Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

FA7
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la FA7 » 13 dec 2012, 23:01

reds je napisao/la:
FA7 je napisao/la:sta je sa kubicom? hoce li se on vratiti??!!
On je svoje u F1 završio. Jednostavno ta ruka se nije oporavila dovoljno da bi mogao voziti formulu. A nedavno je imao još jednu nesreću, ali je prošao bez ozlijeda.
steta :(

sigurno bi vise bodova osvojio od grosjean'a :lol: i naravno manje udesa napravio :lol:
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 14 dec 2012, 00:51

slika
Thomas Müller - Fußballgott

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 dec 2012, 18:58

Suzuka 1989. :lol:

Samo sto je Senna nastavio i pobedio, a Prost je batalio trku i kukao na Sennu. Epilog: diskvalifikacija Senne jer je "isekao krivinu". Najveca travestija u istoriji F1...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 dec 2012, 13:13

McLaren 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 16 dec 2012, 20:29

Romain Grosjean pobjednik je Race of champions natjecanja. Francuz je u finalu glatkom pobjedom od 2:0 pobijedio Toma Kristensena. Francuz je tako na najbolji način nadomjestio subotnji poraz u finalu momčadskog natjecanja. Nijemci se, s druge strane, i nisu proslavili...
26-godišnji Francuz Romain Grosjean postao je pobjednikom individualnog dijela natjecanja Race of champions. U finalu je s glatkih 2:0 nadjačao šampiona Le Mansa Toma Kristensena, koji se u 12 pokušaja još nije uspio okititi naslovom prvaka.
"Osjećaj je vrlo dobar", kazao je Francuz čija je budućnost u F1 još uvijek pod znakom upitnika. "Jučer sam bio u finalu, a danas sam pobijedio. Prošlo je dosta vremena otkad sam bio na postolju, i zapravo je lijep osjećaj ponovno pobjeđivati. Prošle godine je Ogier bio šampion nad šampionima, a ove godine ja, pa je vrijeme da uzmemo i momčadsko natjecanje".
Na putu do finala Grosjeanu su se našla obojica njemačkih vozača, a pobijedio je i Michaela Schumachera u polufinalu, i Sebastiana Vettela i četvrtfinalu, nanijevši im tako jedini poraz u dva dana natjecanja. Kristensen je do finala došao preko Sebastiena Ogiera i Davida Coultharda.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 17 dec 2012, 23:28

Romain Grosjean je na volanom Lotusa odradio dobru sezonu, skupio 96 bodova, tri podija i jedan najbrži krug, ali isto tako i jednu utrku je morao prisilno pauzirati nakon što, blago rečeno, nije briljirao na Velikoj nagradi Belgije.
Analizirajući nedavno završenu sezonu kojoj se trećim uzastopnim naslovom prvaka okitio Sebastian Vettel, Grosjean je rekao: "Statistički je to izgledalo vrlo dobro, a da mi je netko prije godinu dana rekao da ću na kontu imati 96 bodova, tri podija i jedan najbrži krug, ne bih mu vjerovao."
Osvrnuo se Francuz i na trenutak koji ga je u jednu ruku i obilježio i zbog kojeg je morao propustiti Veliku nagradu Italije: "Sve u svemu bila je ovo dobra godina. Istina, mala sjena bačena je zbog utrke u Spa-Francorchampsu. Nisu to bili ugodni trenutci, ali nadam se da se takvo što neće ponoviti. Pogreške bacaju sjenu na sezonu, no pomoći će mi da se popravim."
"Momčad mi je u tim trenutcima iskazala veliku potporu, jer nije se bilo lako vratiti. Unatoč svemu i dalje smo zadržali brzinu te ostvarili neke jako dobre rezultate", istaknuo je.
Iako ga Lotus još uvijek nije potvrdio kao drugog vozača, vrlo je izvjesno da će se upravo to i dogoditi, stoga francuski pilot obećava bolja izdanja i napredak tijekom zime: "Tijekom zime ću se nastojati popraviti, analizirati ću sve što se događalo. Idemo po rezultate koje zaslužujemo, moramo skupiti što više bodova za momčad, ali ja sam moram bolje."
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 17 dec 2012, 23:56

Zar je toliki uspjeh imati najbrzi krug pa se time hvali ?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 18 dec 2012, 09:07

Ma meni je Grosjean bio definitivno najdebilniji vozač ove godine. Napravio je nekoliko glupih udesa, Alonsu je zamalo otkinuo glavu, i većina pilota se nadala da im se Grosjean neće naći u blizini na startu, jer je rizik bio preveliki.
Ja bih ga što prije poslao negdje u Indy car ili nešto slično, nek se tamo zadaje.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 18 dec 2012, 14:06

Romain Grosjean ostat će uz bok Kimija Räikkönena u 2013. godini, dok je Japanac Kamui Kobayashi odustao od borbe za mjestom za jednim od upravljača...
Momčad Lotusa objavila kako će vozačka postava za sljedeću sezonu Formule 1 ostati ista. Finac Kimi Räikkönen već je ranije dogovorio ostanak, a napokon je otklonjena i druga dilema. U momčadi će ostati i Francuz Romain Grosjean.
Grosjean je u završenoj sezoni osvojio 96 bodova, za ukupno osmo mjesto vozačkog poretka, a tri se puta uspinjao na pobjedničko postolje. No, sezonu su mu obilježile i pogreške i sudari, a zbog poteza na Velikoj nagradi Belgije morao je odslužiti i kaznu od jedne utrke zabrane nastupa.
"Fantastično je što ostajem. Nadam se većem kontinuitetu u 2013. godini, a mogućnosti novog bolida čine se uzbudljivima", najavio je Grosjean.
Nova sezona bit će pritom siromašnija za ambicioznog Japanca Kamuija Kobayashija, koji je pokušao sve ne bi li osigurao mjesto u nekoj od momčadi.
Preko sponzora, ali i posebne navijačke stranice, skupio je oko osam milijuna eura, no zainteresiranog poslodavca nije pronašao: "To pokazuje koliku podršku imam i kakve su mogućnosti japanskih tvrtki. Međutim, nije bilo dovoljno vremena i neće za mene biti mjesta u Formuli 1 u 2013. godini. Žao mi je, ali uvjeren sam da ću se vratiti u 2014. godini. Druga me natjecanja ne zanimaju".
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 18 dec 2012, 19:53

Marussia je objavila vozačku postavu za sljedeću sezonu Formule 1, a uz Tima Glocka vozit će debitant Max Chilton, još jedan Britanac u odabranom društvu...
Osim Jensona Buttona, Lewisa Hamiltona i Paula di Reste, Max Chilton će biti još jedan Britanac koji će nastupati u bolidu Formule 1 u sljedećoj sezoni.
Chilton je debitant u ovom društvu, a dobio je povjerenje Marussije gdje će nastupati uz bok već iskusnom Timu Glocku koji je također potvrđen za sljedeću sezonu.
Chilton je dosad bilježio odlične nastupe u seriji GP2 te britanskoj Formuli 3, a u rujnu ove godine promoviran je u rezervnog vozača u Marussijinoj momčadi.
"Puno smo vremena proveli uspoređujući Markove nastupe u prošloj sezoni, pratili smo njegov napredak kroz cijelu godinu, a posebno otkako je sjeo u naš bolid. Otkako je postao rezervni vozač, pokazao je strahovit napredak u svim aspektima i jako vjerujemo u njegov potencijal", rekao je prvi čovjek Marussije John Booth.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 25 dec 2012, 22:15

Mjesec dana nakon što je okončana, Jenson Button još jednom se osvrnuo na sezonu u Formuli 1, u kojoj je završio na petom mjestu u poretku vozača. Britanac u bolidu McLarena istaknuo je što smatra ključnim u gubitku borbe za individualni i momčadski naslov...
Iako su i Lewis Hamilton i Jenson Button bili u konkurenciji barem u jednom dijelu sezone, u McLarenu su na koncu ostali praznih ruku u F1 sezoni u kojoj je individualni naslov osvojio Sebastian Vettel, a momčadski njegov Red Bull. McLaren je završio na trećem mjestu u poretku konstruktora, a Hamilton i Button bili su četvrti i peti među vozačima, što nije opravdalo očekivanja.
Poslije takvog raspleta, Jenson Button je još jednom bacio pogled unatrag na sezonu, tražeći razloge zbog kojih nisu ispunili plan. Britanac smatra da problemi nisu bili samo tehnički i povezani s poteškoćama tijekom utrka, što se moglo izbjeći, već je bilo i drugih "kočnica".
"Ponekad se dogode kvarovi i jedino što vam preostaje jest da popravite stvar", opisao je Button: "No, za nas je glavni problem bio u tome što nam je prije ljetne stanke jednostavno nedostajalo brzine."
U dijelu sezone na koji se osvrnuo britanski vozač, nešto bolje išlo je Lewisu Hamiltonu, koji je u lipnju i srpnju bio najbrži u Kanadi i Mađarskoj. Button je, pak, samo jednom bio među prvom trojicom, s drugim mjestom u drugoj polovici srpnja u Njemačkoj. Poslije ljetnog predaha, Button je u rujnu uzeo pobjedu u Belgiji, a Hamilton na VN Italije.
"Razlog za to što se nismo borili za naslov nije bio samo u problemima s pouzdanošću, već nismo bili dovoljno brzi u usporedbi s glavnim rivalima", podcrtao je Button, ne bježeći od toga da je bilo poteškoća i s mehaničarima tijekom utrka.
"Mučila nas je pouzdanost, ali kada vratite film unatrag, svi problemi javljali su se samo tijekom vikenda", zaključio je britanski vozač, ističući da je na testovima sve išlo glatko, zbog čega smatra da je McLarenu jednostavno nedostajalo i malo sreće.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2012, 17:44

Sebastian Vettel je jucer proglasen za najboljeg sportistu Evrope u 2012.godini...i tako naslijedio Novaka Djokovica.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 30 dec 2012, 14:57

kao svake godine bernie je svojim prijateljima poslao cestitku za bozic :lol:

slika
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 03 jan 2013, 00:05

slika

Sretan rođendan najvećem! 8-)
Il club piu titolato al mondo!

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 03 jan 2013, 13:55

Britanski vozač Lewis Hamilton u novoj će sezoni Formule 1 biti član Mercedesove momčadi. O njegovom odlasku iz McLarena, ali i ulozi u njemačkoj momčadi, svoje je mišljenje dao Damon Hill, svjetski prvak u Formuli 1 iz 1996. godine...
Lewis Hamilton prošle je sezone donio važnu i tešku odluku. Momčad McLarena, za koju se u Formuli 1 natjecao šest godina, odlučio je zamijeniti Mercedesom, timom koji se u Formulu 1 vratio prije tri sezone te do sada nije uspio ispuniti velika očekivanja.
Ovaj transfer za Autosport je proanalizirao Damon Hill, Britanac koji je s Williamsom osvojio titulu svjetskog prvaka 1996. godine. Lewisovu situaciju usporedio je sa svojim prelaskom iz Williamsa u Arrows odmah nakon osvajanja titule.
"Dok sam vozio za Williams, nisam bio vođa. Više mi se činilo da sam test-vozač. No, kada sam stigao u novi tim, oni su me dočekali kao vođu, a na tu se ulogu lakše priviknuti kada svi od vas očekuju da usmjerite čitavu momčad", izjavio je Hill te dodao: "Lewis bi se u Mercedesu mogao suočiti s takvom situacijom te se pronaći u ulozi vođe momčadi."
Kao primjer pravog vođe Hill ističe Fernanda Alonsa: "Pogledajte Fernanda. On zna kako motivirati svoj tim i kako izvući maksimum iz onoga što ima na raspolaganju."
Za kraj, Hill je istaknuo razlike u momčadskim strategijama danas i prije dvadesetak godina: "Dok sam se natjecao, najčešće je postojao jedan tim za koji se isplatilo voziti i onda je taj tim imao dva odlična kandidata za naslov. Danas imate više dobrih timova, a svaki tim ima jednog istaknutijeg vozača."
"U 2013. godini Jenson Button će predvoditi McLaren, imat ćemo Lewisa u Mercedesu, Fernanda u Ferrariju, Sebastian Vettela u Red Bullu te Kimija Räikkönena u Lotusu. Sasvim je realno da svaki od njih može pobijediti", zaključio je.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 jan 2013, 21:37

slika

Prvi dan Sergia u McLarenu, mali hangout sa fanovima :D

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 21 jan 2013, 19:10

Marussia je u ponedjeljak potvrdila informaciju kako u nadolazećoj sezoni neće računati na njemačkog vozača Timu Glocka. Traži se njegova zamjena koja će donijeti i sponzorski novac...
Timo Glock, koji za Marussiju vozi od ulaska te momčadi u svijet Formule 1 2010. godine, ostao je bez svog mjesta za upravljačem unatoč tome što je nedavno produžio svoj ugovor sve do kraja 2014. godine.
Marussia je objavila "sporazumni raskid ugovora", a vrlo je izgledno kako će njegovo mjesto zauzeti vozač s čvrstim financijskim zaleđem, odnosno zainteresiranim sponzorima. Drugi bolid Marussije pripada novaku Maxu Chiltonu.
"Ovdje sam proveo tri sjajne godine, sudjelovao sam u izgradnji i razvoju momčadi te pokušajima da se ostvare ciljevi. Želim Marussiji mnogo sreće u sljedećem razdoblju. Premda nisam očekivao ovakav rasplet, uzbuđen sam zbog svega što će mi budućnost donijeti. Nadam se da ću uskoro moći dati komentar o tome", izjavio je Nijemac.
Marussia je deseto mjesto u konstruktorskom poretku izgubila u posljednjoj utrci sezone, u Brazilu, zahvaljujući plasmanu Caterhamovog Vitalija Petrova na 11. poziciju.
Vozačke postave zasad nemaju potvrđene samo Force India, u kojoj jedno mjesto pripada Paulu di Resti te upravo Caterham, za kojeg će voziti Charles Pic.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 29 jan 2013, 13:17

Kimijev volan za sledecu sezonu
slika

MUTE
OPET GATE
TRANSLATE (ANTI-MUMBLE)
JENSON

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
#miasanmia

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 jan 2013, 14:23

Novi Lotusslika

slika
slika
slika
slika
slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 30 jan 2013, 17:21

Odustajanjem Hispania Racing Teama od daljnjeg natjecanja, broj momčadi u Formuli 1 spao je na 11. Popis momčadi za 2013. već je zaključen, no posljednjih se dana intenzivirala priča o izvjesnom Scorpion Racingu koji bi otkupio ono što je ostalo od HRT-a te se kao 12. momčad uključio u natjecanje Formule 1.
Nakon što je tri sezone tavorila na dnu poretka Formule 1, momčad Hispania Racing Teama je na kraju 2012. odustala od daljnjeg natjecanja. Nije uspjela zatvoriti financijsku konstrukciju za 2013. godinu niti pronaći zainteresiranog kupca pa je broj momčadi za nadolazeću sezonu pao na 11.
Ipak, postoji mogućnost da se uskoro u Formulu 1 vrati i 12. tim. Naime, skupina američkih i kanadskih investitora, okupljenih u timu koji se naziva Scorpion Racing, zainteresirana je za ulazak u Formulu 1. Ta bi momčad otkupila ono što je ostalo od HRT-a i zauzela njegovo mjestu na gridu. Čelni čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, nema ništa protiv toga, ali kaže kako su za 2013. godinu zakasnili te da bi se ulazak nove momčadi u natjecanje mogao dogoditi iduće godine.
"Razgovarao sam s njima i rekao im da kontaktiraju FIA-u te da zatraže dozvolu za ulazak u Formulu 1. Njihova je namjera otkupiti HRT i sa svojim timom ući u natjecanje, ali mislim da se to ove godine neće dogoditi. Malo je prekasno, ali moglo bi se realizirati za 2014.", izjavio je Ecclestone.
FIA je listu momčadi za 2013. zaključila još u studenome prošle godine i stoga je malo vjerojatno da bi napravila iznimku u pravilima i dozvolila novom timu ulazak u natjecanje ove godine, čak i kada bi oni dokazali da su financijski i tehnički sposobni ispuniti sve svoje obaveze.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.