Rafa Nadal za sve njegove fanove

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

soba 39
Kontakt:

Re: Rafa Nadal za sve njegove fanove

Post Postao/la soba 39 » 29 okt 2012, 09:21

samosarajvo je napisao/la:Soba39, odakle ti ta info?
Ja kolko znam, zadnja je bila da ce igrati dubaji na kraju ove godine, kao zagrijavu za AO 2012 ?
Činimi se da sam čuo one momke sa sportkluba(Višković ili Pralica) kako komentarišu da će mu sezona početi od turnira u Monte Karlu,navodno zbog prilagođavanja,da vrlo malo gotovo nikako neće smjeti igrati turnire na betonu,da...ovo,da ono...
Đavo će ga znati šta je istina.
Ja bih lično vilio da se pojavi na AO ,svakome je jasno da Rafa jednostavno FALI svjetskom tenisu i TAČKA
"Indija,Pakistan..."

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 nov 2012, 22:53

Ferrer je napisao/la:“Not to say that I’m close to lots of stars and famous people, but Rafa is the most down-to-earth and humble star that I know. Irrespective of how good a tennis player he is, I think he’s a better person than a tennis player.”
He further added
“And I think we’re all lucky to have someone like Rafa, more because of the kind of person he is than because of the kind of tennis player he is. He’s normal. He plays tennis, but tennis is a sport and life goes on, and Rafa handles it really well. He doesn’t give more importance to tennis than it deserves. I see it the same way. Being an athlete is not worth more than another job. It’s just more recognized than most other jobs.”

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 18 nov 2012, 23:28

Prica se da bi se Rafa mogo vratit treniranju na terenu sljedece sedmice...daj boze! ! ! :!:

VAMOOOS

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 19 nov 2012, 10:17

I ja sam Nadalov fan, nadam se da vas ima ovdje :mrgreen:

Svidja mi se izjava Ferera od prije neki dan.

"Rafa najskromnija slavna ličnost"

“Nije da poznajem mnogo zvezda i poznatih ljudi, ali Rafa je najskromnija ‘zvezda’ koju poznajem. Nezavisnio od toga koliko je dobar teniser, mislim da je bolja osoba nego što je teniser. Mislim da smo svi srećni da imamo Rafu, on je veoma ljubazna osoba.

Jednostavno, on je normalan. On igra tenis, ali tenis je sport i život ide dalje. Rafa se dobro nosi sa svime, ne daju tenisu više značaja nego što zaslužuje. I ja to vidim na isti način – biti sportista nije vrednije od bilo kog drugog posla, samo je priznatije od većine drugih poslova”

Te price da ce se tek vratiti na MC-u nisu istinite.
Ove sedmice Nadal treba da pocne da trenira, kao sto je rekao Toni.
Trebao je da ojaca tetivu, sto je i uradio.
Najvjerovatnije se na teren vraca na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, a poslije ce igrati Dohu.

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 20 nov 2012, 12:40

Kao sto je i receno, Nadal je poceo s treninzima ove sedmice.

Evo nekoliko slika (nema spoilera):

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Video 1

[youtube][/youtube]

Video 2

[youtube][/youtube]

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 20 nov 2012, 20:02

Moze on odigrat jos jake 2-3 godine(pod jake mislim top 3-4 i osvajanje minimalno jednog GS-a a zasto da ne i vise, u sezoni).

Glavno je da nije zurio sa oporavkom, ako je koljeno fakat zacjelilo maximalno imamo se cemu nadat, nadam se da nije zurio sa povratkom na teren.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 dec 2012, 15:03

http://sportsport.ba/tenis/nadal-propus ... open/93288

Daj Boze da grijesim, ali blizi je kraju karijere nego li povratsku na teren....
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 04 dec 2012, 16:18

amerosm je napisao/la:http://sportsport.ba/tenis/nadal-propus ... open/93288

Daj Boze da grijesim, ali blizi je kraju karijere nego li povratsku na teren....
Čekamo Rafin povratak, nadam se još mnogo njegovih odličnih mečeva i pobjeda i povratak na broj 1
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 04 dec 2012, 18:09

neki nepismeni novinar je pogresno preveo a onda su ostali to kopirali. potpuno isti text se nalazi i na klixu a i u nekim srpskim medijima imaju slicnih.

nadal je rekao da nije favorit i da se cuda ne desavaju tako da ne ocekuje da ce odmah po povratku osvojiti OZI. kaze da ce mu prvi turniri po povratku biti vise uhodavanje a da mu rezultat nije najvazniji. vaznije mu je da produzi karijeru. osim toga egzibicija u abu dabiju je sada krajem decembra a ne u februaru! ti novinari su tragikomicni!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 dec 2012, 20:12

No1e je napisao/la:neki nepismeni novinar je pogresno preveo a onda su ostali to kopirali. potpuno isti text se nalazi i na klixu a i u nekim srpskim medijima imaju slicnih.

nadal je rekao da nije favorit i da se cuda ne desavaju tako da ne ocekuje da ce odmah po povratku osvojiti OZI. kaze da ce mu prvi turniri po povratku biti vise uhodavanje a da mu rezultat nije najvazniji. vaznije mu je da produzi karijeru. osim toga egzibicija u abu dabiju je sada krajem decembra a ne u februaru! ti novinari su tragikomicni!
I meni je ovo bilo cudno kad sam procitao? Znam da se ima tri cetri hefte vratio treniranju na terenu a prije toga je izjavio da treniranje na terenu nece poceti sve dok mu tijelo ne bude 100% spremno za takvo sto.
Na njegovom fb profilu pise kako ce igrati AO i kako se iz dana u dan osjeca bolje i bolje

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 04 dec 2012, 21:25

ma nadal kaze da nije katastrofa ni ako propusti OZI i da je najvaznije zdravlje i da se potpuno oporavi. ali kako su ovi napisali ispada da je vec odustao od OZIija i da planira da se vrati za abu dabi tek u februaru. nadal je vec prijavio abu dabi koji je sada krajem decembra, sto ce reci mjesec dana prije OZIja. samo ludak bi igrao abu dabi a poslije preskakao OZI. nadal dopusta mogucnost da, ukoliko se stanje pogorsa, otkaze nastupe. ali je vec prijavio i abu dabi i naravno OZI.

http://mubadalawtc.com/tournament.aspx

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 dec 2012, 22:45

He visto que han salido recogidas declaraciones mías de manera errónea con respecto mi calendario. Me estoy preparando para los torneos inicialmente previstos de Abu Dhabi, Doha, Melbourne y Acapulco para empezar el año. Por ahora es lo que tengo en mente.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 06 dec 2012, 22:50

samosarajvo je napisao/la:He visto que han salido recogidas declaraciones mías de manera errónea con respecto mi calendario. Me estoy preparando para los torneos inicialmente previstos de Abu Dhabi, Doha, Melbourne y Acapulco para empezar el año. Por ahora es lo que tengo en mente.
Živ bio. bil' nam mogao ovo prevest? Ako nije problem? :D
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 06 dec 2012, 23:08

samosarajvo je napisao/la:He visto que han salido recogidas declaraciones mías de manera errónea con respecto mi calendario. Me estoy preparando para los torneos inicialmente previstos de Abu Dhabi, Doha, Melbourne y Acapulco para empezar el año. Por ahora es lo que tengo en mente.
Vidio sam da su izašle pogrešne izjave o mom kalendaru.Pripremam se za turnire Abu Dhabi,Doha,Melburn i Akapulno da počnem godinu.Zasada imam pamet (nešto u tom fazonu).
You'll never walk alone.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 dec 2012, 23:08

likma23 je napisao/la:
Živ bio. bil' nam mogao ovo prevest? Ako nije problem? :D

Evo ga sa google translatora.
I've seen that have left mine picked wrongly statements regarding my calendar. I am preparing for tournaments initially planned Abu Dhabi, Doha, Melbourne and Acapulco to start the year. For now it is what I have in mind.

Demand ovih silnih navoda kako ne igra AO.
Vjerovatno ce Rafa i na startu ove godine izgubiti veliki broj bodova, brani finale iz Australije a sanse da ga odbrani su jako male, sto je sam i izjavio.A onda opet dolazi zemljani dio gdje isto tako brani veliki broj bodova.
1000 iz Rima i MC, 500 iz Barcelone i 2000 sa RG.Pitanje je hoce li sve uspjeti odbraniti.Jest da je sljaka, da mu je to najdraza podloga, jest da je rekao da ce se na nju najvise fokusirati ali ipak kolko ce spreman i u formi bit.Ja bi bio zadovoljan sa MC,Barcelona i RG.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 07 dec 2012, 08:47

Hvala na prevodu :D

Nikad se ne treba vjerovati našim novinarima. Ja vjerujem da Rafa i ovako pripremljen i sa ovakom formom može do cetvrfinala na AO
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 dec 2012, 10:55

Vidio sam da su izašle pogrešne (netačne) izjave o mom kalendaru. Pripremam se za turnire: Abu Dhabi, Doha, Melbourne, Acapulco za početak godine. Za sada mi je samo to na pameti.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 11 dec 2012, 20:24

Poslije nekoliko tjedana treninga kod kuće, na Mallorci, Rafael Nadal otkrio je kakvi su mu planovi u povratku na teren nakon što je posljednji meč odigrao još krajem lipnja u drugom kolu Wimbledona, kada ga je iznenadio Čeh Lukaš Rosol. Nadal je u međuvremenu pauzirao zbog problematičnih koljena, a kako je najavio, na terenu će ponovno biti potkraj mjeseca u Abu Dhabiju...
Rafael Nadal nastavlja s treningom uoči povratka mečevima i službenim turnirskim nastupima, a kada će se taj povratak dogoditi, zasad nije objavio. Nedavne riječi pozivale su na oprez, Nadal očito ne želi žuriti, ali ne nedostaje ni optimizma.
U poruci poslanoj preko društvenih mreža, na svojim profilima na Facebooku i Twitteru, prvi španjolski reket, trenutno četvrti na svijetu, najavio je da će igrati na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju krajem prosinca. Društvo će mu praviti još petorica Top 10 igrača - Novak Đoković, Andy Murray, David Ferrer, Tomaš Berdych i Janko Tipsarević.
"Ne mogu dočekati da se potkraj mjeseca vratim na terenu u Abu Dhabiju", javio je Nadal u utorak, dodajući kako se nada da će trofej i ove godine otići u njegove ruke, nakon što je na ovom ekshibicijskom turniru slavio 2010. i lani.
Ipak, bitnije od svega bit će kakvo je stanje s koljenima, s kojima se Nadal jako mučio i prije duge stanke u drugoj polovici nedavno okončane sezone.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 25 dec 2012, 14:17

I am very disappointed that I will not be able to compete this year in Abu Dhabi. I was really excited about returning to play and I always have a wonderful experience at the event and this is the first time I will miss the tournament.

My rehab has gone well, my knee feels good and I was looking forward to competing. Unfortunately doctors have informed me that my body needs to rest in order to fight this stomach virus. I would like to say sorry to all my fans in the United Arab Emirates and around the world, but I hope to play and win in Abu Dhabi again next year.
E baš mu se neda :(

Vidimo se u DOHI RAFA!

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 25 dec 2012, 19:26

RAFAEL NADAL odgodio je povratak u svijet tenisa zbog želučanih problema. Naime, Španjolac je trebao nastupiti u Abu Dhabiju na ekshibicijskom turniru, ali povišena temperatura i želučani problemi prikovali su jednog od najboljih svjetskih tenisača za krevet.

"Žao mi je što neću moći nastupiti u Abu Dhabiju ove godine. Veselio sam se povratku na teniske terene, ali nažalost liječnici su mi zabranili jer mi je potreban odmor zbog želučanih problema. Vjerujem da ću dogodine igrati u Abu Dhabiju, a ovim se putem ispričavam svim svojim navijačima", napisao je Nadal putem Facebooka.

Inače, Nadal je posljednji puta nastupio prije pola godine u Wimbledonu kada ga je u 2. kolu savladao Čeh Lukaš Rosol. Nadal je tada zaradio ozljedu koljena koja ga je koštala nastupa na Igrama u Londonu, ATP Finalsu i US Openu.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.