Stara dobra vremena
Moderator/ica: insider
Re: Prosjek godina forumasa ?
90% mojih vršnjaka(16-17 godina) kad ih zovenm da igramo fudbala,samo me odbije,kaže moram nešto sredit na fejsu.Ja bih se ubio kad to čujem 
- adriano_leite
- Kontakt:
Kad spomenu sankanje, mene odmah asocira na 1. maj, posto smo se mi tu sankali gdje smo obicno slavili 1. maj (oko 6 godina jedno te isto mjesto). Danas za 1. maj se daju kljucevi od vikendica, da mu nije hladno, da ne padne kisa, da se osjeca kao kod kuce i sta sve ne. Mi smo isli na uranak, pa onda pocistimo sebi dio gdje cemo sjediti, gdje je vecina ljudi tu slavila, ali ono daleko jedni od drugih, niko nikome ne smeta. Sklopimo sator, a prije nismo imali ni sator, nego zabij plitke u zemlju i razvuci najlon, zastiti sa strana, postavi deke, rostiljaj i pij. Prespavas i sutra kuci, nekad se razbolis, nekad ne, ali to su dozivljaji, kada se prepadnes neke zivotinje, kada malo naucis da pazis na sebe. Danasnja djeca, to je sve gore od goreg, ja sam siguran da zavrsi negdje na osami, da bi umrlo za 3 dana, to nije naucilo da se brine o sebi, sve na gotovo, roditelji ugadjaju, titraju, a ono ne zna se je li insan ili hajvan.Marsal je napisao/la:Tako je @adriano kralju!
Evo recimo baš sam danas otišao na stadion nedaleko od moje kuće i tamo zatičem 3 prijatelja, jedan ima 24 godine i profesor je engleskog, drugi ima 22 i radi u građevinskoj firmi, treći također ima 22 i radi u kladionici (dobro ne radi baš, ali toliko dobiva da ima više para nego ovaj što radi) I dolazim ja, 21 godina i umjesto da tamo zateknem pun stadion djece kako ganjaju loptu nas četvorica levata se sastala i igramo 2 sata 011.
Također zimus, kad je ona snjezina pala, nas četvorica uzeli sanke i skije i idemo na jedno mjesto gdje smo se svi skijali i sankali kad smo bili djeci i idemo tamo očekujući da ćemo naći utabanu stazu, krdo djece i kad smo došli vidimo da smo nas četvorica maksuma prvi tamo.Nidje nikog, djeca u kućama a mi se ko levati sankamo iako nam je vrijeme ženit se...
I generalno gledajuci, nas četvorica dnevno provedemo makar po 4-5 sati izvan kuće. Ja ne mogu zamisliti da cijeli dan presjedim u kuci, ako nista uzet cu kosarkasku loptu i otici ko debil na stadion sutat
Ne razumijem ovu danasnju djecu, kakav će njihov život biti, čega će se sjećati kad dođu u neke ozbiljnije godine? Kako su igrali soccera i to, ja makar imam toliko smiješnih priča i doživljaja iz mog djetinjstva sa prijateljima da je to nenormalno... i ponosim se time i dan danas drago mi je što iako imam 21 i dalje volim sve te djetinje stvari, volim otici poigrati fudbala, skijati se, sankati... današnja djeca vole samo igrice i pichke materine i za to krivim njihove roditelje.
To za smijesne price, jedno hefta bi mi trebala da sve zajebancije ispricam nekome. Tako kad se moja raja okupi nakon silnih godina zajedno provedenih (otisao svako na svoju stranu ali opet se skupimo i sjednemo), malo uz cugu se prisjecas i skontas koliko je taj zivot bio kvalitetan u odnosu na ovo sada.
@alacious, kod nas u tim godinama se nije zvalo da igras lopte, nego znas da je svaki dan isti, skupljanje na poligonu, igras dok te stariji ne otjeraju. Nekad dozvole ti da ih gledas kako se igraju, da bi mi ponovo igrali se na poligonu, vladalo postovanje, a danas tesko da ima tog postovanja, dzaba sto si stariji, ono je u stanju da se svadja, da te zbode, da se bije i sta sve ne.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Slažem se totalno s tobom.I to skijanje i sankanje.Ja s 16 idem na sankanje,"liguranje",a djete od 10-12 godina se nešto sprema za izlazak,hoda po gradu i smiješno im što se mi sankamo...
Onda prvi maj,ja sam ove godine išao dan prije,prespavao i onda se vratio nekad u noci između prvog i drugog.Naravno,samnom 6 drugara,ostale koje god smo zvali,ma ne mogu,hladno,ne smijem spavat,itd...
Mlađa djeca.Ja prije dođem na stadion kad igraju stariji,molim ih da im donosim lopte.Ovi danas kad im dođe lopta,namjerno je puštaju,neće da dodaju.Kaže mi neko od tih starijih ajde po vodu,ja odbijem,dobijem šamar i odem po vodu.Ja sad zamolim fino da odu po vodu,on mene otjera u p.m.
Onda prvi maj,ja sam ove godine išao dan prije,prespavao i onda se vratio nekad u noci između prvog i drugog.Naravno,samnom 6 drugara,ostale koje god smo zvali,ma ne mogu,hladno,ne smijem spavat,itd...
Mlađa djeca.Ja prije dođem na stadion kad igraju stariji,molim ih da im donosim lopte.Ovi danas kad im dođe lopta,namjerno je puštaju,neće da dodaju.Kaže mi neko od tih starijih ajde po vodu,ja odbijem,dobijem šamar i odem po vodu.Ja sad zamolim fino da odu po vodu,on mene otjera u p.m.
- adriano_leite
- Kontakt:
Hahahha jbg. takvo vrijeme doslo, kod nas ako nisi slusao, valja tucat' stangualacious je napisao/la:Slažem se totalno s tobom.I to skijanje i sankanje.Ja s 16 idem na sankanje,"liguranje",a djete od 10-12 godina se nešto sprema za izlazak,hoda po gradu i smiješno im što se mi sankamo...
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Pa ti stariji iz zajebancije ufate nas i sad su nam k'o treneri,dadnu nam da trčimo po 2 sata,dok ne padneš na zemlju ne popuštaš

- vedofeelgood
- Kontakt:
Pa gdje je šamar @Alaciouse 
E jest to, ova djeca danasnja stvarno bezobrazna, to nema fakat mi 'veci' igramo fuce i dodje djecurlija nesto oni se ku.r.ce i dok ih nismo poceli šutati nisu se htjeli proci
Zato nas sad mole da nam lopte dofacaju
E jest to, ova djeca danasnja stvarno bezobrazna, to nema fakat mi 'veci' igramo fuce i dodje djecurlija nesto oni se ku.r.ce i dok ih nismo poceli šutati nisu se htjeli proci
Zato nas sad mole da nam lopte dofacaju
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger
Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!
Arsene Wenger
A ne,ne,ja njih ne smijem udarit,odma njihov stari dolazi i mene hoce da udara,da me prijavi policiji.
Ja prije kazem starom,jos me on doda,kao sto zajebajes starije
Ja prije kazem starom,jos me on doda,kao sto zajebajes starije
- vedofeelgood
- Kontakt:
Nas se 3. jednom dogovorili, prije godinu ovako, hladno bilo, vani fudbala igrali, sjecam se bas ko da je jucer bilo
da ih isprepadamo i da im zaprijetimo, a ako ne budu prijetnje urodile plodom, zna se sta slijedi vala
I prvo su se kur.ci.li i dalje kao sto sam vec naveo gore, i onda smo ipak morali da ih naucimo lekciju, i doveo nam ovaj jedan starog svog, nas 3, po 16-17 godina imali sto se kaze u cvijetu mladosti, htjeli mu i starog da ubijemo
I na kraju se sve dobro zavrsilo, niko nikog vise nije dirao ni zadirkivao eto 
I prvo su se kur.ci.li i dalje kao sto sam vec naveo gore, i onda smo ipak morali da ih naucimo lekciju, i doveo nam ovaj jedan starog svog, nas 3, po 16-17 godina imali sto se kaze u cvijetu mladosti, htjeli mu i starog da ubijemo
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Kad ti ovi stariji kazu da stanes iza gola i da im donosis lopte, srce ti bude ko dzamija.adriano_leite je napisao/la: Hahahha jbg. takvo vrijeme doslo, kod nas ako nisi slusao, valja tucat' stangu, dodjes kuci damu plava, "suza suzu goni"
.
Eh, danas bi se ono jos i svadjalo s tobom...
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
- adriano_leite
- Kontakt:
Ma moralo se slusati, kad ti zaprijeti, glavu spustis i poslusas, ako te prebije i kazes starom onda te i stari prebije pa dobijes duplu fasungu, ali najgore je bilo tucanje stange, daj Boze da nas nisu sterilizovali tom rabotom hahahahah.D10S je napisao/la:Kad ti ovi stariji kazu da stanes iza gola i da im donosis lopte, srce ti bude ko dzamija.adriano_leite je napisao/la: Hahahha jbg. takvo vrijeme doslo, kod nas ako nisi slusao, valja tucat' stangu, dodjes kuci damu plava, "suza suzu goni"
.
Eh, danas bi se ono jos i svadjalo s tobom...
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Hvala Bogu,ovi naši nisu imali te ideje,samo su padali šamari xd 
- adriano_leite
- Kontakt:
Jbg. ti vasi su mozda moje godiste, dok su stariji iz moje mladosti ipak old school budalealacious je napisao/la:Hvala Bogu,ovi naši nisu imali te ideje,samo su padali šamari xd
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ovi imaju po nekih 25 
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa to je to, kao i ja, znaci dobro sam rekaoalacious je napisao/la:Ovi imaju po nekih 25
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Da samo znaju današnja djeca kako je dobar osjećaj npr. prenoćiti u šatoru (adriano što reče). Ja sam prvi put prenoćio kad sam imao 15 - 16 godina, i to prvi put najgore mi bilo. Mi ko levati u šator se skupili bilo nas 5-6 (a šator prima maksimalno 3 ljudi), a kiša udarila, jedva stali. Grmilo, kiša pljuštila (al bukvalno) ispod nas se stvorila lokva, jbg nismo prekopali oko šatora iako smo to mislili uradit. Negdje po sredini šatora počelo curit hahahaha..ma ludnica...A drugi put nismo ni mogli stati svi, sreća pa nije bilo kiše, ja morao glavu provuć napolje da bi nekako svi stali. 
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Šator,il' samo najlon preko 4 kolca,nema jače stvari 
Šator pravi, da je bio samo najlon, Bog zna šta bi sa mnom danas bilo 
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
Jao kad svi sada spominjete sve te stvari, vjerujte da me nostalgija odmah uhvati. Današnji vakat je bukvalno šejtan-vakat gdje najviše šejtansko maslo dođe do izražaja. Djeca se više ne druže, i ako se druže skupe se negdje po kafama u kafićima poslije škole, onda nakon toga trk kući da se frizura napravi opet, pravac kupatilo i slikaji se za profilne, ako slika ima dosta lajkova ostaje, ako ni nakon osmog označavanja ne dobije puno lajkova, slijedi brisanje i idemo nanovo. Eto na šta im se život sveo. Ja sam trenutno podaleko od svojih bliskih prijatelja, pošto studiram već drugu godinu u Sarajevu, ali vjerujte da kad se skupimo ponovo, obavezno sve dane koje imam slobodne ispucam s njima vani, a u kući kad sam jednostavno zaboravim na net jer želim da što više vremena provedem s porodicom.
