NK Široki Brijeg

bagrcavi
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la bagrcavi » 13 dec 2012, 15:50

Skaut1 je napisao/la:S nestrpljenjem očekujemo vijesti iz Sarajeva o izboru Josipa Bevande na čelno mjesto nogometnog saveza na današnjoj izbornoj skupštini!
Idemo Josipe, pokaži im sposobnost i hrabrost odvesti nogomet na višu razinu iz ove baruštine u kojoj nas drže članovi Komiteta!
:lol: :lol: :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 dec 2012, 19:06

Sta je sa cestitkama :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 13 dec 2012, 19:19

S obzirom da je trebala 2/3 vecina da se izabere predsjednik,a u prvom pa i u drugom krugu je bilo 36 prema 23,sto znaci da bi se to moglo do bsvijesti vrtiti mislim da je Bevanda ispao Gospodin pa je skratio muke svima nama i cestitanjem rijesio dileme,a i predstavnici iz RS-a su me pozitivno iznenadili jer nisu peglali puno,tako da za neku suplju nema potrebe,bitno je da se nastavi ka naprijed i to zajedno da se povuce.
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 13 dec 2012, 19:24

deyo je napisao/la:S obzirom da je trebala 2/3 vecina da se izabere predsjednik,a u prvom pa i u drugom krugu je bilo 36 prema 23,sto znaci da bi se to moglo do bsvijesti vrtiti mislim da je Bevanda ispao Gospodin pa je skratio muke svima nama i cestitanjem rijesio dileme,a i predstavnici iz RS-a su me pozitivno iznenadili jer nisu peglali puno,tako da za neku suplju nema potrebe,bitno je da se nastavi ka naprijed i to zajedno da se povuce.
valjda im ranije obacali nesto(opstanak u PL ili mjesto u evropi ili nesto drugo) pa nisu peglali :mrgreen:

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 13 dec 2012, 19:28

deyo je napisao/la:S obzirom da je trebala 2/3 vecina da se izabere predsjednik,a u prvom pa i u drugom krugu je bilo 36 prema 23,sto znaci da bi se to moglo do bsvijesti vrtiti mislim da je Bevanda ispao Gospodin pa je skratio muke svima nama i cestitanjem rijesio dileme,a i predstavnici iz RS-a su me pozitivno iznenadili jer nisu peglali puno,tako da za neku suplju nema potrebe,bitno je da se nastavi ka naprijed i to zajedno da se povuce.
U drugom krugu glasnja po novom statutu odlucuje prosta vecina, prosla su vremena kad su ovi ili oni mogli blokirati rad saveza:)

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 17 dec 2012, 18:02

Zagrebački Dinamo, u sklopu svoje zimske pripreme u Hercegovini, odigrat će prijateljsku utakmicu s NK Široki Brijeg na stadionu Pecara.

Pošto je utakmica sa Zrinjskim otkazana, a Dinamo ove godine neće nastupiti na turniru u Gabeli, ‘Modri’ su dogovorili prijateljsku utakmicu s NK Široki Brijeg.

Utakmica je na rasporedu 2. veljače 2013. godine na Pecari.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 17 dec 2012, 18:18

Mogao bi opet stadion biti pun nakon dugo vremena
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 18 dec 2012, 10:19

Android je napisao/la:Mogao bi opet stadion biti pun nakon dugo vremena
ako treba Dinamo da puni stadion onda nek nikad ne bude pun, kada ce napokon ljudi prestati ovako razmišljati. Šta je to Dinamo nešto poseban, veći od mog Širokog? Ili bilo koji drugi klub?? Zašto bi stadion tada bio pun a obično nije??

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 18 dec 2012, 18:34

Ja idem na skoro svaku utakmicu,problem je sto Siroki gotovo nitko vise ne prati u gradu,na utakmicama 500-600 gledatelja,evo sad otidji u osnovnu skolu pitaj dicu za koga navijaju,90% bi ih reklo da navijaju za Hajduk ili Dinamo
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 19 dec 2012, 15:01

Android je napisao/la:Ja idem na skoro svaku utakmicu,problem je sto Siroki gotovo nitko vise ne prati u gradu,na utakmicama 500-600 gledatelja,evo sad otidji u osnovnu skolu pitaj dicu za koga navijaju,90% bi ih reklo da navijaju za Hajduk ili Dinamo
ja mislim da bi se itekako zacudio s odgovorima ;)

Skaut1
Kontakt:

Post Postao/la Skaut1 » 19 dec 2012, 15:45

Bilo kako bilo, 2. veljače 2013. godine je red da pohodimo Pecaru u što većem broju, da pozdravimo naše dečke pred nastavak sezone i također pozdravimo višestrukog uzastopnog prvaka Lijepe Naše GNK Dinamo Zagreb. Subota je idealana dan za tekmu, nadat je se lijepom vremenu bez padalina.

