Sjajni su vam "uvjeti" nema šta. Ima li gdje pancira pojeftino? E čuj svjetlosne godine. Jeste, jeste svjetlosnih godina iza civilizacije 21. vijeka.ŠB_Fidelis je napisao/la:Mani se ti Širokog u kontekstu Trebinja i slicnih davljenika pri internim prepucavanjima s drugima, ne sjecam se bas tko se u zadnje vrijeme zalio na sudjenje i uvjete na Pecari, uostalom i vi ste jednostavno nadigrani u odlicnim uvjetima, neovisno o tome u kakvoj vi situaciji ili stanju bili, da ne govorim za uvjete kakvi su vam vladali dok niste bili ''povratnicka sila''. S obzirom da godinama uostalom i imamo ponajbolju momcad i osiguravamo normalne uvjete za igru, za razliku od brojnih sredina, to je i razumljivo, svjetlosnim godinama ispred takvih i za takve.adisg je napisao/la:Moras i ti ovo da procitas. Znas li sto?Mandrak je napisao/la:Te tekstove koje citiraš pošalji sudijskoj komisiji,a nemoj nama ovdje to podmetati.Kakve veze mi forumaši imamo sa sudijama? I na kraju,dosadan si covjece de malo popusti željovce na ovoj temi.
Zato sto ce ovo sto je Veleza snaslo u 2 tekme protiv Zelje, snaci i Zelju, samo je pitanje gdje......Trebinje, Bijeli Brijeg, Siroki....
Pozdrav
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Na prijem naših domaćina i velikih sportskih prijatelja iz Željezničara nemamo niti najmanju primjedbu, ali zato imamo na način na koji smo poraženi. Glavni sudija Edin Golać sa svojim pomoćnicima Franjom Bandićem i Bećirević Zlatanom očigledno je već ranije izrežirao konačan ishod ove utakmice, primjenjujuči neujednačen kriterij suđenja, da bi sve kulminiralo odlukama pomočnog sudca Bandić Franje koji priznaje pogodak iz očigledne ofsajd pozicije kojeg je Željezničar postigao u 40. minuti, , te na njegovu asistenciju glavni sudac Golać Edin isključuje dva fudbalera i trenera našeg kluba.čamac je napisao/la:Sramota je ono Veležovo saopštenje. Ako je ovo offside onda vezi nemaju s fudbalom. Valjda kad su skontali da su crvene kartone dobili zbog svog krkanluka onda izmišli nešto nov.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-25844.htm
Gol je cist ko sunce, a crveni kartoni ne zbog prigovora nego zbog psovanja, valjda se neko dole u Mostaru pravi Englez il sta li vec.
Ne treba ovo Ibrakovicu deklarisanom pitaru da pravi mrznju izmedju Zelje i Veleza, a lik to odlicno radi, zaboravili su mostarci dzemu berberovica kad im je zabio go 2002, kad sarajevu nije trebalo, digao 2 prsta i rekao druga liga.
Zaboravili su Mostarci i kradju na kosevu kada su izvukli 1-1 a realno trebali dobiti, i tada se pitar Ibrakovic nije toliko bunio, zaboravili su izgleda puno toga ....
Cuva Bog Zelju svog!
Sve u svemu ja sam koliko-toliko zadovoljan rezultatom ...
nije lahko igrat subota-srijeda-subota
Edit:Za ove crvene kartone ,, sasvim opravdano su ih dobili:
Ibrakovic izlazio na teren
Onaj posovo dijete sudiji
A onaj drugi dobio 2 zuti
Hvala . Prijatno rodjeni
nije lahko igrat subota-srijeda-subota
Edit:Za ove crvene kartone ,, sasvim opravdano su ih dobili:
Ibrakovic izlazio na teren
Onaj posovo dijete sudiji
A onaj drugi dobio 2 zuti
Hvala . Prijatno rodjeni
sta ovo ovi iz prijedora dolaze u kombinovanom sastavu....nesto po izjavama kao da su vec predali ..... kaze nemaju ambicija...pa sto su bezze dolazili do 1/4 finala kupa.....
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87
Citiram:Mi nemamo neke velike ambicije u kupu jedini proritet nam je da opstanemo u PL BIH ,a dokazali smo da se mozemo nositi sa svakom ekipom u PLforza je napisao/la:sta ovo ovi iz prijedora dolaze u kombinovanom sastavu....nesto po izjavama kao da su vec predali ..... kaze nemaju ambicija...pa sto su bezze dolazili do 1/4 finala kupa.....
Ljudi imali su tri utakmice protiv nas u kratkom periodu, jednu su igrali na svom terenu, od toga dvije na Grbavici, nisu nas uspjeli dobiti. Kad su tako jaki mogli su nas dobiti u Vrapčićima, ali nisu. Baš tako mnogo da su nesretni, ne moze biti. Mi smo svoj cilj ostvarili, a sutra svi u 17h u Dolinu cupova da vratimo ovim iz Prijedora za onaj bod.
NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA!!!
NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Gdje si to citao kruha tiforza je napisao/la:sta ovo ovi iz prijedora dolaze u kombinovanom sastavu....nesto po izjavama kao da su vec predali ..... kaze nemaju ambicija...pa sto su bezze dolazili do 1/4 finala kupa.....
Moj camac ima ona: "rdjavom qrcu i dlake smetaju"
Jest sudija imao gresaka, al da je siljio, bas i nije...jedino ako je njima siljenje sto sudija nije progledao kroz prste krkanluku...mada je onom smogovcu progledao kad mu nije dao karton za "komunikaciju" sa sjeverom...
Sto niko ne spominje njihovo stopanje rukom u 16...to je najveca sudijina greska. Imali su svoje sanse ali imamo srecom Sehu koji nam je jos jednom spasio obraz.
Manje psovanja nasim, vise njihovim i bice sve ok
Jest sudija imao gresaka, al da je siljio, bas i nije...jedino ako je njima siljenje sto sudija nije progledao kroz prste krkanluku...mada je onom smogovcu progledao kad mu nije dao karton za "komunikaciju" sa sjeverom...
Sto niko ne spominje njihovo stopanje rukom u 16...to je najveca sudijina greska. Imali su svoje sanse ali imamo srecom Sehu koji nam je jos jednom spasio obraz.
Manje psovanja nasim, vise njihovim i bice sve ok
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- Stole iz Bora
- Kontakt:
RUDAR S KOMBINOVANIM TIMOM PROTIV ŽELJEgogineman je napisao/la:Gdje si to citao kruha tiforza je napisao/la:sta ovo ovi iz prijedora dolaze u kombinovanom sastavu....nesto po izjavama kao da su vec predali ..... kaze nemaju ambicija...pa sto su bezze dolazili do 1/4 finala kupa.....daj i meni da vidim
Sutra su na rasporedu prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH u fudbalu, a Želji će u goste doći ekipa prijedorskog Rudara, koja je u okviru Premijer lige odnijela bod s Grbavice. Međutim, u sutrašnjem duelu Željezničar će imati olakšan posao jer popularni Rudari u Sarajevo dolaze s kombiniranim sastavom.
"Mi nemamo nikakvih ambicija u Kupu Bosne i Hercegovine, naš jedini zadatak u ovoj sezoni je opstanak u premijerligaškom društvu i zato na Grbavicu dolazimo s kombiniranim timom. Nemam šta skrivati, stvari stoje tako i u sutrašnjem meču priliku da pokažu šta znaju dobit će igrači koji su manje igrali u Premijer ligi", rekao je za naš portal trener Rudara Darko Nestorović te dodao:
"Međutim, nećemo se lako predati i mislim da će igrači koji dobiju priliku u sutrašnjem meču "gristi" kako bi pokazali da se i na njih može računati. Željezničar je veliki klub, koji se polako vraća na staze stare slave i apsolutni je favorit za prolaz u polufinale najmasovnijeg takmičenja."
