Pogresno si me shvatio, nisam mislio da je finansijske prirode, svi znamo da nije. Nego govorim da je i sa strane finasija moze gledati Zebin odlazak kao pozitivna stvar, te da se taj novac moze investirati u neke druge grane kluba. Moje misljenje je da je to ispravan potez Amara, iako mi je Zeba najdrazi igrac kojeg sam gledao poslije rata u Zelji.pile87 je napisao/la:Razlog zebinog odlaska uopste nije finansiske prirode i nije pravljen nikakav proracun da bi se ustedjelo para.Argentina je napisao/la:Odlaskom Zebe je oslobodjeno 100 000 maraka za plate, plus ova prodaja, znaci od 200 000 do 300 000 smo bolji, zavisno koliko su se klub i Split dogovorili oko obestecenja. Otvara se prostor Bekricu koji je isto kao i Zeba vodio nas do titule, i znamo da je dobar. S ovim para mozemo sviju zadrzati, a moze nekoga i dovesti, a mozemo taj novac uloziti u klub, oprema, pripreme, stadion, omladinski pogon itd. Nagle promjene su zeznute, ali promjene uvijek dobro dodju, nama kad Zebu bolje ekipe odsijeku ne mozemo nista, a on nije bio svemoguc da moze protiv svakoga igrati. I u medijima se vrti da su se kao ljudi razisli, i brzo nasli klub gdje je i klub pomogao, tako da su svi zadovoljni.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Sta je bilo sa onim trening kampom u Butmiru , ima li sta od toga ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
I ja imam informaciju za Pervana (to je ta opcija sa Gredom kao predsjednikom).....navodno bi trebali dobiti i novog generalnog sponzora......
E sad što se tiče Zebe, smiješno je kada neko kaže da Zeba ne valja. Zeba je igrač koji donosi prevagu i svi smo mi toga svjesni. Međutim ako se mora birati između jednog Zebe (koji je realno i pao u formi) koji ima najveću platu u Želji, a možda čak i u ligi i mira u svlačionici, ja uvijek biram ovo drugo. Činjenica je da je npr. Jamak bolje odigrao ovu polusezonu od Zebe.
Što se tiče ovih što sumnjaju u Amara, mogu im se samo nasmijati u lice. Pa čovjek je u 6 - 6 i po sezona u Želji donio 8 trofeja, i sad se nađu neki ''stručnjaci'' kojima je najveći fudbačski domet da sa Minhenom 1860 uđu u Bundesligu na FM2012, da sumnjaju i kritikuju Amara
......Amar nije uvjek u pravu, ali jeste u 95% slučajeva i to je razlog svih ovih naših titula. Ja sam 100% ubijeđen da Željo na početku sezone neće biti ništa slabiji nego što je sada.
Ovi što misle da trebamo dovoditi extra pojačanja, ulaziti u grupe (naravno da bi to svi volili) neka se zapitaju malo od čega i od kojih para. Čuj gdje su pare od transfera? Isto kao da prodajemo igrače za po bar 5-10 mil eura. Šta mislite odakle se isplaćuju plate, plaćaju rate, plaćaju pripreme, noćenja po hotelima.......Da bi imali preko 50% šanse za prolaz u sljedeći krug nekog evropskog natjecanja treba da dovedemo bar 5-6 igrača boljih od ovih što imamo. Ti igrači koštaju minimalno 500.000 po sezoni. Mi nemamo te pare. Hajduk je prije godinu dvije imao budžet cca 17 mil KM i igrače koji koštaju po 300.000 - 400.000 Eura, pa nije ništa napravio u evropi. NE razumijem logiku kod pojedinih ljudi da npr. trebamo prodati Svraku bar za 500.000 Eura, a dovesti duplo boljeg igrača za cca 100.000 KM i po mogućnosti da nam igra za 50% manju platu
. Zato trebate biti malo prizemljeniji i zadovoljavati se malim pomacima koji se svakodnevno osjete u klubu i oko njega.
E sad što se tiče Zebe, smiješno je kada neko kaže da Zeba ne valja. Zeba je igrač koji donosi prevagu i svi smo mi toga svjesni. Međutim ako se mora birati između jednog Zebe (koji je realno i pao u formi) koji ima najveću platu u Želji, a možda čak i u ligi i mira u svlačionici, ja uvijek biram ovo drugo. Činjenica je da je npr. Jamak bolje odigrao ovu polusezonu od Zebe.
