Upravo tako!majestic24 je napisao/la:Nebi ja dao Gasola nikad za te solidne igrace.
Gasol je all star igrac,a ova trojica samo igraci koji igraju u nba i imaju 2-3 bljeska u toku sezone.
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
-
- Kontakt:
Re: LA Lakers
i budite sretni ako i ovo dobijete...majestic24 je napisao/la:Nebi ja dao Gasola nikad za te solidne igrace.
Gasol je bio all star igrac,a ova trojica samo igraci koji igraju u nba i imaju 2-3 bljeska u toku sezone.
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
A zbog cega bi to trebali biti toliko sretni? On je jos uvijek igrac AllStar kalibra, druga je stvar sto D'Antoni od njega pravi jump sutera pa mu brojke padaju sad.Melo15 je napisao/la:i budite sretni ako i ovo dobijete...majestic24 je napisao/la:Nebi ja dao Gasola nikad za te solidne igrace.
Gasol je bio all star igrac,a ova trojica samo igraci koji igraju u nba i imaju 2-3 bljeska u toku sezone.
pa posto je uvijek igrac AllStar kalibra onda ga fino ostavite sebi,ne vidim razlog da ga tradeujete...on je jos uvijek igrac AS kalibra samo u ocima navijaca LALBalon je napisao/la:A zbog cega bi to trebali biti toliko sretni? On je jos uvijek igrac AllStar kalibra, druga je stvar sto D'Antoni od njega pravi jump sutera pa mu brojke padaju sad.Melo15 je napisao/la:i budite sretni ako i ovo dobijete...majestic24 je napisao/la:Nebi ja dao Gasola nikad za te solidne igrace.

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Onaj osjecaj kada navijaci protivnickih ekipa zive u nadi da ce neko zahebati Lakerse u trade-u.

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ove sezone je na 13 poena,9 skokova,3,5 asistencija i to u timu u kojem cesto nije ni treca opcija...nije to stari Gasol ali i dalje je vrhunski igrac,bolji od vecine na svojoj poziciji samo je problem sto u ovom sistemu Lakersa i jedan Jamison ima bolje brojke od dnjega.Melo15 je napisao/la: pa posto je uvijek igrac AllStar kalibra onda ga fino ostavite sebi,ne vidim razlog da ga tradeujete...on je jos uvijek igrac AS kalibra samo u ocima navijaca LAL![]()
I Faried je na 13ppg i 10 skokova pa ja ne govorim da je All-Star igracadnan24 je napisao/la:Ove sezone je na 13 poena,9 skokova,3,5 asistencija i to u timu u kojem cesto nije ni treca opcija...nije to stari Gasol ali i dalje je vrhunski igrac,bolji od vecine na svojoj poziciji samo je problem sto u ovom sistemu Lakersa i jedan Jamison ima bolje brojke od dnjega.Melo15 je napisao/la: pa posto je uvijek igrac AllStar kalibra onda ga fino ostavite sebi,ne vidim razlog da ga tradeujete...on je jos uvijek igrac AS kalibra samo u ocima navijaca LAL![]()

Evo ja cu skocit pod auto samo da Lakersi imaju najgori omjer.amerosm je napisao/la:Onaj osjecaj kada navijaci protivnickih ekipa zive u nadi da ce neko zahebati Lakerse u trade-u.![]()
![]()

Majke mi care moj, ti imas neki trip, ono svi me mrze, svi mi zele lose. Izgubit ces se, opusti se ba, nek prica ko sta hoce. Ti ne znas da ovdje ima likova (nekad i ja sam) koji jedva cekaju da podhebavaju iz zabave.
A sad o tvojoj subjektivnosti sto se tice Lakersa, necemo to. Mislim da i ti znas.

Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Pa pricao bi i ti isto za Farieda da je on prethodnih 10 godina igrao na 70% Gasolove razine a ne da je jucer postao igrac.
Ispada da je ovaj Gasol bio allstar prije 15 godina pa su svi zaboravili sta je covjek u stanju da postigne...pogledajte i ovu zadnju olimpijadu i Gasolove partije kada je prva opcija u timu i to protiv veoma jakih protivnika...
Ispada da je ovaj Gasol bio allstar prije 15 godina pa su svi zaboravili sta je covjek u stanju da postigne...pogledajte i ovu zadnju olimpijadu i Gasolove partije kada je prva opcija u timu i to protiv veoma jakih protivnika...
- Donnie Darko
- Kontakt:
Gasol je sigurno all star igrac. Marc Gasol. Samo ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom.
Volis se pravit budala inace?Donnie Darko je napisao/la:Gasol je sigurno all star igrac. Marc Gasol. Samo ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- BeyKopites
- Kontakt:
A inace su Bargnani, Williams i Peković nenadhebivi igrači.
Sve je to buranija za Pau Gasola!
Sve je to buranija za Pau Gasola!
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Onda ne kukajte i ostavite ga ako ga toliko cjenite.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
-
- Kontakt:
Ja sto se kupe neki hejteri Lakersa na ovoj temi...dusa im rec da neko ne valja
Prvo Kobe i neke rasprave...pa sad Gasol....
Ljudi moji, pomirite se sa tim, Pau je all star igrac, strasan kosarkas, i u slucaju bilo kakvog trejda, vrijedi puno vise od nekakvih polu-igraca koji se za njega nude. Ko je gledo olimpijadu ima jasnu sliku o tome, i moglo se vidjet koliko je on znacio za Spance i kakav je kalibar igraca...da ne nabrajam utakmice, dovoljno je vidjet kako je u finalu imao 24 poena (9/16 sut), 7 asista, 8 skokova u pola sata igre, protiv onakvog tima koji su Amerikanci poveli na olimpijadu..
I da ne nizemo statistiku dalje, evo jos par cinjenica - visokih kvalitetnih igraca u ligi je jako malo. Jos je manje onih koji imaju ovakav osjecaj za dodavanje, inteligenciju i svestranost koju ima Pau. To sto mu je ove sezone losiji ucinak je logicno, svakom ko je gledao utakmice i vidio sistem Lakersa ove godine. Jednostavno, izbacili su ga iz onoga sto on radi najbolje. Kad ti neko tako promijeni sistem, izbaci te iz cipela, naravno da ti ucinak pada. Pa nije on bek suter.. Ajde sto ga je dolazak Howarda izbacio van reketa, i otjero skoro vecinu vremena na liniju za tri poena, nego je odjednom 3-ca opcija u napadu (sto bi svako u ligi bio pored Kobea i Howarda). Kad jos vidis da Kobe ispuca 30 lopti na utakmici...pa kako ces ocekivat da on ima ucinak kao prije??
Odjednom sad Pekovic i Bargnani vrijede kao Pau.....e pa kakvih gluposti ja necu procitat na ovom forumu, pa to je cudo jedno...

Ljudi moji, pomirite se sa tim, Pau je all star igrac, strasan kosarkas, i u slucaju bilo kakvog trejda, vrijedi puno vise od nekakvih polu-igraca koji se za njega nude. Ko je gledo olimpijadu ima jasnu sliku o tome, i moglo se vidjet koliko je on znacio za Spance i kakav je kalibar igraca...da ne nabrajam utakmice, dovoljno je vidjet kako je u finalu imao 24 poena (9/16 sut), 7 asista, 8 skokova u pola sata igre, protiv onakvog tima koji su Amerikanci poveli na olimpijadu..
I da ne nizemo statistiku dalje, evo jos par cinjenica - visokih kvalitetnih igraca u ligi je jako malo. Jos je manje onih koji imaju ovakav osjecaj za dodavanje, inteligenciju i svestranost koju ima Pau. To sto mu je ove sezone losiji ucinak je logicno, svakom ko je gledao utakmice i vidio sistem Lakersa ove godine. Jednostavno, izbacili su ga iz onoga sto on radi najbolje. Kad ti neko tako promijeni sistem, izbaci te iz cipela, naravno da ti ucinak pada. Pa nije on bek suter.. Ajde sto ga je dolazak Howarda izbacio van reketa, i otjero skoro vecinu vremena na liniju za tri poena, nego je odjednom 3-ca opcija u napadu (sto bi svako u ligi bio pored Kobea i Howarda). Kad jos vidis da Kobe ispuca 30 lopti na utakmici...pa kako ces ocekivat da on ima ucinak kao prije??
Odjednom sad Pekovic i Bargnani vrijede kao Pau.....e pa kakvih gluposti ja necu procitat na ovom forumu, pa to je cudo jedno...
@sundancekidCarlo je napisao/la:Onda ne kukajte i ostavite ga ako ga toliko cjenite.
1)Ovo nije olimpijada,ovde se igra 82 utakmice,minimalno.
2)On je povrijedjen,koljena.(bar tako kazu vasi)
3)On ima ugovor 20 miliona!!!Sta vi ocekujete da vam miami izleti i da jamesa mozda??

