AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muha milanez
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muha milanez » 03 dec 2012, 23:56

L'Avvocato je napisao/la:[youtube][/youtube]

Vidio maloprije na fejsu ... kakav je ovo majstor, skakao sam tada od sreće kao da je Juventus igrao.

Mozda jedan od najboljih golova ikad u Ligi Prvaka ... sve sam odradio, primanje, dribling, igranje glavnom, brzina, tehnika šuta, završnica + sve to protiv 3 protivnička igrača.
Ova tekma pa revans na San siru nezaboravne 2 utakmice, posebno ova druga 3-0 sigurno jedna od najdrazih..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 03 dec 2012, 23:57

francobaresi je napisao/la:slika Navodno nova doktorica u Milanu :shock: :shock: :shock: :shock:
Evo dajem glavu Seedorf se vraća u Milan :lol:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 dec 2012, 00:10

_forzamilan_ je napisao/la:@L'Avvocato Je, odbijuša neka i zategnu je Willy Wonka!

[youtube][/youtube]

Ali koje su tada emocije bile. Calcio je pao na koljena a Italijani koji igraju za Milan vraćaju se iz Njemačke sa zlatnom medaljom. Milan tada jedva 4. mjesto uzeo čak se pričalo da to ljeto idu u seriju b ništa se nije znalo. I onda Juve biva stjeran u seriju b Milanu oduzeli bodove i jedva uzeli 4. mjesto dakle kvalifikacije za CL. Svi na odmoru tada bili stigne vijest igra se kvalifikacije ipak. Prvi stiže Pippo samo par sati i kreće plan u Milanellu treninzi itd. Tekma protiv Crvene Zvezde u kvalifikacijama... Pippo postiže prvi gol i načinje Beogradski klub. Sjećam se dobro svi se bojali visokog Žigića a Nesta je govorio da će ga trebati dobro čuvati. Onda tekme sa AEK gdje Gourcuff tada velika nada postiže glavom gol ako se dobro sjećam i Kakina bomba Anderlechtu u gostima sa 30m to je iz grupne faze što mi se urezalo u pamćenje. Zatim opet Kaka i Celtic uzima loptu i prelazi 65m za nešto sitno sekundi ne sjećam se uglavnom fenomen. Sljedeća prepreka Bavarci standardno dobivaju po ušima :lol:
Mada prva tekma na San Siru 2-2 sjećam se 2 gola Van Buytena i Pirlo gol glavom dao :o
Svi su govorili past će Milan ali Seedorf i Pippo iz ofsajda za 0-2. I onda Manchester i te strašne utakmce gdje je Kaka opet pokazo da je tada bio najbolji. U finalu teška utakmica. Pennant ubijao po desnoj strani Milan igrao u grču kako i ne bi nakon Istanbula. 45. minut podjednaka tekma prava rovovska borba bez puno šansi. Prekid na 20m sami kraj poluvremena. Pirlo šuta odbija se lopta od ramena a ko drugi nego SuperPippa i erupcija oduševljenja. 2. pol Milan bolji i Kaka nalazi pukotinu i šalje dobar pas opet Pippu a ovaj iz superteške pozicije precizno da nije moglo preciznije matira po 2. put Reinu. Kakvo slavlje tada se znalo Istanbul se neće i ne smije ponoviti. Mada pred kraj malo straha unio je Kujt golom koji je dao glavom iz kornera ali Milan je bio preiskiusan da napravi 2. istu grešku.
Dakle u Maju ako se ne varam završava taj fantastični ciklus Pippo ono što je započeo sa Zvezdom završava sa 2 gola Reini u Ateni... Kako samo slatka osveta englezima.
Crna vremena za Calcio ... i dan danas se trpe posljedice tog perioda. Jedine svijetle tačke su bile dvije titule italijana (Svjetsko i LP-a).

Al baš ovo kad si spomenuo par igrača, i kad se sjetim kakve su legende igrale u Seriji A tada bude mi smiješno kad neko spomene namiještanje utakmica. Ne bih da započinjem raspravu ili nešto, ali logika mi neda da mislim kako je tim s Trezom, Del Pierom, Ibrom, Nedvedom, Vieirom, Camoranesijem, Cannavarom, Thuramom, Buffonom, Zambrottom i ostalim mogao namještati utakmice.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 04 dec 2012, 00:35

@L'Avvocato
Mojne Burazere to(calciopoli) spominjati hehehhehe,otici ce ovo sve u mp3 :lol: :lol:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 dec 2012, 01:00

Crna vremena za Calcio ... i dan danas se trpe posljedice tog perioda. Jedine svijetle tačke su bile dvije titule italijana (Svjetsko i LP-a).

