LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BeyKopites
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la BeyKopites » 10 dec 2012, 22:16

majestic24 je napisao/la:D Antoniju dati sansu nekih mjesec dana nakon sto se vrate nash,gasol i blake. Ako tad nebude pomaka zahvaliti mu se i traziti novog trenera.
Ako se to desi, onda je 'pak problem u Jim Bussu, Kupchaku i FO jer oni dovode kloceve na mjesto trenera :?:
Lakersi su postali "tempirana bomba" za većinu trenera u NBA, možda je D'Antoni i dobar trener al jednostavno, do sada ga je ovaj posao progutao...
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 11 dec 2012, 08:10

Nisam NBA ekspert. Pratim ovu kosarku vec duzi niz godina,Lakersi su mi od prvog dana najdrazi tim. Nikad se nisam zamarao s pojedinim pojmovima vezanim za NBA,niti o vrstama obrane ili napada. (ako ce mi neko biti tutor ,bujrum :lol: :lol: )

Ono sto znam je to da je D Antoni okarakterisan kao ofanzivni trener (neznam da li mu je mozak slabog kapaciteta pa nemoze nauciti i obranu,al kako god). Ekipe koje je vodio bile su uvjek najefikasnije i to u oba smjera...puno daju,puno primaju. Mislim da mu je najbolja obrana ona iz Sunsa kad su bili na 27 mjestu po primljenim kosevima. Mislim da je ovo pametnom dosta.

Los trener nije...moje misljenje je da ni Brown nije bio los trener. Jednostavno,njihov sistem neodgovara igracima koje imaju Lakersi. Mozda je problem i KObe...Zbog Kobeja ispasta Gasol,ispasta Howard...hoce li ispastati i Nash kad se vrati???

Ja nemogu vjerovati u to da je problem u treneru...ako je bio problem Brown,sta je sad s D Antonijem??? Nemoze uvjek trener biti problem jbg
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 dec 2012, 10:52

Kada igras godinama kod Phila,tesko je se naviknuti na bilo kojeg trenera.Nije Phil bio neki takticar,ali je imao onu svoju pricu :D :D Sada ispada da nije bilo Phila ,Kobe bi imao 0 titula :!: :?: Kobe pruza partije u napadu,ali u odbrani ne pruza vise ono kao prije.Gasol je se zasitio,Mwp topal,hladan.Nash povrede vuce.Howard kako kad :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 dec 2012, 10:56

Lakersi igraju bolju odbranu sa Kobišom na terenu negoli sa Howardom. Da l' sam taj podatak "uhvatio" na SK ili gledajući LA na nekom streamu, nemam pojma. U svakom slučaju, nije problem u Bryantu i njegovom "neigranju" odbrane. On je i dan danas jedan od najboljih defanzivaca uprkos godinama.

Što se tiče tjeranja trenera, ozbiljna ekipa ne odigra sezonu sa tri imena. A, svi znamo koliko su Lakersi ozbiljni. Vjerujem da će sad biti nekoliko tradeova (Gasol prvenstveno) i tek u slučaju da te promjene ništa dobrog ne donesu možemo gledati D'Antonija na birou. :mrgreen: Dakle, u slučaju da Lakersima PO bude misaona imenica (kako igraju i danas je :mrgreen: ).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 dec 2012, 11:53

Monolog je napisao/la:Lakersi igraju bolju odbranu sa Kobišom na terenu negoli sa Howardom. Da l' sam taj podatak "uhvatio" na SK ili gledajući LA na nekom streamu, nemam pojma. U svakom slučaju, nije problem u Bryantu i njegovom "neigranju" odbrane. On je i dan danas jedan od najboljih defanzivaca uprkos godinama.

Što se tiče tjeranja trenera, ozbiljna ekipa ne odigra sezonu sa tri imena. A, svi znamo koliko su Lakersi ozbiljni. Vjerujem da će sad biti nekoliko tradeova (Gasol prvenstveno) i tek u slučaju da te promjene ništa dobrog ne donesu možemo gledati D'Antonija na birou. :mrgreen: Dakle, u slučaju da Lakersima PO bude misaona imenica (kako igraju i danas je :mrgreen: ).

Znaci,samo trade spasava L.A :?: Kobe je nekada bio Odbrana,ali u ovom sistemu je samo napad :!:(jer nema odbrane)
Njega sam uzeo kao primjer,ipak je on gazda ovog tima.Doveden je trener,da bi se pravio neki trade?
Duga sezona,stari igraci,run and gun,good luck.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2012, 15:50

Vec sam prije par dana napisao da se klubovi moraju posmatrati kao firme koje posluju sa gubitkom ili profitom, a ne ko sportski kolektivi - jednostavno doslo je takvo vrijeme.

Naravno da ce Lakersi prvo sa nekim trade-om pokusati podici nivo ekipe, no ukoliko to ne uspije onda ce D`Antoni morati platiti ceh. Ja mislim da je deadline FO-a All-Star pauza i ukoliko tu ne bude pomaka onda cemo morati pronaci novo rijesenje na klupi.

Na stranu je li ozbiljno ili nije imati tri trenera u jednoj sezoni. I Vi svi da ste vlasnici neke firme u koju ste ulozili novac ne bi dopustili da ista posluje u minusu - jer kao neozbiljno je imati tri izvrsna direktora u jednoj godini. Lakersi su ulozili preko 100 miliona $ u ekipu koja se nalazi na dnu zapadne konferencije...

PS: Nash je out do kraja ove godine i ocekuje se da zaigra u posljednjoj utakmici ove godine ili u prvoj utakmici naredne godine protiv 76ersa. Imamo vrhunske doktore u ekipi.... :oops: :oops:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 dec 2012, 23:03

Ja sam ubijedjen da mi necemo mijenjati trenera sigurno. Kada mi je KK_Bosna javio da je izabran D'Antoni rekao sam zbogom titulo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 11 dec 2012, 23:12

neno#4 je napisao/la:Ja sam ubijedjen da mi necemo mijenjati trenera sigurno. Kada mi je KK_Bosna javio da je izabran D'Antoni rekao sam zbogom titulo.
a PO?? :P
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 11 dec 2012, 23:28

Večeras igramo protiv Clevelanda, ja ne očekujem ništa osim 30+ poena Bryanta, samo ne znam koliko da se radujem tome (to uglavnom znači da gubimo) :roll:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 11 dec 2012, 23:28

Treba D'Antoniu dati jos jedno 15 utakmica. Ako se nista al bas nista nepoboljsa onda reagovati. Ova ekipa moze i mora bolje igrati. Ja sam optimistican, ova ekipa ce se zaholcat kad tad.

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 12 dec 2012, 00:26

Ove sedmice Lejkersi igraju cetiri utakmice:

slika
slika
slika
slika

Ili "na nasem":

Utorak - Klivlend-Lejkers - 01:00
Cetvrtak - Nju Jork-Lejkers - 02:00
Petak - Vasington-Lejkers - 01:00
Nedjelja - Filadelfija-Lejkers - 00:00 (Sportklub)
Zadnja izmjena: IloveN, dana/u 18 dec 2012, 13:53, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 dec 2012, 01:38

Panjevi protiv panjeva...

Prednost Cavsa je ta sto mi u svojim redovima imamo vece panjeve i zato imaju prednost od +6 nakon prve cetvrtine.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 12 dec 2012, 01:48

amerosm je napisao/la:Panjevi protiv panjeva...

Prednost Cavsa je ta sto mi u svojim redovima imamo vece panjeve i zato imaju prednost od +6 nakon prve cetvrtine.
:lol: :lol: :lol:

Sto je najgore, opis ti je dobar...

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 12 dec 2012, 02:00

Ajde pokrenite se malo...
Manchester United!

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 12 dec 2012, 02:06

EmirSioux89 je napisao/la:Ajde pokrenite se malo...
To bi sad Sabe rekao na timeout-u :lol: :lol: .

Ja da imam 2-8 sa slobodnih, a pri tome me uštopa čovjek pod košem k'o vola ne bi mi palo na pamet da nabacimonaj glupisomjeh i iskezim one glupave zube, nego bi se pokrio po glavi, a pare od utakmice bi dao beskućnicima. Howarde yebo ti Jahve mater.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 dec 2012, 02:08

Ubi vas tim koji je u full tanking modu. Stvarno sramota.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 12 dec 2012, 02:09

RajKoothrappali je napisao/la:
EmirSioux89 je napisao/la:Ajde pokrenite se malo...
To bi sad Sabe rekao na timeout-u :lol: :lol: .

Ja da imam 2-8 sa slobodnih, a pri tome me uštopa čovjek pod košem k'o vola ne bi mi palo na pamet da nabacimonaj glupisomjeh i iskezim one glupave zube, nego bi se pokrio po glavi, a pare od utakmice bi dao beskućnicima. Howarde yebo ti Jahve mater.
howard i nije previse inteligentan,jer da jest znao bi iskoristit te fizikalije koje ima

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 dec 2012, 02:10

Cestitike Cavsima na pobjedi...
Sreca pa i oni imaju panjeve u svojim redovima, jer iole ozbiljnija ekipa bi vec vodila 30+ razlike, s obzirom da su promasili 10 ili vise zicera.

Ukoliko onaj RETARD jos sutra bude trener ove ekipe da Bog da Kupchaku i onom RETARDU Bussu (zna se na koga mislim) zatrebalo za hljeba.

Hebo majku mislim da bi ekipa Sparska kvalitetnije odigrala od ovih panjeva.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 12 dec 2012, 02:16

Ja se stvarno pitam sta oni rade na tim treninzima. Jel ovo ta cuvena Mike D'Antoni ofanziva? Kako to da Cleveland ispali 9 suteva vise od nas u 1. poluvremenu? To je dokaz da je ovo cirkus, nikakvih uigranih akcija, nikakvog sistema, sve se svodi na indivualnost pojedinca. O defanzivi da nepricamo jer je i nema. Slabo je ovo Mike, vrlo slabo. Promjeni nesto jeboga ti, vidis da ovako neide.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 dec 2012, 02:18

amerosm je napisao/la:Cestitike Cavsima na pobjedi...
Sreca pa i oni imaju panjeve u svojim redovima, jer iole ozbiljnija ekipa bi vec vodila 30+ razlike, s obzirom da su promasili 10 ili vise zicera.

Ukoliko onaj RETARD jos sutra bude trener ove ekipe da Bog da Kupchaku i onom RETARDU Bussu (zna se na koga mislim) zatrebalo za hljeba.

Hebo majku mislim da bi ekipa Sparska kvalitetnije odigrala od ovih panjeva.
Ja ne znam da li vi ne vidite ili necete da vidite,ali ovo sto se desava na parketu nije do trenera...Jednostavno su vam igraci 'nabacani' u ovaj roster...Problem je malo dublji...
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 12 dec 2012, 02:25, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 14 gostiju.