Pja­nić, Mi­si­mo­vić, Mu­sli­mo­vić, Ibi­še­vić, Zec, Dže­ko, Šti­lić, Ja­hić, Baj­ra­mo­vić, Pan­dža, Hrgo­vić, To­pić, Me­du­nja­nin. Mo­gu­će da ne­ko sa ovog po­pi­sa otpa­dne. Me­du­nja­nin će kan­di­di­ra­ti sa­mo ako će na vri­je­me do­bi­ti spor­tsko držav­ljan­stvo FI­FA - e, dok se­le­ktor ra­zmiš­lja da vra­ti To­pi­ća.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kahva, Kava, Kafa!

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 24 okt 2009, 02:09

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 24 okt 2009, 02:24

i Za meč sa Por­tu­ga­lom se­le­ktor je pri­pre­mio po­zi­vni­ce za ove igra­če: Ha­sa­gić, Be­go­vić, Su­pić, Ber­be­ro­vić, Vla­da­vić, Sa­li­ho­vić, Da­mja­no­vić, Na­da­re­vić, Mra­vac, Mir­vić, Spa­hić, Ibri­čić, Mu­ra­to­vić, Ra­hi­mić, Pja­nić, Mi­si­mo­vić, Mu­sli­mo­vić, Ibi­še­vić, Zec, Dže­ko, Šti­lić, Ja­hić, Baj­ra­mo­vić, Pan­dža, Hrgo­vić, To­pić, Me­du­nja­nin. Mo­gu­će da ne­ko sa ovog po­pi­sa otpa­dne. Me­du­nja­nin će kan­di­di­ra­ti sa­mo ako će na vri­je­me do­bi­ti spor­tsko držav­ljan­stvo FI­FA - e, dok se­le­ktor ra­zmiš­lja da vra­ti To­pi­ća.

Ovom spisku ce se pridruziti i Papac ,cim Spahic inzistira na tome ,jer samo on zna koliko bi mu lakse bilo igrati uz njega,onda ce to i biti tako!Idemo u Afriku...

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 24 okt 2009, 09:01

velez_mostar je napisao/la:i Za meč sa Por­tu­ga­lom se­le­ktor je pri­pre­mio po­zi­vni­ce za ove igra­če: Ha­sa­gić, Be­go­vić, Su­pić, Ber­be­ro­vić, Vla­da­vić, Sa­li­ho­vić, Da­mja­no­vić, Na­da­re­vić, Mra­vac, Mir­vić, Spa­hić, Ibri­čić, Mu­ra­to­vić, Ra­hi­mić, Pja­nić, Mi­si­mo­vić, Mu­sli­mo­vić, Ibi­še­vić, Zec, Dže­ko, Šti­lić, Ja­hić, Baj­ra­mo­vić, Pan­dža, Hrgo­vić, To­pić, Me­du­nja­nin. Mo­gu­će da ne­ko sa ovog po­pi­sa otpa­dne. Me­du­nja­nin će kan­di­di­ra­ti sa­mo ako će na vri­je­me do­bi­ti spor­tsko držav­ljan­stvo FI­FA - e, dok se­le­ktor ra­zmiš­lja da vra­ti To­pi­ća.

Ovom spisku ce se pridruziti i Papac ,cim Spahic inzistira na tome ,jer samo on zna koliko bi mu lakse bilo igrati uz njega,onda ce to i biti tako!Idemo u Afriku...

pa kolko god se mi ljutili na sasu papca..moramo priznat on je nas trenutno najbolji lujevi bek..nije t sejina pozicija...ajde sasa trebas nam sad vise nego ikad....
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 okt 2009, 10:48

Ono sto Salihovic igra, Papac nikad ne moze odigrat. Jer nije to klasicni bek, nego istovremeno i krilo. A Papac je vrlo los u napadu. Moze protiv Portugala igrat, ali protiv manjih reprezentacija bi bio ogroman hendikep igrat sa Papcem na lijevom beku sa trenutnom formacijom. Ako bude igrao protiv Portugala (u sta cisto sumnjam) onda bi nam puno znacilo to da Sejo igra u veznom redu jer tu nam najvise fali trke sa onim starcima.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 24 okt 2009, 11:35

Nogometni savez BiH jučer je zvanično pokrenuo proceduru da Haris Medunjanin dobije dozvolu nastupa za našu reprezentaciju. Zahtjev za dozvolu upućen je Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA) koja će donijeti konačnu odluku.

Vezista španskog prvoligaša Valjadolida i nekadašnji mladi reprezentativac Holandije u NSBiH je poslao pismenu izjavu da u budućnosti želi igrati samo za bh. selekciju te da se odriče holandske.

