dođe mi da budem crnogorac. extra jePrescritto je napisao/la:

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
covjece, to je vjera. Znas sta znaci vjerovati?Sarajlijc@ je napisao/la:Sve crno na bijelo pa tek onda da pricamoBosniacum Lilium je napisao/la:to su oni sto ne znaju da li su posli, ili su dosli?Sarajlijc@ je napisao/la:Najbolje je biti agnostik ko ja![]()
zar nisu agnostici ono vjeruju u nešto al nemaju vjere da vjeruju u Allaha npr.Sarajlijc@ je napisao/la:Sve crno na bijelo pa tek onda da pricamoBosniacum Lilium je napisao/la:to su oni sto ne znaju da li su posli, ili su dosli?Sarajlijc@ je napisao/la:Najbolje je biti agnostik ko ja![]()
ama ni kod njih se bolan ne završava 21. završava se 23, al poenta je što uopšte nije 2012samo_lijevo je napisao/la:Ama druze to ti je samo kraj njihovog ciklusa kao u nas 31. decembar-1.januar,pa idemo sve pik ponove.
Samo ne znam kako se u njih zove januar,mozda je sijecanj.
Agnosticizam za razliku od ateizma ne kaže da Boga ili Smisla nema, već da on možda i postoji, ali ga na ovom stepenu razvoja ne možemo dokučiti. Agnosticizam je negdje na pola puta između deizma i ateizma: s jedne strane nije opterećen vjerskim dogmama, a s druge strane nije ograničen isključivošću ateizma pošto dopušta mogućnost da ipak postoji neki viši entitet nego što je to čovjek. Zbog gore navedenoga smatra se glavnim takmacem deizma i ateizma.
Konkretno kod nas je 31 kraj godine! Oni su takođe imali kraj jednog perioda,nebitno kako su ga zvali,ali ova njihova shvatanja se ne tiču kraja isključivo tog perioda koji mi označavamo kao kraj godine.... Opet kažem nigdje oni nisu rekli da će svijet nestati,oni su samo rekli da je taj datum datum preokreta,da li početak ili kraj!? To ćemo svi saznatio ako doživimo 22. decembar....samo_lijevo je napisao/la:Ama druze to ti je samo kraj njihovog ciklusa kao u nas 31. decembar-1.januar,pa idemo sve pik ponove.
Samo ne znam kako se u njih zove januar,mozda je sijecanj.
U Kur'anu se na dva mjesta govori o dvije vodene površine koje se susreću, ali ne dolazi do miješanja.filip13 je napisao/la:agnosticizam je stav da čovječanstvo trenutno ne posjeduje potrebno znanje i/ili razum za racionalno opravdavanje odnosno dokazivanje da božanstva postoje ili ne postoje.
sa wikipedije
i to je cinjenicabagrcavi je napisao/la:Kur'an ima odgovor na svako pitanje.Samo ga treba potražiti
frajer fol ateista, prica kako pije, a inace ni jednu dzumu ne propustaMonolog je napisao/la:Uh, moraću se deaktivirati sa fb-a, jer će već od sutra početi raznorazna s*anja glede smaka svijeta.Moraću izlevatiti nekoga da prizna grijehe kako bi mu petak ipak bio podnošljiviji. Ja, s druge strane, ću u petak pit'. Ne znam za ostale, al' ima nekih zabava na koje sam pozvan pa ću se vjerovatno raskovati u toj mjeri da će to biti pravi smak svijeta za moj organizam.
kako su predvidljivi takvi kao tiAgresivnoDjubre je napisao/la:Ujutro svi na sabah !
a šta ti misliš o svemu ovome, tvoje mišljenje me pravo interesuje ?Prescritto je napisao/la:
frajer fol ateista, prica kako pije, a inace ni jednu dzumu ne propusta
Prijatelju ja uzivam.Kako ono ide “Zivi kao da ces umrijeti sutra.." e tako i ja.Ne zamaram se vjerom,politikom.Pratim sport,kladionicu,zene,izlazim jednostavno uzivam.I nista mi ne fali,a sad bi glupo bilo da se Bogu zahvalim.Bosniacum Lilium je napisao/la: kako su predvidljivi takvi kao tiznao sam da ima i na ovom forumu barem 1 ovakav
U sta ti vjerujes? U NISTA ! Za sta ti zivis? ZA NISTA ! Koji je smisao tvog zivota? NISTA !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.