neroazzurni je napisao/la:Ne mozes nam reci da Strama radi
strašan posao, to je vec pretjerivanje, ok je da je mlad, poletan, ima ambicije, hajmo reci i da voli Inter ali brate jos je rano za dizati ga u nebesa. Pazi drug, on moze biti fin lijep ovo ono radit trudit se ali on kad zariba kad zavrsimo na desetom mjestu, on dobija nogu, odlazi u neku drugu ekipu i sve iz pocetka, a ja i ti cemo drug i dalje voljeti svoj Inter i navijati za njega ali fazon je sto cemo tad biti samo prosjecan klub(citaj Liverpool) a mislis da ce njega biti briga. Zato ti kazem, ko god igra ili trenira Inter ce uvijek imati moju podrsku ali isto tako cu ga uvijek i bezrezervno kritikovati ako nesto ne valja, jer don't mess with my Inter
pozz
Za razliku od prošle sezone gotovo cijeli tim je promijenjen.U prvom sastavu igraju četvorica,najviše petorica igrača koja su bila standardna zadnje 2 sezone.Niti jedna,kako vi to volite zvat,zvijezda nije dovedena u klub.Svi se slažete da klub nije doveo klasne igrače.E sad,on je u prvu ubacio 6,7 novih igrača.Ljudi prvi put zajedno igraju,polovica od tih novo uvedenih je tek ovo ljeto stigla u klub.Nova je i formacija...3 igrača u obrani.Nema šta nije novo u ovoj ekipi i onda netko dođe i krene nešto kritizirat...morao je ovo,morao je ono...nije ništa morao.Čovjek radi strašan posao.Nije niti polovica prvenstva prošla,a već se mnogo toga promijenilo na bolje u timu + čovjek ima rezultate iza sebe.Izboren ulazak u EL.Izborena 1/16 finala EL.Drži se 3.mjesto u ligi koje je i cilj za ovu sezonu.Tko misli da ove sezone moramo biti prvi pored ovakvog Juventusa koji je duže od nas na okupu,uigraniji,ima više klasnih igrača,ima nešto bolju klupu...taj nije realan.Tko misli da moramo biti drugi pored ovakvog Napolija koji već par godina drži ekipu i trenera na okupu,koji ima jednog Cavanija koji je trenutno među najboljim napadačima svijeta...taj nije realan.
Dakle ustvrdili smo da ima rezultate.
Nije ovo football manager da nakon 2 mjeseca sve savršeno funkcionira i da je ekipa savršeno uigrana.Prošlo je njegovo vrijeme prilagodbe na ovako velik klub.Prilagodili su se i igrači na njega.Na zalazu je i period u kojem je tražio prave igrače i pravu formaciju i sistem igre.Iduće bi trebalo biti stvaranje nekakvog identiteta što je i najduži period i traje godinu,dvije.
Transferi su odrađeni po Straminoj želji.Riješio se nepotrebnih i izsluženih.Doveo je Handanovića...imamo golmana koji je sigurno među 6 u svijetu.Doveo je Palacia,Gargana...od dovedenih jedino ispada da je Silvestre flop,al opet...on je na posudbi.Dakle ustvrdili smo da je dobro odradio transfere.
Promovirao je Juana.Gdje je Juan bio prošle sezone?Promovirao je Ranocchiu.Gdje je bio i što je radio Ranocchia prošle sezone?Preporodio je Cambiassa.Da nije to onaj Cambiasso kojeg se trebalo riješiti ovo ljeto?Od Nagatoma napravio igrača.To bi bio onaj glupavi Japanac iz prošlih sezona,jel tako?Daje priliku mladima...
Ne može mi nitko tvrdit da je ovo sve slučajno.Eto Nagatomo slučajno igra najbolju sezonu u karijeri.Nije sigurno do trenera.Trener ionako ničemu ne služi u timu.
Dakle ustvrdili smo i da zna s igračima.
Čovjek ima viziju od početka.Iako je brutalno neiskusan trener (prvi ozbiljniji trenerski angažman u seniorima) nekim čudom ima i povjerenje uprave (Gasperini je želio uvesti pola ovoga što je Strama sada pa nije imao podršku uprave i projekt je propao).Što se tiče taktičke strane pokazao se vrlo dobar na tom području za sada (i sami igrači su ga za to hvalili...priprema utakmica na vrhunskom nivou itd...).Nije tvrdoglav...početkom sezone nije išlo dobro i nije gurao jednu te istu formaciju nego je prešao na novu koja nam je gle čuda donijela 10 pobjeda zaredom što bi bio nekakav rekord...neznam,ne pamtim to baš.
Da ne spominjem pobjede u derbijima...Milan*2,Juventus...dakle zna i pripremit i motivirat ekipu za derbi da se ne usere čim istrče na travnjak u ovakvim posebnim utakmicama.
U petom mjesecu sam se registrirao na forum.Jesam pisao da će čovjek u suradnji s upravom odradit vrlo dobre transfere?Jesam.Jel ih napravio?Ustvrdili smo da je.
Jesam govorio da će Ranocchia ako mu se da prilika odigrat vrhunsku sezonu?Jesam.Igra li ju?Igra.
Jesam nakon Rome,Siene...kada vas je pola već htijelo mijenjat trenera,pisao da mu treba vremena i da će uskoro krenut i bolji rezultati?Jesam.Jesu došli bolji rezultati?Jesu.
Tko ne vjeruje neka traži stare postove.Iako ovo nije bitno za "priču",a eto nekako mi je toplo oko srca kad vidim da sam bio u pravu i da ne griješim što se tiče ove ekipe i ovog trenera.
Isto tako tvrdim da ćemo iduće sezone igrati LP (tko očekuje nešto više tj.naslov,ponavljam...nije realan).
Da utvrdimo neke najvažnije činjenice:
Ima li rezultate?Ima.
Je li je dobro odradio transfere?Je.
Je li ova bolja,perspektivnija ekipa u odnosu na one koje smo gledali zadnje 2 sezone?Je.
Zna li čovjek s igračima?Zna.
Zna li pripremit ekipu za derbi?Zna.
Može li priznat pogrešku kad do nje dođe,a ne ko magare tupit po svom makar bilo krivo?Može.
Ima li podršku navijača u Italiji?Ima.
Ima li podršku uprave i predsjednika?Ima.
Koji k*urac još treba napravit da bi vi bili zadovoljni,eto meni ništa na pamet ne pada.
Naravno narodu ne valja jer narod bi htio zvijezde,narod bi htio ljepotu igre lo stile Barcelona,narod bi trpanje protivnika sa 3,4 komada u mreži,narod bi osvajanje EL,prvenstva pa iduće sezone odmah LP,a ako ne uspijemo,e jbg mijenjaj trenera,trener ne valja.
Je li problem što je narod do bola nerealan ili što nema pojma o nogometu (osim toga da imaš 11 igrača na terenu i eto tu je kao neki trener koji bi u 2,3 mjeseca trebao složit vrh ekipu spremnu na borbu za sve moguće trofeje.Ako slučajno negdje zapne,e jbg ili mijenjaj trenera ili mijenjaj igrače.I tako u krug.)?
Još ima "milijardu" stvari koje su krenule na bolje dolaskom Strame,al već sam previše napisao i fkt mi se neda više jer to će vama u jedno uho unutra iz drugog van.
Uglavnom tvrdim da radi strašan posao s ovom ekipom koju je ON birao i za koju ON i odgovara.Tvrdim da ćemo iduće sezone igrati LP i uz još koje pojačanje uključit se u ravnopravnu borbu za naslov.A prema dosad viđenom ima potencijala da napravi jako dobru trenersku karijeru.Tvrdim da nema govora o ucjeni oko Sneijdera i da ugovor ne može biti raskinut na našu štetu.Tvrdim da ćemo u skorije vrijeme ponovno gledati jedan respektabilan Inter u Europi i to pod Straminim vodstvom.Ako griješim slobodno mi to nabijajte na nos koliko hoćete.Uostalom,sve ćemo vidjeti,kaže jedan naš crno bijeli prijatelj:Vrijeme je gospodin.