LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

amerosm
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2012, 11:35

Tuga, bijeda i jad. Jerry Buss konacno onom RETARDU od svog sina mora stati u kraj i smijeniti D`Antoni-ja. Da Bog da ova ekipa izborila i PO. Nema tu nekog sistema, niko ne zna ni sta se igra, i opet se Howard ne prkljucuje dovoljno igri, jer je imao 10 suteva.

Zalosno je i tuzno da sa ovakom ekipom moramo strahovati hocemo li izboriti PO.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 10 dec 2012, 11:50

sLucajni je napisao/la:Ma ne moze se bez odbrane igrati .. Imati takve defanzivne asove ali igrati tako losu odbranu, mislim nepojmljivo .
a kad su to D' Antonijeve ekipe igrale odbranu, taj lik je smjesan trener za ove Lakerse, mogao je on igrat r'n'g u Sunsima gdje je imao strasne sutere i Nasha u MVP formi, al' opet Sunsi nikad ne osvojise titule s njim jer nije bilo odbrane, kad dodje playoff odbrane se zategnu, uredno bi gubili od Spursa jer ne zivi se od suta, taj isti nekad mora i da stane, a Spursi onda trpali iz reketa, ovo ti govorim jer navijam za Sunse i dugo ih pratim, i cim je imenovan za trenera D'Antoni ispred Zen Mastera znao sam da ce to ovako nekako izgledat...i na kraju svi se okomili na Gasola, a ovaj debil od trenera je zasluzan za ovako ocajne statistike istog, pretvara covjeka u spot up sutera i jump sutera, a osnove Gasolove igre su horog, sut 2-3 metra od kosa i sjajna ledjna tehnika, ovaj sve to baci u vodi i covjeka nakon toliko godina igranja kosarke svojim stilom zeli da pretvori u sutera
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 10 dec 2012, 12:29

Očito je da je problem u D'Antoniju i njegovom sistemu.Ekipa koja u svakoj utakmici postigne 100+ poena bi nekom logikom većinu tih utakmica trebala dobiti, ali ...

Bez obzira na to što je Kobe u odličnoj scorerskoj formi i što imamo odlične odbranbene igrače, u 2/3 utakmica dopuštamo protivniku da nas natrpa do vrha.

Zašto Kupchak ne dovede nekog defanzivnog koordinatora malo da objasni D'Antoniju, bez toga se ne može. Ili koordinator ili Zen Masteru ponovo ljubiti stopala :roll:

I da, ja ne strahujem za plasman u PO. Sezona je duga i mislim da neće ostati na ovome. Promjena će biti i mislim da će uz male korekcije ekipa biti sposobna za neko 4-5 mjesto (da nije bilo ovako lošeg starta sezone, možda i više)
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 dec 2012, 12:50

Problem bio u M. Brownu, sad je problem u drugom Mikeu, ko je treci?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 10 dec 2012, 14:10

jose je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Problem bio u M. Brownu, sad je problem u drugom Mikeu, ko je treci?
Mike Woodson? :mrgreen:
Da iznenadi D'Antonija opet. ;-)
Zadnja izmjena: jose, dana/u 10 dec 2012, 14:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 dec 2012, 14:11

adriano_leite je napisao/la:Problem bio u M. Brownu, sad je problem u drugom Mikeu, ko je treci?

Pa ti si sam pisao kako bi ekipa i bez Nasha i Gasola trebala bolje igrati nego sto to trenutno radi...ko je onda kriv? Nemoj misliti da nesto kritikujem tvoj komentar ali logicno je da je kriv trener iako sa ovom ekipom izgleda nista nije logicno...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 dec 2012, 14:18

adnan24 je napisao/la:

Pa ti si sam pisao kako bi ekipa i bez Nasha i Gasola trebala bolje igrati nego sto to trenutno radi...ko je onda kriv? Nemoj misliti da nesto kritikujem tvoj komentar ali logicno je da je kriv trener iako sa ovom ekipom izgleda nista nije logicno...
Znas ko je po meni kriv? Krivi su igraci, koji igraju u Lakersima, koji ne igraju na onom nivou na kojem bi trebali da igraju, da su postali umisljeni, da se ne trude, da ne J*** zivu silu sto bi se reklo. Imas mnogo losijih trenera od D'Antonya, a timovi su im slabiji od tima Lakersa, kako oni mogu da igraju pozrtvovanije, da ginu na terenu i da pobjedjuju?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 dec 2012, 14:29

Mozda je to jednim dijelom i tacno ali opet ne vidim bas da je pristup toliko los,posebno sad kad su stvari postale poprilicno ozbiljne. Jednostavno Lakersi igraju losu kosarku,posebno defanzivnvo a sto je nagore svi i dalje pricaju o Bryantovim brojem suteva,howardovim slobodnim bacanjima,ucinku klupe i slicno...niko da skonta da su lakersi najgora odbrana u ligi.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2012, 14:35

dugo lakersi nisu bili ovako tuzni i jadni
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 10 dec 2012, 14:37

LenBias je napisao/la:dugo lakersi nisu bili ovako tuzni i jadni
Pa sta sto nam jos ti sad na muku pristajes? :roll:
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 10 dec 2012, 15:30

Ovo je jednostavno losa kosarka. Nema tu dijagnoza nekih posebnih, losa kosarka. U napadu neinventivni, sve se igra nesto situaciono, pa ko se zadesi sutne loptu. Sreca je pa je sut isao, inace bi zijan bio 20+, a realno tako je i trebalo biti. Nije mi jasno sta ti ljudi rade na treninzima, o cemu pricaju, sta dogovaraju, ja ne vidim smislene akcije na cijeloj utakmici. Howard je uzasan. Jos jednom se potvrdjuje to da je u napadu totalna krampa, igrac bez ikakve tehnike, ikakvog zastitnog poteza. Prica se kao nema puno pokusaja po utakmici, ne uzima puno lopti...pa ne moze ni imati vise pokusaja, kad u 50% slucajeva izgubi loptu, i ne stigne je sutnut. Neko mu je izbije iz ruku, saplete se, uradi neku glupost...tuzno.. Jos su ga izdominirali i u reketu, ni defanzivno nije uspio radit ono sto obicno moze.

Lakersi su postali ekipa koja se oslanja na vanjski sut, sto je tuzno. Po meni ipak Gasol fali ovoj ekipi, a do povratka Nasha i Blakea vise i ne ocekujem nikakav napredak u igri. Ovo postaje mentalni problem, kompleks, nedostatak agilnosti, volje, niko vise ne grize (izuzev mozda MWPa i Hilla)...nadam se da se Nash ponasat ko general, i udarit nogom u guzicu ostatak ekipe, da se konacno malo pokrenu...

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 10 dec 2012, 15:46

Kada sam vidio ko ce biti trener, napisao sam da nema Mike karaktera za ovakvu All-Star ekipu. On je mogao sa Nashom u Phoenix-u graditi igru jer je Steve pristojan decko, dok se u New York-u i sada u Lakers-ima vidi da to sa previse sebicara i ne ide. Napisao sam, da spas sezone jedino Jackson moze biti ali porodica je mislila drugacije i patnja se nastavlja. Mada se s vremenom sve moze promijeniti i krenuti na bolje ali nesto previse za ocekivati je samo patnja .. Ja bih volio da krenu na bolje, zbog zanimljivijeg razigravanja. Bijedno je gledati jednu takvu ekipu kako igra jedno veliko nista ..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2012, 15:53

DevilS je napisao/la:
LenBias je napisao/la:dugo lakersi nisu bili ovako tuzni i jadni
Pa sta sto nam jos ti sad na muku pristajes? :roll:
samo konstatujem, ne pristajem na muke

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2012, 16:33

Kupchak i FO po hitnom postupuku moraju dovesti kvalitetnog strucnjaka za odbranu koji ce sa ekipom raditi na tom segmentu igre. Ukoliko se to D`Antoni-ju ne svidja nek da otkaz - takodjer ukoliko do All-Star pauze ne bude poboljsanja onda povuci rucnu i dovesti novog trenera i napraviti jedan kvalitetan trade ukoliko je to moguce.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 dec 2012, 16:41

Treci trener prije nove godine je garancija uspjeha.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2012, 16:49

slika

ceka sabit :mrgreen:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 10 dec 2012, 19:12

Pa i da dovede nekog dobrog defanzivnog trenera, pitanje je kako bi on mogao ista tu pomoci, jer D'Antoni-ijev sistem ne dozvoljava puno rada na tom segmentu igre. Previse je tu trke, da bi se mogla postavljati i igrati neka ozbiljna odbrana.

Takav je sistem. Nikakav trener tu nece puno pomoci. Pa ako nije mogao Woodson tu pomoci, ne znam kako ce neko drugi. A cinjenica je bila, da kad je Woodson naslijedio ekipu nakon otkaza D'Antoni-iju, da su NYK postala jedna od boljih ekipa defanzivno. Znaci da ih je naucio kako igrati odbranu. Jednostavno se to nije moglo sprovesti u djelo u D'Antio-ijevom sistemu.

U ovom trenutku, i sa ovim trenerom, vasa najbolja odbrana je napad. Trebate usavrsiti taj segment igre.
Postovanje treba zaraditi.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 10 dec 2012, 19:43

Igra lakersa od kad je u punom elemntu pruzeo D'Antoni je "no coment" osim u jednoj tekmi kada su Meeks i Jamison ispogadjali sve trice :roll: , navijam fakat toliko godina za lakerse , ali po prvi put su mi ne gledljivi , toliko gresaka u odbrani zalosno :twisted:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 10 dec 2012, 21:21

"Legenda" Lakersa - Smush Parker potpisao za Cibonu. :mrgreen: :mrgreen:
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 dec 2012, 21:57

D Antoniju dati sansu nekih mjesec dana nakon sto se vrate nash,gasol i blake. Ako tad nebude pomaka zahvaliti mu se i traziti novog trenera.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas i 9 gostiju.