storm_raider je napisao/la:
Nisam primjetio da te je neko prozivao da provociras, mozda sam propustio.
Tesko cemo ovako ista da uspijemo objasniti ikome... Nisi komentarisao nijedan dio mog posta, osim Ikonica. Naravno da znam koliko je momaka otislo u Srbiju, i za to sam sve dok mi ne dobijemo dovoljno strucan kadar, ili ne obucimo. Apsolutno sam i za kampove, nigdje ni to nisam dvojmio, primjetices?!
Kampove stavljas u pogresnu konotaciju onoga sto sam ja napisao. Ja sam prvi podrzao te iste kampove, cak, sta vise i obilazio sam ih, jer drzim da Srbija ima i imala je najbolju skolu kosarke u Europi, zajedno sa Rusijom. Nasi klinci mogu samo da uce i napreduju. Ono sto si stavio u pogresnu konotaciju je AC Milan. Zamisli da taj AC Milan ima kampove u Beogradu i potpise ugovor sa recimo Rakovicom (dio Beograda, gdje se tradicionalno radjaju veliki talenti), da igraju za Italiju. Ne ide, jednostavno ne ide. A uzmi jos pritom zajednicku historiju i drzavu u kojima su ocevi te djece rodjeni. Da ne citiram svoj prijasnji post ponovo, molicu te da ga procitas.
Da li ce ta djeca igrati automatski za Srbiju i da li ih srce toliko vuce kao sto pokusavas da apliciras? Ja ti kazem da nece, i nikakve pare ni sporazumi sa Srbijom to nece da ohrabre. Problem je sto ce se tu izgubiti odredjeni procenat djece koji ce zeljeti da igra za BiH.
Sto se tice samih kampova i Srbije, ja podrzavam mostove izmedju ove Bosne i Hercegovine i Srbije (cak, sta vise, i sam radim na "gradnji" istih), ali ovo je korak unazad, ne velik, ali bolan za obje zemlje i pametne ljude u obje zemlje.
Molicu te da opet procitas moj post prijasnji, jer ovo sto si napisao je mediokritet i nista vise.
@samsone, Grobari su navijaci Partizana, to je napisao zbog komentarisanja Nemanje Gordica. Ne primaj se.
Mnogo čudno viđenje imaš... AC Milan kao primjer koji sam ti naveo ima kampove širom svijeta,svako dijete koje zadovolji kvalitetom,automatski ide u Italiju,bilo bosanac,srbin,jermen,libijac.
Samim time papirološki obavezuju dijete na promjenu mnogobrojnih dotadašnjih navika....Svjedoci smo obojica, da se svugdje u Evropi sve više multikulturališe, igraju igrači iz raznih kontineta,rasa,religija! Kod nas se sve gleda kroz nekakav nacionalizam,otimačinu i šta ja znam... Jedno logično pitanje,zašto KSBIH ne organizuje kampove za djecu širom bivše države?! Svugdje ima bosanaca,apsolutno?! Ili su za to krive komšije,ili ti neki viši organi? Budimo realni kriv je nedovoljno stručan kadar,nedovoljno jasna strategija za razvoj...
Opet se vraćamo na staro! I opet ti ponavljam svako dijete (ako ćemo toliko djecu dijeliti,što je suludo) koje dobije poziv Srbije,a košarkom se bavi na teritoriji RS će oberučke prihvatiti,bez da se priča i o kakvim bilateralnim specijalnim vezama! To je priroda stvari i države u kojoj živimo! Ali istovremeno itekako ima djece koja taj poziv nikada neće dobiti ni od Srbije ni od Bosne. Već se ponavljam,nikakvi papiri,pare, zakoni ne mogu kvalitetnu ličnost,košarkaša, natjerati na ono što on ne želi! A interes svakog sportiste je napredak! Mirza nikako nije mogao u Slobodi doživjeti svoj zenit,kao što ga nebi mogao doživjeti ni u Borcu,Bosni,mogao je doživjeti u tada,Partizanu,Ciboni,ili Kahi! Svi znamo šta je izabrao i kakav je danas košarkaš.
Što se mostova tiče ne bih,da ih ranije nisu neki gradili,nebi se desilo što se desilo. Imaš pravo raditi što hoćeš,ali mislim da je od gradnje mostova dakako pametnije da sopstvene naraštaje tjeraš da se što više bave sportom,bilo karateom,bilo odbojkom,košarkom. Jer tvoji naraštaji neće imati ništa od te gradnje mostova,dok će od sportskog života imati itekakve koristi.
lumani
Mirza Delibašić nek mu je laka zemlja je dakako bio odličan i veliki košarkaš.
Ako misliš na današnju generaciju košarkaša u regiji,sam si svjestan da griješiš.