EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Slatinash_7
- Kontakt:
Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši
@grgr
nisam zadovoljan Gordicem zato sto lose igra,privikavanje ne pije vode poslje 5-6 odigranih utakmica,barem ne kod mene..Kako ti se npr Sehovic navikao na MZT za jednu utakmicu covjek sve pohvatao...Uglavnom,ne valja kad nam igraci ne igraju i kad igraju lose...Mirze mi je takodje zao,otisao mu je sut skroz,oko 30% suta ove sezone sto nije dovoljno,barem ne meni...Ja se iskreno nadam prolazu,dobili smo grupu skoro pa po mjeri i to treba iskoristii na najbolji moguci nacin...Nadam se nekim "pojacanjima" do pocetka prvenstva...
PS Kuzmic danas veoma dobar u porazu Juventuda,prvenstveno mislim na odbranu,imao je 2-3 banane i dobro se gurao sa Jawaiem...Na EP treba voditi ili njega ili Sinanovica,dva igraca istih karakteristika nebi trebali voditi..Nadam se Savovicu da zamjeni mrtvog Bavketa
nisam zadovoljan Gordicem zato sto lose igra,privikavanje ne pije vode poslje 5-6 odigranih utakmica,barem ne kod mene..Kako ti se npr Sehovic navikao na MZT za jednu utakmicu covjek sve pohvatao...Uglavnom,ne valja kad nam igraci ne igraju i kad igraju lose...Mirze mi je takodje zao,otisao mu je sut skroz,oko 30% suta ove sezone sto nije dovoljno,barem ne meni...Ja se iskreno nadam prolazu,dobili smo grupu skoro pa po mjeri i to treba iskoristii na najbolji moguci nacin...Nadam se nekim "pojacanjima" do pocetka prvenstva...
PS Kuzmic danas veoma dobar u porazu Juventuda,prvenstveno mislim na odbranu,imao je 2-3 banane i dobro se gurao sa Jawaiem...Na EP treba voditi ili njega ili Sinanovica,dva igraca istih karakteristika nebi trebali voditi..Nadam se Savovicu da zamjeni mrtvog Bavketa
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
gledao sam Pašalića neki dan protiv Olimpiakosa ima vrlo lošu šutersku tehniku,al nema veze ni to kako šuta ako trpa ali nije baš tako ima dosta profulanih koševa i samo zato što igra dosta minuta nabere poena ali ako će mijenjati Zacha ok mada ja meščini sam ga vidio na 2ici kako provodi dosta vremena..lumani je napisao/la:Pasalic je najbolji igrac Arisazgembo89 je napisao/la:Gordic,Pasalic,Masic,MItrovic su relativni prosjek..Gordica i MAsica pratim u ABA ligi,Pasalica i MItrovica u Grckom prvenstvu sve je tu u 5deka,al kazem prosjekGordic sasvim solidan.Ova 2 igraca nama donose dosta toga,Zach ce imati odmor+Gordic moze na 2.
,a takođe slažem se sa nekim forumašima u prethodnim kom..Gordić je poprilično zakazao u Partizanu il se još naviknjava na novu sredinu ni sjena onog igrača iz Italije..
Treba sačekati Aco hoće li uspjeti dovesti nekoga u reprezentaciju ako ne bude neko jače pojačanje tanki smo,nažalost..
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
E hajd mi samo objasni ovu rečenicu: ima vrlo lošu šutersku tehniku tj objasni mi što?zgembo89 je napisao/la:gledao sam Pašalića neki dan protiv Olimpiakosa ima vrlo lošu šutersku tehniku,al nema veze ni to kako šuta ako trpa ali nije baš tako ima dosta profulanih koševa i samo zato što igra dosta minuta nabere poena ali ako će mijenjati Zacha ok mada ja meščini sam ga vidio na 2ici kako provodi dosta vremena..lumani je napisao/la:Pasalic je najbolji igrac Arisazgembo89 je napisao/la:Gordic,Pasalic,Masic,MItrovic su relativni prosjek..Gordica i MAsica pratim u ABA ligi,Pasalica i MItrovica u Grckom prvenstvu sve je tu u 5deka,al kazem prosjekGordic sasvim solidan.Ova 2 igraca nama donose dosta toga,Zach ce imati odmor+Gordic moze na 2.
,a takođe slažem se sa nekim forumašima u prethodnim kom..Gordić je poprilično zakazao u Partizanu il se još naviknjava na novu sredinu ni sjena onog igrača iz Italije..
