Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

anton 1983
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2012, 20:20

amerosm je napisao/la:Odlicna utakmica izmedju Hannovera i Leverkusena u posljednjem susretu 16.kola i na kraju zasluzena pobjeda domacina sa 3:2.

Bayern koraca ogromnim koracima ka tituli, dok ce borba za Evropu biti do samog kraja neizvjesna, jer je razlika od 3 do 11.pozicije samo cetiri boda.
Odlična da, ali nažalost prvenstvo je već odlučeno! :(

:D

Ako se negleda ko će biti prvak, sezona je zanimljiva u **** materinu, možda i preizjednačena. no problem je što se zna ko će ispast iz lige i ko će bviti prvak. Nemreš plasirat ligu na tržište od 2. do 16. mjesta :neee:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Hare_BvB » 09 dec 2012, 20:48

ZMAJ dominira. Na dobrom je putu da konacno zemi ono sto je davno moralo biti u njegovom vlasnistvu.

Jos se jednom pokazalo koliko Svabama gode ofanzivnije momcadi. Brutalni su u kontrama i polukontrama. Ne bih se iznenadio da klepe jedno od mjesta koje vodi u CL naredne sezone.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la adnan24 » 09 dec 2012, 21:21

Hare_BvB je napisao/la:Ne bih se iznenadio da klepe jedno od mjesta koje vodi u CL naredne sezone.
Pu-pu-pu...ovakvu glupost moze izvaliti samo zakorjeli bavarac. :twisted:

Neka njih u europskoj ligi...sramota bi bilo da budu top 4 pored BvB-a,Bayer(n)a,schalkea,hannovera...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 dec 2012, 22:32

Steta za Domuz sto je ovako rano otpisan a niko nije ocekivao ovako perverzan start Bayerna.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 10 dec 2012, 00:01

Saurman je napisao/la:Steta za Domuz sto je ovako rano otpisan a niko nije ocekivao ovako perverzan start Bayerna.
Steta je, ali budimo realni nije Bayern kriv za njihove rezultate.
Rezultati Bayerna govore da se pripremao za onaj Dortmund iz prosle sezone koji je bio vise nego odlican. ;)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 10 dec 2012, 13:00

Sve ide po planu,onako kako sam i zamislio.Uskoro ce iz Bundeslige odhebati klubovi kojima tu nije mjesto a u iducih nekoliko sezona iskreno se nadam da ce ih zamjeniti Hertha,Kaiserslautern,Köln i Dresden,a ne bi imao nista protiv vidjeti St.Paulia,Union Berlina ili Dynama Berlina
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2012, 14:06

gerdmuller je napisao/la:Sve ide po planu,onako kako sam i zamislio.Uskoro ce iz Bundeslige odhebati klubovi kojima tu nije mjesto a u iducih nekoliko sezona iskreno se nadam da ce ih zamjeniti Hertha,Kaiserslautern,Köln i Dresden,a ne bi imao nista protiv vidjeti St.Paulia,Union Berlina ili Dynama Berlina

Dva Dynama sigurno neces vidjeti.
Usput evo jedne slicice.

slika
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2012, 16:21

Koja ironija Boze dragi.... :lol: :lol: :lol:
Navijaci Dynama Dresdena sahranjuju i protestuju protiv DFB-a, a zbog tih istih navijaca DFB-u i vladi Njemacke je pukAo film pa 12.12. raspravljaju o novim sigurnosnim mjerama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 dec 2012, 16:53

Zato nikad nece ni uci u prvu BL

I bolje ;)
Thomas Müller - Fußballgott

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2012, 17:00

amerosm je napisao/la:Koja ironija Boze dragi.... :lol: :lol: :lol:
Navijaci Dynama Dresdena sahranjuju i protestuju protiv DFB-a, a zbog tih istih navijaca DFB-u i vladi Njemacke je pukAo film pa 12.12. raspravljaju o novim sigurnosnim mjerama.
Pa sta trebaju podrzati DFB u ovoj situaciji?

A evo ti izjave svjedoka o "problemima" u kupu protiv H96.

"Die Dresdner Fans machten einen äußerst aggressiven Eindruck. Und das steigerte sich noch, als die Tore zum Stadion nicht pünktlich geöffnet wurden. Man hat hasserfüllte Gesichter gesehen", sagte Dunkel als erster Zeuge vor dem Sportgericht.

i ovom da odgovorim

[youtube][/youtube]

Nekome balet,nekome fudbal.
Neko daje od sebe za klub a neko dobija popust.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2012, 03:32

Ocekivano DFB je jucer Dresdenu zabranio ucesce u kupu Njemacke za narednu sezonu.

