FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ekran
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ekran » 03 dec 2012, 16:28

Elegant je napisao/la:Prave se pametni a ne znaju za koji tim navijaju, treba covjek da ima nacrta da FK Sloboda Tuzla igra u ligi FBiH, a Olimipk tj. preimenovat ce se u Sloboda 1919, promjenti lokaciju u Tusanj i nastaviti u PL BiH gdje je stao.
Ne brini se molim te. Nemoj se sekirati. To je samo sport.

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 03 dec 2012, 16:29

Elegant je napisao/la:Prave se pametni a ne znaju za koji tim navijaju, treba covjek da ima nacrta da FK Sloboda Tuzla igra u ligi FBiH, a Olimipk tj. preimenovat ce se u Sloboda 1919, promjenti lokaciju u Tusanj i nastaviti u PL BiH gdje je stao.
eto kako god bilo tebi valja doc u tuzlu,
pa taman da igra vardar iz makedonije......S M R A D U
Jedan grad,jedna ljubav .. Sloboda u srcu
FKR87-Tz

lukavac_21
Kontakt:

Post Postao/la lukavac_21 » 03 dec 2012, 16:33

ekran je napisao/la:
lukavac_21 je napisao/la:Ovo dole napisano je pod pretpostavkom da dodje do fuzije Slobode i Olimpica.
samo_lijevo je napisao/la:Posljednji pozdrav F.K. Sloboda!
Nazalost istina. Kazem nazalost iako sam navijac drugog kluba ipak mi je zao sto je moralo doc do ovog. Vec sam isticao u nekim postovima da nijedan normalan navijac bilo kojeg kluba u mom slucaju to je Lukavac, ne bi trebao biti sretan sa sudbinom Slobode jer svi smo mi u 5 deka sto se finansijske stabilnosti tice ali eto Sloboda je prva zaplatila.
Ja se nadam samo da kod navijaca iz Tuzle ( ex slobodini) nece doci do mitomanije i slucajeva fabrikovanja istorije ( nesto slicno kao kod nasih istocnih susjeda).
Moraju se svi pomiriti sa cinjenicom da je Sloboda ovim cinom ugasena bez obzira sto ce mnogi vjerovatno pokusati da usporede ovo sa KK crvena zvezda ipak cinjenice su neumoljive. Olimpic daje status premijerligasa, ciste racune vjerovatno vecinu igrackog kadra dok grad Tuzla ponavljam Tuzla ne Sloboda daje teren i infrastrukturu uz nadu da ce preimenovanjem Olimpica da dobije i podrsku navijaca bivse Slobode sto simpatizera sto fukara.To ce se pokusati sa imenom i farbanjem Olimpica iz zelene u crveno crnu boju.
Znaci dobijamo novi klub koji ce da predstavlja ( iskreno se nadam pozitivno) Tuzlu i sa kojim ce tuzlaci morati da se identifikuju i da prime to kao nesto sto predstavlja grad jer se nazalost od istorije ne zivi.
Da zivimo u Engleskoj vjerovatno bi dosli do situacije da pravi fanovi Slobode osnuju novu Slobodu i krenu od zadnje lige al posto je ovo Bosna ovo je mozda i najbolje rjesenje za sve.
Nacelnik ce napokon da skine sa sebe jedan nezeljeni teret koji ga kolko sam ja skontao apsolutno ne interesuje, nesposobna uprava ce da se izvuce od etikete konacnog grobara kluba a navijaci nece morati da gledaju stecaj i kretanje ispocetka.
Daj ba kakav Lukavac. S kim se ti porediš? Ko će tebi ili vama ponuditi bilo šta? Nego uhvati se ti Bajre Bačića, ako je taj još u snazi.
Iako inace ne raspravljam na forumu ipak cu ti odgovoriti. Ako si pazljivo procitao moj post upravo sam naznacio da mi je zelja ne dodje do mitomanije ali nazalost vidim da kod vecine tuzlaka upravo je to najjaci adut. Zbog cega ne znam. Vasa iskompleksiranost Sarajevom je vidiljiva i znana na svakom koraku, time dovodite dio vaseg odnosa prema manjim sredinama ( izmedju ostalog i prema Lukavcu). Ja nigdje nikad nisam izrazio zadovoljstvo sto je Sloboda ispala iz PL jer vjerujem da grad kao Tuzla zasluzuje da bude u vrhu u svemu. Medjutim situacija je takva kakva jest ne bih da ulazim u razloge jer ih je mnogo. Zalim sve vas koji mislite da nekog u Sarajevu zaboli gdje je sloboda i da li se gasi ili ostaje il bla bla.
Cinjenica su neumoljive. Mozete vi spominjati da je vama to isti klub i da spajate istoriju ali to je jednostavno nemoguce teroteski. Navijacete istim zarom kao i za Slobodu jer ce taj novi klub da predstavlja vas grad i to je u redu ali nek mi neko objasni kako to da Sloboda ako vec ostaje ta stara Sloboda bez borbe udje u PL koja je tu logika. Ja je ne vidim. Nikada u svom zivotu nisam stavljao u rang svoj Radnicki i ex Slobodu. Glupo je i pomisliti na nesto takvo. Ali vi krecete ispocetka otprilike kao da bivski Zmaj od Bosne preuzme crveno crnu boju i preimenuje se u Sloboda. Moze vas sveznajuci ultras iz Chikaga da nakuca jos 1000 nerazumljivih postova kojima potvrdjuje da je to njegova Sloboda ali sto prije shvatite realnost bice vam lakse.
Poznavajuci vas mentalitet to ce da ide jako tesko (cast realnim tuzlacima na forumu) ali do tad mogu tebi rec samo jedno kao odgovor na to sta cu ja iz Lukavca.
Druze moj -FK Radnicki godina osnivanja 1921 i jos uvijek traje ( bar zasad)

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 03 dec 2012, 16:38

druze ti nekomentarises, ti pises memoare ovdje :lol:
FKR87-Tz

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 03 dec 2012, 16:39

Elegant je napisao/la:Ajde neka neko objasni "koja" je koja "Sloboda". Ova sto ce da igra PL je koja, a ona iz FBiH je koja ?
Objasnit ćemo vam u 26.kolu.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 03 dec 2012, 16:39

trojan5 je napisao/la:druze ti nekomentarises, ti pises memoare ovdje :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 03 dec 2012, 16:41

trojan5 je napisao/la:druze ti nekomentarises, ti pises memoare ovdje :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 03 dec 2012, 16:41

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 03 dec 2012, 16:41

Došao je i taj dan...Želim svima čestitati, kao i sebi...Novi evropski putevi !!! 8-)
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 dec 2012, 16:44

SultanSulejman je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Ajde neka neko objasni "koja" je koja "Sloboda". Ova sto ce da igra PL je koja, a ona iz FBiH je koja ?
Objasnit ćemo vam u 26.kolu.
Ti si jedan od ozbiljnih na temi Slobode, ajde reci realno kao jeste.

Olimpik seli iz Sarajeva u Tuzlu, mjenja boje i ime (Sloboda 1919) > to nije ona prava Sloboda.

Prava FK Sloboda iz TUZLE igra u ligi FBiH, u dugovima je, treba to da plati ili se gasi, također bori se u toj ligi da se vrati u PL BiH ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 03 dec 2012, 16:44

trojan5 je napisao/la:
Sto se i vi palite bezveze na tog lika. Pa on ne gleda utakmice kad Zeljo igra na Grbavici, eto udjite ponekad na njihovu temu u toku utakmice sve ce vam se samo kazat, a da dodje do Tuzle :lol: .

Usput da kazem ne navijam ni za jedan klub, tako da mi je svejedno sta se desava gdje, samo sam morao ovoj dosadi odgovorit, a vi Tuzlaci svoju pricu pustite ove sa strane. Ako vama godi ovaj dogovor radujte se, boli vas briga za druge kao sto bi i njima trebalo bit svejedno sta se desava u Tuzli.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 03 dec 2012, 16:46

_karabaja_ je napisao/la:
trojan5 je napisao/la:
Sto se i vi palite bezveze na tog lika. Pa on ne gleda utakmice kad Zeljo igra na Grbavici, eto udjite ponekad na njihovu temu u toku utakmice sve ce vam se samo kazat, a da dodje do Tuzle :lol: .

Usput da kazem ne navijam ni za jedan klub, tako da mi je svejedno sta se desava gdje, samo sam morao ovoj dosadi odgovorit, a vi Tuzlaci svoju pricu pustite ove sa strane. Ako vama godi ovaj dogovor radujte se, boli vas briga za druge kao sto bi i njima trebalo bit svejedno sta se desava u Tuzli.
to majka....
vidi se da si talentovan,svaka ti je na mjestu
ziv bio :)
FKR87-Tz

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 dec 2012, 16:47

Uh, ljudi sve je ok. Iako sam znao prije par dana da ce biti jbg.
Najvaznije da su skoro svi zadovoljni.
Dogovor je postignut. Sada cemo imati poplavu zavidnika i onih koji nisu dobronamjerni, uceci nas o nasoj istoriji.
Molio bih vas da ih hladno neprimjecujete.
Jos jedna molba. Prica o sarajijicama ne stoji. Nemojte generalizovati sve isto. Zna se ko je nasoj Slobodi podmetnuo nogu.
Danas je mnogo sarajlija pomoglo ovome i hvala im.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 03 dec 2012, 16:47

R.I.P. Sloboda Tuzla :cry:

ne znam za vas ali ja za ovu umjetnu tvorevinu neću navijati !

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 03 dec 2012, 16:48

Lesnar je napisao/la:R.I.P. Sloboda Tuzla :cry:

Ne moraš, 90 i više posto Tuzle se slaže sa ovim jer znaju da je ovo jedina nada da se klub izvuče, i ti sad jedini protiv toga. Ma daj molim te.
Zadnja izmjena: TheVerminator, dana/u 03 dec 2012, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 03 dec 2012, 16:48

Iskreno boli me za tobom briga 8-)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 dec 2012, 16:51

pa ti nisi za nas ni navijao nikad.. idi ba tamo druzi se po forumu pisi po drugim temama stipu se nas
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 03 dec 2012, 16:51

fukara87 je napisao/la:

Iskreno boli me za tobom briga 8-)
Objasnio :!:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 03 dec 2012, 16:51

Evo na TK Meske prica i on je za, dakle ovo je gotovo.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 dec 2012, 16:52

Ja sam prezadovoljan trenutnom situacijom.

Najvise pate oni koji su nas i izbacili iz ove lige ali i oni koji su svjesni da ce u buducnosti redovno dobijati po pičci, zato ima mnogo ljubomore i zavidnih komentara.

Svima je jasno da od proljeca Sloboda postaje ekipa koja ce se boriti za Europu i protiv koje nikome nece biti drago ukrstiti koplje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []