EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la filip13 » 28 nov 2012, 21:37

KK_Bosna je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:da pristane bas radi acine igre igrali bi i mirza i on barem 15 minuta zajedno jer savovic moze glumiti centra, a zna ubost trojku
slazem se, ali problem je sto aco smatra da su sinan i kikan olajuwon i robinson :mrgreen:

:lol:

slobodatuzla
Kontakt:

Post Postao/la slobodatuzla » 03 dec 2012, 10:18

KK_Bosna je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:da pristane bas radi acine igre igrali bi i mirza i on barem 15 minuta zajedno jer savovic moze glumiti centra, a zna ubost trojku
slazem se, ali problem je sto aco smatra da su sinan i kikan olajuwon i robinson :mrgreen:

pa realno kikan i sinanovic su dobri centri, sinan zbog svoje visine nije brz i nesto previse pokretan ali svi smo svjedocili tome da i jedan i drugi kad igraju kako treba mogu dat 20 i kusur poena, treba samo dobre pripreme proc a ne sumnjam da ce ih aco napravit :D pozdrav
Slatina,Krojcica,Brcanska malta i Stupine
Bulevar,Batva,cijela Jala i Crvene njive,
Sloboda je ovdje sveta rijec je ime,
crveno crna je boja care zato se gine

Sloboda Tuzla 1919 <3

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 03 dec 2012, 13:30

dobri centri su možda kad su u pitanju njihovi klubovi (dobri za te klubove) i igra pod košem protiv nekih slabijih centara. ali kad je sinanoviću match-up, recimo, peković... ne želim ni pomislit kako bi to izgledalo. sinanović bi za jednu četvrtinu pokupio tri lične greške. eno sinoć vučević howardu ubaci 17, šta li bi uradio kikanoviću :mrgreen:

ali šta je tu je, igru treba kreirat na osnovu onoga što imamo. oba centra imaju određene kvalitete i predispozicije da odigraju dobre role. samo, kad igraju protiv nadmoćnijih igrača, treba naći način da se njihove mane ne ističu i ne dopustit da ih protivnici iskoriste. no, to je acin posao i ja vjerujem da će on to znat postavit.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 dec 2012, 22:14

azTer je napisao/la:dobri centri su možda kad su u pitanju njihovi klubovi (dobri za te klubove) i igra pod košem protiv nekih slabijih centara. ali kad je sinanoviću match-up, recimo, peković... ne želim ni pomislit kako bi to izgledalo. sinanović bi za jednu četvrtinu pokupio tri lične greške. eno sinoć vučević howardu ubaci 17, šta li bi uradio kikanoviću :mrgreen:

ali šta je tu je, igru treba kreirat na osnovu onoga što imamo. oba centra imaju određene kvalitete i predispozicije da odigraju dobre role. samo, kad igraju protiv nadmoćnijih igrača, treba naći način da se njihove mane ne ističu i ne dopustit da ih protivnici iskoriste. no, to je acin posao i ja vjerujem da će on to znat postavit.

Pekovica ce cuvati Mirza,kao sto je odradio na zadnjem E.P :!:

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 04 dec 2012, 09:54

Wright, Gordic
Djedovic, Pasalic
Masic, (Ramljak)
Teletovic (Savovic)
Kikanovic, Kuzmic

Mitrovic, Bavcic, Nurkic, Vrabac, Kapelan...
Pravda za Papeta!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 dec 2012, 12:07

Dufresne je napisao/la:Wright, Gordic
Djedovic, Pasalic
Masic, (Ramljak)
Teletovic (Savovic)
Kikanovic, Kuzmic

Mitrovic, Bavcic, Nurkic, Vrabac, Kapelan...

Wright, Gordić, Adamović
Pašalić, DJedović
Mašić, Peršić
Mirza, Bavke
Kikan, Sinan, Kuzmić
Sad kad bi bilo EP ja bi ove poveo, a na pripreme bi još pozvao Naletilića, Mitrovića, Mikija Halilovića ili Jeftića, Jagodića- Kuridžu (mislim da ga lako može pridobiti pa sam ga zato i stavio) i Nurkića pa nek se dokažu ili za sluaj povrede, a za ostale dok ne potvrde nastup ne računam ih.
Ako Jagodić neće, Miljan Marković na pripreme ili onaj neki britanac Fahro ili tako nešto jer frajer želi igrati samo je sad stvar papirologije. Gore među 12 Muha i Nemanja mogu i zamjeniti pozicije a i Nihad može na 3.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 dec 2012, 18:47

