Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

arbitraža
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la arbitraža » 18 dec 2012, 16:32

Tu je stvar jasna. Željo se odlaskom Zebe riješio velikih obaveza do kraja sezone. To ja svakako pametna stvar, posebno jer se zna da ne igra u vrhunskoj formi. Ne znam koliki je to tačno iznos koji bi Zeba zaradio za ostatak ugovora, ali kada se tome doda bilo šta što će se zaraditi, Željo je svakako u plusu.

Po meni dobar potez Želje i nema smisla svaku dočekivati sa podsmijehom samo zato što neko navija za ovaj, a neko za onaj klub.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 dec 2012, 16:37

"Najbolji" igrac Premier lige BiH za 100 hiljada eura odlazi u Hrvatski gigant,Split hebote :lol: A ovom komicaru je i onako vrhunac karijere bilo igranje u Ruskoj drugoj ligi..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 dec 2012, 17:02

chily-rz je napisao/la:"Najbolji" igrac Premier lige BiH za 100 hiljada eura odlazi u Hrvatski gigant,Split hebote :lol: A ovom komicaru je i onako vrhunac karijere bilo igranje u Ruskoj drugoj ligi..
Taj komičar vas ubija zadnje dvije godine. :lol: :lol: :lol:

Stvarno ne mogu da shvatim ovakve maloumnike, ti se našo pričati nešto, a pola ekipe ima amaterske ugovore i može otići kad im se ćefne.Tvoj mizerni klub kad uspije prodati igrača na kojeg više ne računa za 100 k €, javi se.Tugo moja s' kim se ja raspravljam.
komična situacija
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 18 dec 2012, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 18 dec 2012, 17:04

bagrcavi je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:"Najbolji" igrac Premier lige BiH za 100 hiljada eura odlazi u Hrvatski gigant,Split hebote :lol: A ovom komicaru je i onako vrhunac karijere bilo igranje u Ruskoj drugoj ligi..

Stvarno ne mogu da shvatim ovakve maloumnike, ti se našo pričati nešto, a pola ekipe ima amaterske ugovore i može otići kad im se ćefne.Tvoj mizerni klub kad uspije prodati igrača na kojeg više ne računa za 100 k €, javi se.Tugo moja s' kim se ja raspravljam.
a gdje si ti procito da je zeljo prodo zebu za 100k

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 dec 2012, 17:08

voltron30 je napisao/la:Ovdje pojedinim (čitaj ciza) treba crtati neke stvari u vezi Zebe. Normalno da će ga klub pustiti uz simboličnu naknadu jer trener mu je otvoreno rekao da ne računa na njega. Zeba je najplaćeniji igrač Želje, i sigurno Amaru ne pada na pamet da ga plaća do kraja sezone, a da mu ovaj sjedi na tribini. Ovako je pronađeno solomonsko rješenje.
zasto sve dozivljavas ko provokaciju,cudno mi je i normalno je da je cudo da najbolj igrac lige ide za male pare,razloga za to ima koliko vidim i postujem to!ali meni nije jasno, postujem i osima ko trenera,ali zar u svemu vi navijaci zelje se morate slagat i klimat glavom kako god osim okom trepne,da je gov*** od velikog vodje je!i ne placa ga osim nego klub,ako je vama osim izand kluba necete daleko)ja sam svoje misljenje rekao da je ogranicen trener a to ce se pkazat svaki put akd izadjete u evropu(dakle nije sramota izgubit sramota je ne pruzit otpor)JA bi zebu uporedio s Samirom u hrvatskoj ligi koji je najbolji igrac i pravi strasne probleme i stalno je kaznjavan,ali zar to ne bi bilo cudno da ga dinamo proda za 200.300 000 eura
i svako ima pravo komentarisat stvari jer se ticu bh fudbala,i imat svoje misljenje

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 18 dec 2012, 17:11

samoposteno je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:

a gdje si ti procito da je zeljo prodo zebu za 100k
Spekulise se :mrgreen:
Mozda 100000 KM. Nevjerujem da Split ima toliko para da kupi Zebu za 100k € i da prima godisnje blizu 100k KM.
NO PYRO NO PARTY

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 dec 2012, 17:13

Ta cifra je gore spomenuta i samo sam odgovorio na taj post, na cijenu nisam ni obraćo pažnju.