Al baš ovo kad si spomenuo par igrača, i kad se sjetim kakve su legende igrale u Seriji A tada bude mi smiješno kad neko spomene namiještanje utakmica. Ne bih da započinjem raspravu ili nešto, ali logika mi neda da mislim kako je tim s Trezom, Del Pierom, Ibrom, Nedvedom, Vieirom, Camoranesijem, Cannavarom, Thuramom, Buffonom, Zambrottom i ostalim mogao namještati utakmice.
Slično tome i ja razmišljam zar je moguće da ekipa sa takvim igračinam namješta utakmice :roll:
Također u Milanu u to vrijeme , Dida , Cafu , Nesta , Maldini , Serginho , Kaka ,Pirlo , Inzaghi , Crespo , Gattuso , Seedorf , Shevchenko .. Zar je zaista bilo potrebe za namještanjem ? Čisto sumnjam da bi jedan Nesta ,Pippo , Maldini itd itd prodali utakmicu ili učestvovali u kupovanju utakmica .. Takođe' ovo važi i za Juventusove legende .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 04 dec 2012, 01:48

L'Avvocato je napisao/la:
_forzamilan_ je napisao/la:@L'Avvocato Je, odbijuša neka i zategnu je Willy Wonka!

[youtube][/youtube]

Ali koje su tada emocije bile. Calcio je pao na koljena a Italijani koji igraju za Milan vraćaju se iz Njemačke sa zlatnom medaljom. Milan tada jedva 4. mjesto uzeo čak se pričalo da to ljeto idu u seriju b ništa se nije znalo. I onda Juve biva stjeran u seriju b Milanu oduzeli bodove i jedva uzeli 4. mjesto dakle kvalifikacije za CL. Svi na odmoru tada bili stigne vijest igra se kvalifikacije ipak. Prvi stiže Pippo samo par sati i kreće plan u Milanellu treninzi itd. Tekma protiv Crvene Zvezde u kvalifikacijama... Pippo postiže prvi gol i načinje Beogradski klub. Sjećam se dobro svi se bojali visokog Žigića a Nesta je govorio da će ga trebati dobro čuvati. Onda tekme sa AEK gdje Gourcuff tada velika nada postiže glavom gol ako se dobro sjećam i Kakina bomba Anderlechtu u gostima sa 30m to je iz grupne faze što mi se urezalo u pamćenje. Zatim opet Kaka i Celtic uzima loptu i prelazi 65m za nešto sitno sekundi ne sjećam se uglavnom fenomen. Sljedeća prepreka Bavarci standardno dobivaju po ušima :lol:
Mada prva tekma na San Siru 2-2 sjećam se 2 gola Van Buytena i Pirlo gol glavom dao :o
Svi su govorili past će Milan ali Seedorf i Pippo iz ofsajda za 0-2. I onda Manchester i te strašne utakmce gdje je Kaka opet pokazo da je tada bio najbolji. U finalu teška utakmica. Pennant ubijao po desnoj strani Milan igrao u grču kako i ne bi nakon Istanbula. 45. minut podjednaka tekma prava rovovska borba bez puno šansi. Prekid na 20m sami kraj poluvremena. Pirlo šuta odbija se lopta od ramena a ko drugi nego SuperPippa i erupcija oduševljenja. 2. pol Milan bolji i Kaka nalazi pukotinu i šalje dobar pas opet Pippu a ovaj iz superteške pozicije precizno da nije moglo preciznije matira po 2. put Reinu. Kakvo slavlje tada se znalo Istanbul se neće i ne smije ponoviti. Mada pred kraj malo straha unio je Kujt golom koji je dao glavom iz kornera ali Milan je bio preiskiusan da napravi 2. istu grešku.
Dakle u Maju ako se ne varam završava taj fantastični ciklus Pippo ono što je započeo sa Zvezdom završava sa 2 gola Reini u Ateni... Kako samo slatka osveta englezima.

Ovo za Juve ja uvijek spominjem kakvu su samo tim imali :shock: ono sto je u meni pobudio sumnje je bila legendarna tekma protiv Siene, cini mi se u prvih 15 minuta 3-0 su vodili, a vecina tekmi je zavrsavala 1-0, 0-1 jbg ali tad je talijanski fudbal stvarno daleko dogurao.. Milan europski pravak, Italija svjetski, Milan osvaja superkup, pa svjetsko klupsko prvenstvo :D najbolji dani u mome zivotu :D

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 dec 2012, 01:56

Warrick je napisao/la:@L'Avvocato
Mojne Burazere to(calciopoli) spominjati hehehhehe,otici ce ovo sve u mp3 :lol: :lol:
hahahaha ma znam brate, zato i govorim da ne bih da pokrecem neku raspravu :)

@meskalin ma igrali smo mi i prije 2 sezone protiv Siene slicnu utakmicu ... u prvih 15 minuta bilo 3-0 ako se ne varam pa na kraju zavrsi 3-3 :D jos su ljudi mogli i pobijediti kako je grygera igrao :D
★★★

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 04 dec 2012, 02:55

moram vala i ja nesto rec pa kud puklo da puklo, ko god je imo priliku da dobro i svakog vikenda prati serie a prije 2006 zna da se do dan danas nista nije promjenilo, štaviše situacija je mnogo gora

kaze u presudi zbog razgovora sa sudcima i delegiranjem sudija i sticanja eventualne prednosti, ne iskljucive vec eventualne, a svi isto radili i na kraju samo 5 klubova kaznjeno, pa po toj logici svake sezone bi trebali neki klubovi biti izbacivani kad vidite sta se danas desava, spominju da su ovi klubovi namjestali utakmice a ni za jednu nisu dokazali da je namjestena, kaze juve sampa namjesteno a juve izgubi tu utakmicu, a što i vi kažete pa ti igrači su bili najbojli na svojim pozicijama tad i ispadne namještali utakmica,toga nema ni u zanzibaru ba

eno neki dan reding united, u prvom poluvremenu 2 il 3 preokreta, sve normala niko nista, prošle sezone milan protiv lecea preokrene 0:3 na 4:3 to odmah namjesteno, lopovi, ovo-ono hu ha znate vec tu politiku, eto ko da prvak italije ne moze preokrentu rezultat protiv zadnje ekipe na tabeli

rak rana kalča su subjektivni novinari koji su navijacki orjentisani i dok je tako tesko ce se promjent slika o kalču koji loše kotira, posljednji primjer vam je konte, pa mediji i novinari su čovjeka jadnog ni krivog ni dužnog na lomaču stavili, a poslje par mjeseci se ispostavi da čovjek nije imo nikakve veze s namjestanjem, tako isto se dešava i sa kalčopolijem, ali zato je tu spasilac imena "zakon o zastari"

a to sto milan nije zadesila ista sudbina ko juve 2006 je druga strana medalje, 1922 godine je inter ispo u serie b, al je onda slucajno il ne doslo do promjene sistema takmicenja i ovi iz milana su glasali za novi sistem i tako je inter izbjego igranje u serie b jer je u razigravanju pobjedio neke levate iz firence, a na papiru su bili ispali, ti meni uslugu ja tebi uslugu što bi naš narod reko, nije li vam cudno to da milan i inter ko najveci rivali imaju super korektne i prijateljske odnose, eee tiha voda brjegova valja

hajd sad me slobodno izvrijeđate i nazovite svakakvim imenima znam da vam nisam gotivan ni sekunde
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 dec 2012, 09:46

Očekivani sastavi za večerašnji meš sa Rusima ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 04 dec 2012, 10:02

Ako ništa , makar ću vidjeti na djelu Acerbia i Zapatu
Sloboda Tuzla !!!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 dec 2012, 11:04

Prescritto je napisao/la:moram vala i ja nesto rec pa kud puklo da puklo, ko god je imo priliku da dobro i svakog vikenda prati serie a prije 2006 zna da se do dan danas nista nije promjenilo, štaviše situacija je mnogo gora

kaze u presudi zbog razgovora sa sudcima i delegiranjem sudija i sticanja eventualne prednosti, ne iskljucive vec eventualne, a svi isto radili i na kraju samo 5 klubova kaznjeno, pa po toj logici svake sezone bi trebali neki klubovi biti izbacivani kad vidite sta se danas desava, spominju da su ovi klubovi namjestali utakmice a ni za jednu nisu dokazali da je namjestena, kaze juve sampa namjesteno a juve izgubi tu utakmicu, a što i vi kažete pa ti igrači su bili najbojli na svojim pozicijama tad i ispadne namještali utakmica,toga nema ni u zanzibaru ba

eno neki dan reding united, u prvom poluvremenu 2 il 3 preokreta, sve normala niko nista, prošle sezone milan protiv lecea preokrene 0:3 na 4:3 to odmah namjesteno, lopovi, ovo-ono hu ha znate vec tu politiku, eto ko da prvak italije ne moze preokrentu rezultat protiv zadnje ekipe na tabeli

rak rana kalča su subjektivni novinari koji su navijacki orjentisani i dok je tako tesko ce se promjent slika o kalču koji loše kotira, posljednji primjer vam je konte, pa mediji i novinari su čovjeka jadnog ni krivog ni dužnog na lomaču stavili, a poslje par mjeseci se ispostavi da čovjek nije imo nikakve veze s namjestanjem, tako isto se dešava i sa kalčopolijem, ali zato je tu spasilac imena "zakon o zastari"

a to sto milan nije zadesila ista sudbina ko juve 2006 je druga strana medalje, 1922 godine je inter ispo u serie b, al je onda slucajno il ne doslo do promjene sistema takmicenja i ovi iz milana su glasali za novi sistem i tako je inter izbjego igranje u serie b jer je u razigravanju pobjedio neke levate iz firence, a na papiru su bili ispali, ti meni uslugu ja tebi uslugu što bi naš narod reko, nije li vam cudno to da milan i inter ko najveci rivali imaju super korektne i prijateljske odnose, eee tiha voda brjegova valja

hajd sad me slobodno izvrijeđate i nazovite svakakvim imenima znam da vam nisam gotivan ni sekunde

ma druze nemamo potrebe te vrijedjati. puno tga stoji sto si i rekao.. a za ovo sto milan i inter imaju super odnose ne znam sto je cudno. mi smo gospodski klub i tako i postupamo sa svima, pa zasto ne i sa interom, kada je tekma to je druga prica... eto i sa juvetom smo u dobrim odnosima. jes da je prosla sezona to bila malo pokvarila radi onog ajd necu da pricam, medjutim eto ove sezone je opet ok, vi nama cestitli prolaz u LP. mi vama pozeljeli srecu da i vi prodjete i to je to..
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 dec 2012, 11:08

pesmaster je napisao/la:Ako ništa , makar ću vidjeti na djelu Acerbia i Zapatu

jbg ako je htio da izmijeni sastav i ako mu rezultat nije vazan, a vidimo da nije. trebao je ubaciti i nianga umjesto boe, i gabrijela na gol ha ja. pa sta bude.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 04 dec 2012, 11:10

prescritto druze, tebe malo ko vise uzima za ozbiljno to ti mogu reci, uglavnom su ti komentari trolerskog karaktera.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 dec 2012, 11:35

hahaha gatusso legenda. evo sta radi i u svici, otima sudiji karton i pokazuje protivinickom igracu :D:D

da nam je sad jedan ovakav...

[youtube][/youtube]

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 04 dec 2012, 12:11

milanist je napisao/la:hahaha gatusso legenda. evo sta radi i u svici, otima sudiji karton i pokazuje protivinickom igracu :D:D

da nam je sad jedan ovakav...

[youtube][/youtube]
Koji Boss hahahah
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 dec 2012, 12:35

Gattuso carčina :lol:
★★★

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 04 dec 2012, 12:37

Dobra vam ova doktorica :mrgreen:

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 04 dec 2012, 12:42

GRANDE RINO ! 8-)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 dec 2012, 14:03

Večeras je potpuno nebitna utakmica , i kad je već tako Allegri je trebao dati šansu , Gabrielu umjesto Abbiatia , Cristanteu umjesto Flaminia i Niang umjesto Boatenga .. Jer čisto sumnjam da bi nešto lošije odigrali od ove trojice koji će večeras nastupiti .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 04 dec 2012, 15:01

gojzerica je napisao/la:Dobra vam ova doktorica :mrgreen:
Zato je Pato OPET povrijedjen izgleda.....

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.