Utakmica između Željezničara i Rudara na programu je sutra sa početkom u 17 sati. Glavni sudija ovog meča je Vladimir Dominković iz Orašja, a njegovi pomočnici su Drago Čule i Zikret Kuljaninpović
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-25873.htm
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Aj bola kani se harinjo veleza vise dobili ste i sta sad sretno vam dalje u nastavku kupa sta zuga te vise jel fino rekao ibrakovic nema primjedbi na docek igraca od strane zeljine uprave,al sudija je krao nenormalno bio sam na tekmi i vidio svojim ocima a iti si bio siguran sam onaj sudija je vec jednom sudio jedisntvo i sam je rekao u svacionici velagicu ne ti vise neces moc igrat.Vama veliki pozz jer vi tipakorosi sto serete nebudete kuci na tekmama a ne u gostima jer znam manijaka dosta pravi koji normalno i realno pricaju .
Samo jedan klub Velež Mostar
Većina ovih rođenih ovdje se nije ni rodila kad se zbilo slijedeće (sam sebe citiram iz jednog starijeg posta):mirzza je napisao/la:Na prijem naših domaćina i velikih sportskih prijatelja iz Željezničara nemamo niti najmanju primjedbu, ali zato imamo na način na koji smo poraženi. Glavni sudija Edin Golać sa svojim pomoćnicima Franjom Bandićem i Bećirević Zlatanom očigledno je već ranije izrežirao konačan ishod ove utakmice, primjenjujuči neujednačen kriterij suđenja, da bi sve kulminiralo odlukama pomočnog sudca Bandić Franje koji priznaje pogodak iz očigledne ofsajd pozicije kojeg je Željezničar postigao u 40. minuti, , te na njegovu asistenciju glavni sudac Golać Edin isključuje dva fudbalera i trenera našeg kluba.čamac je napisao/la:Sramota je ono Veležovo saopštenje. Ako je ovo offside onda vezi nemaju s fudbalom. Valjda kad su skontali da su crvene kartone dobili zbog svog krkanluka onda izmišli nešto nov.
Gol je cist ko sunce, a crveni kartoni ne zbog prigovora nego zbog psovanja, valjda se neko dole u Mostaru pravi Englez il sta li vec.
Ne treba ovo Ibrakovicu deklarisanom pitaru da pravi mrznju izmedju Zelje i Veleza, a lik to odlicno radi, zaboravili su mostarci dzemu berberovica kad im je zabio go 2002, kad sarajevu nije trebalo, digao 2 prsta i rekao druga liga.
Zaboravili su Mostarci i kradju na kosevu kada su izvukli 1-1 a realno trebali dobiti, i tada se pitar Ibrakovic nije toliko bunio, zaboravili su izgleda puno toga ....
Na utakmici Sarajevo-Dinamo, na kraju 1. poluvremena, sudija je pogodjen flasom u glavu. Mec je prekinut i registrovan je sl.rezultatom 3:0 za Dinamo. Sarajevo se zalilo, ali odluka nije doneta do kraja prvenstva. Sarajevo je zauzelo 17. mesto i ispalo u 2. ligu. Onda se desio potpuni preokret: FSJ ponistava svoju prethodnu odluku i nalaze odigravanje nove utakmice. Dinamu bodovi nisu nista znacili, Sarajevo dobija 1:0 i penje se na cak 12. mesto na tabeli. Sada Velez pada na 17. mesto. Naravno, Velez ulaze zalbu, pa je odluceno da ove sezone iz lige ispadne samo poslednjeplasirani klub.
Ovo da se nama desilo nas bi glat izbacili iz lige. Neki jednostavno nisu mogli ispasti. Mi svjetlog obraza jesmo i jedini smo klub koji je ispadao i bio prvak. To nije sramota, već ovo gore citirano. I onda se nađu pametnjakovići i izbacuju nekave zbirne tabele bivše lige.
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Hahahahah nisam tada bio rodjen ali mi je otac o tome pricao meni je to i danas smijesno da jedan klub ispadne hahahahčamac je napisao/la:Većina ovih rođenih ovdje se nije ni rodila kad se zbilo slijedeće (sam sebe citiram iz jednog starijeg posta):mirzza je napisao/la:Na prijem naših domaćina i velikih sportskih prijatelja iz Željezničara nemamo niti najmanju primjedbu, ali zato imamo na način na koji smo poraženi. Glavni sudija Edin Golać sa svojim pomoćnicima Franjom Bandićem i Bećirević Zlatanom očigledno je već ranije izrežirao konačan ishod ove utakmice, primjenjujuči neujednačen kriterij suđenja, da bi sve kulminiralo odlukama pomočnog sudca Bandić Franje koji priznaje pogodak iz očigledne ofsajd pozicije kojeg je Željezničar postigao u 40. minuti, , te na njegovu asistenciju glavni sudac Golać Edin isključuje dva fudbalera i trenera našeg kluba.čamac je napisao/la:Sramota je ono Veležovo saopštenje. Ako je ovo offside onda vezi nemaju s fudbalom. Valjda kad su skontali da su crvene kartone dobili zbog svog krkanluka onda izmišli nešto nov.
Na utakmici Sarajevo-Dinamo, na kraju 1. poluvremena, sudija je pogodjen flasom u glavu. Mec je prekinut i registrovan je sl.rezultatom 3:0 za Dinamo. Sarajevo se zalilo, ali odluka nije doneta do kraja prvenstva. Sarajevo je zauzelo 17. mesto i ispalo u 2. ligu. Onda se desio potpuni preokret: FSJ ponistava svoju prethodnu odluku i nalaze odigravanje nove utakmice. Dinamu bodovi nisu nista znacili, Sarajevo dobija 1:0 i penje se na cak 12. mesto na tabeli. Sada Velez pada na 17. mesto. Naravno, Velez ulaze zalbu, pa je odluceno da ove sezone iz lige ispadne samo poslednjeplasirani klub.
Ovo da se nama desilo nas bi glat izbacili iz lige. Neki jednostavno nisu mogli ispasti. Mi svjetlog obraza jesmo i jedini smo klub koji je ispadao i bio prvak. To nije sramota, već ovo gore citirano. I onda se nađu pametnjakovići i izbacuju nekave zbirne tabele bivše lige.
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
- Stone Island
- Kontakt:
Pa radi kogi ? Radi Sarajeva i spletki.
Nek dotični nađe i kad se radi Sarajeva širila liga i ti ono baš ofirno.
- bistrikboy
- Kontakt:
camac je o tome pisao vec davnoStone Island je napisao/la:Pa radi kogi ? Radi Sarajeva i spletki.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
To je tvoja istorija, trebao bi je znati...Stone Island je napisao/la:Pa radi kogi ? Radi Sarajeva i spletki.
Evo svih postova bolesnog navijaca Veleža koji se krije pod nickom @MOMCILOVUKOJE.Naravno svih 10 (koliko ih je ukupno napisao na ovom forumu) je posveceno Želji i Manijacima.
Dakle,klasicni komp'leksaš na djelu..."Uživajte" u kompilaciji bisera ovog bolesnika:
1.radujte se zeljeznicari imate i zasto, veliki je uspjeh kad mali klub sa jos manjim navijacima pobjedi instituciju kao sto je VELEZ.evo i neki razloga zasto ste mali u svakom pogledu¨¨ hebes klub kojem su glavne legende ivica osim(najveci uspjeh trener nekog japanskog kluba), mesa bazdarevic(grenobl...
2.ja neznam sto ste se svi tako okomili na mene a ja samo iznosim cinjenice,jest da realnost i istina boli ,ali istina je istina i mislim da bi svi morali tezit tome.dizete bezrazlozno neke ljude u nebesa koji ni u najmanju ruku nisu to zasluzili.po cemu je ivica najveci po tome sto je trenirao neke j...
3.LJUDI STA SE LOZITE I RASPRAVLJATE SA STRUMFOVIMA ,NEK SE RADUJU NIJE MALA STVAR KAD MALESNI KLUB POBJEDI INSTITUCIJU KAO STO JE VELEZ.MORAJU LIJECIT KOMPLEKSE MANJE VRIJEDNOSTI.ETO KAKAV SU KLUB NAJVECA LEGENDA IM RADE PAPRICA.
