Analic je napisao/la:Ibraković: Sudija treba na alko test
Današnji derbi susret između Željezničara i Veleža okončan je rezulatom 1-0 u korist domaćeg sastava. Alen Mešanović, bio je strijelac jedinog gola na utakmici u 40. minuti.Utakmica između ova dva tima ostat će upamćena po tome što je gostujući sastav kraj dočekao sa dva igrača manje u polju i bez trenera na klupi. Šef stručnog štaba, mostarskih rođenih bio je vidno neraspoložen nakon utakmice u kojoj je njegov tim poražen...
Ja sam u ovom trenutku i ponosan i tužan, rekao je Abdulah Ibraković za **** i dodao:
Ponosan sam na svoje igrače koji su prikazali jednu sjajnu partiju a tužan sam zbog nepravde koja nam je učinjena. Moji igrači sa 9 igrača u polju stisnu Žellju koji na svom terenu ne može preći centra i moji igrači stvore 5-6 stopostotnih šansi ali ne uspiju dati gol. Ne može svako zaslužiti aplauz na Grbavici a mi smo ga večeras dobili, Manijaci su jedna velika navijačka skupina koja voli nogomet i to su pokazali večeras, svaka im čast!
Na pitanje da prokomenariše suđenje, Ibraković je odgovorio
Sudija ove utakmice treba na alko test jer mislim da je večeras bio u alkoholiziranom stanju. Komisija treba odmah reagovati, svi moraju vidjeti snimku ove utakmice, ovo je sramota. Sudac je napravio jedan presedan, na poluvremenu je iskjučio našeg igrača vidio sam samo kako ide i govori, ne ti ne možeš nastaviti utakmicu, zaista nisam mogao vjerovati, poslije sam i ja isključen...
Već nekoliko utakmica se žalite na suđenje, smatrate li da se neko urotio protiv Veleža, šta dalje?
To da li se neko urotio protiv Veleža ja zaista ne znam. Mi ćemo i dalje igrati najljepši nogomet u državi i dati sve od sebe da obradujemo našu publiku, rekao je šef stručnog štaba ekipe Veleža, Abdulah Ibraković za ****.
joj ovog ibrakovića

čuj najljepši fudbal

al eto

čestitam veležu na dobroj igri valja opaliti dva puta na gol u 180 minuta al su dali jedan go

mogu samo u vrapćićima

prikazivati najljepši fudbal u državi

onaj jadni momak -igrač veleža ispašta što je pogriješio u mostaru sa zrinjskim šečić ja mislim

na njemu silu provodi

papak iz lukavca

treba biti realan i reći da velež može pobjeđivati samo kući

neračunam valjanje na koševu i kupljenu u trebinju

rođeni vozdra do proljeća

2 1 1 0