@ciza Ne kontam što tebe sekira to za koliko će otići koji Željin igrač ? Da pišeš neke konstruktivne postove, nešto konkretno pa haj.Nego ovako ni ti sam ne znaš šta hoćeš, ali bitno je da se piše.Idi prati hoće li Travančić u Verder :lol: i koliko ćete para uzeti sa njega.
DRUG NEBI TI PUNCA

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 dec 2012, 17:14

ciza je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Ovdje pojedinim (čitaj ciza) treba crtati neke stvari u vezi Zebe. Normalno da će ga klub pustiti uz simboličnu naknadu jer trener mu je otvoreno rekao da ne računa na njega. Zeba je najplaćeniji igrač Želje, i sigurno Amaru ne pada na pamet da ga plaća do kraja sezone, a da mu ovaj sjedi na tribini. Ovako je pronađeno solomonsko rješenje.
zasto sve dozivljavas ko provokaciju,cudno mi je i normalno je da je cudo da najbolj igrac lige ide za male pare,razloga za to ima koliko vidim i postujem to!ali meni nije jasno, postujem i osima ko trenera,ali zar u svemu vi navijaci zelje se morate slagat i klimat glavom kako god osim okom trepne,da je gov*** od velikog vodje je!i ne placa ga osim nego klub,ako je vama osim izand kluba necete daleko)ja sam svoje misljenje rekao da je ogranicen trener a to ce se pkazat svaki put akd izadjete u evropu(dakle nije sramota izgubit sramota je ne pruzit otpor)JA bi zebu uporedio s Samirom u hrvatskoj ligi koji je najbolji igrac i pravi strasne probleme i stalno je kaznjavan,ali zar to ne bi bilo cudno da ga dinamo proda za 200.300 000 eura
i svako ima pravo komentarisat stvari jer se ticu bh fudbala,i imat svoje misljenje
Osim je trener koji je osvojio to sto je osvojio, eh sad mi reci jedan razlog zbog koga ja ne bih imo povjerenje u njega i njegov odabir igraca? meni je zao sto je zeba otiso jer prosto nema ko vise zabavljat raju,malo je ostalo onakvih mahalskih igraca,ali trener se pita...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 dec 2012, 17:20

i svako ima pravo komentarisat stvari jer se ticu bh fudbala,i imat svoje misljenje[/quote]

Osim je trener koji je osvojio to sto je osvojio, eh sad mi reci jedan razlog zbog koga ja ne bih imo povjerenje u njega i njegov odabir igraca? meni je zao sto je zeba otiso jer prosto nema ko vise zabavljat raju,malo je ostalo onakvih mahalskih igraca,ali trener se pita...[/quote]

u bh okvirima je dobar i to stoji.al kad vam cilj bude visi od nasih livada,i htjednete malo nos provirit u evropu,onda je ogranicen njegova igra u evropi je dokaz(nije kazem sramota izgubit,al ne pruzit otopr,ne uticat na protivnika,ni irgacki ni takticki,ako se gubi nek se gubi s obrazom ne rukometnom razlikom).O zelji govorim jer ga smatram uz siroki jedini ozbiljan klub kod nas i jedni realno mogu nesto barem pokusat

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 dec 2012, 17:26

u bh okvirima je dobar i to stoji.al kad vam cilj bude visi od nasih livada,i htjednete malo nos provirit u evropu,onda je ogranicen njegova igra u evropi je dokaz(nije kazem sramota izgubit,al ne pruzit otopr,ne uticat na protivnika,ni irgacki ni takticki,ako se gubi nek se gubi s obrazom ne rukometnom razlikom).O zelji govorim jer ga smatram uz siroki jedini ozbiljan klub kod nas i jedni realno mogu nesto barem pokusat
pa sad malo realnosti nije na odmet, kad zasvrsis sa nasim livadama onda ides u evropu gdje ozbiljni ljudi igraju fudbal... dinamo koji ima budjet ko federacija nije uspio gola dati nikom i o cemu onda pricamo? partizan ima kampove ko pola sarajeva pa ga nigdje... sve sto neki klub iz BiH uradi u evropi je splet okolnosti i sreca taj dan i to nam je realnost a sta drugo ocekivat kad u drzavi cjeloj nemamo stadiona koji ispunjava sve uvjete...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 18 dec 2012, 17:41

bagrcavi je napisao/la:

komična situacija
eto kao u zelji svi imaju profesionalne :lol: prvo se raspitaj za svoje pa onda pametuj ;)
Republika Zenica

