Onaj specijalni gost na Areni je pred početak utakmice rekao da je gledao Ajax - BVB uživo na stadionu, te da je BVB za klasu bolji tim od Ajaxa te da igramo najljepši fudbal u Evropi. - Znamo mi to druže.

Oduševljen sam predstavom Santane i Leitnera. Njih dvojicu posebno izdvajam zato što nemaju često priliku da igraju, ali su večeras briljirali. Leitner je bio po cijelom terenu, oduzimao lopte, proigravao saigrače. Svaka čast.
Santana je po mojoj slobodnoj procjeni imao makar 90 % osvojenih duela. Večeras pokazuje da je apsolutno kalibar za prvi tim.
Ne treba puno trošit' riječi na Hummelsa. Čovjek ima sve preduslove da bude najveći igrač BVB-a ikad. Nismo ovakvog štopera imali još od vremena Kohlera, Sammera, Cesara. On je čudo.

Kuba k'o da ima turbinu u guzici. Nezaustavljiv je, plus što je imao fenomenalnu asistenciju kod gola. Drago mi je da je nakon povrede ponovo onaj stari.
Perišića bih takođe spomenuo. Večeras je iskoristio svoju prliku, ali njegova nesreća je što za konkurente ima Reusa, Gotzea i Kubu.
Kevin veoma dobar na poziciji centralnog veznog. Veoma siguran u predaji lopte. Pozitivno me iznenadio s obzirom na pložaj na terenu koji je pokrivao.
Schieber napokon pogodio. Jedva. A za onaj promašaj je učio od specijaliste (Lewandowskog

Eto završena je i grupna faza bez poraza. Nevjerovatna je razlika između naših igara u LP i Bundesligi. Vidi se golim okom bez puno razmišljanja s kojim dodatnim motivom igramo LP za razliku od Bundeslige. U svakoj smo utakmici bili bolji ili barem ravnopravan protivnik (Bernabeu). Da je ovakav pristup u Bundesligi sad bi definitivno bili rame uz rame sa Jajernom. Kao da igramo s nekih 75 - 80 %. Nadam se da ćemo u nastavku podići svoju igru i da učinimo ovu sezonu što je moguće zanimljivijom.