FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

nedim1993
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la nedim1993 » 06 dec 2012, 00:11

pa u bosni ionako ima svega pa ne bi bilo na odmet dodat neku nezavisnu oblast kataloniju :mrgreen: . distrikt katalonija :lol: .
Vođa zna.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 dec 2012, 00:14

Testovi koje je Messi obavio u bolnici, također su potvrdili da se ne radi o ozbiljnijoj povredi. Leo je već napustio bolnicu.

edit: nije htio uc u auto nego je otrco do kuce dok je jos zagrijan :D :D :D :D :lol:
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 06 dec 2012, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 06 dec 2012, 00:15

mandraX je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:ne brinite se braco katalonci, ovaj covjek je neunistiv
Ko ti je majket' katalonac ovdje?
hahahhahahhahahah napokon neko i dedu romaria da spusti, respect
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 06 dec 2012, 00:16

Ma nije nikakvo spuštanje, daleko od toga, respektujem ga, stariji je, ima znanje, al' brate čemu ovakvo obraćanje? Kakvi katalonci čovječe... :|

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 dec 2012, 00:21

I mozel neki jaci i sigurniji izvor ?
Kakva je povreda i (ako) koliko odsustvuje ?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 06 dec 2012, 00:22

Dobro je ba ohani, ti si bukvalan pa ti treba crtati neke stvari....bitno je da si spustio covjeku ,da si mu šukno, nasmijao raju na tuđi tuđi racun i to je ta prica...sad si zadovoljan pravo

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 06 dec 2012, 00:23

Messija kad bi kamion udario odsustvovao bi jedno 20 dana.Ovo je nista posebno.Bio je nezagrijan i to je uzrok povrede.Propustice Betis koji je yebeno gostovanje.Natrpace Patetico i to je to...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 dec 2012, 00:24

slika

mislio je da ga nece uhvatit kamere ,evo ko je veceras poslo crnu macku :D :lol: :lol: :lol: :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 06 dec 2012, 00:29

ripper je napisao/la:Dobro je ba ohani, ti si bukvalan pa ti treba crtati neke stvari....bitno je da si spustio covjeku ,da si mu šukno, nasmijao raju na tuđi tuđi racun i to je ta prica...sad si zadovoljan pravo
Nije ni tebi lahko druže.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 06 dec 2012, 00:30

barca_87 je napisao/la:slika

mislio je da ga nece uhvatit kamere ,evo ko je veceras poslo crnu macku :D :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nema cija druga biti macka.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 dec 2012, 00:33

ljudi, nije kriv romariooo sto ne znate neke stvari, morate poznavati jezik kao nauku da bi spustili romariju, u jeziku postoji nesto sto se zove zargon, zargon je sastavni dio svakog jezika i najnormalnija stvar, i zargonski mozes bilo kojeg covjeka nazvati kataloncem ako navija za barcu, bez obzira odakle je, isto kao sto mozes reci pobijedili smo, a nismo mi nego igraci, ili kao sto mozes reci nakon poraza nase reprezentacije ispushili smo, a nismo mi, nego odredjeni ljudi koji su igrali na terenu

zargon je narocito karakteristican i cesta je pojava u svijetu sporta i navijanja, i svako ko nesto sto je zargonski, pokusava predstaviti bukvalno, samo se pravi pametan, a ispada smijesan u stvari

toli dakle o jeziku, zargonu, semantici ...

sto se tice messija povreda je po svemu sudeci lakse prirode, mozda zaigra vec za vikend, al vjerovatno ce do bozica odigrati neku utakmicu i srusiti rekord milera, meni bi samo zbog tog rekorda bilo zao da ne igra, a onako realno, mozda bi mu i dobro dosla neka pauza od jedno mjesec dana, da se malo psihicki odmori u da se bas ono zazeli fudbala, mene je strah da se ne desi onaj neki umor ili zasicenost kao prosle sezone na kraju, kad je najbitnije bilo, vidjelo se kako messi djeluje iscrpljeno, iscijedjeno sta ja znam

sad je sva briga liga i kup, al sve to moze lagano i rutinski sad i bez messija da se elaborira, i da nije sad neka povreda, ja bi mu dao samo da srusi rekord i dao bi mu mjesec dana pauze da dobro odmori napuni baterije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 dec 2012, 00:36

mandraX je napisao/la:
ripper je napisao/la:Dobro je ba ohani, ti si bukvalan pa ti treba crtati neke stvari....bitno je da si spustio covjeku ,da si mu šukno, nasmijao raju na tuđi tuđi racun i to je ta prica...sad si zadovoljan pravo
Nije ni tebi lahko druže.
Mislim da nije tebi bilo upuceno :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 dec 2012, 00:38

Prema posljednjim informacijama, Messi bi već u nedjelju mogao zaigrati protiv Betisa