NSBiH je od Nogometnog saveza Holandije zatražio spisak utakmica koje je Medunjanin igrao za selekcije ove zemlje. Očekuje se da bi procedura mogla biti veoma brzo završena kako bi 24-godišnji igrač, koji je rođen u Sarajevu, a od 1992. živi u Holandiji, što prije stekao pravo nastupa za našu reprezentaciju.

Medunjanin je bio član selekcije Holandije do 21 godine koja je 2006. postala evropski prvak. Prije dolaska u Valjadolid 2008. nastupao je za holandske klubove AZ Alkmar i Spartu iz Roterdama.

U prošloj sezoni odigrao je 18 ligaških mečeva (jedan gol) za Valjadolid, dok je u tekućem prvenstvu u 7. kola sakupio tri nastupa.

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 24 okt 2009, 11:54

gdje su pametnjakovici sto su govorili "Haris nece igrati u reprezentaciji" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 24 okt 2009, 11:58

super sad moremo reci da imamo jednog igraca u najjacoj ligi :D
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

samm
Kontakt:

Post Postao/la samm » 24 okt 2009, 12:03

ja sve ove sto govore protiv papca ne kontam, jer sve da je i najgori, potreban nam je zbog širine u ekipi, imamo dosta žutih kartona i ako neko dobije drugi žuti svi oni što su bili protiv papca ce se pokajati prvi

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 24 okt 2009, 12:21

velez_mostar je napisao/la:i Za meč sa Por­tu­ga­lom se­le­ktor je pri­pre­mio po­zi­vni­ce za ove igra­če: Ha­sa­gić, Be­go­vić, Su­pić, Ber­be­ro­vić, Vla­da­vić, Sa­li­ho­vić, Da­mja­no­vić, Na­da­re­vić, Mra­vac, Mir­vić, Spa­hić, Ibri­čić, Mu­ra­to­vić, Ra­hi­mić, Pja­nić, Mi­si­mo­vić, Mu­sli­mo­vić, Ibi­še­vić, Zec, Dže­ko, Šti­lić, Ja­hić, Baj­ra­mo­vić, Pan­dža, Hrgo­vić, To­pić, Me­du­nja­nin. Mo­gu­će da ne­ko sa ovog po­pi­sa otpa­dne. Me­du­nja­nin će kan­di­di­ra­ti sa­mo ako će na vri­je­me do­bi­ti spor­tsko držav­ljan­stvo FI­FA - e, dok se­le­ktor ra­zmiš­lja da vra­ti To­pi­ća.

Mislim da se papac ppokajao ,sto je odbio igrati za bih , to pokazuje i nnjegova reakcija
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 24 okt 2009, 12:36

Papac bi nam dobrodošao trenutno je jedan od najstandardnijih igrača Rangersa i što kaže Ćiro ˝j...m čovjeka koji ne mjenja svoje mišljenje.˝ Po meni je Medunjanin prosječan igrač i igra na poziciji gdje imamo bolje igrače od njega.
FEDERER= KLOC

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 okt 2009, 12:44

Iker C je napisao/la:Papac bi nam dobrodošao trenutno je jedan od najstandardnijih igrača Rangersa i što kaže Ćiro ˝j...m čovjeka koji ne mjenja svoje mišljenje.˝ Po meni je Medunjanin prosječan igrač i igra na poziciji gdje imamo bolje igrače od njega.
On je defanzivni vezni a nasi na toj poziciji imaju preko 30 godina. Rahimic je dobar, ali star, dok je Muratovic katastrofa a uz to i star. Isto tako to i nije njegova prirodna pozicija. Treba nam Medunjanin i za buducnost i za Portugal.

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 24 okt 2009, 12:53

Cartman je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Papac bi nam dobrodošao trenutno je jedan od najstandardnijih igrača Rangersa i što kaže Ćiro ˝j...m čovjeka koji ne mjenja svoje mišljenje.˝ Po meni je Medunjanin prosječan igrač i igra na poziciji gdje imamo bolje igrače od njega.
On je defanzivni vezni a nasi na toj poziciji imaju preko 30 godina. Rahimic je dobar, ali star, dok je Muratovic katastrofa a uz to i star. Isto tako to i nije njegova prirodna pozicija. Treba nam Medunjanin i za buducnost i za Portugal

Iskreno nikada ga nisam gledao ali sam čuo da igra ofanzivno ako sam pogrešno čuo to je dobro jer će nam jedan destruktivac dobro doći.
FEDERER= KLOC

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 okt 2009, 13:26

Nisam ga ni ja gledo, i znam da je u AZ-u bio ofanzivni vezni, ali ovi sto su ga gledali kazu da je sad defanzivniji...

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 24 okt 2009, 13:28

CRNI_SA je napisao/la:posto vidim da odje neki neznaju ni ko je medunjanin evo nekih golova njegovih ;) [youtube][/youtube]
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, EdinjoBos, zikerrz21 i 36 gostiju.