Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Vozim...

Dizel
90
60%
Benzin
31
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
22
15%

Ukupno glasova: 150

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 dec 2012, 13:16

U tome sto je taj A7 i dalje duplo bolje auto. :) Zasto bi dao toliki novac za overpriced ''narodno auto'' koje opremom i linijom se pokusava ugurati tamo gdje mu nije mjesto umjesto jednostavno uzeti nesto sto je po ''defaultu'' tu gdje jest s razlogom?
Radi se o autima iz istog koncerna koja ciljaju dvije razlicite skupine ljudi i s tim na umu se drugacije i izradjuju i drugaciji je koncept (koliko god mislio da nije i da je to sve na isti kalup), kudikamo je veci luksuz i bolje su izvedeni detalji i paznja na iste detalje kod tog Audija. Taj CC bi izvukla samo high end oprema da mu dodje blizu. Jednostavno, isti su koncern. Zamisli tek kolika je onda razlika izmedju tog CC i direktnih konkurenata kod Mercedesa, BMW-a, Jaguara i drugih. Nebo i zemlja.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 dec 2012, 14:06

cuj VW los. Gdje moze biti njemac i da bude los :lol: :mrgreen: Vidim pricate o opremama. Uzmite Pug 508 sa standradnom opremom i uzivajte u neprekidnim orgazmima :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 17 dec 2012, 15:27

SB vjecni "mrzitelj" VW definitivno! Reci za vw da je lose auto je u najmanju ruku glupost...,a odrzavanje nije skupo. Stari mi je vozao 7 godina golf 4 i nikad nije imao veca ulaganja od standardnih, vozao je i golfa 2 i 3...ko upaljaci

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 dec 2012, 16:25

Ne mrzim, smatram jednostavno da su izasli iz svoje sfere i ideje narodnog vozila te da pretjeruju s cijenama i modelima, gurajuci se tamo gdje im nije mjesto.

Nije to nekvalitetno, nego, evo uzmem primjer gore ilidze koji bi dao preko 30 000 KM za VW. To je van pameti. Ti u tom segmentu imas toliko boljih izbora da je zaista suludo pomisljati platiti jedan VW preko neke odredjene cijene i to je to. Ovo je Phaeton jasno demonstrirao. To jednostavno nije auto namijenjeno da se gura u higher segment class. Bespredmetno je o tome pricati.

Kad se pak doticem toga, evo, da se dotaknem i famoznih Golfova. To auto se na trzistu i danas prodaje recimo i do 18 000 KM za Golf 5 iz 2008. Ja ne mogu ni opisati koliko je to smijesno i koja je ustvari nabavna cijena tog vozila dolazeci s leasinga, kamoli usporediti s nekim drugim vozilima iz iste klase, pa makar i starijim vozilima iz vise klase.
Al eto, nebitno, to je Golf, u Balkanu uvijek valja.
...Život za Široki...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 dec 2012, 20:28

slika :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 dec 2012, 22:04

Hocu ja il ce netko drugi? :)
...Život za Široki...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 19 dec 2012, 01:10

Fidelis , normalno da je A7 bolje auto od CCa , ali sta dobijes za 95k u CCu ,a sta u A7 za 120k.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 dec 2012, 01:34

Ali, ako je A7 bolje auto od CC, zar mislis da je toliko bitno sto ce ovi u CC ugurati visak opreme da zamaskiraju tu cinjenicu?
...Život za Široki...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 19 dec 2012, 12:19

Fidelis , na danasnjem vaktu nije mala razlika 25k za bilo koga.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 dec 2012, 14:24

Normalno da nije, to je jedno (odlicno) auto. Daleko od toga da imam i za jedno, al jebga A7 s ''osnovnom'' opremom je auto i po' za taj CC, bez obzira koliko ga ''nakitili'' unutra. ;)

Kazem, cisto se guraju gdje im nije mjesto i mijenjaju koncept firme. That is all.

Speaking of which, trazim si novo auto. :D
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 dec 2012, 17:15

uzmi A7 :mrgreen:

Sto ce tice opreme, auta koja su namijenjena za srednju klasu, da ponovimo: Niko kao francuzi :)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 19 dec 2012, 18:48

ja nebih nikad francuza uzeo, nijemci majka svih auta :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 dec 2012, 23:26

Bosniacum Lilium je napisao/la:uzmi A7 :mrgreen:

Sto ce tice opreme, auta koja su namijenjena za srednju klasu, da ponovimo: Niko kao francuzi :)
Eto, to drugo, klasicni primjer, C5 je avion za Passat istog godista. Avion.

Doduse, srednja klasa je nesto drugo, al nebitno.
ŠB_Fidelis je napisao/la:Hocu ja il ce netko drugi? :)
Ev kad nece nitko drugi. :mrgreen: Precijenjeno smece kao i svaki prethodni dosad. :P
...Život za Široki...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 dec 2012, 09:23

Dovoljno je reći Das Auto :mrgreen:

Nijemac je nijemac... nema dalje... VW, Merc, Audi...

