Ponovo spekulacije,da li je on igrao preko neke stvari ovu polusezonu ili nije,stavlja se u domet spekulacije.Mozemo takvo nesto zakljuciti jer svi otprilike imamo oci i u odnosu na igre odranije,vidjelo se da nesto nije stimalo.Ali su sve ovo spekulacije,jer niko nema pojma ,a pogotovo da sigurno zna da se Zeba nesto inatio Amaru,a pogotovo preko ledja Zeljeznicaru.Ne svidja mi se kada tako pricamo i kada pogotovo ubjedljivo pricamo kao da je to u stvari bas tako.Moze biti tako,ali ne mora.Vezano za smanjenje troskova,ni to nije nista drugo do spekulacija.Zeba ima ugovor i on ga moze koristiti dok mu traje.To znaci da ce redovno primati platu,ukoliko odluci da ostane na Grbavici.Moja poenta je u tome da pokusavam ovde da kazem da mi zapravo ne znamo konkretne razloge osim onih sportskih,o kojima je Amar i pricao.Cinjenica je da Amar vise ne racuna na Zebu,a razlog mozemo mi smisljati kao sto i smisljamo,ali dovodimo u opasnost da jedna prilicno omiljena fudbalska osoba poput Zebe postane nesto sasvim suprotno i to samo zbog spekulacije.DzoleZeljo je napisao/la:Sve to stoji prijatelju, ali imati igraca koji bukvalno ima prevelika primanja za nase uslove, i da ti igra non-salanto, (ajde, mogu staviti pad forme), ali da se obracunava sa tobom preko leda FK Zeljeznicara, tako sto nece davati svoj maksimum, ne mogu da svatim. Ovo je po meni najbolji moguci potez, jer mi jednostavno ne mozemo takvog igraca izrzavati, a da on ne daje maksimum za uzvrat. Ovo cinjenicno stanje i ovakvo trebe prihvatiti. Eto vidis i sam da je Besliju i Zebu vec skresao, predpostavljam zbog plata i ne davanje maksimuma ili ne mogucnosti vise za to (slucaj Beslija). Zebi je najbolje da nade sebi neki inostrani klub i da zaditi koliko kod je u mogucnosti.pile87 je napisao/la:Tesko je biti pametan u ovakvim situacijama, ali jedno je sigurno treba imati povjerenje u Amara.Zbog svega sto je do sada uradio, pokazao je da zna i da ima viziju.Niko od nas ne moze predpostaviti sta se njemu mota po glavi i kakvu koncepciju igre zeli ali mi je isto tako drago da nije zadovoljan pokazanim u ovoj polusezoni i sto to zeli promjeniti.Tesko se Amar odrice igraca cak i puno slabih od Zebe ali je ocigledno svjestan da ovako ne ide dalje.
Budemo li prvaci ovo nece niko ni spomenuti, a u slucaju da kiksamo mislim da ce se pojedini Amaru krvi napiti.
Kako sam citao on je ubjedjen da je ovo ispravan potez. Cesto treneri posmatraju utakmicu drugim ocima od nas obicnih navijaca pa sigurno i vidi nesto sto mi ne vidimo.Uostalom pokazace vrijeme...
Nadam se samo da cemo ove odlaske nadomjestiti kako treba, otvara se prostor za neke mladje igrace ako budu znali iskoristiti sansu ali prije svega nama treba gotov igrac.Otisli su igraci koji su igrali na krilima lijevo i desno logicno bi bilo ocekivati i da dodje taj tip igraca.Uostalom tek se zahuktava pa vidjecemo...
Vidjet cemo, teske su ovo odluke, ali ne sumljam u Amara. Pronaci ce on pravo rijesenje.
Idemo dalje,ovo je odluka koju je napravio sef strucnog staba i on je sigurno nezadovoljan igrama ili je skontao nacin da trzne ekipu,mozda malo osvjezi,o tom potom ,vidjecemo.Nema zurbe,duga je pauza.
Meni licno nije drago zbog ovakvog poteza zbog jednog razloga.Amar je objasnio ovo kao nesto sto se zove sportski motiv.S tim se potpuno slazem.No,onda bi mogao malo sire gledati na kompletnu ekipu.Ja sam siguran da jedan Sulejman Smajic nema bas tako malu platu.Ako gledamo sa aspekta pravog profesionalizma,a tako moramo da gledamo jer Amar navodi pricu na takve razloge otpustanja Zebe,onda bi svakako trebao da se zapita koliko je jedan Smajic kao veliko pojacanje doprinjeo svojim profesionalnim angazmanom u nasem klubu.Znaci kresanje troskova nije u pitanju ako je u stanju da zadrzi igraca koji je tu dvije godine i odigrao je nekih 12 utakmica otprilike,sa apsolutno nikakvim ucinkom.Na stranu nesretne povrede.Ovo je profesionalizam.Dosao si kao pojacanje,nisi ostvario nista od toga i hvala ti na saradnji,zelimo ti puno srece u daljnjem radu i zivotu generalno.Amar navodi da je tako rekao Zebi.Cudi me da onda nije primijenio istu varijantu za neke druge igrace.
Najbolnije mi je od svega sto smo mi kao ljudi toliko zadrti,pa cemo i dalje gledati u Smajica(dajem samo primjer nekog igraca,ali primjer Smajica je meni ocigledan,nemam nista protiv njega) kao u neko veliko pojacanje,pa smo u stanju trpiti one njegove utakmice kada jos nije bio povrijedjen,u odnosu na jednog Zebu,o kojem sada imamo svasta nesto reci,i dobro i lose.Ja jako dobro znam Smajiceve igracke kvalitete,ali to je bilo prije 5-6 godina.Od tada,ovaj igrac nije napravio nista,a to cu ublaziti saznanjem o nesretnim povredama koje je imao.Znam da je dobar igrac.Ali u Zelji je dok je igrao,igrao jako slabo.
Samo sam naveo primjer,gdje se profesionalnim odlukama moraju podrediti i sve druge odluke.Taman posla da ja zelim da Smajic ode,ali se pitam koliko je u ove dvije godine on napravio na terenu.I svi cekamo njegovih pet minuta.Zebu cemo lako pretuci preko koljena.Cini mi se da bi teze podnijeli gubitak Smajica.Takvi smo.Sta da se radi.
Nego nadam se da ce Amar skontati neke dobre igrace,ima vremena,kada se izabere predsjednistvo,pa frontalno u napad svim snagama.