Haris Medunjanin

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jordan 23
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la jordan 23 » 26 okt 2009, 13:22

Mirza_Hordas je napisao/la:
jordan 23 je napisao/la:
Mirza_Hordas je napisao/la:treba moliti Boga da prestanu ovakve rasprave na forumu :o :o

šta moderatori rade??? brišite ovo
pa vidi jednu stvar,forum je i izmisljen da ljudi raspravljaju ,iznesu svoje misljenje,sta molim te hoces i ti pricas protiv uprave sarajeva,pricas sta se dogodilo u mostaru,sta sad bi trebali da ti kazu brisi njegove postove on pljuje po upravi,sere po zrinjskom i sl.mislim samo navodim neke primjere.halo ba mirza nije komunizam da ne smijes pisnut,mislim da je normalna rasprava u bit

znači tema je HARIS MEDUNJANIN a priča se o fašizmu, nacionalizmu i sličnim stvarima

p.s. a gdje ću pričati protiv uprave SARAJEVA (šta se dogodilo u mostaru), da neću možda na temu KK Bosna
pa pricaj to je uredu,ali kad dajes komentar na ovo sto smo pisali,onda procitaj,fasizam i nacionalizam su pomenuti,samo da momak ne bi mijesao pojmove,sve ostalo se tice price o harisu,jer ljudi misle kako mi seremo sa patriotizmom,zato sam to napisao.a ti seri po upravi koliko hoces,niko ti ne kaze brisi postove,osim mozda da se suman ne naljuti haha
VOLIM TE ŽELJO

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 okt 2009, 14:24

Žil Kretenie je napisao/la:_Ja sam najveći patriota na Zemlji! :mrgreen:
Jel to zbog bureka i cevapa :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 26 okt 2009, 15:10

deni_m1312 je napisao/la:[youtube][/youtube]

svaka cast!
ja Medunje sto ga zavali...dobar gol :)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 okt 2009, 15:17

Nije bas lako razumjeti neke situacije. Patriota? Dosta nas ovdje nema dovoljno informacija o Harisu. Neki pricaju izdajica, nije htio da igra za nas. Mozda nije, mozda jeste.
Ne znam dovoljno o njegovoj proslosti al eto. Koliko sam cou/citao otisao je kao djecak u Holandiju, bez oca. Ako je tamo bez oca, stara radi sama. Skim se je Haris druzio, sa nasim ili? Ako se je druzio sa njihovom djecom, i nije bas imao kontakta sa nasom rajom.
Krenuo u skolu, poceo da trenira. Igra za njihov tim. Nadje trebu, holandjanka.
Jel on onda izdajica ako igra za nas? Ako je skoro sve sto zna njihovo.
Nije to bas lako razumjeti.
Pjanic je mozda drugo. Stari, stara radili, isli su cesto u Bosnu, on je otisao u Francusku tako da ga bas nije vise puno vezalo za Luksemburg.
Ista stvar je sad sa Harisom. Zaradio nesto para, poceo dolaziti u BiH. Vidio je ko je, sta je, odakle je. Zivi u Spaniji, mozda cak ne planira vise da ide nazad u Holandiju. Sad je svoj covjek, zna sta hoce.
Sto se mene tice, Harise bujrum. I kad bude igrao u Spaniji, ovi ce govoriti “BOSANAC”.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 26 okt 2009, 15:18

Medunjanin ce biti veliko pojacanje za reprezentaciju BIH,covjek vec sada moze igrati u prvih 11 umjesto Muratovica i sigurno bi bili 20% jaci! Samo da mu dozvole nastup u barazu,valjda FIFA nece odugovlaciti!..

