Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

bagrcavi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la bagrcavi » 18 dec 2012, 20:12

Pa kako da očekuješ da nam liga jača i da igrače prodajemo za milionske cifre, kad igraju u istoj ligi sa Travnikom, Goškom, Radnikom, Gradinom i sličnim ?Kad igramo na stadionima na kojim se dva pasa ne mogu povezati, na kojima nema uslova za publiku. Ako od 30 kola, ti odigraš 25 utakmica u kojima je protivnik traljav, brani se, ne nadigrava se već pokušava što više oduglovačiti, kako ćeš ti biti konkurentan u evropskim utakmicama ? Logično je da će igrači slabo napredovati ili da neće napredovati nikako, sve dok ne dođe do promjene u sistemu takmičenja.A ako nisi konkurentan u evropi, onda te tvoje igrače niko neće plaćati koliko bi trebalo već će davati neke svoje cijene koje su objektivno dosta manje od realnih.
DRUG NEBI TI PUNCA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 dec 2012, 20:15

bagrcavi je napisao/la:Pa kako da očekuješ da nam liga jača i da igrače prodajemo za milionske cifre, kad igraju u istoj ligi sa Travnikom, Goškom, Radnikom, Gradinom i sličnim ?Kad igramo na stadionima na kojim se dva pasa ne mogu povezati, na kojima nema uslova za publiku. Ako od 30 kola, ti odigraš 25 utakmica u kojima je protivnik traljav, brani se, ne nadigrava se već pokušava što više oduglovačiti, kako ćeš ti biti konkurentan u evropskim utakmicama ? Logično je da će igrači slabo napredovati ili da neće napredovati nikako, sve dok ne dođe do promjene u sistemu takmičenja.A ako nisi konkurentan u evropi, onda te tvoje igrače niko neće plaćati koliko bi trebalo već će davati neke svoje cijene koje su objektivno dosta manje od realnih.
Bogami,sto se tice uvjeta,niko osim Celika nebi trebao igrati PL.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 dec 2012, 20:18

bagrcavi je napisao/la:Pa kako da očekuješ da nam liga jača i da igrače prodajemo za milionske cifre, kad igraju u istoj ligi sa Travnikom, Goškom, Radnikom, Gradinom i sličnim ?Kad igramo na stadionima na kojim se dva pasa ne mogu povezati, na kojima nema uslova za publiku. Ako od 30 kola, ti odigraš 25 utakmica u kojima je protivnik traljav, brani se, ne nadigrava se već pokušava što više oduglovačiti, kako ćeš ti biti konkurentan u evropskim utakmicama ? Logično je da će igrači slabo napredovati ili da neće napredovati nikako, sve dok ne dođe do promjene u sistemu takmičenja.A ako nisi konkurentan u evropi, onda te tvoje igrače niko neće plaćati koliko bi trebalo već će davati neke svoje cijene koje su objektivno dosta manje od realnih.
ti si nasao u svakome krivca osim u svojima,protiv koga to maribor,dinamo,partizan igra u ligi?na kakvim terenima?
pa bas tvoj klub ima jedan od gorih stadiona u ligi,siorki i sloboda su proadavali igrace za za preko 500 000 E ne vjerujem da su nesto bolji od ovoh danas
jel zagreb pravi cuda po evropi ,ispadaju iz lige prodaju igraca za 1,5 milon,i tako svko malo,od mujdze ,ibricica itd
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 18 dec 2012, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 dec 2012, 20:20

Tako i jeste, ali ako se kriteriji podignu, onda se može očekivati i rast kvaliteta.Dok se ovakva liga bude igrala, naše utakmice u evropi će se svoditi na kratkotrajne bljeske, a najveći transferi će nam biti po Turskoj, Poljskoj, i ostalim "silama".Ali eto k'o što kaže naš narod "samo nek se ne puca".

