effe_sa je napisao/la:farinelli123 je napisao/la:
Moguce, blizi se nova godina, evo klinci kod mene uveliko bacaju.

Hajd sve to ok, neg ti nama reci svoje mišljenje o utakmici s Dortmundom, nadama, očekivanjima i slično, generalno mislim za ovu sezonu

Aha, ajde.
Nisam hteo da komentarisem nista pred mec sa Dortmundom, ali iskreno nisam bio optimista. Znao sam da ne mozemo biti tek tako nadigrani, ali ocekivao sam tesan mec i mozda poraz. Jednostavno, mnogo bi bilo 23 boda razlike u odnosu na Borusiju u 10-om kolu.
I vec na startu meca je moglo da krene nizbrdo. Trenutak dekoncentracije Nojera je mogao skupo da nas kosta, i vec bi tad sve bilo drugacije. Verovatno bi krenuli kao muve bez glave, a "milioneri" bi to kaznili u svom stilu, onako kako najbolje znaju i u cemu su prepoznatljivi, kontranapadima. Srecom to se nije desilo.
Najveca enigma mi je bio Martinez, i bas sam se pitao kako li ce se taj momak snaci, i izboriti sa agresivnim igracima Borusije. Ocekivao sam da ce ga olako prolaziti, s obzirom na njegovu staticnost u pojedinim trenucima. Ali, on je pruzio skoro besprekornu partiju, i pokazao koliko zapravo moze. Pravi Martinez ce se tek pojaviti nakon zimskih priprema. Ipak je sve jos novo za njega. Dosta dobrih poteza, po koja duga lopta u maniru Andree Pirla, neverovatno citanje igre. Svakako jedan od nasih najboljih igraca u segmentu taktike.
Riberi, kazu mnogi driblao privise, bio sebican u pojedinim situacijama. Ja se i ne bih bas slozio. Cak sam i na pojedinim stranicama citao kako je Piscek Riberija doslovno "spakovao u dzep". Ne znam koju utakmicu je ta gospoda gledala. Odlicno odigrao, dosta ulazio u sredinu, proigravao saigrace, menjao strane, i da napomenem, neverovatna borbenost i igra u odbrani. Od ostalih igraca bih izdvojio Dante-a, kao i Lama kog kad gledam imam utisak da sam moze da igra po desnoj strani, i da mu jednostavno nije potreban partner.
Ostali deo ekipe je korektno odigrao.
A sto se tice same igre, mislim da su obe ekipe usle sa velikim medjusobnim postovanjem, nije bilo srljanja, dosta taktickog nadmudrivanja Jupa i Jirgena. Imali smo inicijativu tokom citavog meca, Borusija je igrala onoliko koliko smo im dozvolili ( MOLIM NAVIJACE BORUSIJE DA ME NE SACEKAJU NA NOZ ZBOG OVOG KOMENTARA). Dakle, ne kazem da smo "pojeli" Borusiju, vec kazem da smo bolje odigrali, i da smo mozda i zasluzili sva 3 boda. Ali, dobro, idemo dalje. Mada, kazem, nije ni Borusija igrala toliko napadacki, vise su cekali greske na sredini. Nije bilo onog prepoznatljivog presinga na koji smo navikli, presina na zadnju liniju. Retko, u nekim talasima.
Kao i vecinu vas, i mene cudi odluka Jupa da Gomeza uvede u 87. minutu, mislim da je to bio besmislen potez. To je trebalo ranije da uradi. Mandzukic se trudio, ali videlo se da ga nije islo te veceri. Takodje mislim da je Jup trebao da zameni Milera i uvede recimo Sacirija, s obzirom da se ovaj dosta istrosio cestim vracanjem na svoju polovinu.
A, nade i ocekivanja, to je posebna prica.
Ove sezone gledamo malo bolji Bajern nego prosle sezone, a glavni razlog toga je ta "sirina" u kadru. Dosta kvalitetnih igraca, velika konkurecija u ekipi, a svi zele da igraju. Na samom startu sezone se videla ta borbenost, zelja za dokazivanjem. Setimo se samo reakcije Gustava nakon postizanja one "golcine" ! Na taj nacin jedni druge cine boljima.
Igramo sigurno u odbrani, ali glavni razlog toga je to sto se nasi igraci ponekad previse orijentisu na odbranu. Nrp. zasto jedan Riberi mora po deset puta da pretrci 70m i trosi snagu da bi dosao na poziciju beka kad tamo ima 5-6 saigraca. Po ko zna koji put kazem da bih voleo za nijansu ofanzivniji Bajern, sa vise igraca u zavrsnici, u smislu da se svaka linija tima povuce malo napred. Mada, ko sam ja da to pricam.
Liga sampiona, postoje dve opcije: Ili na Vembliju Lam dize pehar sa "velikim usima" ili ispadamo na samom pocetku nokaut faze. Tipa, ako nam padne Real, a sve mislim da hoce, oni ce nas izbaciti, ne zato sto su bolji, nego zato sto mora tako. Ne znam zasto.

Nisam od onih koji se vode po onoj statistici, te Murinjo uvek osvaja kao drugi iz grupe, te Murinjo ovo, te Murinjo ono. Postujem tog coveka, veliki strucnjak, ali ga previse uzdizu u nebesa. Pa, ****, i ja bih sa onom ekipom harao. Ima i ona statistika, koja kaze da Bajern pocevsi od 2000. godine ili osvoji 2 ili nijednu titulu. Mozda gresim. Dakle Bundesliga je nasa, mislim da je to svima jasno, uz postovanje ostalim ekipama. Ne znam sta bi trebalo da se desi, pa da izgubimo ovu ne nedostiznu, ali svakako veliku prednost. Prosle sezone smo igrali na 3 fronta do kraja, Dortmund je rano bio eliminisan, tako da su oni mogli da se fokusiraju na domace prvenstvo. Ove godine Dortmund stize daleko u Evropi, tako da sumnjam da ce moci da ponovo ono iz prethodne dve sezone. Zao mi je sto nisam docekao da gledam kvartet trio "intermeco" u sastavu Rojs-Gece-Kagava = Levandovski uz dirigentsku palicu Nurija Sahina.
Eto, znam da sam preterao, ali ovo je za sve sto nisam pisao prethodnih godinu i jace koliko sam registrovan na ovom forumu.
HVALA ONIMA KOJI SU IMALI STRPLJENJA DA SVE OVO PROCITAJU!
Ukoliko se bilo ko nasao uvredjenim ili prozvanim u ovom postu, nije bilo namere.
Pozdrav.