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 okt 2009, 15:24

igrac koji igra u spanskoj ligi i postize golove mora da ima mjesto mjesto igraca koji nije standardan ni u grazu u prosjecnoj austrijkoj ligi..uz postovanje prema muratovicu al sta je tu je..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 26 okt 2009, 15:36

soko je napisao/la:Nije bas lako razumjeti neke situacije. Patriota? Dosta nas ovdje nema dovoljno informacija o Harisu. Neki pricaju izdajica, nije htio da igra za nas. Mozda nije, mozda jeste.
Ne znam dovoljno o njegovoj proslosti al eto. Koliko sam cou/citao otisao je kao djecak u Holandiju, bez oca. Ako je tamo bez oca, stara radi sama. Skim se je Haris druzio, sa nasim ili? Ako se je druzio sa njihovom djecom, i nije bas imao kontakta sa nasom rajom.
Pjanic je mozda drugo. Stari, stara radili, isli su cesto u Bosnu, on je otisao u Francusku tako da ga bas nije vise puno vezalo za Luksemburg.
Ista stvar je sad sa Harisom. Zaradio nesto para, poceo dolaziti u BiH. Vidio je ko je, sta je, odakle je. Zivi u Spaniji, mozda cak ne planira vise da ide nazad u Holandiju. Sad je svoj covjek, zna sta hoce.
Sto se mene tice, Harise bujrum. I kad bude igrao u Spaniji, ovi ce govoriti “BOSANAC”.
BRAVO soko dobar post 8-) :geek:

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 26 okt 2009, 17:23

evo nesto iz novina..........

Medunjanin: Portugalcima možemo zagorčati život
Meni je u vrijeme kada sam kao klinac ganjao loptu u Holandiji bio san da zaigram za BiH...

Nogometna reprezentacija BiH mogla bi do baraža i meča s Portugalom dobiti vrijedno pojačanje. Vezni igrač španskog prvoligaša Valjadolida Haris Medunjanin, rođeni Sarajlija, kojeg je ratni vihor u našoj zemlji sa sedam godina odveo u Holandiju, uskoro bi trebao dobiti dres našeg tima.

Medunjanin je kao veliki talenat nastupao za omladinske selekcije Holandije, a sa reprezentacijom U-21 postao je 2006. godine i evropski prvak.

Čeka se FIFA

Međutim, Haris je nedavno izrazio želju da igra za svoju domovinu, Nogometni savez BiH odmah je pokrenuo postupak i sada se samo čeka da Svjetska nogometna asocijacija (FIFA) i formalno Medunjaninu odobri da zaigra za naš tim.

- Definitivno, s takvim ishodom bio bih najsretniji. U petak sam se čuo s gospodinom Pilavom iz NSBiH. On me pitao za pasoš i državljanstvo. Ja sam mu rekao ono što i vama sada, da imam bh. državljanstvo, ne i pasoš, ali su papiri pripremljeni - kazao je Medunjanin iz Valjadolida u telefonskom razgovoru za "Dnevni avaz".

Dvadesetčetverogodišnji nogometaš je i ranije bio kandidat za naš državni tim, ali administrativne prepreke tada su bile nepremostive. Ovoga puta, velika je mogućnost da će se ispuniti želja selektora Blaževića, kao i navijača BiH da Medunjanina uskoro vide u društvu Džeke, Misimovića, Ibiševića...

- Još u vrijeme dok je Baka (Blaž Slišković, op. a.) bio selektor, pojavile su se kombinacije da zaigram za BiH, ali je to propalo. Meni je u vrijeme kada sam kao klinac ganjao loptu u Holandiji bio san da zaigram za Bosnu i Hercegovinu. To je moja domovina, u Sarajevu sam rođen, osim sestre i majke koje su u Holandiji, sva moja familija živi u Sarajevu i moj jedini cilj u karijeri je da obučem državni dres. Nadam se da će mi se to već u baražu ispuniti - govori Medunjanin.

Ljudi nas cijene

A u baražu nas čeka odlični Portugal s najskupljim igračem svijeta Kristijanom Ronaldom (Cristiano).

- Gledao sam sve tekme naše selekcije u grupi. Ako smo uspjeli u konkurenciji Španije, Belgije i Turske biti uvjerljivo drugi, onda je to ipak dokaz vrijednosti. Na osnovu svega viđenog, protiv Portugala imamo šansi. Ovdje u Španiji igraju njihovi Simao, Ronaldo, Pepe... i složit će se svi da imaju dobru ekipu. Međutim, u kvalifikacijama su imali problema i vjerujem da im možemo zagorčati život u baražu - ističe Haris.

Na naše pitanje da nije malo pretjerao s optimizmom, odgovara:

- Vjerujte, s njima se može igrati. Iako će biti teško, moramo biti optimisti. Nas puno ljudi sada cijeni, Portugalce respektuju već godinama i mi ih trebamo tako prihvatiti i onda ih na svoj način pokušati srušiti.

Haris je naš jedini igrač u jednom od najjačih nacionalnih prvenstava - španskoj Primera ligi. Smatra da još nije ni blizu onoga što može.

- U Valjadolidu sam već drugu godinu i imam ugovor još ovu i narednu sezonu. Ove sezone odigrao sam tri meča u sedam kola i ostavio povoljan utisak. Problem je što naš trener voli stalno rotirati tim, a ja bih volio mnogo više igrati. Vidjet ćemo šta će biti u budućnosti - ističe Medunjanin.

Real ne može izdržati utrku

- Mislim da Real Madrid ove sezone u Španiji neće izdržati utrku s Barcelonom. Imaju mnogo novih igrača i treba dosta vremena da se oni ukomponuju u tim. Dokaz je i poraz od Milana u Ligi prvaka. Barcelona je još ispred njih i to je moj favorit za odbranu titule - kaže Haris.

Počeo u Alkmaru

Haris Medunjanin je prije 24 godine rođen u Sarajevu. Od 1992. živi u Holandiji. Bio je član selekcije Holandije do 21 godine, koja je 2006. postala evropski prvak.

Prije dolaska u Valjadolid 2008. nastupao je za holandske klubove AZ Alkmar (prošao sve omladinske selekcije ovog kluba) i Spartu iz Roterdama. U prošloj sezoni odigrao je 18 ligaških mečeva (jedan gol) za Valjadolid.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 26 okt 2009, 17:48

Ovo sto neki na forumu pljuju na Medunjanina stvarno nema smisla i nije uredu.

Niko od vas nije u stanju reci sta je se tacno desilo prije nekoliko godina kada je tadasnji selektor Sliskovic navodno ganjao i molio Harisa da nastupa za repku BiH.

Svi znamo kakav je nam fudbalski savez i samo smo culi njihovu verziju o Medunjaninu prije nekoliko godina a samo budala moze slijepo vjerovati nasem fudbalskom savezu.

Tako da ovi veliki 'patrioti' sa foruma koji su protiv Harisa jer misle da nije on patriota trebaju razmisliti kako tako slijepo mogu vjerovati fudbalskom savezu BiH i zasto im vjeruju?

I ako Medunjanin moze pomoci BiH repki a sigurno moze, ovo pljuvanje na Harisa je kao pljuvanje na nasu repku jer ovo nije ni u korist BiH repke.

Isto tako pogledajte sta je Haris govorio zadnjih par mjeseci o BiH i razmislite o svemu ovome samoproglaseni 'veliki patrioti'.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 26 okt 2009, 18:09

j..... vas sviju haris medunjanin,,,sta ste zapeli za njega ko daje BOG,, Haris sigurno ima kvalitete,, ali on nije prosao ni 10% od onog sto su prosli Muratovic,Rahimic itd.... i nek su ga pozvali i nek dode u repku od viska glava ne boli, al on trenutno nije velesila od igraca da je to bio zavrsio bi Ajax-u, jer oni nepustaju talente tako lako da odu iz holandije!!! ovdje ocigledno nekima je stalo da on dolazi iz spanske lige a ostalo nije vazno,,,, i po nekima posto Ibricic igra u Hajduku, Medunjanin je bolji jer igra u Valladolidu ma neserite sta vam je..........jos jednom kazem neka ga nek je tu jer mlad je i iduce kvalifikacije sigurno ce biti u prvi 11 ako se dokaze,,,,,, i sad pisiti o onom koji to zasluzuju koji su ovu repku doveli do baraza!!!! a ne cim se pojavi neki nogometas iz Primere da serete po njima kako ste samo licemjerni i ULIZICE isti ste kao nas SAVEZ :evil: :evil: :oops: :oops:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 26 okt 2009, 18:33

Kad se igrac Portugala povrijedi ,recimo Simao ,na njegovu stranu uleti Nani ,ne osjeti se promjena...kad se povrijedi Ronaldo ...uleti Quaresma ...ili recimo kod Francuza ,povreda nekog prvotimca (ukoliko takvi postoje) ne predstavlja nikakav problem ,jer u izboru ima jos 5 igraca na poziciji koju taj igrac igra...i td ,i td...,Kad jednoj Bosni i Hercegovini fali ,recimo ,Rahimic ,nema sanse ,ponavljam ,nema sanse da imamo dostojnu zamjenu...zadnju liniju necu spominjati...e,sad sta ovo govori ?Pa ,to da smo mi jedna mala reprezentacija koja imaju par pojedinaca vrhunske klase ,i ostale igrace srednje ili ispodprosjecne klase koji se nadopunjuju ,pa bi tako izdvojili igrace koji igraju u Hajduku ,u turskom Eskisehirspor (morao sam progooglat malo da nadjem ,i to cak i u tom klubu nam igrac igra na klupi ...i td ,i td...i kad tu ubacis jednog igraca kojemu je trener Holandije vjerovao ,koji igra u Spanskoj Primeri ,tesko je zanemariti tu statistiku ,i reci "ne treba nam" ,tako da je to rijeseno .
Maloprije je spomenuo Jordan kako smo se puno svezali ovog igraca ,pa ovo gore napisano mu je odgovor na to ,da se razumijemo ,jer mi u Primeri ,u Premiershipu,u Seriji A nemamo niti jednog igraca ,a ovo su lige koje predstavljaju vrh Europskog nogometa ,htjeli mi to ,ili ne.
Jedan primjer ,Sasa Papac ,vidio sam u par navrata raja pisu "kakav on ,nije nista posebno" ,i td..pa to bi mogli reci da imamo Evru ,i Abidala na toj poziciji ,ali posto nemamo nikoga ,apsolutno nikoga da igra lijevog beka onda je igrac kojemu ukazuje povjerenje trener najveceg Skotskog kluba itekako dobar,
Ponekad bjezimo od realnosti ,i mislimo da smo dostigli nivo velikih Europskih repki ...pa cu napravit jedno poredjenje sa Srbijanskom reprezentacijom ,naime kad pogledate ekipe za koje nastupaju njihovi reprezentativci lako je skontati zbog cega su direktno na SP ,ne treba biti puno pametan pa skontati da imaju igracki kadar 3 puta bolji od naseg...i nisu se uopce obazirali koliko ce igraca pokupiti iz dijela nase zemlje koji se zove RS ,a koji su usput potpisali velike patriote nase zemlje (ali to nije tema pa cemo preskociti).
Iskreno ,ja se osjecam ponosnim kad imamo igraca koji igra protiv Reala ,i mogu slobodno reci da je on kvalitet ,i kad bi nabrajao nas sastav dusmanima da im dokazem cime raspolazemo naveo bi i njega ,jer je cinjenica da je Medjunanin jedno od zvucnijih imena koje cemo imati...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 okt 2009, 18:44

:roll: Nas su ti iz Eskishehirspora,Denizlispora,,,klub koji se zove ne igram pola godine,,Javor itd i doveli do ovoga do cega su doveli.
Prije su bili i igraci Reala,HSV,Bajerna,Atletica,Monaka itd pa nigdje maketi nismo mogli.
Slovenija je DVA PUTA bila na velikim takmicenjima i plus pride jedan neuspjesan baraz.Klubovi gdje su igrali ovi ni ,,googletom,, :mrgreen: se pronaci ne moze.
Engleska prosle kvalifikacije ispade ko......a samo pogledati klubove gdje igraju.
Kockasti ove ispadose a glava zaboli kad se klubovi spomenu gdje sve igraju.
Ako mi budemo samo cjenili i gledali igrace gdje nam ko NE-igra,definitvno smo naebali i odmah prije bilo kojih kvalifikacija ili baraza da stavimo bjelu zastavu.
P.S ,,Nije zlato,sve sto sja,, ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 okt 2009, 19:25

harishp je napisao/la::roll: Nas su ti iz Eskishehirspora,Denizlispora,,,klub koji se zove ne igram pola godine,,Javor itd i doveli do ovoga do cega su doveli.Prije su bili i igraci Reala,HSV,Bajerna,Atletica,Monaka itd pa nigdje maketi nismo mogli.
Slovenija je DVA PUTA bila na velikim takmicenjima i plus pride jedan neuspjesan baraz.Klubovi gdje su igrali ovi ni ,,googletom,, :mrgreen: se pronaci ne moze.
Engleska prosle kvalifikacije ispade ko......a samo pogledati klubove gdje igraju.
Ako mi budemo samo cjenili i gledali igrace gdje nam ko NE-igra,definitvno smo naebali i odmah prije bilo kojih kvalifikacija ili baraza da stavimo bjelu zastavu.
Oni nas jesu doveli tu gdje jesmo i neku budu tu. Kao sto @velez kaze, sto vise to bolje.
Eto prodjemo taj baraz, onda spremanje na SP. Ciro zovne ove sto su tu. Uvjek se mogu desiti povrede.
Treba gledati sto vise kvalitetnih igraca da se skupi isli ili ne isli na SP.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 26 okt 2009, 19:39

noah je napisao/la:
soko je napisao/la:Nije bas lako razumjeti neke situacije. Patriota? Dosta nas ovdje nema dovoljno informacija o Harisu. Neki pricaju izdajica, nije htio da igra za nas. Mozda nije, mozda jeste.
BRAVO soko dobar post 8-) :geek:
Pratim odavno postove o Harisu i svaka cast momku sto je ovo skocko. ;) Ma ko da je mene upitao!
Nego vjerujte mi raja iz dijaspore vrlo dobro znamo ovu sitaaciju oko Harisa i momku sigurno nije bilo lako.
Sto se mene tice mogu samo da mu pozelim dobrodoslicu u nasu repku,i nadam se da ce ta papirologija biti sredjena do baraza i da ce jos jedan dijamant da zablista u Portugali.AkBd!

Selam-pozdrav iz zemlje lala,tulipana i klompa...

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 26 okt 2009, 20:24

momka treba zvat i to je sigurno... al gurnut ga u vatru odmah protiv portugala.. to ni slucajno... bice on od koristi za naredni ciklus... isto je bilo i sa begovicem.. svi ste pisali daj ga odmah, odmah !!! pa nije ni ciro lud... ipak on ne spava razmisljajuci o taktici :S :mrgreen:
ser del barça es el millor que hi ha !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 okt 2009, 21:19

Scof1eld je napisao/la:momka treba zvat i to je sigurno... al gurnut ga u vatru odmah protiv portugala.. to ni slucajno... bice on od koristi za naredni ciklus... isto je bilo i sa begovicem.. svi ste pisali daj ga odmah, odmah !!! pa nije ni ciro lud... ipak on ne spava razmisljajuci o taktici :S :mrgreen:
Tek onda nebi spavao :mrgreen:
U san bi mu dolazili :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 26 okt 2009, 21:52

e al možda to bude 1 od Ćirinih iznenađenja Portugalcima.jer oni će vršiti analizu ovih igrača koji su igrali cijele kvalifikacije.neće ni znati za medunjanina.dok se ne nađe na popisu.a onda će biti jednostavno prekasno za analizu.oni će tražiti muratu slabu tačku i za njega se pripremati između ostalog.Kad bum neigra Murat nego Hare.hehe.isto kao što je uvalio totalnog anonimusa Supića protiv Belgije i iznenadio.Možda nebi bilo loše da ubaci i Bilbiju i Zeca.Za njih Portugalci neće moć nač rješenja jer ne igraju u evropskim ligama.bar ne u onim top.a oba momka su majstori.sad možda bi se izgubili kada bi imali posla sa Bonsingvom i Karvaljom.ali treba računati i na njih 2.pa makar da budu na klupi
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 26 okt 2009, 22:02

harishp je napisao/la:
gringo1 je napisao/la:
harishp je napisao/la:P.S Zasto mi uvjek moramo praviti od repke komunalno i svako smece koje se odbaci nama da pripadne. :roll:
Ujedno pitanje za milion eura-kako to da se raja moze paliti vazda na to. 8-)
Sta li bi ti rekao onda za Hrvatsku koja je 90% reprezentacije skupila po kontejnerima mnogih zemalja a posebno bosanskohercegovacih kontejnera nesnosnog smarada :roll: :roll:
Nista,zato im se se taj smrad vraca kao bumerang 8-)

Sto bi ja volio da nam se takav bumerang vraca 8-)....treci na svijetu, mali milion tekmi na velikim smotrama, urezali su svoje ime u svijetski fudbal, i svi ih respektuju, znaju za njih. Respektabilna repka.

