RK Bosna

imeime
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la imeime » 25 okt 2009, 19:55

Dado64 je napisao/la:Pipe je doveo šta je doveo.Na polusezoni vidje će mo šta će uraditi momci, a Vi bi gospodo draga trebali doći malo na tekme i vidjeti kako ti Vaši puleni igraju. Jedan Jaškić kojeg toliko hvalite vuče se po parketu ko da ima 50 godina,a druga je priča što kod njega i Bozoljca vlada propuh u glavi pa se zalete ko bikovi kad dobiju loptu a uopće ne razmišljaju.Lijep pozdrav,u svakom slučaju dođite na tekmu pa makar navijajte i za ta dva bika.
vjerovatno je bik-jaskic (kako ga ti nazivas) zavrsio svoju pricu u bosni, ako ovaj trener ostane na svojoj poziciji. u ovom trenutku melic je u prednosti, a vrazalic je pespektiva kluba... ovaj drugi bik (bozoljac) je prosle dve sezone dokazivao u gradaccu da ima potencijala za odlicnog igraca, hoce li trener i uprava imati znanja i strpljenja da taj "propuh" smanje i iskoriste potencijal, to je vec pitanje... meni je bolji od ona dva hrvata, koji su ipak dovedeni kao zvucnija pojacanja od njega. al stvarno malo djeluje pogubljeno na terenu :lol:
sto je neko rekao prije mene, nekog igraca trebas maltretirati da bolje igra a nekog ohrabrivati, podrzavati...
imperator, prodavac magle

Dado64
Kontakt:

Post Postao/la Dado64 » 25 okt 2009, 22:37

Ko je spomenuo Melića,koja njemu treba prednost nad bikom,on se pokazao i dokazao,dok jedan pretrči cio teren drugi vuče ''dupe'' u drugom djelu terena tako da ta poređenja izbjegneš.Drugo mali Vražalić jeste perspektiva kluba,kao što je to bio Melić,samo treba da dogura da bude kao on jer Melić je dijete Bosne ako nisi zaboravio.A za bikove uprava stvarno ima dosta strpljenja i znanja samo da to bikovi iskoriste.A što se Hrvata tiče vjerevatno su i Doborac,Kapisoda,Melić i drugi Hrvati pa njih ne maltletira.A da li neko pogubno djeluje na terenu mislim da ne odlučuješ ti već neko drugi.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 25 okt 2009, 23:28

samba je napisao/la:Bandit je moj drug :)

@bandit nije drug Uprave odkako ste mu otjerali Halida .... :roll:

crohb fanatic
Kontakt:

Post Postao/la crohb fanatic » 26 okt 2009, 00:31

ajde nek nisam ja samo kriv, meni se čini da je počeo bartoubilački rat na temi...

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 26 okt 2009, 01:31

samba je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:Pa eto kolko je irfo dobre igrace doveo, da jedan jaskic najbolje igra na toj bekovskoj poziciji gdje je on dove neke svoje igrace
Bitno je da se Skopljak kupio ultra igrača Kalenića. Prvo sredi u svojoj avliji, pa komentariši Irfu.
doveo bi da ima budzet ko bosna, i da ti kazem u bosni vec 3-4 seznoe igraju samo domaci igaci +1ili2 strana, kalinic vise ne igra nego sto igra, ali zato kalinic trenira drugi tim bosne

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 26 okt 2009, 03:36

crohb fanatic je napisao/la:ajde nek nisam ja samo kriv, meni se čini da je počeo bartoubilački rat na temi...
Mi ćemo debatirati kada tvoji kadeti stasaju u seniore. Sada smo udaljeni svjetlosnu godinu.

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 26 okt 2009, 08:24

Dado64 je napisao/la:Ko je spomenuo Melića,koja njemu treba prednost nad bikom,on se pokazao i dokazao,dok jedan pretrči cio teren drugi vuče ''dupe'' u drugom djelu terena tako da ta poređenja izbjegneš.Drugo mali Vražalić jeste perspektiva kluba,kao što je to bio Melić,samo treba da dogura da bude kao on jer Melić je dijete Bosne ako nisi zaboravio.A za bikove uprava stvarno ima dosta strpljenja i znanja samo da to bikovi iskoriste.A što se Hrvata tiče vjerevatno su i Doborac,Kapisoda,Melić i drugi Hrvati pa njih ne maltletira.A da li neko pogubno djeluje na terenu mislim da ne odlučuješ ti već neko drugi.
nismo se razumjeli , ja sam rekao da on uzgleda izgubljen na terenu (drugaciji je bio prosle godine kad sam ga gledao) a ne pogubno, kako si ti razumio

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 26 okt 2009, 08:44

Jel istina da smajlagic nece dati svojim igracima koji su reprezentativci BIH da igraju u prijateljskim utakmicama protiv crne gore ? Nesto sam tako nacuo pa me interesuje jel moguce stvarno da se i to desi :)

A sad mi pade na pamet, da i kapisoda i melic igraju za crnu goru :) mozel njima da ne da da igraju?

Dado64
Kontakt:

Post Postao/la Dado64 » 26 okt 2009, 09:34

Pogledaj na sajtu rukometnog saveza Crne Gore i CDM-u.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 26 okt 2009, 10:20

Selektor Popović je još ranije objavio spisak od 20 igrača na koje računa za ovu akciju. U međuvremenu su otpali desno krilo španskog Granoljersa Aleksandar Svitlica (obnovio je povredu kažiprsta), bek Budućnosti Žarko Pejović (povreda prsta) i golman španskog Moraco Kangasa Milan Kosanović (problemi sa vizom), dok je dolazak prvotimaca Bosne Petra Kapisode i Fahrudina Melića pod znakom pitanja.

Naime, iako je obaveza svih klubova da dozvole igračima da priključe reprezentaciji za zvanične mečeve reprezentacija i „EHF nedjelju", iz Sarajeva je juče stigao dopis da Kapisoda i Melić ne mogu da se odazovu pozivu reprezentacije, jer su povrijeđeni. U dopisu je navedeno da Kapisoda ima problema sa koljenom, a Melić sa leđima. Interesantno je, međutim, da su Kapisoda i Melić zaigrali juče u prvenstvenom meču protiv Konjuha svega nekoliko sati pošto je pomenuti dopis poslat iz Bosne na adresu Rukometnog saveza Crne Gore. Obojica su postigli po četiri gola u pobjedi Bosne od 34:23.

RSCG je o kompletnom slučaju obavijestio kancelariju Evropske rukometne federacije, i zatražio od Bosne da se Kapisoda i Melić uredno pojave na okupljanju, i stave na kontrolu medicinskoj ekipi naše seniorske reprezentacije, na čelu sa doktorom Velišom Aligrudićem. Ostaje da se vidi da li će se Kapisoda i Melić sjutra priključiti reprezentaciji, eventualno u utorak u Sarajevu, te da će Bosna poštovati propisane norme EHF-a kada su u pitanju reprezentativna okupljanja.

„Ostaje da se vidi kako će se završiti ova neprijatna situacija. Jasno je da Bosna nema pravo da zabrani Kapisodi i Meliću da se pojave na okupljanju, i da mi ustanovimo stepen njihovih povreda. Čudno je, u svakom slučaju, da su Kapisoda i Melić sa pomenutim povredama igrali prvenstvenu utakmicu. Ali, otom, potom. Ukoliko se ne pojave, pozvaću desno krilo Budućnosti Marka Lasicu, dok za poziciju lijevog krila konkurišu Mirko Majić iz Budućnosti i Milan Popović iz Lovćena. Ako tako bude, u Sarajevu ćemo igrati sa kombinovanim sastavom, u kojem bi imali seniorske, juniorske i kadetske reprezentativce", kaže selektor Ranko Popović.

Izvor:http://www.rscg.co.me/me/content/view/1637/27/

E moj Irfane,haj sto sve unisti,vec nas sad pocinjes i da brukas :roll: :roll:

c c c

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 26 okt 2009, 11:49

Cuo sam da ova trojica sto su otjerani u drugi tim (golic jaskic i sirco) nisu otjerani zbog losih igara vec zbog toga sto nisi htjeli potpisati ugovor prem kojem za svaki domaci poraz im se od plate odbije 10 %

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 26 okt 2009, 11:49

Hahaha, a svasta :)

a mislim jasno mi je da je svakog trenera strah da mu se igrac ne povrijedi na nekim "nevaznim prijateljskim utakmicama", ali svejedno gdje ces zabraniti ljudima da nastupaju za svoje reprezentacije..kako svi ostali treneri pustaju svoje igrace, iako nisu sretni zbog toga.. A sto je najgore vjerujem da ce mu puno lakse proci isto sa bh reprezentativcima jer ce RS BH sigurno izaci u susret bosni..

@adn_sah

i ja sam nesto slicno cuo i kao 50 % od ukupnog ugovora ako ne osvoje duplu titulu.. ali to znaci da su ostali valjda svi potpisali te ugovore ?! Bas me interesuje jel i irfan isto uradio sa svojim ugovorom :lol:

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 26 okt 2009, 12:01

Pa valjda su svi potpisali osim ove trojke. ma to je irfan njih nafuro da potpisu, sace irfan prodavat utakmice i sebi pare uzimat :P:D:D

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 26 okt 2009, 12:05

smradex je napisao/la:Hahaha, a svasta :)

a mislim jasno mi je da je svakog trenera strah da mu se igrac ne povrijedi na nekim "nevaznim prijateljskim utakmicama", ali svejedno gdje ces zabraniti ljudima da nastupaju za svoje reprezentacije..kako svi ostali treneri pustaju svoje igrace, iako nisu sretni zbog toga.. A sto je najgore vjerujem da ce mu puno lakse proci isto sa bh reprezentativcima jer ce RS BH sigurno izaci u susret bosni..

@adn_sah

i ja sam nesto slicno cuo i kao 50 % od ukupnog ugovora ako ne osvoje duplu titulu.. ali to znaci da su ostali valjda svi potpisali te ugovore ?! Bas me interesuje jel i irfan isto uradio sa svojim ugovorom :lol:
50 % to znaci da ce dobijati svaku drugu platu, :D pa na kraju sve odjednom ili nista

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 26 okt 2009, 12:15

Hahaha, da da i na kraju namjerno ispadnu u kupu i rijesili se briga oko neisplacenih plata :)

crohb fanatic
Kontakt:

Post Postao/la crohb fanatic » 26 okt 2009, 15:20

samba je napisao/la:
crohb fanatic je napisao/la:ajde nek nisam ja samo kriv, meni se čini da je počeo bartoubilački rat na temi...
Mi ćemo debatirati kada tvoji kadeti stasaju u seniore. Sada smo udaljeni svjetlosnu godinu.

aha, tada vas neće biti

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 26 okt 2009, 21:09

http://sportsport.ba/rukometp-25856.htm

samo sto bi po ovom clanku zakljucio prije kako doborac nije htio da dodje, a ne da mu adolf ustvari nije dopustio..

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 26 okt 2009, 22:02

Ovo kad ne bi bilo tuzno,bilo bi zalosno

Ljudi dragi zar je ovo normalno:

Kapisoda i Melic odigraju utakmicu u subotu,sve okej i sjajno,ja ih gledao svojim ocima,danas dodje saopstenje iz RK Bosne lafo da su povrijedjeni (bas kad trebaju da se priklljuce reprezentaciji )

Odjednom Doborac osjeca premorenost i ne moze da pomogne nasoj repki

Pa nemojte biti slijepi,zar ne vidite da Irfan sve zivo unistava,bruka i klub, i repku a i drzavu BiH

Ma doskle vise Irfane???!!!!

Razumijem da hoce da sacuva igrace za vikend i predstojecu utakmicu s Poljacima u okviru LP,ali to nije razlog da igracima ne dozvoljava da se odazovu reprezentacijama i s ovakvim potezom dovede njihov status u reprezentaciju u buducnosti pod veliki upitnik

Samo da navedem sljedece:

1.Otjerao Buljugiju i Sabanovica vjerovatno
2.Golica,Jaskica salje u Bosnu II
3.Igracima izmislja pozicije i npr. bekove stavlja ko pivote
4.Ne dozvoljava da se igraci odazovu reprezentacijama
5.Unistava trud i ugled koji je Bosna zadnjih godina stekla u Evropi

Dokle vise dragi Irfane!!!!!!!!!!

Ko te poslao da unistis ovu nasu Bosnu,da nije mozda ljubomora pojedinih ljudi iz Hrvatske,ili mozda nesto drugo

Irfane odlazi!!!!!!!

ado_gradacac
Kontakt:

Post Postao/la ado_gradacac » 26 okt 2009, 22:32

zelio bi da svi znate da je damiru irfan zabranio da se odazove radji zbog toga jer ne zeli da se umara dzabe to je prava istina jutros sam prico s damirom i razocaran je sa ovom situacijom i svime sto se desava a sad citam komentare i razne price o tome da damir nije htio da igra kako vas nije sramota covjek je svaku utakmicu srce na terenu ostavljo a vi ga sad pljujete sramite se

thunder
Kontakt:

Post Postao/la thunder » 26 okt 2009, 22:53

ado_gradacac je napisao/la:zelio bi da svi znate da je damiru irfan zabranio da se odazove radji zbog toga jer ne zeli da se umara dzabe to je prava istina jutros sam prico s damirom i razocaran je sa ovom situacijom i svime sto se desava a sad citam komentare i razne price o tome da damir nije htio da igra kako vas nije sramota covjek je svaku utakmicu srce na terenu ostavljo a vi ga sad pljujete sramite se
Pa mislim da je to svako shvatio, Damira niko ne pljuje, Irfan je najavljivan kao veliko pojacanje za klub ali dosad je vise loseg donio nego dobrog, steti ugledu kluba na svaki moguci nacin, pravi neke odluke koje nikom nisu shvatljive, jednog Jaskica stavlja u drugi tim, zabranjuje igracima da se odazivaju svojim reprezentacijama, sta on misli ba, da je on stvorio ove igrace pa da se ovako moze igrati s njima, oni nisu njegovo privatno vlasnistvo, velika greska je njegovo dovodjenje u klub.
IRFANE ODLAZI

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.