Ludi snovi

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Cartman
Kontakt:

Re: Ludi snovi

Post Postao/la Cartman » 03 dec 2012, 01:13

Sjecam se da je ovo na 9gagu stalno bilo jedno vrijeme. Bolje vam je odmaknite od tih stvari, nayebat cete kad-tad. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 dec 2012, 01:14

LBJ MVP je napisao/la:Šta ako kad ja izađem iz tijela nego uđe u mene :lol:
teoretski da. Mada to su rijetkosti, i nema konkretnih dokaza da su shadow people i astralna projekcija povezani. Ali ja sam se više sasro jer sam prvo vidio to dijete sa svijetlećim očima, pa onda pročitao ovaj tekst :lol:
naprijed rejal

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 03 dec 2012, 01:45

Kakav luđak. :mrgreen:

Šta i ja čitam u ova doba... :roll: :lol:

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 03 dec 2012, 01:54

Ovo mi se dogodilo prije 20-ak dana. Znaci negdje ujutro oko 8h, pola 9 dok sam jos lezao u krevetu i bio u "polusnu", ali sam bio i svjestan sto se dogadja oko mene. Cuo sam mater kako hoda po kuci jer se spremala taman u grad izaci (bila je u drugoj prostoriji), a u medjuvremenu se meni pojavila u sobi neka zenska osoba. I gledam je kako se polako primice prema meni, bila je skroz crna,nisam mogao raspoznati nista i nesto mi govori al je ne razumijem. Kad je dosla do mog kreveta pocela me potezati tako jako za ruku i derati se da ustanem i da idemo :? . Sreca da je mater u tom trenutku otkljucava vrata da izadje napolje dok se to ddogadjalo u sobi, tako da se u tom trenutku i ta "osoba" okrenula prema vratima izlaznim i odjednom nestala negdje :shock: . NEdo bog vise da mi se ponovi :D

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 dec 2012, 11:38

Hammer je napisao/la:Ovo mi se dogodilo prije 20-ak dana. Znaci negdje ujutro oko 8h, pola 9 dok sam jos lezao u krevetu i bio u "polusnu", ali sam bio i svjestan sto se dogadja oko mene. Cuo sam mater kako hoda po kuci jer se spremala taman u grad izaci (bila je u drugoj prostoriji), a u medjuvremenu se meni pojavila u sobi neka zenska osoba. I gledam je kako se polako primice prema meni, bila je skroz crna,nisam mogao raspoznati nista i nesto mi govori al je ne razumijem. Kad je dosla do mog kreveta pocela me potezati tako jako za ruku i derati se da ustanem i da idemo :? . Sreca da je mater u tom trenutku otkljucava vrata da izadje napolje dok se to ddogadjalo u sobi, tako da se u tom trenutku i ta "osoba" okrenula prema vratima izlaznim i odjednom nestala negdje :shock: . NEdo bog vise da mi se ponovi :D
brate, dobro si ti osto pri pameti :|

čudi me samo da si tako jasno i očito vidio tu ženu, i čak imao i fizički kontakt s njom. Recimo prilikom halucinacija, ili tokom faze prelaska iz jave u san, normalno da se vide razne sjene, neobjašnjive stvari različitih dimenzija, u mom slučaju čak i ljudi/djece sa svijetlećim očima :mrgreen: ali je rijetkost da postoji neki fizički kontakt. Kod tebe je to baš eskaliralo u neki čudan ton. Ili si bio u kontaktu sa bićem druge dimenzije (mojne se smijat, postoje dokazi i za ovo) ili si bio u tolikom transu da ti je um našao neku zlatnu sredinu, koja je recimo pojam ideala, a znamo svi da idealno ne postoji.

Volio bih da malo produbimo ovu temu o snovima sa nekim vašim čudnim iskustvima, mišljenjima i sl. Ako bi moglo da se promijeni npr "LUDI SNOVI I VAŠA ČUDNA ISKUSTVA"
naprijed rejal

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 03 dec 2012, 12:33

Da li iko ima lucidne snove ?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 03 dec 2012, 13:18

sinoć sam sanjao da igram basketa 1 na 1 sa teodosićem :lol: :lol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 dec 2012, 13:22

azTer je napisao/la:sinoć sam sanjao da igram basketa 1 na 1 sa teodosićem :lol: :lol:
I jesi bio visok tri nula tri k'o Aca L :lol: :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 03 dec 2012, 13:41

nisam, ali voljeli su me svi :lol: znam da mi je počeo neke driblinge, ja mu ukradem loptu, kad ono neka nevidljiva publika pozitivno pozdravlja moj steal :mrgreen:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 dec 2012, 15:46

