Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

nedim1993
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la nedim1993 » 16 dec 2012, 23:17

Prescritto je napisao/la:slika
dođe mi da budem crnogorac. extra je :o
Vođa zna.

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 16 dec 2012, 23:19

Treba jednu posebnu temu otvoriti za ovo. :D
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 dec 2012, 23:19

Sarajlijc@ je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Najbolje je biti agnostik ko ja :mrgreen:
to su oni sto ne znaju da li su posli, ili su dosli? :mrgreen:
Sve crno na bijelo pa tek onda da pricamo ;) 8-)
covjece, to je vjera. Znas sta znaci vjerovati? :roll:

Bolej ti je fataj se neke fine knjige koja ce ti objasniti npr. povezanost moderne nauke i Kur'ana. Najlakse je dici sve 4 u zrak i govoriti daj mi dokaze. Ti ne zelis da ih trazis, ja da ti ih i dam ti ih neces prihvatiti, reci ces da ti ja namecem vjeru. Trazit ces svaku mogucu sitnicu da pobijes taj neoborivi dokaz. Znas da je to istina i da se to ne moze pobiti, ali ipak ces raditi protiv svoga uma i reci ces na glas: "To je laz". Hoces iskreno? Za mene najveci dokaz postojanja Allaha dž.š. je Ešhedu en la ilahe illallah we ešhedu enne Muhammeden 'abduhu we resuluhu. Meni dovoljno. Da nista drugo ne pise.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 dec 2012, 23:20

Sarajlijc@ je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Najbolje je biti agnostik ko ja :mrgreen:
to su oni sto ne znaju da li su posli, ili su dosli? :mrgreen:
Sve crno na bijelo pa tek onda da pricamo ;) 8-)
zar nisu agnostici ono vjeruju u nešto al nemaju vjere da vjeruju u Allaha npr.
to crno na bijelo je više ateističko :mrgreen:
dubravko ako se bude šta kretalo kretaće se tektosnek ploče, a evropska i afrička se ne spajaju ispod bosne kolko ja znam :mrgreen:[/quote]

agnosticizam je stav da čovječanstvo trenutno ne posjeduje potrebno znanje i/ili razum za racionalno opravdavanje odnosno dokazivanje da božanstva postoje ili ne postoje.

sa wikipedije

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 16 dec 2012, 23:21

samo_lijevo je napisao/la:Ama druze to ti je samo kraj njihovog ciklusa kao u nas 31. decembar-1.januar,pa idemo sve pik ponove.
Samo ne znam kako se u njih zove januar,mozda je sijecanj. :D
ama ni kod njih se bolan ne završava 21. završava se 23, al poenta je što uopšte nije 2012 :mrgreen:
Agnosticizam za razliku od ateizma ne kaže da Boga ili Smisla nema, već da on možda i postoji, ali ga na ovom stepenu razvoja ne možemo dokučiti. Agnosticizam je negdje na pola puta između deizma i ateizma: s jedne strane nije opterećen vjerskim dogmama, a s druge strane nije ograničen isključivošću ateizma pošto dopušta mogućnost da ipak postoji neki viši entitet nego što je to čovjek. Zbog gore navedenoga smatra se glavnim takmacem deizma i ateizma.
Zadnja izmjena: nedim1993, dana/u 16 dec 2012, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
Vođa zna.

Dubravko
Kontakt:

Post Postao/la Dubravko » 16 dec 2012, 23:22

samo_lijevo je napisao/la:Ama druze to ti je samo kraj njihovog ciklusa kao u nas 31. decembar-1.januar,pa idemo sve pik ponove.
Samo ne znam kako se u njih zove januar,mozda je sijecanj. :D
Konkretno kod nas je 31 kraj godine! Oni su takođe imali kraj jednog perioda,nebitno kako su ga zvali,ali ova njihova shvatanja se ne tiču kraja isključivo tog perioda koji mi označavamo kao kraj godine.... Opet kažem nigdje oni nisu rekli da će svijet nestati,oni su samo rekli da je taj datum datum preokreta,da li početak ili kraj!? To ćemo svi saznatio ako doživimo 22. decembar....

Nemoguće je da naši mediji apsolutno nijednu emisiju nisu u stanju napraviti i pojasniti iole ozbiljno i objektivno neke stvari,ovo nije beznačajno,briga mene što se u Siriji tuku,što u Americi klinac ubio toliko i toliko, ovo je bitnije.
" & $ ? на $ него Црвена $ у "!

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 16 dec 2012, 23:23

Za narod na ovoj planeti Smak svijeta ce bit opstanak ovog svijeta tj. da se tog famoznog 21.12. nista ne desi.Nastavit ce se ratovi,tinejđeri u SAD-u ce roakt po školama,Koreanci vjerovati u Velikog Vođu,Amerikanci ce gurat McDonalds i coca colu,za par godina umjesto vode pit cemo naftu i to ti je smak svijeta ;)
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 16 dec 2012, 23:23

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=43&t=7001" onclick="window.open(this.href);return false;

eto vam tema :D
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 16 dec 2012, 23:25

Ako ko smije, ja bih se kladio da neće biti smak svijeta? Dajem mu fore 200 godina minimalno. :mrgreen:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 dec 2012, 23:26

filip13 je napisao/la:agnosticizam je stav da čovječanstvo trenutno ne posjeduje potrebno znanje i/ili razum za racionalno opravdavanje odnosno dokazivanje da božanstva postoje ili ne postoje.

sa wikipedije
U Kur'anu se na dva mjesta govori o dvije vodene površine koje se susreću, ali ne dolazi do miješanja.

"Pustio je dva mora da se susreću. Između njih je pregrada i oni se ne miješaju."
(Rahman : 19.-20.)

Hocemo li plivat do tamo? :mrgreen:

Hajmo malo o Big Bangu

-Velika eksplozija i nastanak života iz vode:

Ova dva otkrića su također rezultat novijeg doba. Cijeli svemir (nebesa i Zemlja) je, prema savremenim proučavanjima, nekad bio jedna cjelina. Nakon toga je uslijedilo ono što naučnici nazivaju "velikom eksplozijom". I od tada se svemir širi. Dokazi o "velikoj eksploziji" su toliki da se ta pojava sada smatra naučnom činjenicom, a ne teorijom. A Allah, dž.š., prije više od 1.400 godina u Svojoj Veličanstvenoj Knjizi - Kur'anu govori o ovoj pojavi, kao i nastanku života iz vode, što je postalo poznato tek u novije vrijeme:

"Zar ne vide oni koji ne vjeruju da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali - i da smo Mi od vode sve živo stvorili? I zar neće vjerovati?"
(Enbija : 30.)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 dec 2012, 23:28

Kur'an ima odgovor na svako pitanje.Samo ga treba potražiti ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 dec 2012, 23:30

bagrcavi je napisao/la:Kur'an ima odgovor na svako pitanje.Samo ga treba potražiti ;)
i to je cinjenica :)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 dec 2012, 23:30

Uh, moraću se deaktivirati sa fb-a, jer će već od sutra početi raznorazna s*anja glede smaka svijeta. :lol: Moraću izlevatiti nekoga da prizna grijehe kako bi mu petak ipak bio podnošljiviji. Ja, s druge strane, ću u petak pit'. Ne znam za ostale, al' ima nekih zabava na koje sam pozvan pa ću se vjerovatno raskovati u toj mjeri da će to biti pravi smak svijeta za moj organizam. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 16 dec 2012, 23:31

Ujutro svi na sabah !
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 16 dec 2012, 23:31

slažem se stim. Kur'an stvarno ima dosta naučnih činjenica koje su u to vrijeme bile daleko ispred svog vremena i nemoguće za znati
Vođa zna.

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 16 dec 2012, 23:34

Monolog je napisao/la:Uh, moraću se deaktivirati sa fb-a, jer će već od sutra početi raznorazna s*anja glede smaka svijeta. :lol: Moraću izlevatiti nekoga da prizna grijehe kako bi mu petak ipak bio podnošljiviji. Ja, s druge strane, ću u petak pit'. Ne znam za ostale, al' ima nekih zabava na koje sam pozvan pa ću se vjerovatno raskovati u toj mjeri da će to biti pravi smak svijeta za moj organizam. :lol:
frajer fol ateista, prica kako pije, a inace ni jednu dzumu ne propusta :mrgreen:
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 dec 2012, 23:35

AgresivnoDjubre je napisao/la:Ujutro svi na sabah !
kako su predvidljivi takvi kao ti :lol: znao sam da ima i na ovom forumu barem 1 ovakav :lol: U sta ti vjerujes? U NISTA ! Za sta ti zivis? ZA NISTA ! Koji je smisao tvog zivota? NISTA !

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 16 dec 2012, 23:35

Dubravko ne valja ti suplja :P

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 dec 2012, 23:38

Prescritto je napisao/la:
frajer fol ateista, prica kako pije, a inace ni jednu dzumu ne propusta :mrgreen:
a šta ti misliš o svemu ovome, tvoje mišljenje me pravo interesuje ? :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 16 dec 2012, 23:39

Bosniacum Lilium je napisao/la: kako su predvidljivi takvi kao ti :lol: znao sam da ima i na ovom forumu barem 1 ovakav :lol: U sta ti vjerujes? U NISTA ! Za sta ti zivis? ZA NISTA ! Koji je smisao tvog zivota? NISTA !
Prijatelju ja uzivam.Kako ono ide “Zivi kao da ces umrijeti sutra.." e tako i ja.Ne zamaram se vjerom,politikom.Pratim sport,kladionicu,zene,izlazim jednostavno uzivam.I nista mi ne fali,a sad bi glupo bilo da se Bogu zahvalim.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.