Treba sačekati Aco hoće li uspjeti dovesti nekoga u reprezentaciju ako ne bude neko jače pojačanje tanki smo,nažalost..
I ja sam ga gledao protiv Olimpiakosa i sve vrijeme je igrao keca a ne dvicu, jedino možda u onih nekih par minuta što nisam gledao. I čuj meščini sam ga vidio na dvici da provodi. Pa jesi li ga vidio ili nisi? Isto ono čini mi se vidio sam ga u kafani neku noć. Nije to neko mjesto gdje on stoji pa si ga čini ti se vidio. Ako gledaš tekmu valjda se vidi šta igra majka mu stara.
Pasalic je u 2 puta ove sezone 100 % sut , znam da je jednom imao 20 poena drugi put 14 ili 16 nisam siguran. Nezz o kojoj tehnici pricas , ok igrac skroz pogotovo suterski mozda je u toj utakmici bio los pa si zakljucio tako. Nisam ga ni ja gledao 2 puta mozda ove sezone ali kad god odigra utakmicu odem pogledat statistiku nikad nije imao neki bauk sut tipa 1/9 il tako nesto ... Pored toga je sigurno drugi najbolji igrac svoje ekipe ako nije i najbolji .
Legendarni košarkaš Aleksandar Đorđević smatra da sve reprezentacije sa prostora SFRJ mogu da konkurišu za medalju, osim BIH, na prvenstvu Evrope 2013. godine.
omić solidan protiv širokog nakon prvog dijela, samo je napravio dva bezveze faula...
znaci da je po njemu sada makedonija kvalitetnija od BiH, pa i nije cudo sto nije nikoga trenirao godnamaKuruz je napisao/la:Legendarni košarkaš Aleksandar Đorđević smatra da sve reprezentacije sa prostora SFRJ mogu da konkurišu za medalju, osim BIH, na prvenstvu Evrope 2013. godine.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- Prescritto
- Kontakt:
realno ni jedna ex JU reprezentacija nema ni teoretskih sansi za medalju, a ovaj izmislja izjave navratice admin poslije 
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!
Slatinash_7
previse ocekujes od nase repke nemozemo biti pokriveni na svakoj poziciji ekstra imamo jednog dobrog pleja nemere i drug bit ko prvi nama gordic treba da na 10-15 min odmori zeku, djedovic je sasvim solidan pasalic ima dobar sut a u acinoj igri to je najbitnije za beka. Samo par reprezentacija ima sve pozicije dobro pokrivene (USA spanija francuska)
Malo smanji kriterij za nase igrace nemogu svi biti odlicni. Ko da nam ostali protivnici imaju sve klasa igrace svako ima svoje mane
previse ocekujes od nase repke nemozemo biti pokriveni na svakoj poziciji ekstra imamo jednog dobrog pleja nemere i drug bit ko prvi nama gordic treba da na 10-15 min odmori zeku, djedovic je sasvim solidan pasalic ima dobar sut a u acinoj igri to je najbitnije za beka. Samo par reprezentacija ima sve pozicije dobro pokrivene (USA spanija francuska)
Malo smanji kriterij za nase igrace nemogu svi biti odlicni. Ko da nam ostali protivnici imaju sve klasa igrace svako ima svoje mane
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pa ja ocekujem od nas najbolje i to je to...ne kazem da trebamo imati LBJ-a u ekipi ali mi se ne svidja ovo sto Gordic radi,nije efikasan,malo asistencija puno profanih lopti i to je to...Mislim nije da je Wright u svom klubu bolji,zato se ja nadam da ce to Aco sve dobro posloziti..Pasalic je dobar,moci ce on odigrati solidnu rolu na EP-u..king33 je napisao/la:Slatinash_7
Slatina Bog i batina
Nije Zeko los u Eurocupu, 10,6 pts 4 as 3,4 sk i fantasticni procenti za 2 (75%) i 3 (43%).
Sto se Savovica tice mislim da je to zavrsena prica. Ima prejaku statistiku, i sto je jos gore igrac je Zvezde, tako da ce mu Duda najvjerovatnije uputiti poziv, iako ce na EP biti vodonosa Savanovicu, Velickovicu, Ercegu, Macvanu i ostalim.
Sto se Savovica tice mislim da je to zavrsena prica. Ima prejaku statistiku, i sto je jos gore igrac je Zvezde, tako da ce mu Duda najvjerovatnije uputiti poziv, iako ce na EP biti vodonosa Savanovicu, Velickovicu, Ercegu, Macvanu i ostalim.