Ja ne znam zasto brojite Bavketa u putnike za EP kad covjek ima ocajnu sezonu u LImogesu tj imao je dok ga nisu odpustili..nema minutazu slabo tu sta i pokaze,mislim da moramo naci neku zamjenu za njega i najidealnije bi bilo da to bude Savovic..Ako ne on probat neku drugu kombinaciju sa Kikanom na 4 par minuta da se odmori Mirza...Mislim da ce biti dobro ako se povedu 3 centra jer su svi jaki pod kosem u grupi i tu ce trebati svjezine i faulova..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 08 dec 2012, 17:40

Gordic,Pasalic,Masic,MItrovic su relativni prosjek..Gordica i MAsica pratim u ABA ligi,Pasalica i MItrovica u Grckom prvenstvu sve je tu u 5deka,al kazem prosjek uz Teletovica koji se jos nije uklopio mislim da nemamo nekih većih šansi na EP-u,jednostavno nemamo kvaliteta..Kuzmić (?) da li će igrati za nas jer niko ne zna zašto je otišao sa priprema,navodno dogovor ali ja ne vjerujem u to,zatim ni za Alena Omića nema ništa,Savović(?)..Đedović i Wright ne mogu odigrati svaku utakmicu na vrhunskom nivou mislim da ne trebamo puno očekivati u SLoveniji..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 dec 2012, 20:31

Masic ce ako bude zdrav ako Bog da, igrati dva puta bolje za reprezentaciju nego sto to cini za Cibonu. Kao i Wright koji ce biti jedno od otkrovenja prvenstva.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 dec 2012, 20:47

zgembo89 je napisao/la:Gordic,Pasalic,Masic,MItrovic su relativni prosjek..Gordica i MAsica pratim u ABA ligi,Pasalica i MItrovica u Grckom prvenstvu sve je tu u 5deka,al kazem prosjek uz Teletovica koji se jos nije uklopio mislim da nemamo nekih većih šansi na EP-u,jednostavno nemamo kvaliteta..Kuzmić (?) da li će igrati za nas jer niko ne zna zašto je otišao sa priprema,navodno dogovor ali ja ne vjerujem u to,zatim ni za Alena Omića nema ništa,Savović(?)..Đedović i Wright ne mogu odigrati svaku utakmicu na vrhunskom nivou mislim da ne trebamo puno očekivati u SLoveniji..
Pasalic je najbolji igrac Arisa ;) Gordic sasvim solidan.Ova 2 igraca nama donose dosta toga,Zach ce imati odmor+Gordic moze na 2.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 09 dec 2012, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 dec 2012, 11:15

šta ako npr. mašić bude povrijeđen,ko će nam igrati na krilu,peršić??

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 dec 2012, 11:19

filip13 je napisao/la:šta ako npr. mašić bude povrijeđen,ko će nam igrati na krilu,peršić??

Moze Nihad ,jer Gordic moze na 2 .

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 dec 2012, 11:58

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:šta ako npr. mašić bude povrijeđen,ko će nam igrati na krilu,peršić??

Moze Nihad ,jer Gordic moze na 2 .

slabo je to,slabo,nema širine

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 dec 2012, 12:09

Kako nemas :?: Pasalic ide da zamjeni Zeka,a Gordic po potrebi igra 1,2.Nihada igra 2,3.Pored Domercanta je Nihad uvjek bio 3.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 dec 2012, 12:23

lumani je napisao/la:Kako nemas :?: Pasalic ide da zamjeni Zeka,a Gordic po potrebi igra 1,2.Nihada igra 2,3.Pored Domercanta je Nihad uvjek bio 3.

i to je sve,zato i kažem da nema širine

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 dec 2012, 12:28

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Kako nemas :?: Pasalic ide da zamjeni Zeka,a Gordic po potrebi igra 1,2.Nihada igra 2,3.Pored Domercanta je Nihad uvjek bio 3.

i to je sve,zato i kažem da nema širine

Za mene dovoljno,vise me zanima ko ce da bude druga 4 :!:

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 09 dec 2012, 12:35

Ljudi sto ste toliki pesimisti, mi imamo relane sanse za prolazak. Imamo dobrog trenera i jednu legendu koja nam pomaze ( oni nece dozvoliti da se nasi opuste i da bude ko proslo EP dobije crnu goru pa izgubimo od finske) Imamo Mirzu koji polako dobija minutazu u Netsima a u NBA bolje je i 10 min i vise ce napredovat nego da je osto u Caji, imamo dobrog playa onda i solidnu zamjenu za njega dobra dva beka i dobre sutere na poziciji trice. Treba vidjet ida savovica dovedemo jer frajer uvjek ima double double. Ostali nisu tolko jaci od nas Makedonija nema dvojcu nosilaca igre ostao je samo Mekalebovski i ona braca. Crna gora ima jaku centarsku liniju al dosta lose bekove to treba iskoristiti vec smo ih dobijali sto nebi i sad. Latvia je slabija ekipa la ima sut dobar tu treba igrati dobru i agresivnu obranu i ne dozvoliti im puno suteva. Srbija uopce nije jaka ko prije, Igraci im igraju veoma slabo al ipak su i dalje jako opasni snjima se nikad ne zna al se mogu dobiti. JEDINI protiv kojih nemamo sanse je Litvanija, jednostavno ljudi su bolji a ostale mozemo dobiti samo treba hrabro borbeno ici i mozemo daleko dogurat

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 dec 2012, 13:02

king33 je napisao/la:Ljudi sto ste toliki pesimisti, mi imamo relane sanse za prolazak. Imamo dobrog trenera i jednu legendu koja nam pomaze ( oni nece dozvoliti da se nasi opuste i da bude ko proslo EP dobije crnu goru pa izgubimo od finske) Imamo Mirzu koji polako dobija minutazu u Netsima a u NBA bolje je i 10 min i vise ce napredovat nego da je osto u Caji, imamo dobrog playa onda i solidnu zamjenu za njega dobra dva beka i dobre sutere na poziciji trice. Treba vidjet ida savovica dovedemo jer frajer uvjek ima double double. Ostali nisu tolko jaci od nas Makedonija nema dvojcu nosilaca igre ostao je samo Mekalebovski i ona braca. Crna gora ima jaku centarsku liniju al dosta lose bekove to treba iskoristiti vec smo ih dobijali sto nebi i sad. Latvia je slabija ekipa la ima sut dobar tu treba igrati dobru i agresivnu obranu i ne dozvoliti im puno suteva. Srbija uopce nije jaka ko prije, Igraci im igraju veoma slabo al ipak su i dalje jako opasni snjima se nikad ne zna al se mogu dobiti. JEDINI protiv kojih nemamo sanse je Litvanija, jednostavno ljudi su bolji a ostale mozemo dobiti samo treba hrabro borbeno ici i mozemo daleko dogurat
De mi samo reci ko su ovi boldirani..Gordic se gubi u Partizanu index mu je vazda u minusu puno izgubljenih lopti ima...Djedovic jedino ima prolaza kao bek i to je to...Bavcica ne zvati ni pod razno,covjek ne moze da odigra nista...
Al i sa ovako losim zamjenama imamo jako dobre sanse prije svega jer i sa 2 poraza od Srbije i Litvanije imamo dobre sanse za prolaz jer Litva pada sigurno,imamo 3 centra da fauliraju i guraju se sa Pekovicem,a McCaleb nije nesto specijalno bolji od Wrighta,barem kako nas crnac igra u reprezentaciji...Samo skok moramo cuvati i to je to
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 dec 2012, 14:02

Nezz sto niste zadovoljni gordicem pa bolje je da igra u partizanu nego u onom u ukrajni ... To sto ne pruze neke partije **** nije covjek masina da se odma privikne na igru koju igra partizan treba mu mozda malo vremena. To da djedovic ima prolaz samo na 2 nije istina djedovic je pored teletovica i wrighta nas najbolji igrac sto se tice repke iako nije bio na nivou u ovim kvalifikacijama , ali pruza bolje partije u klubu nego sto wright u rusiji no nije to neko mjerilo. Nemamo neku pretjeranu sirinu ali siguran sam da ce aco uradit sve da to izgleda sto bolje i ne sumnjam u njegove trenerske sposobonosti , imamo sanse za prolaz kao i svi u ovoj grupi sem latvije nama je najbitnije da isamaramo njih i makedonce pa onda cemo se ganjati sa ove litvanijom , srbima i montenegrosima. Nemamo sirinu istina ali da je to neki bauk nije sa 7 igraca smo pobjedili gruziju koja je respektabilna reprezentacija sa 2 odlicna igraca a i ostatak ekipa igre u boljim klubovima nego nasi igraci tako da nezz sto dizete paniku ne kazem da cemo 100 % proci ali sam siguran da uz acu mozemo.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.