"SAMO JEDNO IME ŠIROKI"!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 21 dec 2012, 12:16

Android je napisao/la:Ja idem na skoro svaku utakmicu,problem je sto Siroki gotovo nitko vise ne prati u gradu,na utakmicama 500-600 gledatelja,evo sad otidji u osnovnu skolu pitaj dicu za koga navijaju,90% bi ih reklo da navijaju za Hajduk ili Dinamo
90% ljudi u sirokom su dinamovci :D
imam petoricu ljudi sa kojim se druzim sa sirokog i svi su dinamovci :D
Zadnja izmjena: Rosas7, dana/u 21 dec 2012, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 dec 2012, 12:28

Zašto klub ne radi na tome, zašto nema nekih akcija za privlačenje gledatelja?
Hayley <3

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 dec 2012, 12:43

zato što nemaju marketinga i ne znaju
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 dec 2012, 14:56

Rosas7 je napisao/la:
90% ljudi u sirokom su dinamovci :D
imam petoricu ljudi sa kojim se druzim sa sirokog i svi su dinamovci :D
Ma kakvi Dinamovci. Ima simpatizera, recimo za taj Dinamo je bio dobar dio grada u bivsoj drzavi, zbog svega onoga sto je predstavljao u hrvatskom miljeu, logicno. Medjutim navijacku bazu svoju jednostavno receno nemaju, kao ni Torcida, tako da je meni smijesno o tome pricati, iako naravno utjece na samu posjetu, al to je opcenito neka puno dublja prica, najuze vezana za (ne)kvalitet BH nogometa i zasicenost ljudi jednim te istim stvarima. Ovo je jasno vidljivo kada se usporede neka ne tako davna vremena, i danas. Al to je tako svugdje, ne samo u Širokom Brijegu. Razlike su jedino u nijansama i variraju s vremena na vrijeme ovisno o faktorima.

Uostalom, meni isti vrag, eto ih tamo, da budem iskren, ne tangira me osobno niti uopce dozivljavam ''Dinamovce'' i ''Hajdukovce'' u svom gradu, dapace, smijesno mi je to osobno i cuti, al boze moj, ako nekoga veseli, svaka cast.

Ja imam svoj grad, svoj klub, a tko ce sta simpatizirati (naglasavam, iskljucivo simpatizirati), gdje i zasto, uopce me ne zanima.

..i tamo i amo, uz tebe i s tobom..
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 jan 2013, 15:00

Na Pecari od odlaska momčadi na odmor gotovo da nema nikakvih događanja. Jasno, to je samo privid, budući da su struka i čelništvo kluba skoro uvijek u nekom poslu. Trener Slaven Musa svoje je izvješće napisao i sada je na potezu Uprava.
Uvriježeno mišljenje koje smo znali čuti i od samih igrača, to da je ovaj Široki zapravo toliko dobar da mu neka posebna nisu ni potrebna, dijeli i Musa.

- Sve važne informacije od ranije su već poznate. Sada smo skoro pa zapali u zimski san, našalio se Musa te dodao da se zbog kandidature direktora kluba, Josipa Bevande, za poziciju predsjednika NS-a BiH analiza njegovog izvještaja još čeka…

To će, čini se, biti samo formalnost, jer strateg Širokobriježana najavljuje da nekih značajnih promjena ne bi trebalo biti.

- Objektivno, ne trebaju nam novi igrači. Jer vratit će nam se oporavljeni Landeka i Kožulj, a u prvom dijelu sezone zbog ozljede smo dugo bili i bez Jurčevića. Nikoga se nećemo olako riješiti, mada je jasno da je bilo nekih igrača koji su stigli kao pojačanja, a od kojih se ipak više očekivalo.

Ponovio je zatim Musa ono što nam je ranije ove sezone govorio – da u glavi kao pojačanje ima igrača specifičnog profila…

- Volio bih imati još jednog probojnog igrača po krilu, rekao je.

Bio bi to neki dvojnik Dine Ćorića, no ako se to i ne dogodi, Musa će biti zadovoljan s onim što ima.

