Probisvjet je napisao/la:ficobahtic je napisao/la:Previse ste euforicni, sačekajte zvanicne info i tad ce se znati sta dobijate a sta gubite!? Volio bih da mi neko od starijih navijača odgovori da li je ovo sad sto dobijate, zaista ona vasa Sloboda za koju su navijali i vaši ocevi i (pra)djedovi!?
Evo ja cu ti odgovoriti.
Ova Sloboda nova je toliko nasa koliko je mi dozivljavamo. Receno je sve danas na sastancima. Ovaj klub ce nastaviti tradiciju FK Slobode!
Ja sam nekada navijao za Jugoslaviju, a sada jos vise i punim srcem za BiH.
Sta bi trebao navijati za kraljevinu Jugoslaviju zato sto je moj pradjed za nju navijao?
Sloboda je kontinuitet. Vidjecete za kratko vrijeme, jel Olimpic usisao Slobodu ili Sloboda Olimpica.
Normalno u istoriju Slobode treba ugraditi i ime Olimpic jer ovo je ipak brak.
Ko kako i zasto je samo iz pravnih razloga, oslobadjanja duga i druge mladosti Slobode!
Tako je probisvjete, ovi sto misle da ovo nije Sloboda su bukvalisti,

istorija ostaje, sve ostaje, samo radi formalno-pravnih razloga u zakonu ce nesto deseto pisati, i to niko nece gledati bitno je u zivotu sta se desava, dakle dolasci na utakmice, navijanje i slicno, a sto pise na papiru to je samo foluska da se Sloboda otarasi duga i rijesi loseg managementa...
kao kad knjigovodja koristi rupe u zakonu da umanji porez, a to ne mijenja sustinu i vlasnistvo firme.
Sama cinjenica da je ovo moguce i ostvarivo govori o tome da je Sloboda mnogo vise nego ime, i nekakve pravno-formalne skrabotine na papiru, cinjenica da Gracic silno zeli doci je veliki kompliment i priznanje Slobodi. U stvari to je na indirektni nacin postignuto dobrim igrama Slobode u proslosti jer se tako izgradio renome koji je privukao investitora.
Fakticki, radi se samo o promjeni managementa Slobode. A uprave su bile mnoge kroz istoriju i smjenjivale se stare dolazile nove, tako da je ovo samo jedna nova uprava i nista vise.
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".