Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

mokhe
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la mokhe » 09 dec 2012, 01:04

Liverpool.F.C je napisao/la:moze li mi ko reci sta o sony xperia sola...
odlican telefon, omjer ulozeno-dobiveno i vise nego dobar, ja sam nedavno kupovao telefon
pa sam malo citao to i trazio (i na kraju uzeo xperiu p :D ), uglavnom za tu cijenu ne mozes naci npr. htc sa tako dobrom konfiguracijom, samsung također, ostali proizvođači su po kvalitetu daleko ispod tako da njih necu ni navoditi,
imas dobar procesor, dual core 1ghz, kvalitet snimaka je odlican a meni najbolja stvar kod sonija je
fantastican displej, vjeruj neki hi-class samsungovi modeli su slabiji po tom pitanju, soniju je to jedan od glavnih aduta, razvili su neku svoju posebnu tehnologiju, tako nesto,... fizicki, telefon se cini pravo cvrstim, kvalitetno je urađen, nemas strah da ce se slomit svakog trena, nije ona hafifna jeftina plastika.

Eh, zasto je soni trenutno tako dobar/povoljan?
odlucilli su da proizvodnju gotovo u potpunosti preusmjere na mobitele
i u zadnjih godinu dana su opasno uzdrmali samsunga i htc, bas zato sto za istu ili manju cijenu daju vise u odnosu na konkurenciju. (bar dok ne zadobiju povjerenje trzista)

plus, ako kupis novu xperiu do kraja godine, dobijes 50 gb prostora na box.com
ako uzmes, mislim da se neces prevariti...
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 09 dec 2012, 01:09

bob je napisao/la:mozel mi neko preporuciti mob. do 500 KM moze stoja gore , dole :) , gledam ova dva Samsung Galaxy Ace 2 , Samsung Galaxy S Plus mislim da je to tu negdje po kvalitetu cvaja razlike u pitanju :) , ako moze koja preporuka :D
mozes reci cijene?
ako mislis davati 500 mara za telefon onda ne uzimaj ovo.
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 09 dec 2012, 01:41

mokhe je napisao/la:
bob je napisao/la:mozel mi neko preporuciti mob. do 500 KM moze stoja gore , dole :) , gledam ova dva Samsung Galaxy Ace 2 , Samsung Galaxy S Plus mislim da je to tu negdje po kvalitetu cvaja razlike u pitanju :) , ako moze koja preporuka :D
mozes reci cijene?
ok , sto se tice ova dva izbora sto sam napisao , ma pogledao beze na univerzalno i na prvu vidim ova dva a oni se vrte oko 450 , nisam u toku sto se tice mob. al mi vrijeme da sad kupim jedan , sad mi je upalo u oko ovaj HTC one x , on je oko 700 jos ovaj bijeli bas fin dizajn :D , citao sam malo vidim raja poredi njega sa samsungom s3 al s3 skuplji za stoju i nesto tako da otpada to je neka granica koju bi dao , iskreno nemam ideje :)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 dec 2012, 01:44

za koliko se odprilike moze prodat dobro ocuvan k800??

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 09 dec 2012, 12:03

bob je napisao/la:
mokhe je napisao/la:
mozes reci cijene?
ok , sto se tice ova dva izbora sto sam napisao , ma pogledao beze na univerzalno i na prvu vidim ova dva a oni se vrte oko 450 , nisam u toku sto se tice mob. al mi vrijeme da sad kupim jedan , sad mi je upalo u oko ovaj HTC one x , on je oko 700 jos ovaj bijeli bas fin dizajn :D , citao sam malo vidim raja poredi njega sa samsungom s3 al s3 skuplji za stoju i nesto tako da otpada to je neka granica koju bi dao , iskreno nemam ideje :)
taj htc je odlican, ali je i, realno, pravo skup, a ako vec imas para onda evo pogledaj ovo sony xperia s, http://www.gsmarena.com/sony_xperia_s-4369.php" onclick="window.open(this.href);return false;
malo slabiji procesor od htc-a, (ali vjeruj da ti ne znaci puno, i sa ovim procesorom mozes otvorit sve sto postoji i moci ces jos duuugo vremena), s tim sto ti ovaj sony ima kameru od 12 mp a o kvalitetu slika ti ne zelim ni govorit, ja mislim da ti se ne isplati davati 110 maraka vise za htc koji nije nista znacajno bolji, sony ti je u univerzalnom 610.
samsung s 2 je 630, ali je slabiji od oba ova, ali opet nije los telefon.
a pogledaj i xperiu P, kod njih je 480 KM (prejeftino) a nijedan od ova dva samsunga koja si prva spomenuo joj nisu ni blizu. jbg, ispade ko da radim za sony :lol:
al fakat govorim kako jest, dobro sam prostudiro to prije nego sto sam kupio tel. :)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 dec 2012, 16:39

ima Galaxy S3 na piku i oko 700 km, samo ganjaj one ljude sto imaju pozitivne dojmove

ma te kamere, otkako sam probao na N8, 808pw, sve su mi ostale lose, pratim sad situaciju oko Lumia nebi li opala cijena Lumii 920, a nokia je predstavila lumiu 620, odlican telefon, jos kamera podrzava richrecording, ljepota, jos samo da cujem cijenu, a kako kazu nebi trebala biti visoka

pazi sad ovo :)

