Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Mirza Teletović
Lopez igra protiv Bikova.
Ima li Mirze na klupi i kakve su šanse da zaigra večeras, da ne čekam beze iidem spavat 
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Sanse da zaigra su jednake onim da 21.12. bude smak svijeta. Nagadjamo, ali se nece desiti.
Znači spavanje, hvalaOTNYS_YNWA je napisao/la:Sanse da zaigra su jednake onim da 21.12. bude smak svijeta. Nagadjamo, ali se nece desiti.
Ma nikakve, Evans i Humphries nule, ali već su skupili po skoro 10 minuta obojica, a Mirza sjedi. Spavanje, odoh i ja nema smisla 
Humpries je NULA. Mirza je za njega izmislio kosarku....
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ne moze lik u bazen ubaciti, a defanzivno je kanta i po. Nije sto je nas, ali Mirza mora dobiti vecu minutazu.
Slazem se. Humphies je zadnje 4-5 utakmice bio KATASTROFALAN.OTNYS_YNWA je napisao/la:Ne moze lik u bazen ubaciti, a defanzivno je kanta i po. Nije sto je nas, ali Mirza mora dobiti vecu minutazu.
Sta mislite da je Humpries Bosanac bil igrao u Nba ligi?
mrjasmin je napisao/la:Humpries je NULA. Mirza je za njega izmislio kosarku....
Ne samo on,ali trener ima svoje vizije
CHICAGOMirza Teletovic is used to being one of his team's main guys, a person who's counted on to take big shots.
The 6-9 forward from Bosnia typically has the ball in his hands a lot, serving as a playmaker and a dangerous outside shooter. But for the better part of his first season in the NBA after playing in Europe, Teletovic, 27, has been more of an afterthought with the Nets, getting sporadic minutes and few shot attempts.
He's still doing his best to fit in and find his niche on a team that spent $330 million in new contracts in the offseason and has plenty of offensive firepower. Coach Avery Johnson hasn't pointed to Teletovic on the bench much, but that hasn't discouraged him.
"I've been working hard, like every day," Teletovic said, "trying to stay in shape and once my name gets called, be ready and to start playing. Sometimes it's tough. Most of the time not playing and then getting in the game . . . You can do whatever you want, but game shape is a different thing. It takes a little bit of time to get into it."
Teletovic has appeared in only 10 of the Nets' 23 games. In a modest 7.2 minutes per game, Teletovic is averaging 2.6 points and shooting 30.3 percent from the field. His strength is supposed to be shooting the deep ball, but he's canned a mere 25 percent (6-for-24).
"It's been tough on him," Deron Williams said. "He's been a pro for a while and he's used to being the guy on the team that plays 35 minutes a game and gets the majority of their shots, to go to a team where now he's thrown out there for two minutes. He's not used to coming off the bench and has to take shots. It's a transition, so everybody is patient with him.
"We know what he is capable of doing. We see it in practice how he can shoot the ball. It's just a matter of gaining his confidence and how he plays on the defensive end."
Teletovic, who signed a three-year, $9-million deal in the offseason, still is adjusting to the rigors of a new league. Not only is the European three-point line closer to the hoop than it is in the NBA, but the players in Europe aren't as big, athletic and versatile as they are over here. So his defense remains a work in progress.
"It's good," Teletovic said. "Once you come into the NBA, there's a lot of defensive rules, and Coach Avery has his defensive rules that I have to learn. For me, it's very important to come in the game and just watch and see how they just defend. You see what they are doing and you just repeat it."
As for Teletovic's stroke, Williams knows it's a matter of time before he gets it going again. Being on a short leash certainly isn't easy, though.
"I've never been in that position, but I can imagine," Williams said. "I can imagine it being hard to get into a rhythm. So you definitely feel for the guy and what he is going through right now. His first time in the NBA, he's a rookie. So he's struggling a little bit, but it's warranted."
Thomas Müller - Fußballgott
M
irza Teletović je cijelu svoju karijeru navikao da bude igrač koji će odlučivati mečeve, i postizati važne poene. Tokom godina igranja u Evropi, imao je dosta loptu u svojim rukama, bio je i playmaker ali i šuter.
Ipak, doklaskom u Brooklyn Netse, njegova karijera dobila je na većoj važnosti, budući da je prvi Bosanac u NBA ligi, te da je rookie koji mora naučii novi mentalitet igranja i življenja.
U mnogo navrata do sada nije dobijao priliku da igra, no, čini se da to previše ne zabrinjava našeg košarkaškog asa.
''Treniram svaki dan, hoću da ostanem u formi - i kada me trener pozove da uskočim i dam svoj doprinos. Nekada je teško. Teško je ući s klupe, i transformisati se u oblik utakmice, jer nisi igrao do tada. Potrebno je nekad malo više'', kazao je Mirza Teletović za Newsaday.
Mirza je odigrao 10 od 22 utakmice Netsa ove sezone, ima 7.2 minute po meču, ali procenat šuta je ono što zabirnjava. Samo 30.3% lopti koje Mirza uputi ka košu prođu kroz mrežicu.
''Nemojte biti strogi prema njemu. Profesionalac je tolike godine, navikao je da vodi ekipu i igra 35 minuta po meču. Nije navikao da ulazi s klupe i šuta loptu. teška je to tranzicija, tako da smo svi jako strpljivi kada je on u pitanju'', kazao je Deron Williams, prva zvijezda Netsa.
''Znamo da je on sposoban za velike stvari. Vidimo to na treninzima, samo je pitanje vremena kada će mu proraditi samopouzdanje i zaigrati na vrhunskom nivou'', dodao je Williams.
Čini se da on i Mirza imaju jako dobar odnos, jer je kapiten i nosilac igre Netsa dosta govorio o našem kapitenu, u čiji je kvalitet i uvjeren.
''Nisam nikada bio u njegovoj poziciji, ali mogu samo da zamislim kako je teško uletiti u novi ritam. Novi je u NBa ligi, rookie je, bori se i to svi jako cijenimo'', kazao je Williams Redericku Booneu, Netsovom Insideru.
--Evo na nasem jeziku za nepoznavaoce Engleskog. Odlican intervju.
irza Teletović je cijelu svoju karijeru navikao da bude igrač koji će odlučivati mečeve, i postizati važne poene. Tokom godina igranja u Evropi, imao je dosta loptu u svojim rukama, bio je i playmaker ali i šuter.
Ipak, doklaskom u Brooklyn Netse, njegova karijera dobila je na većoj važnosti, budući da je prvi Bosanac u NBA ligi, te da je rookie koji mora naučii novi mentalitet igranja i življenja.
U mnogo navrata do sada nije dobijao priliku da igra, no, čini se da to previše ne zabrinjava našeg košarkaškog asa.
''Treniram svaki dan, hoću da ostanem u formi - i kada me trener pozove da uskočim i dam svoj doprinos. Nekada je teško. Teško je ući s klupe, i transformisati se u oblik utakmice, jer nisi igrao do tada. Potrebno je nekad malo više'', kazao je Mirza Teletović za Newsaday.
Mirza je odigrao 10 od 22 utakmice Netsa ove sezone, ima 7.2 minute po meču, ali procenat šuta je ono što zabirnjava. Samo 30.3% lopti koje Mirza uputi ka košu prođu kroz mrežicu.
''Nemojte biti strogi prema njemu. Profesionalac je tolike godine, navikao je da vodi ekipu i igra 35 minuta po meču. Nije navikao da ulazi s klupe i šuta loptu. teška je to tranzicija, tako da smo svi jako strpljivi kada je on u pitanju'', kazao je Deron Williams, prva zvijezda Netsa.
''Znamo da je on sposoban za velike stvari. Vidimo to na treninzima, samo je pitanje vremena kada će mu proraditi samopouzdanje i zaigrati na vrhunskom nivou'', dodao je Williams.
Čini se da on i Mirza imaju jako dobar odnos, jer je kapiten i nosilac igre Netsa dosta govorio o našem kapitenu, u čiji je kvalitet i uvjeren.
''Nisam nikada bio u njegovoj poziciji, ali mogu samo da zamislim kako je teško uletiti u novi ritam. Novi je u NBa ligi, rookie je, bori se i to svi jako cijenimo'', kazao je Williams Redericku Booneu, Netsovom Insideru.
--Evo na nasem jeziku za nepoznavaoce Engleskog. Odlican intervju.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Evo šta Neven Spahija kaže za Mirzu i mislim da je 100% u pravu...
S obzirom na to da poznajete Mirzu Teletovića, možete li prokomentarisati njegov odlazak u NBA ligu i jeste li možda očekivali da će imati veću minutažu?