Što se tiče ovih što sumnjaju u Amara, mogu im se samo nasmijati u lice. Pa čovjek je u 6 - 6 i po sezona u Želji donio 8 trofeja, i sad se nađu neki ''stručnjaci'' kojima je najveći fudbačski domet da sa Minhenom 1860 uđu u Bundesligu na FM2012, da sumnjaju i kritikuju Amara

Ovi što misle da trebamo dovoditi extra pojačanja, ulaziti u grupe (naravno da bi to svi volili) neka se zapitaju malo od čega i od kojih para. Čuj gdje su pare od transfera? Isto kao da prodajemo igrače za po bar 5-10 mil eura. Šta mislite odakle se isplaćuju plate, plaćaju rate, plaćaju pripreme, noćenja po hotelima.......Da bi imali preko 50% šanse za prolaz u sljedeći krug nekog evropskog natjecanja treba da dovedemo bar 5-6 igrača boljih od ovih što imamo. Ti igrači koštaju minimalno 500.000 po sezoni. Mi nemamo te pare. Hajduk je prije godinu dvije imao budžet cca 17 mil KM i igrače koji koštaju po 300.000 - 400.000 Eura, pa nije ništa napravio u evropi. NE razumijem logiku kod pojedinih ljudi da npr. trebamo prodati Svraku bar za 500.000 Eura, a dovesti duplo boljeg igrača za cca 100.000 KM i po mogućnosti da nam igra za 50% manju platu

Koliko sam upoznat, nešto nije OK sa vlasničkim odnosima između Bubamare i opštine (ili ko je već vlasnik)......ZZtop10 je napisao/la:Sta je bilo sa onim trening kampom u Butmiru , ima li sta od toga ?
Slazem se sa dosta toga sto ste napisali,samo se ne slazem s tim da mi bez Zebe,Svrake cemo lako osvojiti duplu i da nemamo konkurenata.Mislim da je to na neki nacin nemoguca misija.Samo ne znam da li sam ja i vi bili na razlicitim utakmica.
Pa pogledajte sve utakmice na Grbavici gdje smo jedva pobijedivali u 90min. ili nekim golovima kojima se vodila velika polemika.U ekipi imali velikog majstora i Svraku kao trkaca,sve to bilo jedva na silu.
Cuj price Zeba nam ovu sezonu samo smetao? Mislim katastrofa!
Takode vjerujem Osimu i sta god on uradio podrzavam ga,medutim siguran sam da je i on svjestan da ce sada biti puno teze,igraci se moraju prodati da bi se doslo do para,toga je svjestan i Amar.
Sad kad nam ode Svraka,neka neko pogleda kako ce izgleda nasa vezna linija. Neznalica do neznalice,osim tih trkaci sposbnosti koji manje vise nekad nepotrebni.
Kazete daleko smo od evrope,slazem se u potpunosti.Dobro, zasto se onda opet borimo za tu evropu u kojoj s Zebom nismo mogli nista,a sad bez njega,ako se ne dovede neka jaka pojacanja,sta ocekivati? Jos veci debkl neki. S Jamakom,nekim Tomicem,malim Zolom koji je jos dijete i ne moze parirati ni igracima iz Gruzije,a ne neke jace ekipe.
Siguran sam da evropu nece docekati ni Bekric,mislim koliko god ima ovdje dobrih stvari sto Amar radi,takode tu ima i neki velikih nejasnoca.Bar meni.
Sto se vas tice vidim,nema nikakvih problema,uzet ce Amar carobni stapic.
Pa pogledajte sve utakmice na Grbavici gdje smo jedva pobijedivali u 90min. ili nekim golovima kojima se vodila velika polemika.U ekipi imali velikog majstora i Svraku kao trkaca,sve to bilo jedva na silu.
Takode vjerujem Osimu i sta god on uradio podrzavam ga,medutim siguran sam da je i on svjestan da ce sada biti puno teze,igraci se moraju prodati da bi se doslo do para,toga je svjestan i Amar.
Sad kad nam ode Svraka,neka neko pogleda kako ce izgleda nasa vezna linija. Neznalica do neznalice,osim tih trkaci sposbnosti koji manje vise nekad nepotrebni.
Kazete daleko smo od evrope,slazem se u potpunosti.Dobro, zasto se onda opet borimo za tu evropu u kojoj s Zebom nismo mogli nista,a sad bez njega,ako se ne dovede neka jaka pojacanja,sta ocekivati? Jos veci debkl neki. S Jamakom,nekim Tomicem,malim Zolom koji je jos dijete i ne moze parirati ni igracima iz Gruzije,a ne neke jace ekipe.
Siguran sam da evropu nece docekati ni Bekric,mislim koliko god ima ovdje dobrih stvari sto Amar radi,takode tu ima i neki velikih nejasnoca.Bar meni.
Nije da nema problema ali ima covjek koji se zove Amar i koji te probleme rijesava na najbolji moguci nacin!Maslacak je napisao/la:Slazem se sa dosta toga sto ste napisali,samo se ne slazem s tim da mi bez Zebe,Svrake cemo lako osvojiti duplu i da nemamo konkurenata.Mislim da je to na neki nacin nemoguca misija.Samo ne znam da li sam ja i vi bili na razlicitim utakmica.
Nabroj mi utakmice nase lige koje je Zeba rjesio u ovoj polusezoni ?
A evropu igramo da uzmemo nesto para, jer od ovih koji rade u klubu i razumiju se i nogomet niko i ne ocekuje da nesto napravimo u toj evropi.I ljudi zele kontinuitet da bi neke stvari dosle na svoje i da bi se probalo nesto vise.
Uglavnom ne mislim da smo slabi bez Zebe koji nece da igra a vjerovatno i Amar misli tako.Ustalom i Zeba zna zasto se ne racuna vise na njega.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
zeba je preko neke stvari odigrao cijelu polusezonu, isto kao i pretprošlu sezonu kad smo bili treći. a on kad igra preko neke stvari, svejedno troši lopte kao i kad razvaljuje. zato on podobro koči ekipu kad ga ne ide ili kad neće. stoga ja mislim da ovakav zeba iz ove polusezone neće nimalo nedostajati, da nam za ovu ligu nama ne treba niko i ćemo sigurno odbraniti titulu.
a evropa je svakako skroz drugi padež...
a evropa je svakako skroz drugi padež...
kako te nije stidphenom je napisao/la:nek je otisao, hvala bogu.. i nikad se ne vratio.. to je veca us od muhremovica i biscevica zajedno
Zeba ti je spasio polusezonu,jer da nije dao go iz slobodnog udarca u 90min. pitanje je sta bi bilo od nase polusezone,jer smo prije toga vec kiksali jednom na domacem terenu.Igrac poteza koji ti moze s jednim takvim te odvede u fnale kupa ili odluci titulu. Takvog igraca vise nema u Zelji.Svraka ce otici,znaci nas vezni red je katastrofa.
Ja volim Zebu,drag mi je igrac,mozda jedan od najdrazih u Zelji posljednih godina i nije da ja sad zalim nesto za njim,ali se pojacanja moraju dovesti.Budimo realni ostatak sezone Bekric ne moze sam iznijeti.Jamak,Tomic,Zola i to je to sto ce nam ostati.Ova prva dvojica tanki skroz,samo sto prvi se ne boji,hoce povuci loptu,trci i svoje neznanje o fudbalu prikriva s trkom.To jeste dovljno protiv Radnika,Goska ali derbi,Siroki i takve utakmice nista on ne moze.Ovaj Tomic nesto kao trci,ne odskace previse od Drakula koji je dobio nogu.
Ako mislimo ove godine osvojiti neki pehar,pojacanje se mora dovesti bar jednom.Znaci odlazkom ove dvojice,jedan minimalno treba doci.
Ja volim Zebu,drag mi je igrac,mozda jedan od najdrazih u Zelji posljednih godina i nije da ja sad zalim nesto za njim,ali se pojacanja moraju dovesti.Budimo realni ostatak sezone Bekric ne moze sam iznijeti.Jamak,Tomic,Zola i to je to sto ce nam ostati.Ova prva dvojica tanki skroz,samo sto prvi se ne boji,hoce povuci loptu,trci i svoje neznanje o fudbalu prikriva s trkom.To jeste dovljno protiv Radnika,Goska ali derbi,Siroki i takve utakmice nista on ne moze.Ovaj Tomic nesto kao trci,ne odskace previse od Drakula koji je dobio nogu.
Ako mislimo ove godine osvojiti neki pehar,pojacanje se mora dovesti bar jednom.Znaci odlazkom ove dvojice,jedan minimalno treba doci.
Evo kako Šef kaže: "ODLASCI USLOVLJAVAJU DOLASKE!"..ako ode jos Muamer bice pojacanja ne sikirajte se...
Ono sto mene brine cak i za ovu ligu je to sto ne vidim nijednog igraca u nasoj ekipi koji ima karizmu i u kojeg bi drugi saigraci mogli da gledaju i da vide vodju.To moze biti problem.Najblizi tome je Bekric,ali meni to opet tako ne izgleda.Nije mi on nekako vodja.Mozda i Bogi,ali da je onaj stari,tako da mi ni to nije priblizno nesto.I ne vidim fakat takvog igraca.Jamak to sigurno nije niti ce ikada moci da bude.Sa Zebom i Beslijom mi smo to ipak imali na terenu
BOCCACCIO
ovo je bit cijele price oko jamaka
BOCCACCIO
opet ti o jamaku. Od 42 posta 39 ti je o jamaku.santafe je napisao/la:Ono sto mene brine cak i za ovu ligu je to sto ne vidim nijednog igraca u nasoj ekipi koji ima karizmu i u kojeg bi drugi saigraci mogli da gledaju i da vide vodju.To moze biti problem.Najblizi tome je Bekric,ali meni to opet tako ne izgleda.Nije mi on nekako vodja.Mozda i Bogi,ali da je onaj stari,tako da mi ni to nije priblizno nesto.I ne vidim fakat takvog igraca.Jamak to sigurno nije niti ce ikada moci da bude.Sa Zebom i Beslijom mi smo to ipak imali na terenu
BOCCACCIO

I onda kada više ne bude me ovdje
evo necu vise o jamaku makar dobio dres sa br 10 i kapitensku traku,ali me boli kako su pojedinci zaboravili sta je Zeba dao za zelju.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ja imam informacije da su se i pitari dobro zagrijali za to. Mislim da sa odlaskom Zuje, otisla je ovo ideja.. Volio bih da grijesim, ali vidjet cemo. Ovaj trening kamp bi bio za nas pravi bingo, e sada hocemo li biti dovoljno sposobni pridobiti isti, ostaje da vidimo...ublehas je napisao/la:Koliko sam upoznat, nešto nije OK sa vlasničkim odnosima između Bubamare i opštine (ili ko je već vlasnik)......ZZtop10 je napisao/la:Sta je bilo sa onim trening kampom u Butmiru , ima li sta od toga ?
Drago mi je za Zebu i za Split. Moze on jos dosta ponuditi, a u Split je dosao u pravom trenutku.. Sretno majstore....

Željko Pervan, naš potencijalni predsjednik.

- SarajlijaTM
nije toliko to ni do vodje na terenu...santafe je napisao/la:Ono sto mene brine cak i za ovu ligu je to sto ne vidim nijednog igraca u nasoj ekipi koji ima karizmu i u kojeg bi drugi saigraci mogli da gledaju i da vide vodju.To moze biti problem.Najblizi tome je Bekric,ali meni to opet tako ne izgleda.Nije mi on nekako vodja.Mozda i Bogi,ali da je onaj stari,tako da mi ni to nije priblizno nesto.I ne vidim fakat takvog igraca.Jamak to sigurno nije niti ce ikada moci da bude.Sa Zebom i Beslijom mi smo to ipak imali na terenu
BOCCACCIO
A to sto ce mo gledati jedan drugoga na jugu,sa facom "ko ce pucati?" kod kakvog slobodnjaka,kornera ili mozda penala.
zeba je igrao preko neke stvari i kocio nas i nije bio onaj pravi,ma ni 10% onoga sto moze ovu polusezonu,ali nam je donio 3 pehara od kad se vratio i jedan je od nas,ko sto smo to govorili nekad... nije red da ga sad pljujemo.
moje misljenje je da su se ti problemi mogli ljudski rijesiti,samo da su svi posli od cinjenice da svi vole zelju i igraju za istog...
mislim da je svima bilo viska ega i manjka strpljenja,steta... kako god,zeljo mora dalje,ko zna na sta ce to liciti,al idemo dalje sigurno.
Zeba nastavlja karijeru u Splitu znali ko vise sta o ovome kone?
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
- Ultras1921
- Kontakt:
znaDevilS je napisao/la:Zeba nastavlja karijeru u Splitu znali ko vise sta o ovome kone?
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
Kako to od jednom posto nisam pratio novosti neke oko nasih igraca nebitno jel Sarajvo ili zeljo.. 

.....In David we trust.....
Eh, osim toga, ima tu jos dosta da se kaze. Naime, Split igra u prvoj hrvatskoj ligi ili HNL. Klub Split je iz Splita, a trenutno su na 6. mjestu, imaju 3 boda manje od Hajduka. Zajko Zeba je igrac sredine terena, igrac jednog poteza. Lucidnost mu je najjaca strana, a odbrambeni zadaci najslabija. Menadzer Zelje, Amar Osim mu je rekao da ne racuna na njega pa je on bio prinudjen naci klub koji ce platiti odredjenu odstetu za njega i u kojem ce nastavit karjeru. Split je izgleda bio najpovoljnija opcija i ovaj vrli veznjak ce tamo nastavit karjeru. Zadovoljan?DevilS je napisao/la:Zeba nastavlja karijeru u Splitu znali ko vise sta o ovome kone?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.