4)Par kljucnih rijeci iz tvog komentara:"znacio","imao"...
5)On je bio treca opcija i pored Bynuma
6)Jamison je igrao bolje od njega ovih 20ak tekmi
7)Kobe je i prije uzimao 30 suteva po utakmici
8)Pekovic i Bargnani ne vrijede kao on,zato se pored njih i spominju Williams,Kleiza,Calderon...
I jos jednom...ako vam je tolko dobar,zasto ga mjenjate??

- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne treba zaboraviti da su Lakersi jedina ekipa u historiji lige koja je uspjela trejdati najboljeg centra lige za najboljeg centra lige.Melo15 je napisao/la:
I jos jednom...ako vam je tolko dobar,zasto ga mjenjate??![]()
Donnie Darko je napisao/la:Ne treba zaboraviti da su Lakersi jedina ekipa u historiji lige koja je uspjela trejdati najboljeg centra lige za najboljeg centra lige.Melo15 je napisao/la:

-
- Kontakt:
1. Naravno da nije olimpijada, ali je igrao protiv Dzejmsa, Cendlera i ostalih zivotinja, i opet bio iznimno efikasan.
2. Pau navodno ima tendinitis koljena. Sto je zapravo upala. Nakon 16 godina u NBA ko nema takvih povreda, on je cudo medicine. To ce se sredit, a kad se sredi, njegov ucinak moze bit samo bolji, dakle to ide u prilog ovome sto govorim.
3. Ne kontam poentu ovoga, ima velik ugovor..ja i? To ga cini losim igracem?? Nezgodnim za trejd da, ali ja sam govorio o njegovom kvalitetu, a ne o tome kako je placen, to je drugi par cipela.
4. Koristim perfekt zato sto pricam o necemu sto se desilo. Logicno. A ne zato sto hocu reci da to vise nije tako. Ok, nije na vrhu karijere, ali je i dalje izniman igrac.
5. Pored Bynuma je Pau i kao treca opcija imao vise mjesta u reketu, nego sto to sad ima pored Dwighta. Nije setao po liniji za 3 poena ko sad.
6. Tacno, opet zato sto je znatno bolji suter, uklapa se u sistem bolje, logicno, o tome sam i govorio.
7. Ovo ti stoji, Kobe uvijek siluje. Ali opet da vise trpa loptu suigracima u dobrim pozicijama, Pau bi izgledao bolje. Posebno jer Lakersi nemaju kreativnog playa vec godinama, sto je bitno za visoke igrace.
8. Svejedno ga ne vrijedi dati za neku hrpu polu-igraca. To je moje misljenje.
Ne kaze niko dakle da Pau nije stariji, ali nemojte pricat gluposti, covjek jos uvijek vrijedi, ako ce se trejdovat, treba trazit all star igraca za njega.
A o toj prici da su "trejdovali najboljeg centra za najboljeg centra" dovoljno je znat da Bynum skoro pa nije imo sezone koju je uspio odigrat od povreda. Covjek je hodajuca povreda, i s obzirom na to, trejd je bio vrhunski. Da je Bynum zdrav i punoj snazi, mozda bi to imalo smisla. Osim toga, ovi koji prate LA i Bynuma, znaju i kakav je to igrac, i kakve probleme ima u glavi....
2. Pau navodno ima tendinitis koljena. Sto je zapravo upala. Nakon 16 godina u NBA ko nema takvih povreda, on je cudo medicine. To ce se sredit, a kad se sredi, njegov ucinak moze bit samo bolji, dakle to ide u prilog ovome sto govorim.
3. Ne kontam poentu ovoga, ima velik ugovor..ja i? To ga cini losim igracem?? Nezgodnim za trejd da, ali ja sam govorio o njegovom kvalitetu, a ne o tome kako je placen, to je drugi par cipela.
4. Koristim perfekt zato sto pricam o necemu sto se desilo. Logicno. A ne zato sto hocu reci da to vise nije tako. Ok, nije na vrhu karijere, ali je i dalje izniman igrac.
5. Pored Bynuma je Pau i kao treca opcija imao vise mjesta u reketu, nego sto to sad ima pored Dwighta. Nije setao po liniji za 3 poena ko sad.
6. Tacno, opet zato sto je znatno bolji suter, uklapa se u sistem bolje, logicno, o tome sam i govorio.