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 dec 2012, 17:59

bagrcavi je napisao/la:

komična situacija
Sto se primas na postove "maloumnika" ? :mrgreen:

Ma pusti sad Celika,nije tema ovog razgovora,govorimo o Zebi i njegovim kvalitetama,.Kako to da kvazi najbolji igrac ove kukuruz lige ne moze naci bolji angazman ili je Split preko noci postao krema balkanskog fudbala ,da ne idemo dalje u svijet..

U ostalom,moj post je sasvim korektan,cinjenica je da ide u buraniju od ekipe a isto tako je cinjenica da mu je Ruska druga liga bila vrhunac karijere,malo hebemu za takvu igracinu :mrgreen:

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 18 dec 2012, 18:00

dubioza je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:

komična situacija
eto kao u zelji svi imaju profesionalne :lol: prvo se raspitaj za svoje pa onda pametuj ;)
Jedino Bukvic nema profesionalni ugovor.
NO PYRO NO PARTY

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 dec 2012, 18:38

Buu je napisao/la:
Jedino Bukvic nema profesionalni ugovor.
A u Celiku Mesanovic i Travancic od bitnih igraca, odnosno igraca koji su igrali.
Celik!3,2,2.

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 18 dec 2012, 18:39

potpiso je i bukvic ugovor ima 2 mjeseca, tako mi je reko jedan covjek koji odlicno poznaje situaciju u klubu, ne znam koliko je to tacno jer o tome se u javnosti nije nista pisalo niti pricalo
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 18 dec 2012, 19:28

Ja stvarno ne vidim da je provokacija konstatacija da je nasa liga spala na to da joj najbolji igrac,on je to i po meni,ide u jedan Split za toliko malo novca za nogometni svijet .Navijali mi za Zelju ,Sarajevo ,Siroki ,Borac ili bilo koga svi se moramo zamisliti nad ovom cinjenicom.Iskreno svakoga ko iole prati nas nogomet malo je sramota zbog ovoga.Pa ima tema i pogledajte koliko se nudi za malog Halilovica koji nije ni stasao u igraca,koliko se placa nizerazredan igrac u Evropi ,a najbolji igrac lige u Split.Posebno ne razumijem ove Zeljovce na forumu.Pa vi ste neki KLUB jbg ,prvo se vi zamislite koliko dobijate za igraca kojeg ste priznali ili ne, do juce u zvjezde kovali ,pa da se skontamo gdje smo i vi i svi mi zajedno na nogometnoj mapi.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 dec 2012, 19:31

vidovitadjemila je napisao/la:Ja stvarno ne vidim da je provokacija konstatacija da je nasa liga spala na to da joj najbolji igrac,on je to i po meni,ide u jedan Split za toliko malo novca za nogometni svijet .Navijali mi za Zelju ,Sarajevo ,Siroki ,Borac ili bilo koga svi se moramo zamisliti nad ovom cinjenicom.Iskreno svakoga ko iole prati nas nogomet malo je sramota zbog ovoga.Pa ima tema i pogledajte koliko se nudi za malog Halilovica koji nije ni stasao u igraca,koliko se placa nizerazredan igrac u Evropi ,a najbolji igrac lige u Split.Posebno ne razumijem ove Zeljovce na forumu.Pa vi ste neki KLUB jbg ,prvo se vi zamislite koliko dobijate za igraca kojeg ste priznali ili ne, do juce u zvjezde kovali ,pa da se skontamo gdje smo i vi i svi mi zajedno na nogometnoj mapi.
Zeba je bio najbolji igrac prosle sezone.
Ove sezone je ispao iz prvog tima Zelje,logicno je da ode,a niej vise mlad pa da moze da gradi svoju karijeru po Evropi.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 dec 2012, 19:36

Prescritto je napisao/la:potpiso je i bukvic ugovor ima 2 mjeseca, tako mi je reko jedan covjek koji odlicno poznaje situaciju u klubu, ne znam koliko je to tacno jer o tome se u javnosti nije nista pisalo niti pricalo
Nije Bukvic ce potpisati kada napuni 23 godine i onda necemo morati placati onu zajebanciju za treniranje tako da ...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 dec 2012, 20:02

bas me zanima za koliko ce husejnovic ili svraka otici,budu li i oni pribliznim ciframa baratali nabi nogom nas fudbal posadi povrce na stadione,i sjeti se da se i ovdje igrao fudbal

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 18 dec 2012, 20:04

ASD je napisao/la:
vidovitadjemila je napisao/la:Ja stvarno ne vidim da je provokacija konstatacija da je nasa liga spala na to da joj najbolji igrac,on je to i po meni,ide u jedan Split za toliko malo novca za nogometni svijet .Navijali mi za Zelju ,Sarajevo ,Siroki ,Borac ili bilo koga svi se moramo zamisliti nad ovom cinjenicom.Iskreno svakoga ko iole prati nas nogomet malo je sramota zbog ovoga.Pa ima tema i pogledajte koliko se nudi za malog Halilovica koji nije ni stasao u igraca,koliko se placa nizerazredan igrac u Evropi ,a najbolji igrac lige u Split.Posebno ne razumijem ove Zeljovce na forumu.Pa vi ste neki KLUB jbg ,prvo se vi zamislite koliko dobijate za igraca kojeg ste priznali ili ne, do juce u zvjezde kovali ,pa da se skontamo gdje smo i vi i svi mi zajedno na nogometnoj mapi.
Zeba je bio najbolji igrac prosle sezone.
Ove sezone je ispao iz prvog tima Zelje,logicno je da ode,a niej vise mlad pa da moze da gradi svoju karijeru po Evropi.
Ma u redu znam to sve ,ako mi nije bas jasno da se covjek koji je najveci idol kluba tako lako sutne i odjednom postane nepotreban.Sam bog zna sta se tu desavalo,ali otom potom.Ali sta mislis od cega ce jedan Zeljo zivjeti ako najboljeg igraca proda za 1ooo ooo.evra.Pa evo da ne pucamo visoko skoknimo samomalo do komsiluka pa pogledajte za koliko njihovi klubovi prodaju igrace.Milionske su vrjednosti u pitanju.Ma kad mi neko kaze Mamic lopov ovakav -onakav.Ma da je bar jedan onakav kod nas ovdje.Evo ti dobar primjer.Gracic koliko ga ko volio ili ne hoce da ulozi u ekipu, u ligu ,ali kod nas je grijeh ako covjek hoce na tome da zaradi i na sve strane mu se saplicu noge.Kazu mafijas ovakav onakav.Ali ne shvata se da u danasnjem svjetu sporta vladaju ljudi koji hoce da zarade novac.Pa vlasnici najvecih Svjetskih klubova su zapravo biznismeni.Evo u Srbiji svaki klub drzi regionalni mafijas ili vise njih.To je javna tajna.Ali zadnjih godinu, dvije stadioni su im popunjeni itekako.Zvjezda npr. ima prosjek od 17 000 gledalaca po tekmi.A kod nas papci na celu klubova unistavaju igrace tako sto preko klubova peru novac i uopste ih nije briga za nogometom.Ma nogomet je biznis i klubovi moraju biti u necijem vlasnistvu.Da taj ima svoj kapital tu i da se zna gdje svaka marka ide.Sada ce neko reci treba zakon o sportu.Pa sto jeli ga problem donjeti ili nekom u vlasti nije u interesu.Razmislite malo.Evo Zeljovci hajdete vi ili navijaci bilo kog kluba da kazete znate li slucajno kako funkcionise vas klub.Garantujem da ce se na vrhu piramide,vece ili manje, naci neki visoki politicar.U mome Travniku koji je mali klub je manji politicar :D kantonalni ,a garantujem da vi svoga tatu mozete pronaci na drzavnom nivou u samom vrhu.E dok takvi budu na celu klubova legende poput Zajka Zeba ce se sutati iz klubova za male pare ,cim malo dignu glavu koju moraju zabiti u pjesak. Jer ako je ne zabiju onda ce ih menadjeri koji to mogu biti samo u Bosni zacas staviti na stub srama...A sta klub tim gubi -ma boli ih ona stvar za klub
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []