a u skoku je dominantan ,moje misljenjeASD je napisao/la:Svaki tehnicki malo jaci igrac ga napravi budalom.zeljo1 je napisao/la:
Najslabija karika? Navedi nam argumente po cemu je tako? Pogledaj statistiku od kad ponovo zajedno igraju on i Vasil koliko smo golova primili.Sve ce ti se samo kazati.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Željeznicar za život cijeli !
Ma Kerla je nas najbolji stoper, malo mu fali u glavi, al je fizicki dominantan za ovu nasu ligu. Kad se aBd fino oporavi i odradi pripreme bit ce stub nase odbrane, a uz njega nek igra ko je od preostalih stopera u najboljoj formi.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- champions1921
Samo kratak komentar za ove sto pominju tekmu sa Mariborom.. Po meni kljuc poraza je bilo neigranje Nijeme koji je predhodne sezone uz Gusu bio kljucni igrac nase odbrane.. Nijema je bio filter koji nije dopustao mnogima da dodju u duel sa Bogicevicem i Vasilicem tako da su oni mogli igrati sa pola snage.. Maribor nam je vecinu golova dao kroz sredinu.. Tacno tamo gdje je Nijema trebao biti.. Cak je i mogao odigrati Evropu jer je prvensvo Australije pocelo nekad, cini mi se, krajem devetog mjeseca.. Nikad necu prezaliti tog igraca i to sto nismo sve uradili da ga zadrzimo..
BUDI ŽELJO !!!
- bistrikboy
- Kontakt:
Izgubio si jer nisi mogao trcati nakon 60.minuta,Bili smo nespremni,eno i Amar je priznao da se zajebao,njegova krivica nema se tu sta covjek sam priznao pogresno kalkulirao i eto ti belaj.A golove smo primali kretenski,bio sam gore i kroz maglu ih se sjecam jos nisam smogao snage da pogledam klip iz MB a nisam ni sa Koseva takodjer vidio golove,nesto ne znam,nemogu jbga,samo bih se sjebao,imali smo ih bgm,ali umrli jbga.champions1921 je napisao/la:Samo kratak komentar za ove sto pominju tekmu sa Mariborom.. Po meni kljuc poraza je bilo neigranje Nijeme koji je predhodne sezone uz Gusu bio kljucni igrac nase odbrane.. Nijema je bio filter koji nije dopustao mnogima da dodju u duel sa Bogicevicem i Vasilicem tako da su oni mogli igrati sa pola snage.. Maribor nam je vecinu golova dao kroz sredinu.. Tacno tamo gdje je Nijema trebao biti.. Cak je i mogao odigrati Evropu jer je prvensvo Australije pocelo nekad, cini mi se, krajem devetog mjeseca.. Nikad necu prezaliti tog igraca i to sto nismo sve uradili da ga zadrzimo..
Klub je ucinio koliko je mogao da zadrzi Patricka,ali jbga frajer je prihvatio ponudu gdje mjesecno uzima cca 40k maraka (po njegovim rijecima).I sta ces ti tu,nista...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
http://www.transfermarkt.co.uk/en/carew ... _3570.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Provjereno...

Provjereno...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
tačno, protiv maribora je najviše falio defanzivni vezni koji razbija igru protivnika. zola nije bio ni loš obzirom na godine i neiskustvo, ali svrake i jamaka bukvalno nije bilo.
i u drugom poluvremenu na koševu smo također vidjeli da je bekrićevo neigranje bilo greška. teško do nikako bi mi prošli njih, u bilo kojoj varijanti...ali da nije bilo ovih grešaka bio bi normalan rezultat, a što stvarno nije svejedno.
i u drugom poluvremenu na koševu smo također vidjeli da je bekrićevo neigranje bilo greška. teško do nikako bi mi prošli njih, u bilo kojoj varijanti...ali da nije bilo ovih grešaka bio bi normalan rezultat, a što stvarno nije svejedno.
Sad smo imali najbolju šansu da se kvalificiramo u grupnu fazu, više ovakvu priliku dabogda lako da dobijemo kao što je to ovaj put samo da se malo bolje pripremilo i ojačalo i Maribor i Dinamo su timovi sa kojima se moglo igrati kad igraju ostali u njihovim ligama šta to nama fali. ?
Druga stvar iako nismo sa onakvim Dinamom mogli imali smo u đepu grupnu fazu LE i to je uspjeh, ovako na prvoj prepreci smo pozubili. Još da nismo onako bili samouvjereni sigurno nas nebi ni tako shvatili sa velikom ozbiljnošću nego se sjećam da se Biščević smijao na OBN i ostali naši predstavnici, a ispalo je bez osnova.
Druga stvar iako nismo sa onakvim Dinamom mogli imali smo u đepu grupnu fazu LE i to je uspjeh, ovako na prvoj prepreci smo pozubili. Još da nismo onako bili samouvjereni sigurno nas nebi ni tako shvatili sa velikom ozbiljnošću nego se sjećam da se Biščević smijao na OBN i ostali naši predstavnici, a ispalo je bez osnova.
A zašto se uvijek kada se spominje Evropa navode klubovi koji troše milione??? Zašto niko ne spominje Bate Borisov??? Znam i oni su bogatiji od nas, ali meni se svidja njihova politika. Ljudi crpe snagu iz svog pogona. I što je još bitnije, osim zarade imaju i rezultat jer se skoro svake godine nađu ili u Ligi prvaka ili u Evropa ligi. Manite tog našeg balkanskog mentaliteta. Nama treba da se poslože stvari oko infrastrukture, to nas j.be, i zbog toga još dugo nećemo napraviti neki rezultat u Evropi, a ne što nemamo milion eura da plaćamo južnoamerikance. Postaviti klub na zdrave noge, izgraditi infrastrukturu i crpiti igrače iz našeg pogona, to je jedino što će nam donijeti rezultat.
koeficijent nam i ovako raste i ovisno o drugim šampionima, imali bi solidne šanse da ove godine budemo nosioci (naravno ako budemo šampioni). tako da će biti i boljih prilika, al' džaba je to ako se ekipa i pristup ne poprave.
- SarajlijaTM
Protiv maribora je bilo mali milion gresaka,pocevsi od toga sto je prvo poluvrijeme prve tekme pokazalo da su iznenadjenja moguca,a drugo je pokazalo koliko smo mali,nazalost,za ostatak evrope. Znaci od Bekrica koji je citavu tekmu ostao pored klupe,pa do eventualnog problema u svlacionici na poluvremenu,a nesto je bilo 100%,preko Antolovica na golu koji jos nije bio uigran sa stoperima,pa fizicke spreme i jos more toga...
Ja licno nakon prosle godine,ne vjerujem ni u kakav uspjeh u evropi dok ko sto rekose ne pocnu se milioni ulagati,znaci prosle god smo u nasoj ligi dali 70golova a primili neku sicu,dok u evropi damo 2 primimo 6. kad smo bili najbolji,popusili smo foru. I abd ja opet idem na te tekme,al bez euforije,kao nekad u nasoj ligi kad se islo na gostovanja koja si znao da ces izgubiti...
I nije to samo do lige,zelje ili miliona.zivis jbt u takvoj drzavi da te 90% evrope ne zeli vidjeti na svom stadionu i pitas se sto imas drugaciji kriterij sudjenja i svega ostaloga. kad repka ode na neko jace tekmicenje onda se covjek moze necemu nadati,za pocetak...
btw. ko bude znao nasu formaciju na proljece uz dosadanje odlaske i one najavljene,svaka mu cast
Ja licno nakon prosle godine,ne vjerujem ni u kakav uspjeh u evropi dok ko sto rekose ne pocnu se milioni ulagati,znaci prosle god smo u nasoj ligi dali 70golova a primili neku sicu,dok u evropi damo 2 primimo 6. kad smo bili najbolji,popusili smo foru. I abd ja opet idem na te tekme,al bez euforije,kao nekad u nasoj ligi kad se islo na gostovanja koja si znao da ces izgubiti...
I nije to samo do lige,zelje ili miliona.zivis jbt u takvoj drzavi da te 90% evrope ne zeli vidjeti na svom stadionu i pitas se sto imas drugaciji kriterij sudjenja i svega ostaloga. kad repka ode na neko jace tekmicenje onda se covjek moze necemu nadati,za pocetak...
btw. ko bude znao nasu formaciju na proljece uz dosadanje odlaske i one najavljene,svaka mu cast
ma najveci problem su ove pauze,trebaju se skratiti jer nasi igraci previse ispadnu iz forme
Meni samo nije jasno kako Hajduk, Buducnost ili Vojvodina odigraju dobro, i ako izgube onda izgube mangupski.
Vojvodina kuci dobije rapida 2:1, a u gostima izgube 2:0 i to ljudi bas dobro odigraju. Pa Hajduk koji dobije Intera u gostima 2:0, Buducnost dobije Slaska u gostima 1:0.
Ako nam nije sudjeno da prodjemo i nemoramo proci, ali brate mili onda izgubite muski, a ne sa 5-6 lopti u svojoj mrezi. Amar je pi.cka sto se tice evropski utakmica, skine gace prije nego sto nam i dodjele protivnika.
Vojvodina kuci dobije rapida 2:1, a u gostima izgube 2:0 i to ljudi bas dobro odigraju. Pa Hajduk koji dobije Intera u gostima 2:0, Buducnost dobije Slaska u gostima 1:0.
Ako nam nije sudjeno da prodjemo i nemoramo proci, ali brate mili onda izgubite muski, a ne sa 5-6 lopti u svojoj mrezi. Amar je pi.cka sto se tice evropski utakmica, skine gace prije nego sto nam i dodjele protivnika.
NO PYRO NO PARTY
a ta budućnost vala ne bi trebala biti bolja od nas. realno.
- SarajlijaTM
Ima tu i do naseg mentaliteta,al se vala i mora priznati da smo u evropi kurate sreceBuu je napisao/la:Meni samo nije jasno kako Hajduk, Buducnost ili Vojvodina odigraju dobro, i ako izgube onda izgube mangupski.
Ma to je taj naš mentalitet. Mi skidamo gaće čim čujemo da protivnik ima 10 miliona budžet. Da smo mi izvukli Intera, kao što je to Hajduk učinio, rezultat bi bio dvocifren, a mi bi govorili ''ma dobro je jbg, ipak je to Inter''. S druge strane Hajduk koji je u kyrcu, kvalitet im nije ništa ispred nas, što se kaže bare bare. Odigra junački u Splitu, i to s 90% igrača iz svog pogona, izgubi momački. Odu u Milano, i istom tom drskošću pobijede. Ej, pobijede jedan Inter. Može li to kod nas da se zamisli uopšte?? Kod nas umjesto da što skuplje prodamo kožu, skidamo gaće odmah nakon izvlačenja parova.
ovako su celnici zelje govorli i pred maribor,voltron30 je napisao/la:Ma to je taj naš mentalitet. Mi skidamo gaće čim čujemo da protivnik ima 10 miliona budžet. Da smo mi izvukli Intera, kao što je to Hajduk učinio, rezultat bi bio dvocifren, a mi bi govorili ''ma dobro je jbg, ipak je to Inter''. S druge strane Hajduk koji je u kyrcu, kvalitet im nije ništa ispred nas, što se kaže bare bare. Odigra junački u Splitu, i to s 90% igrača iz svog pogona, izgubi momački. Odu u Milano, i istom tom drskošću pobijede. Ej, pobijede jedan Inter. Može li to kod nas da se zamisli uopšte?? Kod nas umjesto da što skuplje prodamo kožu, skidamo gaće odmah nakon izvlačenja parova.
zeznulo vas je ono nase sta ce maribor nije barcelona,izjedancavajuci kvalitet barem je osim te izjave davao,i svi ljudi koji su u i oko kluba pre utakmicu u mariboru bili pre optimisticni,kao da se irga s goskom.a kad pogledas rezutlate nabrojanih klubova u evropi vidjeces da se nisu brukali ispadali su u jedan gol gore dole,a igrali su sa znatano jacim protivnicima,i moras jos skontat da zeljo unazad dvije tri godine je uvezao izlaske u u evropu dok ti klubovi igraju od kako im se i lige igraju.Zeljo i svi naski klubovi moraju doc na nivo da nekolko puta ispadnes sto se kaze za gol(da nemas srece),da budes ravnopravan sa protivnikom koji je jaci od tebe,da se nabere iskustvo u evropi(kakvo takvo) pa onda ocekivat mozda i d se udju u kakvu grupnu fazu,a ne zavrsavat takmicenje sa4-5 razlike.
a ovo je mimo zelje al eto,nasi klubovi su zadnjih nekoliko godina odigrali 3 utakmice s crnogorcima,Celik ispao od grbalja,Borac od Niskica,Sarajevo od Zete,koliko god mi htjeli a mozda i jesmo bolji od crnogoraca rezutlati kazu drugo,al micemo i dalje govorit da je to sve slucajno.Primejr zato je Sarajevo,njihovi navijaci ce narednih godina spominjat proalazak levskog,al polako zaboravaljat ispadanje od zete,umejsto da bude obratno jedino tako ce neki nas klub napravit nesto.
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 09 dec 2012, 13:26, ukupno mijenjano 2 puta.
stas bolan skratiti pa ev ti smrzlo sve vec,isto kako da nasi stadioni ispunjavaju sve uslove sa grijacima i ostalim zezancijama pa je onim u savezu od dosade sto je pauza ovolika...jedino se mogu neke dvoranske lige napraviti3r0X je napisao/la:ma najveci problem su ove pauze,trebaju se skratiti jer nasi igraci previse ispadnu iz forme
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
E **** ga mentalitet, onda nek dovede srbe ili crnogorce da nam igraju.SarajlijaTM je napisao/la:Ima tu i do naseg mentaliteta,al se vala i mora priznati da smo u evropi kurate sreceBuu je napisao/la:Meni samo nije jasno kako Hajduk, Buducnost ili Vojvodina odigraju dobro, i ako izgube onda izgube mangupski.
Ako nam nije sudjeno da prodjemo i nemoramo proci, ali brate mili onda izgubite muski, a ne sa 5-6 lopti u svojoj mrezi. Amar je pi.cka sto se tice evropski utakmica, skine gace prije nego sto nam i dodjele protivnika.![]()
![]()
NO PYRO NO PARTY
- SarajlijaTM
Nije to j*** ga mentalitet,nego tako je,kad se vec spominje hajduk. Hrvatska je bila treca na svijetu,samim tim u glavama tih ljudi je da mogu ako hoce i vidjeli su da se moze. S druge strane,nasa repka je uvjek derala i posrtala na odlucujucim preprekama,e to je ono sto pricam kad repka napravi neki veci uspjeh,mnogo toga ce biti otvoreno i nasim klubovima.pocev od cjene igraca pa do toga da se na nasu ligu i opcenito bih ne gleda s potsmjehom. Svi smo se ljetos svadjali sa slovencima koji su na nas gledali onako degradirajuce i sta se na kraju ispostavi? jel neko misli da na nekom drugom mjestu u svijetu imaju drugacije misljenje o nasoj ligi?
Mozemo i mi pokusati ne skinuti gace,mozda koga i dobijemo,zavisi od srece,ali ce proci dugo vremena dok nas eventualni prolaz nece smatrati iznenadjenjem prve klase
Mozemo i mi pokusati ne skinuti gace,mozda koga i dobijemo,zavisi od srece,ali ce proci dugo vremena dok nas eventualni prolaz nece smatrati iznenadjenjem prve klase
Ne daj bože da smo mi salzburga izvukli umjesto Maribora to bi odmah žalopojke bile ispadamo razbit će nas i od strane Amara i od strane igrača, a jedan Dudelanž ih razbi ko zvečku i nadigra ih u svakom smislu đaba tolike pare i ulaganje kad ih jedan poluamaterski tim izbaci.
Trenutno korisnika/ca: Doktorinho, Mana, Meshko91 i 29 gostiju.