MES QUE UN CLUB !!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 06 dec 2012, 00:39

Prijatelju, ne mogu da vjerujem da porediš te dvije stvari.
Nećemo dalje o tome, nije ovo mjesto za takvu raspravu, ode to daleko. ;)

U svakom slučaju, ako sam te uvrijedio, izvini...nije mi to bila namjera.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 dec 2012, 00:48

mandraX je napisao/la:Prijatelju, ne mogu da vjerujem da porediš te dvije stvari.

ma kakvi uvrijedio, ovo je forum i nema uvrede, a posto je forum ovdje i mozemo pisati zargonski i opusteno, jer znamo svi sta ko misli kad se kaze katalonci, ovo je forum, nije pismena vjezba ili pravni dokument gdje sve mora biti sve jasno, suhoparno i dosadno

meni su najdrazi forumasi koji napisu recimo za odredjenog igraca kopitar, bez daljeg opisa, a mi svi znamo o kome se radi, i sl
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 06 dec 2012, 01:05

barca_87 je napisao/la:Prema posljednjim informacijama, Messi bi već u nedjelju mogao zaigrati protiv Betisa
Gdje to procita kad prije se preglda i posnima to.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 dec 2012, 01:11

Romariooo je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Prijatelju, ne mogu da vjerujem da porediš te dvije stvari.

ma kakvi uvrijedio, ovo je forum i nema uvrede, a posto je forum ovdje i mozemo pisati zargonski i opusteno, jer znamo svi sta ko misli kad se kaze katalonci, ovo je forum, nije pismena vjezba ili pravni dokument gdje sve mora biti sve jasno, suhoparno i dosadno

meni su najdrazi forumasi koji napisu recimo za odredjenog igraca kopitar, bez daljeg opisa, a mi svi znamo o kome se radi, i sl
sto volim ove "farsalonce" kako jedan drugome ne zamjere i oprastaju za razliku od onih tamo . :lol: :lol: :lol:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 dec 2012, 01:24

Posljednje informacije, koje su objavljene na portalu 20minutos.es kažu da na Messijevom koljenu postoji samo manja modrica, te da je bol skoro prošla, dok je i klub potvrdio da većih problema neće biti, ali da će se svakako odraditi svi potrebni testovi.

Argentinac je na meču protiv Benfike iznesen na nosilima sa bolnom grimasom, a detaljni snimci pokazali su da se radi o laškoj povredi kolena zbog koje će prema prvim prognozama van terena biti svega nekoliko dana i nije isključeno da zaigra već u nedelju protiv Betisa. Konačna potvrda o tačnom odsustvu očekuje se u četvrtak prepodne.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 06 dec 2012, 08:38

Ne znam u cemu je problem s tim "katalonci", ja se prvi osjecam kao katalonac. Pa i ptice na grani znaju da to nema veze sa mjestom zivljenja i regionalnoj pripadnosti, nego cisto s klubom za koji navijamo. Inace mnogi u svakodnevnom govoru umjesto Barca/Barcelona i kazu katalonci i zasto ja ne bih bio katalonac, kao sto sam barcelonac, farselonac, uefalonac? Kao sto sam ovdje zeljovac i kao sto navijam za ekipu San Antonio Spurs u NBA (koja je inace iz Texasa), pa su me godinama u krugovima gdje pratimo kosarku znali nazivati "mamuzovcem", "texasaninom", itd. I sta sam trebao reci: "ko vam je ba texasanin, kakav Texas? Ovo je Bosna!"

Jesam katalonac i zdra'o!

P.S. I anamo oni vole kad su frankovci, hale, wc-i, itd...ha ja, sta fali...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 dec 2012, 09:51

YaSSaL je napisao/la:Ne znam u cemu je problem s tim "katalonci", ja se prvi osjecam kao katalonac. Pa i ptice na grani znaju da to nema veze sa mjestom zivljenja i regionalnoj pripadnosti, nego cisto s klubom za koji navijamo. Inace mnogi u svakodnevnom govoru umjesto Barca/Barcelona i kazu katalonci i zasto ja ne bih bio katalonac, kao sto sam barcelonac, farselonac, uefalonac? Kao sto sam ovdje zeljovac i kao sto navijam za ekipu San Antonio Spurs u NBA (koja je inace iz Texasa), pa su me godinama u krugovima gdje pratimo kosarku znali nazivati "mamuzovcem", "texasaninom", itd. I sta sam trebao reci: "ko vam je ba texasanin, kakav Texas? Ovo je Bosna!"

Jesam katalonac i zdra'o!

P.S. I anamo oni vole kad su frankovci, hale, wc-i, itd...ha ja, sta fali...
Potpis za katalonce. Al' me nasmija pravo ovo zadnje napisano :lol: :lol: :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.