LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

adriano_leite
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la adriano_leite » 08 dec 2012, 12:54

adnan24 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Jeste cinjenica da smo igrali bez Gasola i Nasha, ali opet boli to sto nijednog trenutka nismo zaprijetili ozbiljno.

Nema tima u ligi koji bi bez startnog PG-a i PF-a bolje prosao protiv Oklahome...posebno ne na njihovom terenu.
Oni da su igrali bez Westbrooka i jos jednog "visokog" svasta bi bilo...
Nema tima u ligi koji ima Bryanta i Howarda u istoj ekipi, tj. nema tima u ligi koji ima superstara na SG i superstara na C, a znamo sta znaci superstar na tako bitnoj poziciji kao sto je centar. Ne treba se izvlaciti na izostanke, jer i bez Gasola i Nasha imate jako dobru ekipu, koja bi morala da bude minimum 5. pozicija, pa i da ova dva igraca ne igraju cijelu sezonu minimum je 5. pozicija.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 dec 2012, 13:00

adriano_leite je napisao/la: Nema tima u ligi koji ima Bryanta i Howarda u istoj ekipi, tj. nema tima u ligi koji ima superstara na SG i superstara na C, a znamo sta znaci superstar na tako bitnoj poziciji kao sto je centar. Ne treba se izvlaciti na izostanke, jer i bez Gasola i Nasha imate jako dobru ekipu, koja bi morala da bude minimum 5. pozicija, pa i da ova dva igraca ne igraju cijelu sezonu minimum je 5. pozicija.

Slazem se i ne trazim opravdanje jer poraz je poraz...svejedno ko igra.Ali opet nisam ja kriv sto mi osim Bryanta i Howarda imamo jos 2 tako dobra igraca koja ce ubrzo opet igrati...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 dec 2012, 13:04

adnan24 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Nema tima u ligi koji ima Bryanta i Howarda u istoj ekipi, tj. nema tima u ligi koji ima superstara na SG i superstara na C, a znamo sta znaci superstar na tako bitnoj poziciji kao sto je centar. Ne treba se izvlaciti na izostanke, jer i bez Gasola i Nasha imate jako dobru ekipu, koja bi morala da bude minimum 5. pozicija, pa i da ova dva igraca ne igraju cijelu sezonu minimum je 5. pozicija.

Slazem se i ne trazim opravdanje jer poraz je poraz...svejedno ko igra.Ali opet nisam ja kriv sto mi osim Bryanta i Howarda imamo jos 2 tako dobra igraca koja ce ubrzo opet igrati...
Ma jok, nisam ni rekao da si ti kriv, niti bilo ko, ali ekipa kakva je sada, bez Nasha i Gasola, mora da bude sposobna biti na minimalno petom mjestu na Zapadu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 dec 2012, 14:38

Poraz koji je i bio za ocekivati, ali se ne mogu oteti dojmu da smo ih u posljednjoj minuti prve cetvrtine svojim glupostima vratili u igru, i ako je bila rana faza utakmice. Imali smo priliku otici na +6/7 na kraju iste, ali smo isto okoncali sa samo pola kosa prednosti. Jednostavno nismo znali iskoristiti momenutum koji smo imali.

Kao sto rece @jose poraz protiv Thundera nije problem, ali ne smijes gubiti protiv Rocketsa, Orlanda, Pacersa i Kingsa.

Samo je D`Antoni napravio gresku sto nije stavio Bryanta da cuva Westbrooka, jer i ako ga u potpunosti ne bi mogao zaustaviti mogao ga je bar malo usporiti.

Sada se vracamo jednu utakmicu u SC, pa zatim ponovo putujemo na istok, gdje nas ocekuju utakmice protiv Cavsa (Utorak), Knicksa (Cetvrtak), Wizardsa (Petak) i 76ersa (Nedjelja).
"My Favorite Ring is Always the Next One"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 dec 2012, 14:55

nakon potpisa nasha i howarda nisam se nado da ce lakersi ovako prelosi da budu, bas totalno suprotno ali kad potpisase da ih vodi d'antoni onda je to nekako bila realnost
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2012, 14:56

Odličan članak o Kobeu, @amere obavezno pročitaj ;)

http://www.grantland.com/story/_/id/872 ... e-question
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 dec 2012, 18:04

slika

Howard nam danas slavi svoj 27.rodjendan, pa se nadam da ce jos dugo svojih rodjedana docekati u dresu Lakersa i da ce u buducnosti popraviti svoja slobodna bacanja.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 dec 2012, 21:44

rio_Ferdy88 je napisao/la:Odličan članak o Kobeu, @amere obavezno pročitaj ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jel ti znas ko je Bill Simmons ? = Zagorjeli navijac Boston C-sa koji je dobio posao u LA Espn-u i ko je jedan od rjetkih koji ima sezonsku kartu LA Clippersa , jer od muke ne moze gledati lakerse i ako voli kosarku. :roll:
To bi bilo isto kao da najveci navijac medju novinarama Real Madrida nahvali Mesija i kaze da je jedan od najboljih fudbalera svih vremena , jednostavno to ne ide.

Pa jel ti znas da je on doveo u studio prije jos jednog slicnog debila i Abbot-a i oni su :twisted: 2 podcasta polemisali da je Kevin Martin efikasniji bek suter od Kobe-a :o :lol: :roll: :shock: :? , fra :? jer koji je dobar suter i mirna ruka u zadnjim sekundama , ali igrao za Sacramento (koji je tih sezona kao i sada hopa) nije se cijela odbrana fokusirala na njega , frajer kojeg se ne udvaja , frajer koji ne igra odbranu , sad da ne nabrajam... , nisam procitao text niti namjeravam , sigurno valoruzuje , kako Kobe nemoze nikad stici Bill Russela ili Jordana ili ... slusam podcaste jer mi je posao takav da mogu slusati muziku i sl. dok radim a posto volim nba slusam cak i ove koje mrze moj omiljeni tim :roll:

Ako smo kod Kobe Bryanta i ako mi je to avatar (zbog kluba za koji navijam i zbog iste godine rodjenja) mislim da nikad nemoze biti u top 3 svih vrmena a sada je po misljenju :roll: 7-mi , moja lista:

1. Kareem Abdul Jabbar - najbolji kosarkas svih vremena (najbolji srednjeskolski igrac ikad, najbolji college igrac ikad , igrac zbog kojeg su se mjenjala pravila da nemoze zakucavati , najbolji strilac , ma sve ima isto titula kao i Jordan a plus iste godine kada je dosao u NBA bio je i rooky godine i MVP i osvoijio titulu)
2. Jordan - najbolji NBA igrac ikada , Kareem je tu ispred toga zbog toga sto je u mladjim kategorijama bio bolji mediji ga nisu voljeli kao Jordana bio kontravezan presao na Islam sto nikad nije bilo popularni i td. a Jordan je prvi i najaci brend NBA , ali i pored toga zasluzio je kao najbolji NBA kosarkas
3. Rusell i ako mi je Boston rival , ipak titule i odbrana govore za sebe

-----------------------------------------------------------------------------------------------
ovo su trojca nedodirljivih i po meni nema sanse da ih stignu ni Kobe ni Lebron ako nastavi ovim tempom

4. Wiltt Chembrlain
5. Magic
6. Bird = Magic i on su spasli kosarku u 80tim tj.NBA i zbog toga su tu i ako su morali jedan zbog hiva drugi zbog ozlede ranije zavrsiti karijeru
7. Kobe Bryant
8. Oscar Robinson - statistika
9. Jerry West - The Logo
10. Hakeem Olajuwon - neko ce mi zamjeriti jer Duncan i Shak imaju vise titula , ali mislim da bi ih Hakeem u primeu pomeo obojcu , jednostavno bolja tehnika, bolja odbrana , bolji sut , kojeg je on samo debila za trenera imao i koje suigraca i opet 2 titule :roll:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 dec 2012, 22:01

Sad da prokomentarisem utakmicu koju sam gledao prvi put lezeci na TV na SK i to da se doceka ;)

Extra smo se drzali dok smo igrali odbranu tj. 1/4 i pred kraj 4/4 , sve ostalo je Oklahoma stvarala prednost kroz nase izgubljene lopte , pa onda lagani pojeni iz tranzicije , koju mi smo slabo imalu a koje li ironije a trener nam run and gun strucnjak :roll: , uvjek onaj indijanac Westbrokk ima najbolju tekmu u mjesecu kada igra sa nama, valjda se napali protiv tima za kojeg je navijao i gledao dok je studirao na ucla :roll: , ODBRANA na je problem , Kobe je extra igrao drzao nas je svo vrijeme i ako je na kraju fulio tri suta ali svakako se nebi vratili, Meeks i Duhon su bili dobri Howard je isto bio dobar ali za svoje mogucnosti jos to nije to , Jamison rupa u odbrani a ni otvorene trice nije mogao pogoditi , fakat neznam sta radi Moris pored Goudlocka valjda je tako htio Brown , sad smo izgubili sutera a nismo dobili nista , Farmar je za ovoga zvjezda. Ebanks isto tanko u odbrani doduse mjenjao je Artesta na Durantu sto je tesko , na kraju je Kobe preuzeo Duranta pa smo nesta i stisli ali da smo prije bilo bi bolje strucnjak za odbranu je izveo malu postavu sa Artestom na 4 , Kobe na 3 , meeks na 2 i Duhon na 1 sa Howardom sto nije bilo lose za stizanje . Hill i Howard nemogu igrati u istom trenutku jer su obojca ograniceni ofazivno i vrlo slicni , mada se Hill ne trudi kod Antonia kao kod Browna zbog znatno smanjene minutaze :roll:
Izgleda da je Nash nesta pricao sa Howardom i ovaj je ispogadjao malo vise slobodnih :roll:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2012, 22:37