@ciza Pogledaj malo uslove i broj timova u Srpskoj, Hrvatskoj i Slovenskoj ligi.A da ne pričamo o neki "uređenijim" evropskim zemljama.A druga stvar, ja nisam nigdje rekao da treba izbaciti Travnik i ostale nabrojane klubove, nego će tabela i plasman na istoj određivati ko ispada a ko ostaje.Prosto ko pasulj.Ovi što su kvalitetniji se filtriraju i ostaju, a ovi sa manjkom kvaliteta ispadaju.S tim da bi tada "solidni" igrači iz klubova koji su ispali vjerovatno prelazili u ove "jače", i time bi se kvalitet dizao.Kontaš ?
DRUG NEBI TI PUNCA

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 dec 2012, 20:35

sve je to ok,i tako je,ali brate 50 000 eura bez noge iz zagreba ili osjeka takvi se prodaju,o vecim klubovima necu ni pricat,a ti isti igraci strajkaju,nemaju plata,ispadaju iz lige jer nemaju platit za gostovanje , klubovi im se raspadaju ako su to uslovi ok

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 dec 2012, 20:47

Eto kod nas se daju milioni na plate.Ne kontaš ili nećeš da skontaš o čemu pričam.Jedna Istra iz Pule ima ovakav stadion, a skoro svaki teren je ovakav ili bolji.Odmah je igra tečnija, brža, lopta se ne nabija stalno i igrači mogu pokazati šta znaju.Haj ti pokaži na terenu u Prijedoru šta znaš.Prošle sezone Smajić upo u rupu na terenu eno još se oporavlja.Da ne spominjem Lukavicu, Gabelu, i ostale terene, pa i moju Grbavicu kad padne kiša.U tom grmu leži zec ;)
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 dec 2012, 20:51

bagrcavi je napisao/la:Eto kod nas se daju milioni na plate.Ne kontaš ili nećeš da skontaš o čemu pričam.Jedna Istra iz Pule ima ovakav stadion, a skoro svaki teren je ovakav ili bolji.Odmah je igra tečnija, brža, lopta se ne nabija stalno i igrači mogu pokazati šta znaju.Haj ti pokaži na terenu u Prijedoru šta znaš.Prošle sezone Smajić upo u rupu na terenu eno još se oporavlja.Da ne spominjem Lukavicu, Gabelu, i ostale terene, pa i moju Grbavicu kad padne kiša.U tom grmu leži zec ;)
slika
pa ti vidis samo ono sto hoces da vifdis,maksimir opasan po zivot,na poljudu teren gori nego taj u prijedoru ,u rijeci kad padne kisa pljaca bude mjesec dana,sveje to u dva grama,evo banja ilidza je stadion koji je priblizan ovog ,jbg ovaj je nov,kad pricas o hrvatskoj ligi ko da o bundes ligi pricas,pa vidis li sta im simic predsjenik sindikata igraca kaze