@ samo_lijevo

statistika i razni protokoli Njemacke policije pokazuju da navijaci Dresdena izazivaju najvise nereda u i oko stadiona. I tek nakon haosa u Dortmundu protekle godine DFB i MUP Njemacke su poceli razmisljati o novim sigurnosnim mjerama i zato je meni malo cudno da oni koji su najodgovorniji za to, uzeli da protestuju protiv saveza.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 dec 2012, 09:36

Tim kola (Igrač kola je Vedo 8-) )

slika

Prosječna starost igrača u Bundeski i njenih predstavnika u LP ;)

slika

Koeficijent učinka u europskim natjecanjima i prosjek gledatelja u Bundeski u poređenju sa drugim ligama petice ;)

slika

Noci koncept o kome će razgovarati predstavnici klubova (prva i druga liga) o sigurnosti na stadionima ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2012, 15:12

Do sada je poznato da ce HSV i Gladbach glasati protiv prijedloga DFB-a i MUP-a Njemacke, a sa druge strane Leverkusen je stao na njihovu stranu - a i Hannover je veoma blizu tome da pridruzi Bayeru.

Sutra ce biti poznato hoce li biti usvojen ovaj prijedlog DFB-a i MUP-a Njemacke, a najzanimljivije ce biti vidjeti kako ce BVB glasati sa obzirom da su trenutno na omjeru 50-50.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 dec 2012, 15:56

Za papir su:Bayern,SchalkeLeverkusen,Freiburg,FSV Frankfurt,Dortmund

Neutralni:1860,Dresden

Protiv:HSV,Gladbach,AUE,Bremen,Frankfurt E.,Kaiserslautern,Hertha,Wolfsburg,Fortuna,Union,St.Pauli,Augsburg

Ovo je koliko sam ja uspio prikupiti,s tim da ima jos dosta klubova koji su neutralni.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2012, 16:03

samo_lijevo je napisao/la:Za papir su:Bayern,SchalkeLeverkusen,Freiburg,FSV Frankfurt,Dortmund

Protiv:HSV,Gladbach,AUE,Bremen,Frankfurt E.,Kaiserslautern,Hertha,Wolfsburg,Fortuna,Union,St.Pauli,Augsburg

Ovo je koliko sam ja uspio prikupiti,s tim da ima jos dosta klubova koji su neutralni.
Hmmmm. Cudi me da su Schalke i BVB za taj papir s obzirom da direktno navijacima skacu u stomak. Dakle BVB svjesno podrzava ukidanje najvece tribine za stajanje. :? :?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 dec 2012, 17:24

Nachdem sich in den Tagen zuvor einige Clubs wie der VfL Wolfsburg und Hertha BSC deutlich gegen das Sicherheitskonzept ausgesprochen hatten, ist nach der Sitzung vom Montag ein moderaterer Ton in der Szene eingezogen. So unterstützt auch Borussia Dortmund DFL und DFB. «Wir waren in der Kommission vertreten. Deshalb können wir mit dem Entwurf sehr gut leben. Aber wenn dieser Entwurf abgelehnt wird und Verbesserungsvorschläge kommen, kann das nur gut sein. Es ist ja erst einmal nur ein Entwurf», erklärte Hans-Joachim Watzke, der Vorsitzende der Geschäftsführung beim deutschen Meister.
------------------------------------

Peter Peters, Vorstand Finanzen und Organisation u Schalkeu i der Vorsitzende der DFL-Kommission Sicheres Stadionerlebnis je licno ucestvovao u kreiranju ovog papira.
--------------------------------

Mene licno ne cudi kako god okrenes u njih ce uvijek biti rasprodane utakmice tako da ne gube puno.Leverkusen?pa sta ocekivati od umjetnog kluba,za FSV mi je malo cudno,jer u njih nema puno publike 5.000 max i opet idu protiv.A Bayern nema potrebe komentarisati.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 dec 2012, 23:14

amerosm je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Za papir su:Bayern,SchalkeLeverkusen,Freiburg,FSV Frankfurt,Dortmund

Hmmmm. Cudi me da su Schalke i BVB za taj papir s obzirom da direktno navijacima skacu u stomak. Dakle BVB svjesno podrzava ukidanje najvece tribine za stajanje. :? :?

Meni ovo isto nije jasno :!: :!: :!:

Pa sami cemo sebi smanjiti kapacitet stadiona, ne znam kojom se logikom vode ovi iz nase uprave :o :shock: :?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 dec 2012, 14:43

Interesantan članak. Možda bi bilo pametnije da se DFB bavi ovim problemima:

http://www.spiegel.de/sport/fussball/bo ... 72213.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Interesantan klip :mrgreen:

[youtube][/youtube]

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 dec 2012, 14:46

kraljttbvb je napisao/la:

Meni ovo isto nije jasno :!: :!: :!:

Pa sami cemo sebi smanjiti kapacitet stadiona, ne znam kojom se logikom vode ovi iz nase uprave :o :shock: :?
Sjedeća mjesta su skuplja od stajaćih i na taj način Bvb bi uzeo još više para...To ti je najednostavnije rečeno, da ne idem u dublje analize...Sad dal su oni za to baš zbog toga ne znam...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 dec 2012, 14:54

Nek' skoce svi s mosta ako glasaju za ovo...pa atmosfera u L.P. se ne moze porediti sa onom iz Bundeslige a sve zbog tih stolica :twisted: :twisted:

Naravno mislim ovdje o Dortmundu a vjerujem da i na drugim stadionima nije nista bolje...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.