Kobe Bryant je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Odličan članak o Kobeu, @amere obavezno pročitaj ;)

Znam vrlo dobro ko je Simmons, nema potrebe da mi objašnjavaš, ali ne mislim da je u ovom članku (ako si ga pročitao), išta loše rekao o Kobeu :D , čak štaviše, on je uz razgovor sa Russellom naveo da je Kobe jedini sadašnji igrač koji je uzeo Russellovu biografiju i zahvalio mu za pomoć zbog toga šta je saznao iz te njegove biografije i ideju o skautingu svojih saigrača kako bi ih učinio boljim 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 09 dec 2012, 21:30

Večeras utakmica protiv Utaha koji nas je već jednom dobio ove sezone (95-86 u Salt Lake Cityu), razlika je što se večeras igra u Staplesu.

Kakva su vaša predviđanja i koja su očekivanja ?
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 dec 2012, 22:14

Pobjeda preko 15 poena...sve drugo je neuspjeh poslije ove serije poraza.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 dec 2012, 22:36

adnan24 je napisao/la:Pobjeda preko 15 poena...sve drugo je neuspjeh poslije ove serije poraza.
Nekako mi je to previse optimisticno. Obicno ovakve utakmice mi shvatiomo neozbiljno i podcijenimo protivnika. Ruku na srce blizi se polovina Decembra i mislim da vise nemaju prava na kiks u utakmicama tipa Pacersi, Kingsi, Magici i ostali, posebno na domacem terenu.

Nadam se da se necu veceras nervirati, ali sam sacuvao zivce kao sto si me savjetovao na drugoj temi. :D :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 dec 2012, 22:51

Ja smijem da gledam neozbiljno na ovu utakmicu ali oni ne smiju poslije ovih silnih poraza...zbog toga i ocekujem visoku pobjedu. :D

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 10 dec 2012, 00:14

Ma da je pobjediti pa makar i minimalno nakon ove lose serije 8-)

Ova povreda Nasha se nenormalno oduzi.. :roll:
Nash (leg) could return during the Lakers' four-game road trip that starts Tuesday
ser del barça es el millor que hi ha !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2012, 02:21

Izuzmemo li @nenu za nas sviju odlicni termini utakmica naredne sedmice.

Lakers @ Cavs - sa Utorka na Srijedu - utakmica pocinje u 1.00 h po nasem vremenu
Lakers @ Knicks - sa Cetvrtka na Petak - 2.00 h
Lakers @ Wizards - sa Petka na Subotu - 1.00 h
Lakers @ 76ers - sa Nedjelje na Ponedeljak - tacno u ponoc

Nadam se da ce veceras Jazz shvatiti ozbiljno i konacno krenuti u seriju pobjeda i da ce konacno Nash zaigrati na ovoj turneji po istoku.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 dec 2012, 05:55

Ne mogu da vjerujem da ne mozemo pobijediti Utah...Pa ovo je cirkus vise...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 dec 2012, 07:58

slika :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alaba
Kontakt:

Post Postao/la alaba » 10 dec 2012, 10:45

Citam stalno ove vase komentare i divim vam se.Znam ono kaze se ako si pravi navijac neces nikad odustajat,uvjek ces navijat za njih,uvjek ces ih volit al ovo je postalo strasno...sramota...nas utah dobije na nasem terenu,imamo omjer 9-12 a ovakva ekipa,zalosno...ne znam,mislim da nama sad samo phil jackson moze pomoc,niko vise..gledam mnogi kritikuju kobija,ljudi moji budimo realni,ev npr ona utakmica protiv oklahome,pa niko se ne moze sastavit s loptom,samo kobe kad uzme da kos,i morao je forsirat a i vala islo ga je,samo et na kraju ga stade promasio je dosta suteva,da je i tad islo mi bi mozda i stigli njih,mozda bi bili i produzeci..ja kobija licno nikad necu kritikovat,nek igra kolko moze,da njega nema mi bi od svake ekipe gubili po 30 razlike...howard je katastrofa,jbt sta je s ovim igracima,kad dodju u lakerse ko da imaju neki pritisak,ne mogu igrat kako treba il sta vec :/ onaj jamison u cavsima bio strasan,ako ne i glavni igrac,kod nas nista,par utakmica bljesno ostalo nista...pozitivno je samo to et sto su se izgleda duhon i meks poceli budit,mwp nista opet zaspo :/ ii ja opet ovog hilla da pohvalim,jedina svijetla tacka u lakersima pored kobija :D

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 10 dec 2012, 11:12

Ma ne moze se bez odbrane igrati .. Imati takve defanzivne asove ali igrati tako losu odbranu, mislim nepojmljivo .

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.