- Veliki sam optimist što se tiče drugog dijela sezone. Ja znam koliko ovi igrači mogu, znam i da mogu dosta više. A do mene će biti da to iz njih izvučem. Imat ćemo nekih pedeset dana priprema, igrači će imati više vremena da se naviknu na mene, pa ću i ja moći više tražiti od njih.

A sve bi to trebalo odvesti prema ciljevima koji od početka sezone nisu previše mijenjani…, iako je Široki vrlo loše startao, a pred kraj jeseni se vratio.

- Minimalni cilj bit će nam osvajanje trećeg mjesta, a jasno da želimo osvojiti i Kup. Sve ekipe koje su se našle među najbolje četiri to žele, pa i Sloga.

Mali nogomet – dopušten

Neki treneri za vrijeme prvenstvene stanke imaju striktna pravila po pitanju prakticiranja malog nogometa, no Musa nije takav.

- To im se ne može zabraniti, i ja volim igrati mali nogomet. Jasno, na igračima je da budu pametni, da se ne izlažu mogućnosti ozljede, rekao je.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 jan 2013, 12:31

ŠIROKI BRIJEG – Nogometaši Širokog Brijega startali su danas s pripremama za proljetni dio sezone. Nakon obavljene prozivke na Pecari, uslijedio je i prvi trening na terenima SC „Musa-Karačić“ na Blatu. Prvu pripremnu utakmicu „Plavo-bijeli“ će odigrati 26. siječnja protiv Veleža, a pravi spektakl očekuje se 2. veljače na Pecari, kada će gostovati Dinamo. Kompletan prihod s te utakmice namijenjen je za potporu radu humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać“. Od 3. do 10. veljače momčad će se pripremati u Novigradu, gdje će odigrati četiri utakmice, a „generalka“ je planirana za 26. veljače protiv Branitelja.

Tradicionalna „Plavo-bijela noć“, na kojoj će se okupiti sponzori i prijatelji kluba, održat će se 1. veljače.
Što se, pak, ambicija u proljetnom dijelu sezone tiče, trener Musa najavio je kako je krajnji cilj izlazak u Europu, uz naglasak kako će se „učiniti sve što je u našoj moći za osvajanje Kupa“. U prvenstvu ostaje čekanje na eventualne kikseve Željezničara i Sarajeva te pomak sa sadašnjeg šestog mjesta „što bliže vrhu“. Musa je istaknuo i kako ima puno povjerenje u aktualni igrački kadar tako da pojačanja praktično nisu potrebna, dok prinove ne želimo dovoditi.

Na prvoj prozivci nije bio Wagner, njegov dolazak iz Brazila očekuje se 15. siječnja. Na Bajana trener ne računa, ostaje s njim dogovoriti „papirologiju“, odnosno modalitet prekida suradnje. Eventualno je moguć povratak Josipa Barišića u klub, koji se pojavio na Pecari, ali, naravno, pod uvjetom povoljnog raspleta njegove priče s Hajdukom s kojim je vezan ugovorom.

Na prvoj prozivci su bili: N. Marić, Marković, J. Barišić, Brekalo, Jurčević, Serdarušić, Kožul, Kvesić, Ivanković, Ljubić, Roskam, I. Barišić, Bilobrk, Bertoša, I. Džidić, Landeka, Šilić, Mikulić, Kožulj, M. Marić, Kordić, Ješe, Zlomislić, D. Džidić, Ćorić, Karačić.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 jan 2013, 09:38

Šilić: Deset godina je prošlo kao sekunda, ali ne namjeravam još stati

Deset vezanih godina u jednom klubu. Takvom se vjernošću mogu pohvaliti rijetki, čak i u svjetskim okvirima. No, jednog takvog igrača imamo tu, u našem susjedstvu. Dalibor Šilić član je Širokog Brijega deset godina u nizu.

Bila je zima 2003. i Dalibor je došao kao novak, tada 23-godišnjak. A stigao je kao već etabliran igrač. U Zrinjskom je odradio kadetski i dio juniorskog staža, nakon čega je prešao u Varteks, u kojem je kao junior odigrao i nekoliko utakmica za prvi tim. Uslijedila je godina u Zrinjskom, nakon kojeg s Brotnjom u sezoni 1999./2000. postaje prvi pobjednik doigravanja za prvaka BiH. Proveo je razdoblje u Mariboru, a onda obukao dres Željezničara s kojim osvaja svoj drugi naslov prvaka BiH. Nije ni sanjao da će od tada do dan danas svoje domaće utakmice stalno igrati na Pecari, na kojoj je proslavio dvije titule prvaka i osvajanje trofeja Kupa te postao rekorder po broju nastupa u poslijeratnom razdoblju kluba.

Svog debija u dresu Širokog se sjeća, ali ne baš do u svaki detalj.

- Utakmica s Veležom u Vrapčićima, je li tako? Samo ne znam kako smo tada prošli?, zapitao se.
Široki je dobio 3:1, a Šilić je praktički od tada postao neizostavan dio tima u kojem su tada između ostalih još igrali Igor Melher, Saša Đuričić, Miroslav Dujmović, Mirko Hrgović, Hrvoje Erceg, Bajano, Nikola Juričić, Danijel Bajkuša…

Već sljedeće sezone došao je i prvi od dva naslova prvaka, a Šilić se sjeća da je to bila moćna mašina od ekipe.
- Mislim da smo tada lakše došli do titule nego dvije sezone kasnije…, jer Liga je od tada napredovala, izjednačavala se. Imali smo strašne igrače, jako puno njih prema naprijed, šest-sedam špiceva, a svi su zabijali. Druga je titula došla malo teže, s trenerom Barbarićem se igralo tvrđe, ali sjećam se da smo lako dobivali utakmice kod kuće.

Sjeća se popularni Šila da je to razdoblje u kojem je dosta igrača iz Premier lige otišlo van i izgradilo karijeru. Danas ih također jako puno ide van, ali, nažalost, većina ih se još brže vrati…
- Dosta je igrača iz naše lige tada napravilo karijere vani. Kod nas su to bili recimo Papac i Hrgović, iz drugih klubova Berberović, Bešlija, Mešanović…

A nije se samo to promijenilo u odnosu na njegove prve godine na Pecari. Sada je manje gledatelja, gledatelji biraju utakmice, pa ih na Pecaru u većem broju dođe samo kada se igraju značajniji dueli.
- Možda je onda narod bio više gladan nogometa, a možda se bolje i igralo, ne znam. Znam samo da se rezultat uvijek tražio, s tim da je danas to možda više naglašeno. Ali to da nema previše publike, po meni je razumljivo, jer imamo jaku konkurenciju u košarci. U Široki u dvoranu tako dolaze Partizan, Maccabi, a to se ne može mjeriti s nekim protivnicima koji nama dolaze…, uz dužno poštovanje svima.
Deset godina prošlo mu je, kaže, brzo. Vrlo brzo…
- Za sekundu, ne možeš vjerovati…, ali kako sam tu toliko praktički svaki dan, u klubu mi je na neki način sve isto. Sve je, zapravo, išlo nekim normalnim tijekom, rezultata je bilo, pa je obnovljen stadion, izgrađen je kamp. Ljudi ulažu u to što imaju.

Na svojih deset godina u Širokom u najmanju je ruku ponosan.
- Toliko godina u komadu odraditi u jednom klubu u BiH…, ne znam koliko to igrača još ima u godinama poslije rata. Bilo je kod nas još igrača s dugim stažem, Pero Ivić je dugo igrao, Nikola Marić, ali u dva navrata. Wagner je tu dugo…, kad se samo sjetim da, kada je došao nakon mene, nije bilo mjesta za njega, pa je išao na posudbu u Posušje. Eto kakvu smo ekipu imali.
Sada su mu 33, 23. siječnja napunit će 34, no i dalje se drži, često se na tribinama čuje komentar ‘najstariji, a najbolji’. On sam zna da je u godinama u kojima se mora paziti, ali smatra da još nije za staro željezo…
- Sada mi je, recimo, teže kad se ozlijedim, treba mi više da se oporavim. Ali kad sam zdrav, to ide sasvim normalno. Eto, recimo, prošle sam sezone odigrao 14 od 15 prvenstvenih utakmica, što je svakako zadovoljavajuće. Kada budem pomalo ulazio, to će biti znak, ali još nije došlo to vrijeme.

Na pitanje koliko još, odgovara optimističnom prognozom.
- Živim sportski, a u tim sam godinama da se moram paziti. Sada više treniram nego prije kada sam mogao odigrati na svježinu. Imam manju težinu nego sam imao kada sam došao u Široki. Ako tako nastavim, ako ostanem zdrav, ne vidim razloga zašto ne bih odigrao i jedanaestu, dvanaestu sezonu u Širokom. Jasno, sve će ovisiti i o ljudima u klubu. Ali ja osjećam da mogu dati još, kao i da mogu pomoći mlađima, od kojih klub živi. To dobro znam. Uvijek sam spreman ustupiti mjesto mlađem igraču.
Ne tangira ga ni novi nadimak, koji se nije uhvatio na travnjaku, među suigračima. Štoviše, zabavlja ga.
- Ma to je bila zezancija između mene i Vedrana Ješe. Ja sam njega počeo zvati ‘deda’ kad je došao i, eto, ostalo je. Moramo to promijeniti (smijeh).

Najbolji i najlošiji trenuci

U deset godina u dresu Širokog Brijega Šilić je doživio dosta toga, uglavnom dobrog. U razgovoru za Dnevni list 2010. već je imao svoja dva najdraža gola, a lista favorita ni danas se nije promijenila.
- Golovi Bešiktašu i Sturmu su mi najdraži, jer sam ih dao protiv većih ekipa. Ne mislim da se od tada ijedan posebno istaknuo.
No, bilo je i loših trenutaka. Nije to bilo ispadanje iz Kupa od kalesijske Bosne, nego jedno europsko razočarenje.
- Sjećam se te utakmice s Bosnom, ali tada ja nisam igrao, pa to nisam ni mogao doživjeti. Trener me odlučio odmoriti, kao i još nekoliko igrača…, i Domagoja Abramovića ako se dobro sjećam. Meni je, recimo, gore bilo doživjeti ispadanje iz Europe od Austrije nakon što smo u Beču odigrali 2:2. Primili smo taj gol s igračem više.

Današnji Široki

Široki Brijeg i ove sezone kotira za izlazak na europsku scenu. Prvi dio sezone okončan je na šestom mjestu s bodom iza trećeg, izboreno je i polufinale Kupa. Dalibor je zabio tri gola u prvenstvu, stalno bio unutra…
- Sigurno da smo tu, u borbi za Europu. Šteta, recimo, što nismo izvukli bod na Grbavici, ali nema veze, i dalje smo u igri. A i u polufinalu Kupa. Ove smo sezone stvarno loše startali, ali rekao bih da je to naša standardna boljka, malo lošije partije nakon ispadanja iz Europe. Ali da, početak ove sezone bio je katastrofa.

Specijalnost – Slobodnjak ljevicom

Šilić je najpoznatiji po svom slobodnjaku ljevicom. To je njegov potpis, nešto što imaju samo pravi majstori, ne puno igrača.
- Cijelu karijeru treniran sam da idem na centaršut po lijevoj strani. Ja, recimo, neću kao Wagner ići jedan na jedan, ja ću centrirati u većini slučajeva. Ali nisam to izrabljivao, mislim da sam uvijek igrao za ekipu, a to su vjerujem u klubu i prepoznali.
Samu vještina dobrog izvođenja slobodnjaka vidio je u nekoliko mlađih igrača. Naša sugestija pala je na Filipa Arežinu iz Zrinjskog…
- Da, dobar je. Baš se sjećam da je protiv nas odlično odigrao. Odličan slobodnjak imao je i Mario Kvesić, koji je iz Širokog otišao u Split. Kod njega je lopta baš imala onaj pad preko živog zida koji se traži.
A specijalizacija udaranja samo jednom nogom? Dalibor je tu jasan.
- Bolje imati jednu pravu, nego dvije polovične noge. Primjer Messija je najbolji. Zabije on i desnom, ali ni blizu toliko puta kao lijevom.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 17 jan 2013, 08:43

znači:
26.1. Velež na kampu
2.2. DInamo na Pecari
23.2. Željo u Međugorju

Pripreme u Istri iako neznamo protivnike

I generalka u Rodoču protiv Branitelja..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 18 jan 2013, 19:13

Malo smo promjenili raspored priprema
26.1. Velež na kampu
2.2. DInamo na Pecari
3.-10. 2. turnir u Novigradu Gyirmotom(2. mađarska liga), Žalgirisom i Wolfsbergerom + 1 utakmica za plasman
16. ili 17. s Vitezom (???)
20.2 Branitelj u Rodoču
23.2. Generalka Željo u Međugorju

Plan priprema odlično urađen ,nadam se da će se igrači fizički dobro pripremit jer to nam fali nekoliko godina prije Pero Ivic ,Danijel Bajkusa i Nikola Jurcic ,Tabi ,Bajano ,Dujmovic,Silic meli su na snagu sve pred sobom
Landeka i mladi Kožulj su se vratili ,treniraju punom snagom ,Damir Džidić odvojeno ,jedino Dino Ćorić pauzira jos desetak dana
Pa bar kup da je uzet

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot], mosarajvosa83, Paromlinac i 44 gosta.