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 18 dec 2012, 21:47

Pa igras sa tim klubovima zato sto sa boljim trenutno ne mozes igrati.Jbg ne bi da se prepiremo ali Zeljo i Sarajevo ovu jesen ni evo priznajem TRULOG Travnika ne mogu dobit.Iako nisam siguran da igraci Travnika koji igraju za neredovnih par stotina maraka ,imaju plate Zeljinih zvjezda nebi bili puno bolji na tabeli.Ja samo pricam o interesu.Uostalom sramota je da je ,odgovorno tvrdim a neka kazu koji su bili,teren na Piroti u boljem stanju nego na onaj Grbavici.To je fakt.Ma klubove treba privatizovati dati ih ako treba djabe onima koji imaju novac i koji vide interes u trzistu ,odgoju mladih igraca i njihovoj prodaji.Sredstva bi se za par sezuna obrnula kvalitet bi porastao i to je to.Niti jedan gazda ne da javasluka u svojoj firmi,tako je isto i s klubom.A samo je kod nas sve privatno.I da ti kazem,najmanje je problem do malih klubova.Vi veliki treba da prvi pokrenete te stvari,a ne da vas ljudi iz politike koriste rekao sam gore za sta.Pa jbg. otkuda vam toliki dugovi.Kada se citaju vasi postovi rekao bi covjek da ste u rangu Barse i Reala koliko ste nafurani.Sve dok covjek ne pogleda vase tekme i onda se uvjeri koji kvalitet posjedujete.Evo ti u Travniku sada ima garantujembar 5-6 odlicnih mladih momaka koji sigurno za par godina uz dobar rad u pravom klubu i dobre menadjere mogu lijepe cifre uzeti.Sve djeca 18- 19 godina.Ali to su ljudi koji blage veze o bilo kakvoj sportskoj ekonomiji nemaju .Pa zamisli kada nas sportski direktor Sarajcic za ispisnicu Adnana Zahirovica koji je najveci talenat kluba bio uzme 500 evra i odrekne se svih prava na njega.Ali nije on kriv.On je clan travnickog odbora SDA i budala zna da nista u uvoj staroj carsiji ne moze ako nisi NJIHOV.Zato nema tu u klubu vise nikoga od pravih sportskih radnika i bivsih igraca.Mali Basic pokusao rekao par stvari i odmah noga.Ma i kod vas je tako .Treba nogomet odvojiti od politike i dati ga ljudima od posla koji znaju raditi i zaraditi.A mozete se vi nafuravati da ste nesto veci od drugih koliko hocete ali dok Pirota ne bude primala bar 8000 ljudi nema od ove lige nista.Ali da bi Pirota primala 8000.prvo treba napraviti Grbavicu od 35000,ipak ste vi glavni grad i sramota je da igrate na oranici.Znaci trebamo svi naprijed i veliki i mali.Jer i Spanija ima Barsu i Rajo Valjekano,Njemacka Bajern i Furt, Italija Milan i Cijevo a Bosna Zelju i Travnik,znaci velike i male i draz i jest sto mali dobiju ponekad velikog i pomrse im racune.
Ali znas sto je poenta.Koliko vrijede i veliki i mali pokazuje ovaj Zebin transfer i nema dalje.... ;)
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 19 dec 2012, 14:20

vidovitadjemila je napisao/la:
Pa igras sa tim klubovima zato sto sa boljim trenutno ne mozes igrati.Jbg ne bi da se prepiremo ali Zeljo i Sarajevo ovu jesen ni evo priznajem TRULOG Travnika ne mogu dobit.Iako nisam siguran da igraci Travnika koji igraju za neredovnih par stotina maraka ,imaju plate Zeljinih zvjezda nebi bili puno bolji na tabeli.Ja samo pricam o interesu.Uostalom sramota je da je ,odgovorno tvrdim a neka kazu koji su bili,teren na Piroti u boljem stanju nego na onaj Grbavici.To je fakt.Ma klubove treba privatizovati dati ih ako treba djabe onima koji imaju novac i koji vide interes u trzistu ,odgoju mladih igraca i njihovoj prodaji.Sredstva bi se za par sezuna obrnula kvalitet bi porastao i to je to.Niti jedan gazda ne da javasluka u svojoj firmi,tako je isto i s klubom.A samo je kod nas sve privatno.I da ti kazem,najmanje je problem do malih klubova.Vi veliki treba da prvi pokrenete te stvari,a ne da vas ljudi iz politike koriste rekao sam gore za sta.Pa jbg. otkuda vam toliki dugovi.Kada se citaju vasi postovi rekao bi covjek da ste u rangu Barse i Reala koliko ste nafurani.Sve dok covjek ne pogleda vase tekme i onda se uvjeri koji kvalitet posjedujete.Evo ti u Travniku sada ima garantujembar 5-6 odlicnih mladih momaka koji sigurno za par godina uz dobar rad u pravom klubu i dobre menadjere mogu lijepe cifre uzeti.Sve djeca 18- 19 godina.Ali to su ljudi koji blage veze o bilo kakvoj sportskoj ekonomiji nemaju .Pa zamisli kada nas sportski direktor Sarajcic za ispisnicu Adnana Zahirovica koji je najveci talenat kluba bio uzme 500 evra i odrekne se svih prava na njega.Ali nije on kriv.On je clan travnickog odbora SDA i budala zna da nista u uvoj staroj carsiji ne moze ako nisi NJIHOV.Zato nema tu u klubu vise nikoga od pravih sportskih radnika i bivsih igraca.Mali Basic pokusao rekao par stvari i odmah noga.Ma i kod vas je tako .Treba nogomet odvojiti od politike i dati ga ljudima od posla koji znaju raditi i zaraditi.A mozete se vi nafuravati da ste nesto veci od drugih koliko hocete ali dok Pirota ne bude primala bar 8000 ljudi nema od ove lige nista.Ali da bi Pirota primala 8000.prvo treba napraviti Grbavicu od 35000,ipak ste vi glavni grad i sramota je da igrate na oranici.Znaci trebamo svi naprijed i veliki i mali.Jer i Spanija ima Barsu i Rajo Valjekano,Njemacka Bajern i Furt, Italija Milan i Cijevo a Bosna Zelju i Travnik,znaci velike i male i draz i jest sto mali dobiju ponekad velikog i pomrse im racune.
Ali znas sto je poenta.Koliko vrijede i veliki i mali pokazuje ovaj Zebin transfer i nema dalje.... ;)