Ajde to fudbalisanje vani, razumljivo je da toga više jednostavno nema, zbog ere interneta, ali majka mu stara gledam ovu djecu što su skoro na ekskurziju išli, Allahami sve do jedan online na fejsu a na ekskurziju otišli. To se slike objavljuju, statusi, mjesta, gluposti, dopisivanja, da ne povjeruješ. Pa mi kad smo prije par godina išli u tursku, ma ni na kraj pameti mi nije bio internet, zajebavalo se, hodalo, i najbitnije od svega, pilo do besvijesti, ako se šta naguzi usput dobro i jest ako ne, **** makar se dobro iznapijalo. Crno nam se piše sa ovim generacijama, životami.
Ajde to fudbalisanje vani, razumljivo je da toga više jednostavno nema, zbog ere interneta, ali majka mu stara gledam ovu djecu što su skoro na ekskurziju išli, Allahami sve do jedan online na fejsu a na ekskurziju otišli. To se slike objavljuju, statusi, mjesta, gluposti, dopisivanja, da ne povjeruješ. Pa mi kad smo prije par godina išli u tursku, ma ni na kraj pameti mi nije bio internet, zajebavalo se, hodalo, i najbitnije od svega, pilo do besvijesti, ako se šta naguzi usput dobro i jest ako ne, **** makar se dobro iznapijalo. Crno nam se piše sa ovim generacijama, životami.
naprijed rejal
Sve ste upravu,al opet kontam...ma ko J**+ nove generacije?
Krzljavci obicni sa grbama vecim od Kvazimoda a sve od **** kompjutera.
Ja licno sam komp kupio prosle godine,i to sto mi je izletila situacija da imam viska para.
Svi pricaju kako je kompjuter postao potreba al eto meni za 24 godine zivota nikad nije predstavljao tako nesto.
Sluzio je i sluzit ce mi za zajebanciju,torrente ponekad skajp i ostale pizde materine.
Razumijem i ljude kojima stvarno sluzi svrsi,ljude koji studiraju itd.
Svima nam se zalomi da se nema para,uletis u neku zikru i **** sta ces? Sjedis u kuci,skidas filmove ponesto napises i ajmo dalje,al brate moj kad sam pri parama nece me kuca vidjeti po 3-4 dana.
Dodjem odvaljen ko piccka samo prespavam i ujutro odmah hvatam se noge ajmo dalje.
Jbt ja nedavno dajem "malom" rodjaku (treci razred srednje) cvaju ajde reko idi negdje suboota ovo ono,kaze on meni ma necu evo hocu igrat malo travijana
OOO **** TI TRAVIJAN MATER POREMECENU!
I onda kad se sve sabere i oduzme ko ih J**+ kad im je i ono malo mozga sto imaju ispro internet i mtv.
Krzljavci obicni sa grbama vecim od Kvazimoda a sve od **** kompjutera.
Ja licno sam komp kupio prosle godine,i to sto mi je izletila situacija da imam viska para.
Svi pricaju kako je kompjuter postao potreba al eto meni za 24 godine zivota nikad nije predstavljao tako nesto.
Sluzio je i sluzit ce mi za zajebanciju,torrente ponekad skajp i ostale pizde materine.
Razumijem i ljude kojima stvarno sluzi svrsi,ljude koji studiraju itd.
Svima nam se zalomi da se nema para,uletis u neku zikru i **** sta ces? Sjedis u kuci,skidas filmove ponesto napises i ajmo dalje,al brate moj kad sam pri parama nece me kuca vidjeti po 3-4 dana.
Dodjem odvaljen ko piccka samo prespavam i ujutro odmah hvatam se noge ajmo dalje.
Jbt ja nedavno dajem "malom" rodjaku (treci razred srednje) cvaju ajde reko idi negdje suboota ovo ono,kaze on meni ma necu evo hocu igrat malo travijana
OOO **** TI TRAVIJAN MATER POREMECENU!
I onda kad se sve sabere i oduzme ko ih J**+ kad im je i ono malo mozga sto imaju ispro internet i mtv.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.