Ponosni vlasnik nekoliko generacija Golfova i jednog Merdže... nikad problema, redovno održavanje, pali i vozi.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 dec 2012, 11:45

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:uzmi A7 :mrgreen:

Eto, to drugo, klasicni primjer, C5 je avion za Passat istog godista. Avion.

Doduse, srednja klasa je nesto drugo, al nebitno.
ŠB_Fidelis je napisao/la:Hocu ja il ce netko drugi? :)
Ev kad nece nitko drugi. :mrgreen: Precijenjeno smece kao i svaki prethodni dosad. :P
mislio sam na raju kao srednju klasu :D vozao sam novog C5. Kad mi je momak rekao da mu je to osnovna oprema, ja ono :o a i lijepo leze na cesti 8-)
QUARESMA 18<<< je napisao/la:ja nebih nikad francuza uzeo, nijemci majka svih auta :)
jesi vozao ikad francuza? :) ma pugovi bez fap filtera majka :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 dec 2012, 11:56

Ovi ''manji'' Francuzi, to je neka druga prica. Mislim, ok, ima solidnih auta ak ne trazis puno od njih, pogotovo sto se tice cijene, a i dobri dizelski motori, relativno ugodni ovjesi za nase ceste. Medjutim, nema tu preciznosti, ponajvise se odnosi na mjenjac i volan, a elektronika je tek posebna stavka.

Ali, za C5 je druga prica, to je u svojoj klasi jednostavno ''pojelo'' Passata i slicne. Ne bi nikad, al bas nikad uzeo Passata pored njega, da moram birati.

Der Golf, Das Auto. :P
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 dec 2012, 12:03

Ali vidi, manji francuzi HDi imaju izuzetno nisku potrosnju. Istina je da su malo komplikovanija auta sto se tice mehanike, ali nista strasno, samo da je bez fap filtera :D

http://www.testvoznja.net/index.php?opt ... &Itemid=72" onclick="window.open(this.href);return false;

Inace, neka moja skromna zelja :( Volio bih ga imati makar bio u minusu sa njim par hiljada :cry:

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 20 dec 2012, 12:13

Bosniacum Lilium je napisao/la: jesi vozao ikad francuza? :) ma pugovi bez fap filtera majka :mrgreen:
Jedina im mana taj FAP filter. Mene je mucio nekih dva mjeseca, dok nisam odlucio da ga skroz maknem iz auta i od tada drugo auto, nikakvih problema ni nista. Na gasu se itekako osjeti 110 konjica bez FAP-a.

Imao mi je stari 307 karavana prije nekih 4-5 godina bez FAP-a i nikad marke nije u njega ulozio, osim potrosne robe naravno. Ja sebi u martu ove godine kupio 307 sa Fap-om i do sada nista, jedino izvadio FAP i to je to. Nikakvih problema oko te cuvene elektronike na sto se mnogi izvlace. Mala potrosnja, udobnost iznad mnogih i mladjih auta u toj klasi, lijep izvana, isto tako iznutra.

Kada bih uzimao sljedece auto opet bi bio Francuz ili ako bi se stvarno imalo love onda najmocnije auto Alfu 159 od 2008 pa na gore

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 dec 2012, 14:54

Huska je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la: jesi vozao ikad francuza? :) ma pugovi bez fap filtera majka :mrgreen:
Jedina im mana taj FAP filter. Mene je mucio nekih dva mjeseca, dok nisam odlucio da ga skroz maknem iz auta i od tada drugo auto, nikakvih problema ni nista. Na gasu se itekako osjeti 110 konjica bez FAP-a.

Imao mi je stari 307 karavana prije nekih 4-5 godina bez FAP-a i nikad marke nije u njega ulozio, osim potrosne robe naravno. Ja sebi u martu ove godine kupio 307 sa Fap-om i do sada nista, jedino izvadio FAP i to je to. Nikakvih problema oko te cuvene elektronike na sto se mnogi izvlace. Mala potrosnja, udobnost iznad mnogih i mladjih auta u toj klasi, lijep izvana, isto tako iznutra.

Kada bih uzimao sljedece auto opet bi bio Francuz ili ako bi se stvarno imalo love onda najmocnije auto Alfu 159 od 2008 pa na gore
slicno misljenje dijelimo. I sto se tice francuza i sto se tice izbora za sljedece auto. Jedino da radim ko zigolo pa da skupim za neku 159-tku ili za C5 8-)

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 20 dec 2012, 17:12

Dobro je, a ja mislio sve vau vau simpatizeri :D

slika
slika

Bolje i ljepse od ovoga je nemoguce napravit, ali zato i ovo kupit je :cry:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []