Drago mi je što ljudi sve više i više prepoznaju stvarnost koja otprilike predviđa da tipovi privatizacije sportskih klubova (na ovaj ili onaj način) čeka sviju, da je to jedan trend u evropi i svijetu, te da ga uslovljava danas sve prisutni moderni monetarizambrazzo je napisao/la:nije me dugo bilo na forumu a nesto mi se i ne da previse vracati po stranicama i citat' sta je ispisano. Tu sam pricu samo danas cuo makar 10tak puta ali mi idalje nije jasno kako neko ne moze da shvati da se drugacije ne moze jednostavno je tako.Ako neko misli da se moze sacuvati status danasnje slobode sa svim pravima i obavezama grijesi jer bi se sigurno za godinu dvije morali isplatiti svi dugovi a to je nerealno jer ni kanton ni opstina to ne zeli, a druga je opcija da se napravi izuzetak(jer mislim da ni nema zakona kojim je regulisano privatiziranje bilo kojeg sportskog kluba pogotovo ne ako je on clan sportskog drustva) pa da neko kupi-privatizuje slobodu pa izmiri sve to. Prica bolje je biti izbacen u zadnju ligu pa nastaviti tipa Rangers je takodje nerealna jer su u Skotskoj drugaciji zakoni drugacija pravila.Elem nama je ovo odlicna prilika jer je bolje odraditi fuziju i na taj nacin otici u ''stecaj'' jer mi tu ne gubimo nista - nastavljamo i nasljedjujemo kao sljedbenici fk slobode svu njenu historiju i sve sto ide s tim, dobijamo igracki kadar, dobijamo sredstva i od gracica a i od javnih vlasti a sve to ne bi imali da se uradi klasicni stecaj tj. isto sto i sa kk slobodom.Primjera ima milion od nekih svjezijih Malaga,Olimpija,Wimbledon do onih starijih, a u cijeloj prici se kod nas jedino mijenja ime (sto meni licno ne odgovara jer mislim da se moglo samo izmijeniti onaj prefiks ako je bio fudbalski da se ubacilo nogometni) a i sloboda i masa klubova iz bih je mijenjala ime kluba nekoliko puta od osnivanja. Izvinjavam se unaprijed zbog duzine postaRadmilo je napisao/la:Upravu si studeni meni samo nije jasno kakvi su to navijači i kakav je to klub koji se svega odriče da bi nešto dobio i kontao nešto ni sam ne znam šta, znači odriču se i istorije i svega radi spajanja sa nekim klubom koji ništa nema.
Priča u vezi imena sigurno još nije završena. Osnivačka skupština potvrđuje ime bilo kojeg kluba...tako da je i tvoj prijedlog prepoznat, evidentiran i sigurno je da će onaj tko treba biti upoznat sa njim i biti upoznat.