Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Marsal
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Marsal » 06 dec 2012, 22:15

Vermaelen je postao najlošija (dobro pretjerujem ali jedna od najlošijih) karika tamo ot trenutka kako je preuzeo kapitensku vrpcu. Ove sezone je očajan, Koscielny čas dobar čas loš, jedino Švabo cijelu sezonu igra doktorski. Bekovi nam isto plivaju, odbrana sve u svemu ove godine preloše. Kad dodaš tome da nam u vezi najviši igrač ima 176 cm :lol: (Arteta) šta onda očekivati u defanzivnom dijelu igre. Giroud nam mora igrat zadnjeg veznog.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 06 dec 2012, 22:18

Orion87 je napisao/la:Podržavam preuzimanje kluba od strane Usmanova,jer mislim nećemo mi trošit nešto enormno,ali bili sasvim pristojan konkurent sa 2-3 igrača svjetske klase,i bolje ugovore trenutnim igračima da nam ne odlaze svake sezone,napravio bi se opet dominantan Arsnal..

Upravo, to je caka kod nas, sto ima kvaliteta ali ti odlasci i losi transferi J*** sve..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 dec 2012, 22:42

Cska i Shity su plasticni, a Real i Barca rezimski klubovi. Svi ti klubovi svojim novcem unistavaju fudbal. Real je i kriv za ovo sto se dogadja niko drugi. I da ne trose ni oni svoje novce osim ako se novci Spanaca i Katalonaca vec ne racunaju njihovim parama.
Celik!3,2,2.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 06 dec 2012, 23:10

2 putaToral Ansah Hayden I. bili strijelci u 4-2 pobjedi protiv Bilbaa u 19

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 06 dec 2012, 23:13

Rosicky je napisao/la:2 putaToral Ansah Hayden I. bili strijelci u 4-2 pobjedi protiv Bilbaa u 19
1 Toral,1 Hajrovic ;)

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 06 dec 2012, 23:14

Rosicky je napisao/la:2 putaToral Ansah Hayden I. bili strijelci u 4-2 pobjedi protiv Bilbaa u 19
Jesmo prosli dalje, ko da sam negdje procitao da smo prosli ako pobjedimo Bilbao?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 06 dec 2012, 23:20

Prosli smo u KnockOut fazu !

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 06 dec 2012, 23:49

arminarsenal je napisao/la:
1 Toral,1 Hajrovic ;)
Svuda piše kako sam ja stavio

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 06 dec 2012, 23:56

Rosicky je napisao/la:
arminarsenal je napisao/la:
1 Toral,1 Hajrovic ;)
Svuda piše kako sam ja stavio
http://www.arsenal.com/match-menu/17349 ... tab=report" onclick="window.open(this.href);return false;
🎶 Sixty million down the drain, Kai Havertz scores again! 🎶

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 07 dec 2012, 02:04

Orion87 je napisao/la:Podržavam preuzimanje kluba od strane Usmanova,jer mislim nećemo mi trošit nešto enormno,ali bili sasvim pristojan konkurent sa 2-3 igrača svjetske klase,i bolje ugovore trenutnim igračima da nam ne odlaze svake sezone,napravio bi se opet dominantan Arsnal..
Da se to uradilo peije par godina, sad bi bila totalno druga prica.
Fudbal je biznis i onaj ko pametno ulaze danas, sutra moze imati veliki profit.
Mozda jeste malo kasno ali bolje ikad nego nikad. Daj Boze da neko pametan (npr. Usmanov) preuzme klub.

Mislim da je prica o kreditu za stadion vise supljak nego stvarno problem kakvim ga predstavljaju. Najveci problem Arsenala je platna lista na kojoj je previse igraca a skoro niko nije dovoljno dobar. Pokusavaju proci jeftinije pa se jos vise uvaljuju sa ovim krampama i lopatama koje dovode.
Da se prije dvije godine doveo npr. Hulk (bas njega sam predlagao :D) i jos jedan klasni igrac, mozda bi danas Arsenal bio jedan od najvecih favorita za osvajanje EPL i LP.
To se nazalost nije uradilo i pocelo je osipanje Arsenala. Otislo je sve sto valja.... Sad treba duplo vise para da se nesto napravi.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 dec 2012, 10:55

Znate šta ja podržavam? Jedino to što je Wenger babo ovog kluba, taman nam dodje da imamo strašan primjer ispred sebe kako treba. Kronke ili Usmanov manje-više.

Volim Amere i njihovo razmišljanje, al' kad je stvar tvoja, onda čim manje zayebancija, ono čist račun duga ljubav. Mada ja u startu ništa neću i ne želim otkloniti jer je nemoguće. Ako oni, Kroenke ili bilo ko drugi imaju neki plan sa Arsenalom, ja im dajem puno, apsolutno neograničenu podršku.

Zašto bi se mogao Stan odučiti za prodaju dionica Arsenala? Jedino što mi pada na pamet je to kako Usmanov više vjeruje u Arsenal i spreman je preplatiti dionice Arsenala, koje su trenutno vjerovatno jako niske, s obzirom na krizu, ne bi li negdje za par godina (računajmo; 2007 + 10= tj. negdje oko 2017) dobio puno veći donos na njih. Zanimljivo je da se ta godina poklapa sa godinom otplate duga za stadion, barem prema nekim izvorima.

Takođe ono što je isto zanimljivo je 20/10/5 pravilo, pravilo da trg cvjeta 20 godina, 10 godina pada, a svakih 5 ga zadesi neka "nedaća". Eto malo informacija za koje možda neki niste znali (dobro će doći našim ekonomistima, znam da vas ima par sa ovog podforuma :mrgreen: ); ono btw. to nije željezno pravilo.

Ako je vjerovati tome, tom pravilu, a dosada je znalo koristiti, onda će ravno negdje potkraj otplaćivanja duga za stadion svjetska ekonomija izaći iz krize i cijene dionica će rasti. Evo sad jednostavne matematike; ukoliko Usmanov sada otkupi dionice po nižim, a još uvijek možda preplaćenim cijenama, a kupiće ih ako Kroenke bude nesiguran u "Arsenal projekat" (prevedeno donosnost projekta op.) onda će nakon otplaćivanja zadnje rate kredita, tamo 2017. imati kudikamo veće donose od dividendi, ako se odluči prodati onda će ih prodati po mnogo većoj cijeni; profesionalci poput Buffeta bi to opisali kao laiki kupuju kad je popularno ( :mrgreen: ).

Najgore od svega je činjenica da (po tom pravilu, a i zakonima prirode koji vole cikluse) će te cijene prije ili kasnije pasti, tj. doće do vrhunca dobrih vremena. A to znači da će Usmanov prije ili kasnije prodati dionice ili možda smanjiti rashode.

Eto vam zaključka, ako Usmanov kupuje dionice zbog toga što potvrdjuje vrijeme, da ih je dobro sada kupovati, onda to ne znači ništa drugo nego da i Alisher igra igru koju igra i Stan. Kako god okreneš skoro isto ti se 'vata. Jedino stalno i nepromjenjivo je Wenger i dok je njega nama je dobro.

Ulaganja su takva kakva su, nisu mala, al' može i više. Iza ulaganja stoje ljudi i njihove pare koje nisu pale sa neba niti su pokradene(one su zaradjene). Ako nismo osvojili trofej sedam ili osam godina to možda i ne znači da se nije trošilo, možda samo treba promijeniti strategiju ili kakav kotačić da bi stvari krenule nabolje. Milina mi je gledati Dortmud, koji iz dana u dan potvrdjuje moje teze, a oni stariji će se sigurno sjetiti i da je Barcelona znala biti četvrta, peta u Primeri. Mislim da je dobro da na ovoj tačci kažem sami izvucite zaključak.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 07 dec 2012, 19:51

Podolski i Sagna danas trenirali,to znaci da ce igrat sutra !

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 07 dec 2012, 20:35

arminarsenal je napisao/la:Podolski i Sagna danas trenirali,to znaci da ce igrat sutra !
Super je sto se Sagna vratio,za Poldija manje više jer draže mi je gledat Gervaisa kako bar nešto pokušava,nego Poldija na krilu koji ni u snu ne bi krenuo u prodor...
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 07 dec 2012, 21:02

arminarsenal je napisao/la:Podolski i Sagna danas trenirali,to znaci da ce igrat sutra !
U rezervi vjeruj mi..
Volio bih vidjeti Cazorlu na poziciji Walcotta.. mislim nakon januara i nadam se pojacanja..

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 07 dec 2012, 23:36

Palo pomirenje, Arsenal pobjedjuje sutra :mrgreen:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 08 dec 2012, 13:22

stranica na fb objavi ovaj sastav

-----------------Szczesney-----------------
Jenkinson---Mertesacker--Vermaelen---Gibbs
------------Arteta-------Willshere------------
----Cazorla-------Rosicky--------Oxalde-------
--------------------Giroud-------------------

samo oxa i cazorlu zamijenit i ovi ako ne mogu pobijedit **** ga, ugasit klub il tako nešto
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 dec 2012, 13:25

Ja bih volio vidjeti Santija van, Gibbsa na krilu, Oxa na drugom, Koscielnya na stoperu a TVa na beku. :)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 08 dec 2012, 13:29

Kos je ozljedjen.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 08 dec 2012, 13:31

Arnelinho je napisao/la:Ja bih volio vidjeti Santija van, Gibbsa na krilu, Oxa na drugom, Koscielnya na stoperu a TVa na beku. :)
To bi cirkus bio ;).

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 dec 2012, 13:32

U napadu.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.