4.CUJ 3000 SLJEDBENIKA RADE PAPRICE U SIROKOM,PA KAKO TE NIJE STID LAGAT NIJE VAS BILO NI 500 A BORILI SE ZA PRVAKA .USPUT PECARA PRIMA 5000 PA GDJE STADOSTE TOLIKI.MA UOSTALOM KO VAS HEBE KOMPLEKSASI,ZIVITE I DALJE U LAZI DA JE OSIM NAJVECI, COVJEK KOJI NA VRHUNCU KARIJERE TRENIRO POZNTI KLUB IZ JAP...
5.RADE PAPRICA VAM NAJVECA LEGENDA.MALI KLUB VAZDA OSTAJE MALI.DIZITE VI OSIMA KAD NEMATE DRUGOG VECEG
6.VAMA NISTA NEOSTAJE NEGO DA TRAZITE DA ME UKINU.JA NIKOG NE PROVOCIRAM NEGO SAMO GOVORIM CINJENICE.A VAMA TO OCITO SMETA, NIJE LAKO MISLIT DA SI VELIKI KLUB A NEMAS U PROSLOSTI NI JEDNU PRAVU ZVJEZDU.OSIM NARAVNO RADE PAPRICE.
7.SARAJEVO ISPD TREBEVICA BICES OPET ANTE PAVELICA,TO JE GLAVNA PJESMA U SARAJEVU.PA KAKO VAS NIJE STID ,TO PJEVATE A RADE PAPRICA VAM NAJVECA LEGENDA.COVJEKU TO SMETA MOZE SE NALJUTIT PA STA CE TE ONDA.A I JESTE VAZDA BILI PRAVO USTASKO MJESTO
8.MATER VAM HERCEG BOSANSKU.HEBO VAS THOMPSON I VAS I VASU LEGENDU PAPRICU.HEBO VAS FRANJO TUDJMAN USTASE SARAJEVSKE.DERITE SE SLOBODNO HERCEG BOSNA ,SVAKAKO I NE ODSKACETE PUNO OD UBICA VEDRANA PULJICA.
9.RADE PAPRICA ,MESA BAZDAREVIC I IVICA OSIM VIDI LEGENDI .SVI ZAJEDNO NISU DORASLI DA VODE JEDAN PROSJECAN EURO KLUB,A VI IH SLAVITE KAO LGENDE I POTURATE PRICE DA SU ONI N EKA KLASA ,ZAR VAS NIJE NI MALO STID.MALI LJUDI MALI KLUB.
10.OOOO HERCEK BOSANCI SAMO DA VAS OBAVJESTIM DA JE IZASAO NOVI ALBUM THOMPSONA,NABAVITE GA DA MOZETE NAUCIT PJESME ,KAD DRUGI PUT BUDEMO DOLAZILI DA IMATE VISE REPEORTARA ,NIJE FINO CUT KAD SAMO NAVIJATE HERCEG BOSNA I ZAPADNI MOSTAR.IMA PRAVO FINI DOMOLJUBNI PJESAMA PA NAUCITE IH DOBRO ,MADA MISLIM ...
P.S. izgleda da je covjek zaljubljen u Papricu dok ga u svakom postu pominje,ili mu je Rade bio otac ili ocuh ili nešto slicno.
Dakle,klasicni komp'leksaš na djelu..."Uživajte" u kompilaciji bisera ovog bolesnika:
1.radujte se zeljeznicari imate i zasto, veliki je uspjeh kad mali klub sa jos manjim navijacima pobjedi instituciju kao sto je VELEZ.evo i neki razloga zasto ste mali u svakom pogledu¨¨ hebes klub kojem su glavne legende ivica osim(najveci uspjeh trener nekog japanskog kluba), mesa bazdarevic(grenobl...
2.ja neznam sto ste se svi tako okomili na mene a ja samo iznosim cinjenice,jest da realnost i istina boli ,ali istina je istina i mislim da bi svi morali tezit tome.dizete bezrazlozno neke ljude u nebesa koji ni u najmanju ruku nisu to zasluzili.po cemu je ivica najveci po tome sto je trenirao neke j...
3.LJUDI STA SE LOZITE I RASPRAVLJATE SA STRUMFOVIMA ,NEK SE RADUJU NIJE MALA STVAR KAD MALESNI KLUB POBJEDI INSTITUCIJU KAO STO JE VELEZ.MORAJU LIJECIT KOMPLEKSE MANJE VRIJEDNOSTI.ETO KAKAV SU KLUB NAJVECA LEGENDA IM RADE PAPRICA.
4.CUJ 3000 SLJEDBENIKA RADE PAPRICE U SIROKOM,PA KAKO TE NIJE STID LAGAT NIJE VAS BILO NI 500 A BORILI SE ZA PRVAKA .USPUT PECARA PRIMA 5000 PA GDJE STADOSTE TOLIKI.MA UOSTALOM KO VAS HEBE KOMPLEKSASI,ZIVITE I DALJE U LAZI DA JE OSIM NAJVECI, COVJEK KOJI NA VRHUNCU KARIJERE TRENIRO POZNTI KLUB IZ JAP...
5.RADE PAPRICA VAM NAJVECA LEGENDA.MALI KLUB VAZDA OSTAJE MALI.DIZITE VI OSIMA KAD NEMATE DRUGOG VECEG
6.VAMA NISTA NEOSTAJE NEGO DA TRAZITE DA ME UKINU.JA NIKOG NE PROVOCIRAM NEGO SAMO GOVORIM CINJENICE.A VAMA TO OCITO SMETA, NIJE LAKO MISLIT DA SI VELIKI KLUB A NEMAS U PROSLOSTI NI JEDNU PRAVU ZVJEZDU.OSIM NARAVNO RADE PAPRICE.
7.SARAJEVO ISPD TREBEVICA BICES OPET ANTE PAVELICA,TO JE GLAVNA PJESMA U SARAJEVU.PA KAKO VAS NIJE STID ,TO PJEVATE A RADE PAPRICA VAM NAJVECA LEGENDA.COVJEKU TO SMETA MOZE SE NALJUTIT PA STA CE TE ONDA.A I JESTE VAZDA BILI PRAVO USTASKO MJESTO
8.MATER VAM HERCEG BOSANSKU.HEBO VAS THOMPSON I VAS I VASU LEGENDU PAPRICU.HEBO VAS FRANJO TUDJMAN USTASE SARAJEVSKE.DERITE SE SLOBODNO HERCEG BOSNA ,SVAKAKO I NE ODSKACETE PUNO OD UBICA VEDRANA PULJICA.
9.RADE PAPRICA ,MESA BAZDAREVIC I IVICA OSIM VIDI LEGENDI .SVI ZAJEDNO NISU DORASLI DA VODE JEDAN PROSJECAN EURO KLUB,A VI IH SLAVITE KAO LGENDE I POTURATE PRICE DA SU ONI N EKA KLASA ,ZAR VAS NIJE NI MALO STID.MALI LJUDI MALI KLUB.
10.OOOO HERCEK BOSANCI SAMO DA VAS OBAVJESTIM DA JE IZASAO NOVI ALBUM THOMPSONA,NABAVITE GA DA MOZETE NAUCIT PJESME ,KAD DRUGI PUT BUDEMO DOLAZILI DA IMATE VISE REPEORTARA ,NIJE FINO CUT KAD SAMO NAVIJATE HERCEG BOSNA I ZAPADNI MOSTAR.IMA PRAVO FINI DOMOLJUBNI PJESAMA PA NAUCITE IH DOBRO ,MADA MISLIM ...
P.S. izgleda da je covjek zaljubljen u Papricu dok ga u svakom postu pominje,ili mu je Rade bio otac ili ocuh ili nešto slicno.
-
MostaraCCC
- Kontakt:
Zar da se Veležu na Grbavici skandira "ustaše" !!!