-
samoradnik
- Kontakt:
Ne mora značiti da će Savović igrati za Srbiju. Upitno je da li će dobiti poziv od Ivkovića,iako ruku na srce dosta koristan igrač.... S druge strane Kuko, ukoliko pak bude u sastavu nikako neće biti vodonoša... ili slabo pratiš košarku ili si ovo reda radi napisao... Veličkovića sasvim sigurno neće biti u Sloveniji, Ercega vrlo vjerovatno,jer čovjek ima povredu i biće spreman za jače utakmice tek u junu,kada će biti pauza,odnosno tek oporavljen. Što se Savana tiče,smatram da u ovom momentu Boris itekako više može dati.Kuko je napisao/la:Nije Zeko los u Eurocupu, 10,6 pts 4 as 3,4 sk i fantasticni procenti za 2 (75%) i 3 (43%).
Ono sto sam citao Velickovic bi trebao poceti s treninzima u Januaru, a Erceg u Martu, sto je i vise nego dovoljno vremena da udju u optimalnu formu. Ukoliko se to desi Savovic ce imati smijesnu minutazu, skoro pa nikakvu. Ne sumnjam da ce i to prihvatiti prije nego li 20+ minuta kod nas. I to je ustvari trebala biti poenta gore mog posta, ali sam se pogresno izrazio.
Neka dodje Sveti Petar,ja ne izmišljam već je tako rekao veliki igrač Saša Djordjević a teoretski šanse imaju samo Srbija i Slovenija(zbog domaćinstva).Prescritto je napisao/la:realno ni jedna ex JU reprezentacija nema ni teoretskih sansi za medalju, a ovaj izmislja izjave navratice admin poslije
-
edinjo-bih
- Kontakt:
koga interesuje sta je on rekao, mene prvog ne!
Sta je? Nastup u kvalifikacijama ulijeva veliki optimizam...Kuruz je napisao/la:Neka dodje Sveti Petar,ja ne izmišljam već je tako rekao veliki igrač Saša Djordjević a teoretski šanse imaju samo Srbija i Slovenija(zbog domaćinstva).Prescritto je napisao/la:realno ni jedna ex JU reprezentacija nema ni teoretskih sansi za medalju, a ovaj izmislja izjave navratice admin poslije
Nastup u kvalifikacijama sa pola snage.
- storm_raider
- Kontakt:
Za Srbiju je vrijedilo: pravila su da se mijenjaju ... Sta ce Sasa? Neka navrati, da mu celu malo glancam. Dosadno mi nesto ...
Prije da je Sasu strah pa poceo bacati carke. Oni vec sada imaju sindrom "Crnogorci", tu ce biti prpa. Mi se dizemo i na prvenstvu, ako bog da, bicemo jos bolji ... Mi sa njima igramo nakon nase tekme sa Latvijom i njihove sa Litvanijom. Pa vi skontajte.. Ako ispuse obe, dolaze Crnogorci za vaditi se, a to nece biti lagano ...
Prije da je Sasu strah pa poceo bacati carke. Oni vec sada imaju sindrom "Crnogorci", tu ce biti prpa. Mi se dizemo i na prvenstvu, ako bog da, bicemo jos bolji ... Mi sa njima igramo nakon nase tekme sa Latvijom i njihove sa Litvanijom. Pa vi skontajte.. Ako ispuse obe, dolaze Crnogorci za vaditi se, a to nece biti lagano ...
-
samoradnik
- Kontakt:
Malo poštovanja prema Saletu Đorđeviću.... Između ostalog prvi je nekoliko puta potpomogao različite akcije za pomoć najsiromašnijoj djeci u BiH i Srbiji....samson je napisao/la:Za Srbiju je vrijedilo: pravila su da se mijenjaju ... Sta ce Sasa? Neka navrati, da mu celu malo glancam. Dosadno mi nesto ...
Srbija u košarkaškom smislu nikada nije imala strah ni od jedne reprezentacije iz regiona,niti će imati,jer jednostavno ima najbolji tim, najstručniji kadar,veliki potencijal i najveći broj košarkaških centara,pa ako ćemo realno i najbolje rezultate od 1992.
Što se sindroma tiče,mi možemo imati samo sindrom povreda i straha od istih,jer su iste uveliko kumovale očajnim igrama u kvalifikacijama...
I da blago vama ako se uzdate da će Srbija biti ispod,onda evidentno sebe smatrate kvalitetnijim od iste,neda mi se tražiti vaš trenutni skor sa istom....
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, BIHpatriota, bordobijeli, galia95, Proximic, TefalTava i 33 gosta.