7. Ovo ti stoji, Kobe uvijek siluje. Ali opet da vise trpa loptu suigracima u dobrim pozicijama, Pau bi izgledao bolje. Posebno jer Lakersi nemaju kreativnog playa vec godinama, sto je bitno za visoke igrace.
8. Svejedno ga ne vrijedi dati za neku hrpu polu-igraca. To je moje misljenje.
Ne kaze niko dakle da Pau nije stariji, ali nemojte pricat gluposti, covjek jos uvijek vrijedi, ako ce se trejdovat, treba trazit all star igraca za njega.
Zato sto prijatelju ne ide svaki igrac u svaki sistem, i prilika koju mozes da das jednom igracu uveliko zavisi od toga kakav je ostatak ekipe, koliko mjesta on moze da dobije u odnosu na sistem i konkurenciju. Pricao sam kako Pau pored Dwighta ima jako malo mjesta u reketu (i blizu njega). Onda ga moras izvuc vani, gdje ga ne mozes uopste iskoristit. Zbog toga ima logike mijenjat ga za igraca koji ce se vise uklopit u taj sistem, u kojem se igra kroji prema Dwightu, kvalitetnog sutera i slicno. A NIKAKO nema logike pricat kako je on zaboravio igrat kosarke, ili nije all star igrac.Melo15 je napisao/la:Carlo je napisao/la:Onda ne kukajte i ostavite ga ako ga toliko cjenite.
A o toj prici da su "trejdovali najboljeg centra za najboljeg centra" dovoljno je znat da Bynum skoro pa nije imo sezone koju je uspio odigrat od povreda. Covjek je hodajuca povreda, i s obzirom na to, trejd je bio vrhunski. Da je Bynum zdrav i punoj snazi, mozda bi to imalo smisla. Osim toga, ovi koji prate LA i Bynuma, znaju i kakav je to igrac, i kakve probleme ima u glavi....
covjek hoce da kaze da kod vas bi i mbenga bio all-star igrac jer igra za vas,dok bi druga prica bila kad bi ga tradeovali...
a ono sto sam pomenuo ugovor...on taj ugovor ne zasluzuje po trenutnim igrama..i da je all star igrac(trenutno) sigurno bi pogadjao otvorene suteve kad ostane na vrhu reketa,jer ih je nekad i pogadjao kolko se sjecam...
da je bio all-star igrac-jeste,da je trenutno all-star igrac(nebitno od sistema)-nije,da mozete dobiti all-star igraca za njega- ne mozete,tj. mozete ako vam stern pomogne da dobijete nekog igraca do 28 godina,sa dobrim ugovorm i na all-star nivou,ili ako je neki GM dovoljno glup da uzme igraca od 20 miliona,koji ne moze biti vodja ekipe a ima toliki ugovor
znaci mozete dobiti(ako ne dodje do gore navedenog) igraca njegovih kvaliteta(nekad bio All-Star) ali ne vjerujem i vise.
a ono sto sam pomenuo ugovor...on taj ugovor ne zasluzuje po trenutnim igrama..i da je all star igrac(trenutno) sigurno bi pogadjao otvorene suteve kad ostane na vrhu reketa,jer ih je nekad i pogadjao kolko se sjecam...
da je bio all-star igrac-jeste,da je trenutno all-star igrac(nebitno od sistema)-nije,da mozete dobiti all-star igraca za njega- ne mozete,tj. mozete ako vam stern pomogne da dobijete nekog igraca do 28 godina,sa dobrim ugovorm i na all-star nivou,ili ako je neki GM dovoljno glup da uzme igraca od 20 miliona,koji ne moze biti vodja ekipe a ima toliki ugovor
znaci mozete dobiti(ako ne dodje do gore navedenog) igraca njegovih kvaliteta(nekad bio All-Star) ali ne vjerujem i vise.
Melo15 je napisao/la: 6)Jamison je igrao bolje od njega ovih 20ak tekmi
Evo vidis kako znas...samo jos izvuci zakljucak iz cijele price

Evo vam odgovor na pitanje zasto u odredjenoj mjeri zelimo trejd Gasola...ili mozda vi kao veliki strucnjaci mislite da trebamo raditi trade sa Jamisonom pa cemo za njega dobiti bolje igrace nego za Gasola...ipak je on odigrao bolje

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.