Subota, 24 Oktobar 2009
Vjerovatno je one koji nisu prisustvovali večerašnjoj utakmici na Grbavici iznenadio natpis koji je postavljen na našem portalu. Međutim, skandiranje i mržnja koja je ispoljena sa sjeverne tribine stadiona Grbavica danas je za ne povjerovati i stvara posebno ružan osjećaj gnušanja nad svim.
Naime, prekrasan dekor derbija, u kojem je na jugu bila povelik broj Manijaka, a sa druge strane u Sarajevo došlo oko 100 navijača Veleža, upropastila je necivilizirana i mržnjom zadojena publika (ili kako već sebe nazivaju) na sjevernoj tribini.
Da se navijačima Veleža i igračima skandira „ustaše“ ili „zapadni Mostar“, svjesno aludirajući na nešto što je značilo i predstavlja najcrnje dane rata u Mostaru, gdje je poginulo nekoliko hiljada ljudi i gdje borba za normalnu BiH traje i danas, izazvao je zgražanje svakog Mostarca večeras na stadionu Grbavica. Bačena je najveće mrlja na sve što je krasilo podršku Mostaraca prema Želji, kao klubu sa tradicijom. Zar samo nakon 15 dana od tragedije u Širokom Brijegu, smrt Vedrana Puljića nije bila jasan znak nečega ??? Zar niko u Sarajevu nije shvatio od kakve je ruke stradao Vedran ??? Ono je nevjerovatno i teško je jednom riječju opisati koliko gađenje je izazvalo !!!
U životu postoje neke stvari preko kojih možete preći i neke preko kojih nećete i ne možete. Skandiranje sa sjeverne tribine je nešto preko čega nećemo preći. Nama nikad nije palo na pamet, niti će ikada pasti, da skandiramo nešto slično što su jednom davno skandirali tim istim navijačima iz Sarajeva u jednom drugom gradu u BiH, nešto sjevernije od našeg glavnog grada !!! Neće, jer to su i naše žrtve i gaziti po njima je gaženje po samom sebi, po svemu što je značio otpor BiH. E to je večeras pogaženo sa sjeverne tribine.
Po ko zna koji put naglašavamo sa sjeverne tribine, jer navijačka grupa „Manijaka“ sa juga nema nikakve veze sa tim. I ne želimo da se prema tim ljudima ponaša ne civilizirano, jer oni nemaju ništa sa tim. Možda će sada neko reći da je izazvano to bilo golmanom Hadžidžulbićem ili nečim sličnim, ali to nije tačno. Događaji o kojima govorimo desili su se u prvom dijelu, kada je golman „Rođenih“ bio nasuprot, a utakmica praktično tek počinjala.
Od evropskog i bosanskohercegovačkog Želje, kako sami sebi vole reći, očekujemo da se ogradi od ovoga, jer učinili su najveću uvredu svakom Mostarcu. Šta mogu očekivati oni u budućnosti u Mostaru neka se zapitaju ???
Zbog svega toga, do daljnjeg, odnosno dok zvanično ne dođe izvinjenje, ovaj natpis će stajati !!! Ovo je sramota i samo dno dna. Zar je sve ono prije 15-tak dana bilo uzalud i zar je smrt mladog Vedrana već zaboravljen.
Oni sa sjeverne tribine Grbavice su pokazali da ne cijene ništa, ni žrtve i ni one koji su se borili da bi isti ti mogli na more ići svakog ljeta !!!
Subota, 24 Oktobar 2009
Vjerovatno je one koji nisu prisustvovali večerašnjoj utakmici na Grbavici iznenadio natpis koji je postavljen na našem portalu. Međutim, skandiranje i mržnja koja je ispoljena sa sjeverne tribine stadiona Grbavica danas je za ne povjerovati i stvara posebno ružan osjećaj gnušanja nad svim.
Naime, prekrasan dekor derbija, u kojem je na jugu bila povelik broj Manijaka, a sa druge strane u Sarajevo došlo oko 100 navijača Veleža, upropastila je necivilizirana i mržnjom zadojena publika (ili kako već sebe nazivaju) na sjevernoj tribini.
Da se navijačima Veleža i igračima skandira „ustaše“ ili „zapadni Mostar“, svjesno aludirajući na nešto što je značilo i predstavlja najcrnje dane rata u Mostaru, gdje je poginulo nekoliko hiljada ljudi i gdje borba za normalnu BiH traje i danas, izazvao je zgražanje svakog Mostarca večeras na stadionu Grbavica. Bačena je najveće mrlja na sve što je krasilo podršku Mostaraca prema Želji, kao klubu sa tradicijom. Zar samo nakon 15 dana od tragedije u Širokom Brijegu, smrt Vedrana Puljića nije bila jasan znak nečega ??? Zar niko u Sarajevu nije shvatio od kakve je ruke stradao Vedran ??? Ono je nevjerovatno i teško je jednom riječju opisati koliko gađenje je izazvalo !!!
U životu postoje neke stvari preko kojih možete preći i neke preko kojih nećete i ne možete. Skandiranje sa sjeverne tribine je nešto preko čega nećemo preći. Nama nikad nije palo na pamet, niti će ikada pasti, da skandiramo nešto slično što su jednom davno skandirali tim istim navijačima iz Sarajeva u jednom drugom gradu u BiH, nešto sjevernije od našeg glavnog grada !!! Neće, jer to su i naše žrtve i gaziti po njima je gaženje po samom sebi, po svemu što je značio otpor BiH. E to je večeras pogaženo sa sjeverne tribine.
Po ko zna koji put naglašavamo sa sjeverne tribine, jer navijačka grupa „Manijaka“ sa juga nema nikakve veze sa tim. I ne želimo da se prema tim ljudima ponaša ne civilizirano, jer oni nemaju ništa sa tim. Možda će sada neko reći da je izazvano to bilo golmanom Hadžidžulbićem ili nečim sličnim, ali to nije tačno. Događaji o kojima govorimo desili su se u prvom dijelu, kada je golman „Rođenih“ bio nasuprot, a utakmica praktično tek počinjala.
Od evropskog i bosanskohercegovačkog Želje, kako sami sebi vole reći, očekujemo da se ogradi od ovoga, jer učinili su najveću uvredu svakom Mostarcu. Šta mogu očekivati oni u budućnosti u Mostaru neka se zapitaju ???
Zbog svega toga, do daljnjeg, odnosno dok zvanično ne dođe izvinjenje, ovaj natpis će stajati !!! Ovo je sramota i samo dno dna. Zar je sve ono prije 15-tak dana bilo uzalud i zar je smrt mladog Vedrana već zaboravljen.
Oni sa sjeverne tribine Grbavice su pokazali da ne cijene ništa, ni žrtve i ni one koji su se borili da bi isti ti mogli na more ići svakog ljeta !!!
Jel ovo risto dzogo pisao????
Prvo, sjever cjeli nije ovo skandirao, jer sam ja bio na sjeveru i nisam cuo za ovo dok nisam procitao ovdje...drugo, koje ono pjevao ustaske pi.cke...trece, smarate vise, valjda cete shvatiti da ste nama proslost sve do utakmice na proljece...
Prvo, sjever cjeli nije ovo skandirao, jer sam ja bio na sjeveru i nisam cuo za ovo dok nisam procitao ovdje...drugo, koje ono pjevao ustaske pi.cke...trece, smarate vise, valjda cete shvatiti da ste nama proslost sve do utakmice na proljece...
- bistrikboy
- Kontakt:
Neka ba Seyo bas su zanimljiviSeyo_TM je napisao/la:Jel ovo risto dzogo pisao????
Joj da vidis zaebancije sa Popovicem,plaho ga stid sto nije zabio do sada,kaze zabicu ga 100%
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Sad je imao onu sansu glavom...al vala mu vazda daju neupotrebljive lopte...dace ga Popaj kiticama sigurno 
Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer, lakilone, Plavi74 i 42 gosta.