Bit ću konkretan, ja sam možda slab na Mirzu, možda je to i subjektivno, dosta sam lobirao u NBA ligi za njega, pogotovo u San Antoniu. Želio sam da dođe kod njih. Rekao sam da može odmah igrati u bilo kojem klubu. No, on je za neke timove bio nedodirljiv iz finansijskih razloga, njegova odšteta i ugovor bili su prevelik zalogaj za većinu klubova. Ipak, kada je potpisao za Brooklyn Netse ja sam mislio da je to odličan potez. To je ekipa u stvaranju, sa trenerom koji dolazi i koji bi mogao biti ozbiljno ime u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Puno, puno više sam očekivao od Mirze i moje prognoze se nisu obistinile. Problem zaista ne znam, ali njegova minutaža je mizerna u odnosu na potencijal koji ima. Peković je prije nekoliko dana postigao blizu 30 poena za Minesotu, a radi se o igraču Mirzine klase. Ne vidim nikakav razlog da to isto ne radi i bh. reprezentativac. Shvatam da je tek stigao i da treba proći period adaptacije, ali se nikada neće adaptirati ako bude sjedio na klupi.
S obzirom na to da poznajete Mirzu Teletovića, možete li prokomentarisati njegov odlazak u NBA ligu i jeste li možda očekivali da će imati veću minutažu?
Bit ću konkretan, ja sam možda slab na Mirzu, možda je to i subjektivno, dosta sam lobirao u NBA ligi za njega, pogotovo u San Antoniu. Želio sam da dođe kod njih. Rekao sam da može odmah igrati u bilo kojem klubu. No, on je za neke timove bio nedodirljiv iz finansijskih razloga, njegova odšteta i ugovor bili su prevelik zalogaj za većinu klubova. Ipak, kada je potpisao za Brooklyn Netse ja sam mislio da je to odličan potez. To je ekipa u stvaranju, sa trenerom koji dolazi i koji bi mogao biti ozbiljno ime u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Puno, puno više sam očekivao od Mirze i moje prognoze se nisu obistinile. Problem zaista ne znam, ali njegova minutaža je mizerna u odnosu na potencijal koji ima. Peković je prije nekoliko dana postigao blizu 30 poena za Minesotu, a radi se o igraču Mirzine klase. Ne vidim nikakav razlog da to isto ne radi i bh. reprezentativac. Shvatam da je tek stigao i da treba proći period adaptacije, ali se nikada neće adaptirati ako bude sjedio na klupi.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Spominje se mogući trade Milkovija i Bruklina, Iljasova za Kardashiana...sta vi mislite kako bi ovo utjecalo na Mirzin status? Meni se čini loše, da li bi možda bilo dobro da Netsi trejdaju Mirzu??
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pratim mnogo San Antonio i Mirza bi tu itekako napredovao,jer se radi o ekipi koja ima i super trenera i sistem koji funkcionise godinama...Pop se ne boji probati nove igrace i dati im pristojnu minutazu(posebno ako je zasluze),a to je znao i Spahija,jer je jedan od evropskih savjetnika ove ekipe...Medjutim,SAS nisu mogli da ga plate...Vedad87 je napisao/la:Evo šta Neven Spahija kaže za Mirzu i mislim da je 100% u pravu...
Šteta...svi znamo da Mirzu ne ide onako kako bi svi željeli, ali realno, ne dobija priliku..u Caji je imao svu slobodu, odlicnu minutazu...tesko je sa konja na magarca (ovo se odnosi na minutazu)...NEZALAGANJE je napisao/la:Pratim mnogo San Antonio i Mirza bi tu itekako napredovao,jer se radi o ekipi koja ima i super trenera i sistem koji funkcionise godinama...Pop se ne boji probati nove igrace i dati im pristojnu minutazu(posebno ako je zasluze),a to je znao i Spahija,jer je jedan od evropskih savjetnika ove ekipe...Medjutim,SAS nisu mogli da ga plate...Vedad87 je napisao/la:Evo šta Neven Spahija kaže za Mirzu i mislim da je 100% u pravu...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
teletovica u toronto, nek im bude vodja 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
je li ima kakvih ograničenja u vezi prijavljivanja na 3pt shoot out contest??
što se ne bi mirza prijavio pa probao
što se ne bi mirza prijavio pa probao
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.