Evo čitam ovo vaše o paralizi sna i sjenama sa očima i tako to , kontam malo da istražim , ali ipak neću , džaba ću trošit vrijeme a i neću smjet zaspat.. Bolje da se držim podalje od toga. Ali svejedno ispričat ću vam jedno svoje iskustvo o tome .
Kada sam bio dijete, nisam imao više od 9 - 10 godina , sjećam se jednom , imao sam neku jaču upalu , znači bio sam bolestan i imao temperaturu . Sjećam se kad sam legao , teško sam zaspao , i onda tokom noći ako bi se budio , osjećao sam se kao da nešto obavljam , nisam u kući i pokušavam zaspat ali jednostavno neopisiv osjećaj , to jest , nisam bio svjestan da sam zapravo u sobi i da spavam , vjerovatno zbog temperature. Nisam mogao misliti kako treba. Zaboravio sam napomenuti da sam imao povišenu temperaturu cijelo vrijeme dok sam spavao. Međutim prave stvari su tek dolazile rano ujutro. Pošto sam često ustajao noći kako sam imao problema , jer sam bio bolestan , majka mi je bila tu u sobi , a ona je već bila budna jer je bilo rano ujutro. Svejedno, počeo sam čuti jako čudne zvukove, razne vibracije , i onda sam čuo čudnu tišinu... I onda jaku buku , te opet tišinu i tako naizmjenično. Bio sam takoreći u polusnu , vidio sam sobu i svijetlo , ali su mi se počeli priviđati čudni prizori... Kako mi se deka diže u zrak , pojavio se neki zmaj ispred mene i velika buka u ušima , te sam se osjećao kao da ću umrijeti... Tu se pojavila moja majka koja me promrdala i vidio sam da je ona zapravo tu, a ne lijetala po sobi kako mi se činilo. Sve vrijeme sam bio pod temperaturom , preznojen i zadihan... Također sve što bih čuo je bilo nekako ubrzano , u istom tempu... I onda kad sam došao sebi , sve je postalo normalno . Tako mi se dešavalo duže vremena , ali samo pod jednim uvjetom - kad imam temperaturu . Znači kad god bi spavao sa višom temperaturom od recimo 38 , tako nešto bi mi se desilo. I kad god bi imao neku upalu ili slično uvijek bi morao skinuti temperaturu prije nego spavam . Ovo je bio jedan od tih momenata koje sam dobro upamtio , jednom poslije toga me majka umirila , sve sam vidio oko sebe , ali su mi nalijetale nekakve bezvezne i nepovezane misli u glavi , kao da sam u snu.

Inače što se tiče snova u zadnje vrijeme spavam regularno . Legnem , zaspim , ponekad sanjam neku glupost i probudim se .

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 03 dec 2012, 15:54

Banane su out 8-)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 03 dec 2012, 16:06

Henderson je napisao/la:Nego, je li vam se nekad dogodilo da doživite nešto a već ste to vidjeli u snu ili imate osjećaj kao da unaprijed znate ko će izbiti iza krivine, šta će vam reći, da neku osobu odnekud poznajete ... ?
Meni se jednom desilo kad sam bio manji usnio sam san kao ja sa svojima u kuci, igramo kao neku igru(haman da smo slagali neku slagalicu) zafali jedan dio i oni mene posalju po nju u drugu sobu, i ja krenem i odjednom se soba smraci i pocne okolo mene sve goriti ja se okrenem kad iza mene neka crna sjena ne vidi se dobro ni ko je ni sta je samo joj oci svjetle crvenom bojom, i ja kao krenem bjezati ali ta sjena baci na mene neko koplje i tamam da me pogodi probudim se iz sna. Eh sad nakon nekoliko godina pocela se emitovati ona emisija slucajevi X i redovno sam je gledao, kad u jednoj epizodi pojavljuje se slicna ona scena kao u snu samo sto se tu radlo o nekoj bolnici, pojavljuje se ista ona sjena sa crvenim ocima i vatrom okolo kao u snu. Mozete zamislit kako sam se osjecao u tom trenutku.

Isto mi se jednom desilo kad sam bio manji jedan oblik oobe-a - (stara je kuhala palacinke a ja sam uvjek volio ostati poslije nje i ispeci dok je vruca plata jos koji) i tako ja stojim za stednjakom kad odjednom kao da vidim kako gledam sebe sa daljine sa suprotne strane kuhinje kako stojim za stednjakom i vidim kako stara ulazi u kuhinju i ja se trgnem i okrenem kad ona vec usla u kuhinju i ide prema meni. Tada nisam znao o cemu je rijec mislio sam da mi se samo ucinilo ili nesto slicno ali nekoliko godina kasnije kada sam cuo za taj out of body expirience znao sam da je to to. Cesto sam razmisljao o tome i mislim da mi se nije ucinilo jer mi se taj događaj tako dobro urezao u sjecanje da se i danas mogu sjetiti svakog detalja kako je sve izgledalo tada. Vecini se desava u snu ali eto meni se jednom desilo dok sam bio svjestan i vise se od tada nije ponovilo pa cak ni u snu.

Imao sam samo jednom kontrolu nad snom i to kad su stvari bas krenule lose po mene u snu, ne sjecam se sta sam tacno sanjao ali znam da sam u snu pogledao oko sebe i rekao ovo je nemoguce da se meni desava, tad sam shvatio da je san i brzo sam izasao na kraj sa problemom heheh

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 dec 2012, 16:13

vedofeelgood je napisao/la:Banane su out 8-)
thank God 8-)

@viKK um je čudo prijatelju. Ne znam da li si čuo, ali dok spavaš, tvoj mozak je itekako aktivan. naravno ne reaguje na vanjske podražaje ali reaguje na one unutartjelesen, u tvom slučaju, na temperaturu koja ga je gnjavila u stadiju tvog sna, pa si vidio rezultate neprirodnog rada mozga. niti spavaš, niti si budan, plus unutrašnja temperatura tjera elektricitet u mozak te ga još više opterećuje u već opterećenom stanju.

@Marley da li si slučajno pogledao film Insidous? Tu je jako lijepo prikazana teoretska slika Vantjelesnog iskustva, naravno sa pozamašnom količinom pretjerivanja ali tu je to. istina je da mnoge osobe na tim sjenama vide svijetleće oči, tako da je neminovno da su to shadowpeople, odnosno bića druge dimenzije.
naprijed rejal

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 dec 2012, 16:16

Pokusaj te ne misliti na te teske snove gdje vas neko proganja ili neka "sila" sto zeli da vas povrijedi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 03 dec 2012, 16:51

Sveti je napisao/la:
vedofeelgood je napisao/la:Banane su out 8-)
thank God 8-)

@viKK um je čudo prijatelju. Ne znam da li si čuo, ali dok spavaš, tvoj mozak je itekako aktivan. naravno ne reaguje na vanjske podražaje ali reaguje na one unutartjelesen, u tvom slučaju, na temperaturu koja ga je gnjavila u stadiju tvog sna, pa si vidio rezultate neprirodnog rada mozga. niti spavaš, niti si budan, plus unutrašnja temperatura tjera elektricitet u mozak te ga još više opterećuje u već opterećenom stanju.

@Marley da li si slučajno pogledao film Insidous? Tu je jako lijepo prikazana teoretska slika Vantjelesnog iskustva, naravno sa pozamašnom količinom pretjerivanja ali tu je to. istina je da mnoge osobe na tim sjenama vide svijetleće oči, tako da je neminovno da su to shadowpeople, odnosno bića druge dimenzije.
Nisam jos gledao, govorili su mi prijatelji za taj film i preporucili da nikako ne gledam sam hehe, ali iskreno moram reci da oklijevam, ko zna da li bi mogao zaspati a jos sam sam u stanu heheh i ovako kad sam procitao par stvari na ovoj temi osjetio sam jezu i ovdje po prvi put cujem da su povezani ti shadow people i OBE i jos sam ozbiljnije shvatio onaj moj san pa sam ga zato i napisao na forumu. Inace prije ovoga sna sam imao jos jedan san sa sjenom ali sam bio mnogo mnogo mladji. Sanjao sam da me dok spavam kroz prozor posmatra neka sjena ali ona nije imala glave. Ja se probudim i pogledam kroz prozor koji mi je bio odmah iznad glave a tamam je pocelo svitati i nije bilo nicega. To su bila ta dva puta i hvala Bogu vise nikad takvo nesto nisam sanjao.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 dec 2012, 17:00

pa film ti vjerovatno ne bi bio strašan da nisi imao direktno iskustvo slične tematike :)
doduše, nije nešto pretjerano strašan, s obzirom da je dosta isklišeiziran, ako iole pratiš taj žanr tonu stvari si već vidio, ali je zanimljivo što govori o tim entitetima sa očima u boji. Ja sam prvo vidio to dijete sa plavim očima, i onda mislio da je to smiješno, prepo se jesam, ali sam mislio da je do mog uma samo. Međutim kasnije sam pročitao slična iskustva mnogih drugih, a nakon ovog posta sa 9gaga sam klonuo bukvalno. Da je lako, nije. ybga :D
naprijed rejal

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 08 dec 2012, 02:35

Joj teme preminula, sutra joj mevlud ucimo :mrgreen:

Inace banane me vise ne proganjaju, al me sad brine sto nista ne sanjam, prije sam uvijek nesto sanjao, a sad nista :roll: AL' BOLJE NISTA NEGO BANANE !
Arsene Wenger

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 dec 2012, 02:42

Sinoc sam sanj'o da igram lopte sa Alonsom, tj. da saljemo jedni drugima dijagonale.
Valjda zbog toga sto kad igram fudbala, sa tim dugim loptama glumim Xabija :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 dec 2012, 02:50

Trudim se da imam OOBE,al neće nešto ovih dana :roll: :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 08 dec 2012, 02:55

Mora da je Jasminka zadala neku lektiru zahebanu :mrgreen:
Arsene Wenger

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD, enobarca i 2 gosta.