[youtube][/youtube]

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 dec 2012, 17:30

bob je napisao/la:
mokhe je napisao/la:
mozes reci cijene?
Ti ces dobro proci ako ti je One x 700 KM,ja ga nekidan platio 450 eura na nekom snizenju. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 09 dec 2012, 17:44

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ima Galaxy S3 na piku i oko 700 km, samo ganjaj one ljude sto imaju pozitivne dojmove

ma te kamere, otkako sam probao na N8, 808pw, sve su mi ostale lose, pratim sad situaciju oko Lumia nebi li opala cijena Lumii 920, a nokia je predstavila lumiu 620, odlican telefon, jos kamera podrzava richrecording, ljepota, jos samo da cujem cijenu, a kako kazu nebi trebala biti visoka

pazi sad ovo :)

[youtube][/youtube]
Ma druze, Nokia je prakticno propala firma, udio na trzistu ove godine im je pao negdje na 5%, i nemaju bas sanse da se oporave od toga. Da ne pricamo o njihovom OS koji je u odnosu na Android kriza prava... hebo ih je simbijan, malo je reci...

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 09 dec 2012, 17:55

Devil je napisao/la: Ti ces dobro proci ako ti je One x 700 KM,ja ga nekidan platio 450 eura na nekom snizenju. ;)
poznanik mi jedan za 700 km daje malo koristen prakticno nov al gledam na univerzalno. da je 740 sa garancijom tako realno radije bi dao jos 40 km nego da se peglam :) ramislit cu jos sad se kontam izmedju njega i sony xperia s , nego jesi li zadovoljan s njim...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 dec 2012, 18:00

bob je napisao/la:
Devil je napisao/la: Ti ces dobro proci ako ti je One x 700 KM,ja ga nekidan platio 450 eura na nekom snizenju. ;)
poznanik mi jedan za 700 km daje malo koristen prakticno nov al gledam na univerzalno. da je 740 sa garancijom tako realno radije bi dao jos 40 km nego da se peglam :) ramislit cu jos sad se kontam izmedju njega i sony xperia s , nego jesi li zadovoljan s njim...
Za sada jesam iako nisam ni 50% funkcija skapirao.Ono sto je najvaznije mogu gledati utakmice na njemu. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 09 dec 2012, 18:05

bob je napisao/la:
Koji god da izaberes neces pogrijesiti, ali evo najbolje ti je da pogledas ovako i da vidis isplati li ti se davati toliko vise para za htc, sto se tice konfiguracije ja mislim da ne, ali ako se tebi htc vise svidja, to je drugo, uglavnom, oba su odlicni telefoni.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4369" onclick="window.open(this.href);return false;

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 09 dec 2012, 18:09

mokhe je napisao/la:
bob je napisao/la:
Koji god da izaberes neces pogrijesiti, ali evo najbolje ti je da pogledas ovako i da vidis isplati li ti se davati toliko vise para za htc, sto se tice konfiguracije ja mislim da ne, ali ako se tebi htc vise svidja, to je drugo, uglavnom, oba su odlicni telefoni.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4369" onclick="window.open(this.href);return false;
hvala na savjetu ;)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 dec 2012, 19:43

mokhe je napisao/la: Ma druze, Nokia je prakticno propala firma, udio na trzistu ove godine im je pao negdje na 5%, i nemaju bas sanse da se oporave od toga. Da ne pricamo o njihovom OS koji je u odnosu na Android kriza prava... hebo ih je simbijan, malo je reci...
Windows Phone je za sada primarni OS Nokie, Symbian vise nije, ali uprkos tome, Symbian je tek sad opao, iako je donedavno bio dosta zastupljen OS

po recenzijama Windows Phone je vrlo dobar os, radi fluidno, aplikacije se iz dana u dan pune, jos ako uzmes nokiin windows phone, imat ces pristup nokiinim exkluzivama

ali ima glupost, propust stali, kad ti se iskljuci display ugasi ti se i wifi, tako da ne mozes ocekivati neke notifikacije, tipa skype, mail i sl.

heh, da nije dosao Elop, da su nastavili razvijati Symbian, mozda bih i ja uspio u zivotu, a malo je falilo :)

inace bio sam dobio N950, strasno dobar telefon, pun potencijala, kad sam jedno vrijeme samo njega koristio, pa presao na android, tacno je bilo potesko se naviknuti, onaj UI je fantastican, sav od jednostavnih gestura

prelijep telefon, OS, pravi multitasking, fizicka qwerty tipkovnica, milina na njoj pisati poruke, tu je nokia dosta pogrijesila :)

slika
lijepe MeeGo ikone :)

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 09 dec 2012, 21:48

iskreno, nisam koristio ove novije nokije, znam kako simbijan radi ne znam jesu li i sta su dalje razvijali, a imao sam priliku koristit Windows mobile na Omniama 1 i 2,
ali kad sam presao na android, fuuuuu, razlikaaa nevjerovatna, WM nije 'user friendly' sto se kaze, previse peglativan, i meni je na oba telefona npr. jako lose podnosio multitasking, i definitivno nema sanse sa androidom,
kojem je glavni adut to sto je baziran na javi i omogucava bezbroj modifikacija od strane korisnika, znaci stepen personalizacije i optimiziranja telefona po vlastitom ukusu 100%, a to je da izvines, nepre*ebivo.
Steta zbog nokije, ali ne pristajanjem na android su unistili sami sebe, katastrofalna procjena...

@bob, nema na cemu, javi sta si uzeo i kako ti se cini ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 dec 2012, 00:35

Lik mi nudi K800 za 50 maraka. U obzir uzeti da je sve sto trazim u telefonu koliko toliko dobra kamera. Dodju i slusalice, punjac, usb...

Da ili ne?

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 10 dec 2012, 09:28

Donnie Darko je napisao/la:Lik mi nudi K800 za 50 maraka. U obzir uzeti da je sve sto trazim u telefonu koliko toliko dobra kamera. Dodju i slusalice, punjac, usb...

Da ili ne?
skupo ti je to, pitaj ga da ti da za 5 maraka. :D
sta ces bolan jeftinije? to ti je jedan od najjacih SonyEricssona u svoje vrijeme.
Ako je u dobrom stanju, naravno da vrijedi toliko.
ako neces ti reci mi gdje ti je taj drug da ja uzmem... :)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 10 dec 2012, 14:25

mokhe je napisao/la:iskreno, nisam koristio ove novije nokije, znam kako simbijan radi ne znam jesu li i sta su dalje razvijali, a imao sam priliku koristit Windows mobile na Omniama 1 i 2,
ali kad sam presao na android, fuuuuu, razlikaaa nevjerovatna, WM nije 'user friendly' sto se kaze, previse peglativan, i meni je na oba telefona npr. jako lose podnosio multitasking, i definitivno nema sanse sa androidom,
kojem je glavni adut to sto je baziran na javi i omogucava bezbroj modifikacija od strane korisnika, znaci stepen personalizacije i optimiziranja telefona po vlastitom ukusu 100%, a to je da izvines, nepre*ebivo.
Steta zbog nokije, ali ne pristajanjem na android su unistili sami sebe, katastrofalna procjena...
sto se tice multitaskinga, tu si u krivu, Symbian, MeeGo, i nasljednik MeeGoa, Sailfish, imaju jedini pravi Multitasking

Symbian je dosta napredovao sa Belle updateom, i rade odlicno, probao sam 808pw, iako na papiru display ocajan, ustvari izgleda odlicno, zahvaljujuci nokiinoj ClearBlack display tehnologiji iako ima ispod 200ppi
naravno to je tacno, android je open ****, mozes s njim raditi sto zelis, ali tu je ogromna mana zvana fragmentacija
i kad bi nokia presla na android nebi joj nista pomoglo, vidis danas HTC, Motorolu, Sony, sve tuce kriza, iako Samsungu ide, ali i to je slabo, mogu oni daleko bolje, da bi sa androidom uspio moras izbaciti 1000 telefona godisnje, pogledaj samo koliko je samsung izbacio telefona iz Galaxy serije, u zadnje dvije godine vise nego sto je nokia izbacila u zadnjih 5 godina
ono sto nokiu drzalo dosad su jefitni pristupacni low range telefoni, ugl ovi sad sa s60 aka symbianom

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2012, 15:58

sta ne javlja se niko da savjetuje oko htc sensation xl modela, vrijedi li to kupiti ili ne, nov naravno ili ima nekih dosta boljih mobitela koji isto kostaju, pomagajte ljudi :oops:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 dec 2012, 10:01

ne mogu poslati poruku duzu od 160 slova. to mi se desava od sijoc i strasno me iritira. zna li neko do cega je ? :?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 dec 2012, 20:40

nisi jedini, i meni je tako, a uvjek pisem duge poruke :lol: patnja

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], napoleon72 i 8 gostiju.