Mi jos dosta pure moramo pojesti da bi ih stigli. Ovo je cisto relano gledajuci.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 okt 2009, 22:16

To je bilo prije vise deset godina i to vidi vraga sa Cirom.
kao sto rece Bilic u cjelim ovim kvalifikacijama nemoze preboliti i oprostiti Dervencaninu Corluki onaj crveni karton.Bez kojeg su poslije toga dozivjeli potop.
Uostalom imali smo a imamo jos naprimjer Hrgovica koji nakon poraza svoje ekipe tojest reprezentacije pita kako su mu kockasti prosli boleci ga taki za ovu repku u kojoj igra.
Zamislite Harisa nakon tekme sa Holandijom-poljupci i razmjenjivanje tel.brojeva :lol: :mrgreen:
P.S iskreno da Hrvatska ima tri presjednika i onakav savez kao mi,gora bi bila od Andore toliko o puri. ;)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 okt 2009, 22:40

harishp je napisao/la::roll: Nas su ti iz Eskishehirspora,Denizlispora,,,klub koji se zove ne igram pola godine,,Javor itd i doveli do ovoga do cega su doveli.
Prije su bili i igraci Reala,HSV,Bajerna,Atletica,Monaka itd pa nigdje maketi nismo mogli.
Druze, I prije smo imali kvalitetnih pojedinaca ali budi siguran da nismo imali jacu reprezentaciju nego sada... Tu je to negdje... Od tih "klasa" su bili Hibic i Konjic koji iz odredjenog razloga nisu nikad bili tandem kakav se od njih ocekivao, bio je Music koji je bio solidan igrac ali daleko od klase... Bolic, Barbarez, Baljic, Mujcin... Kapa dole svoj cetvorici ali hajmo realno, ja ih ne bih danas ni u snu mjenjao za Dzeku, Ibisevica, Salihovica i Misketa... zasto? Pa ova nova generacija jednostavno igra vec u kontinuitetu dobro na visokom nivou dok se jedan Baljic prodao u Real pa unistio si karijeru. Bola je na momente bio dobar u Spaniji ali je tada vec bio u godinama... No kako god, Dzeko je od njega vec sada bolji igrac ili barem ima daleko veci potencijal... Jedino sto smo imali bolje u istoriji je ta odbrana, gdje smo ipak imali cini mi se veci fond koliko toliko kvalitetnih igraca i jednog Salihamidzica...

Ne zavaravajmo se, sto se tice potencijala, ova generacija je trenutno najbolja do sada i uvjeren sam da ce izboriti makar jedno prvenstvo...

Sto se tice tvojih primjera, upravu si da se moze i bez klasnih igraca... ali ne moze bas tako daleko realno... Barem ne u kontinuitetu... Slovenci su imali briljantnog Kataneca koji je gradio tim, Englezi su ispali zahvaljujuci klocu Mclarenu, Hrvati u ovom ciklusu jednostavno nisu imali srece... Malo pogledaj statistiku, vidjet ces da su najveci peh imali od svih repki, pa Eduardo i Modric ne znam da su dvije utakmice sastavili... A da su imali malo bolju nafaku s povredama bili bi sigurno u barazu...

Jednostavno care, nema tu puno price... Nama svaki iole kvalitetan igrac treba... Muratovic, Ibricic i slicni su uvijek dosada zakazali protiv velikih i to ti dovoljno govori samo o sebi... Ovaj momak je mlad i zasluzuje priliku da se pokaze... ako ne bude valjao, zna se...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Evander, perun i 30 gostiju.