nidje veze, amar se odreko zebe i ako ovaj ima ugovor do ljeta, tako da je prica nidje veze
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 19 dec 2012, 14:54

Mislim da traziti opravdanje da je Zeba otisao za male pare iako je pod ugovorom samo zato sto je Amar rekao da ne racuna na njega cista utopija.Valjda igrac treba da ima svoju cijenu(u nasoj ligi ascare nema),pa i u svijetu treneri ne racunaju na mnoge igrace pa ih bud zasto ne dijele.
Zajki sve najbolje i mnogo srece u karijeri, ja licno zalim zbog njegovog odlaska i volio bi da je zavrsio karijeru u Zelji,ali niti ja ni bilo ko drugi na ovom forumu ne odlucuje o tim stvarima vec trener.Amar ima pokrice u rezultatima i osvojenim trofejima pa je normalno da je njegova zadnja.Da li ce Zeba faliti ili ne pokazace vrijeme,meni licno hoce i on i njegovi lucidni potezi kojima je odlucivao utakmicu i donosio vazne bodove,smatram da u trenutnom sastavu nemamo dostojnu zamjenu za njega.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 dec 2012, 14:59

dino lj je napisao/la:Mislim da traziti opravdanje da je Zeba otisao za male pare iako je pod ugovorom samo zato sto je Amar rekao da ne racuna na njega cista utopija.Valjda igrac treba da ima svoju cijenu(u nasoj ligi ascare nema),pa i u svijetu treneri ne racunaju na mnoge igrace pa ih bud zasto ne dijele.
Zajki sve najbolje i mnogo srece u karijeri, ja licno zalim zbog njegovog odlaska i volio bi da je zavrsio karijeru u Zelji,ali niti ja ni bilo ko drugi na ovom forumu ne odlucuje o tim stvarima vec trener.Amar ima pokrice u rezultatima i osvojenim trofejima pa je normalno da je njegova zadnja.Da li ce Zeba faliti ili ne pokazace vrijeme,meni licno hoce i on i njegovi lucidni potezi kojima je odlucivao utakmicu i donosio vazne bodove,smatram da u trenutnom sastavu nemamo dostojnu zamjenu za njega.
Svugdje na svijetu igrač sa pola godine ugovora može otići za puno manje para.Jbg ili to malo para, ili ništa na kraju sezone.Eno Fajić iz Mure u Maribor prešao za 30 000 €, upravo iz razloga što je imao ugovor još pola godine.
DRUG NEBI TI PUNCA

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 23 dec 2012, 18:06

Ivan Sesar za dnevni list
Na temu 'laganih protivnika' Ivan se nadovezao odgovorom za sve one koji podcjenjuju Premier ligu...
- Igrao sam u Kopru, bio prvak Slovenije s njima, a nakon toga igrao sam i u Lokomotivi, pa mogu kao takav usporediti našu Ligu s ostalima iz regije. Odgovorno tvrdim da Premier liga nije nimalo lošija od Hrvatske lige, samo se organizacijski mora podići. Eventualno bi ju trebalo smanjiti na Ligu 12. A to što neki pričaju da nije dovoljno dobra, da se već sve zna unaprijed, to me i ne zanima...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 24 dec 2012, 11:07

tamo je bio NN igrac i igrao u klubu koji zavrsio treci odozdo(lokomotiva),a ovdje slovi za najboljeg u ligi...
Od kako se igra premier liga nasi klubovi su u evro kupovima igrali 4 puta se ekipama iz Crne Gore,uz omjer 1-3 za Crnogorce,Siroki je prosao Zetu(2005,6),Celik ispao od Grbalja(2008),Borac ispao od Celika Niksickog(2012),Sarajevo ispalo od Zete(2012)

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 27 dec 2012, 14:36

„Ne opterećujem se transferom, imam mnoštvo ponuda, ne znam više ni odakle me zovu. Svaki dan mi zvoni telefon, zovu iz Austrije, Švicarske... Juče su me zvali iz Bugarske. Sada se i Levski interesira za mene, prije njih i CSKA. Nema šanse, Bugarsku sam odbio, ta me liga uopšte ne zanima. Tamo neću da idem. Tačno je da mi nude veliki novac, mene to ne zanima". evo iz slobodne bosne,a nigdje ne pise koliko se sarajevo dobilo para?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 dec 2012, 14:43

ciza je napisao/la:„Ne opterećujem se transferom, imam mnoštvo ponuda, ne znam više ni odakle me zovu. Svaki dan mi zvoni telefon, zovu iz Austrije, Švicarske... Juče su me zvali iz Bugarske. Sada se i Levski interesira za mene, prije njih i CSKA. Nema šanse, Bugarsku sam odbio, ta me liga uopšte ne zanima. Tamo neću da idem. Tačno je da mi nude veliki novac, mene to ne zanima". evo iz slobodne bosne,a nigdje ne pise koliko se sarajevo dobilo para?
Ne zanima ga Bugarska iako mu nude velike pare a na kraju ode u Bugarsku. :lol:

A ovo sto je pricao da su ga trazili na sve strane moze mačku od rep, kad se samo sjetim pocelo sa timom iz lige 5, pa tim koji igra ligu prvaka (Malaga), pa Partizan, Hajduk a na kraju strasni CSKA Sofija. :lol: Pa da su njemu ponudili iz Asutrije ili Svicarske ne bi se on dvoumio, tamo su sigurno bolje pare nego u Bugarskoj.

Smijem potpisati da ga CSKA nije uzeo sigurno bi ostao u Sarajevu ili bi u zadnji tren otisao u neki klub vani za bili koje pare.

Ovo je samo pokazatelj kakvi su igraci PL BIH, sami sebi stave etiketu jer su umisljeni.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 27 dec 2012, 15:41

raspali zagreb napravi transfer veci nego svi zajedno u premier ligi za najbolje igrace,oj jade jadni od lige i fudbala

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 dec 2012, 15:45

ovo je dobro šta nas čeka, pa šta očekujete u zemlji gdje ništa ne radi samo se otvaraju glupi šoping centri, a nigdje fabrike, da se zaposli ovi 600.000 nezaposlenih, pa nek je 2 marke, eto 1.200.000, da se uloži za početak u sport, ovako više neće moći, jer nas čeka grčki scenariji, budite sigurni.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 27 dec 2012, 15:48

AlemC85 je napisao/la:ovo je dobro šta nas čeka, pa šta očekujete u zemlji gdje ništa ne radi samo se otvaraju glupi šoping centri, a nigdje fabrike, da se zaposli ovi 600.000 nezaposlenih, pa nek je 2 marke, eto 1.200.000, da se uloži za početak u sport, ovako više neće moći, jer nas čeka grčki scenariji, budite sigurni.
hajd mani vise socijalne price i trazenja opravdanja,ko da u regionu vlada blagostanje u sve je ovo u ey-xu u 5 deka,ali kad je rijeci o klubskom fudbalu tu smo najgori

High

Post Postao/la High » 27 dec 2012, 15:50

Odavno se nije digla hajka tipa ove sad, kad je u pitanju neki naš igrač koji ide vani. Saide, zahvali im se.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 27 dec 2012, 15:56

High je napisao/la:Odavno se nije digla hajka tipa ove sad, kad je u pitanju neki naš igrač koji ide vani. Saide, zahvali im se.
sto je jos dokaz u kakvom se stanju nalazi nas fudbal!ovaj malac iz zagreba je presao za milion i po eura bez ikakve pompe u bundes ligu,a o ovom se pise pola godine da bi otisao za sicu u lijevu ligu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []