FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Devil » 21 dec 2012, 00:12

aleksandar_veliki je napisao/la:
Devil je napisao/la:I vise od pojacanja ako bude u pravoj formi.Steta je to u Haugesundu nije vise igrao da se dokaze,ali ako bude na nivou zadnje sezone u OFK Beogradu najbolji igrac lige definitivno. ;)
U Norveskoj je sjajno krenuo, zabio u debiju, malo potom i asistirao, no onda je slomio ruku, uslijedila je pauza nakon koje se sef okrenuo drugim igracima i momak sporazumno raskinuo ugovor, koji nije uopste bio los, a vrijedio je tri i pol godine, cini mi se. Ovo govorim jer to sve pokazuje njegov karakter, mogao je ostati, uzimati pristojnu lovu i cekati drugog trenera. U Beogradu je prije Norveske igrao fenomenalno, tri puta je bio u timu kola Jelen lige, sto svakako nesto govori.
Znam sve,zato i kazem da je steta sto nije vise u Haugesundu igrao od ove 2-3 utakmice,pa se i malo pitam u kakvoj ce formi doci u novi klub.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 dec 2012, 00:20

Ma nema boljeg od Guze u nasoj ligi 100% ;) Motivacija mu je nula u vecini tekmi ove sezone (vidi se zelja ali ne moze da odigra isto protiv Radnika i Levskog nikako), u vecini tekmi je imao veliki visak kila i opet takva lakoca driblinga, pretrcavanje igraca, promjene pravca, šutevi s obije noge, centaršuti (pogotovo vanjskim xD), zadnji pasovi,inteligencija, mogucnost rjesavanja najvech utakmica...sve!!

Posto cemo ostat bez maestra sa koševa 80% (a mozda je i bolje jer sumnjam da ce imati motiva igrati vise u BiH i ako ostane mislim da ce to biti Said iz zadnje 2-3 tekme, ihvala mu za sve sto je dosad uradio, mjesta u Sarajevu ce uvijek imati) onda bi nam trebala 2 veznjaka na sredini (kad on ode podrska napadacima mora biti na najvecem nivou) a to bi mogli biti Hame i Krunic ili ovaj Osmanagic ili sva trojica :mrgreen:
Po strani se nadam Kojasevicu i Jusufbasicu, ovako nesto ugl bi po meni bilo idealno uz odlazak i Saida i Sesara

---------------------Bandovic------------------
Tatomirovic-Dupovac-Torlak-Zlatkovic/Beli
---------Krunic-------------Dzakmic-----------
Kojašević-------Osmanagic--------Jusufbasic
---------------------Hadzic-----------------------

Dok bi najidealnije ipak bilo sve ovo isto samo umjesto Jusufbasica Said (stari Said) a Jusufbasic da dodje kao prva izmjena.

Zamislite tu ekipu i klupu: Suljic(kad je svjez moze biti jako koristan da unese zivost 1 pol ili pola sata), Radan (odlicno rjesenje za 3 zadnjeg veznog) , Jusufbasic (kljucni igrac koji bi bio joker i koji bi se hrvao sa Pixijem i Osmanagicem za prvih 11) i Beli koji svojim iskustvom moze dosta doprinjeti.
Ugl, mislim da nama treba jedan igrac koji sa klupe moze donjeti prevagu, pa cak i ako je kvalitet za prve da ostane na klupi u nekim utakmicama i unese zivost, neko ko se ne bi previse bunio tome, ala Bekric u Zelji.
Ugl, u svakom slucaju bi prodao Sesara jer trenutno najvise vrijedi (repka ha hu) a igracj e koji se najlakse moze nadoknaditi, jbg takva mu pozicija, dobrih zadnjih veznih na sve strane ;)

Da se prisjetimo
" onclick="window.open(this.href);return false;
majstore, nedostajaces nam!!!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 21 dec 2012, 00:21

po cemu je kvalitetnija reci mi izuzimajuci zvezdu i partizan,a garantujem da ni zvezda nije nesto sad jaka da bi se Željo nosio sa njom,hoces reci da je spartak,novi pazar,jagodine,javori jaci od sarajeva,sirokog,zrinjskog, nesto se ne slazem s tobom samo mislim da potcjenjujes previse nasu ligu ;)
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 21 dec 2012, 00:22

Sta ti je cuj nedostajat ce nam, meni hoce ali tek tamo iduce sezone vjerovatno, jer on nece nigdje 8-)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 dec 2012, 00:22

old school je napisao/la:po cemu je kvalitetnija reci mi izuzimajuci zvezdu i partizan,a garantujem da ni zvezda nije nesto sad jaka da bi se Željo nosio sa njom,hoces reci da je spartak,novi pazar,jagodine,javori jaci od sarajeva,sirokog,zrinjskog, nesto se ne slazem s tobom samo mislim da potcjenjujes previse nasu ligu ;)
Pa kvalitetnija je po tome sto za pocetak ti ne pratis dovoljno obe lige da bi mogao da sudis. ;)
A sa druge strane bilo je milion rasprava na tu temu tako da ne treba da se ponavljamo. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 21 dec 2012, 00:28

[quote="samosarajvo"]Ma nema boljeg od Guze u nasoj ligi 100% ;) Motivacija mu je nula u vecini tekmi ove sezone (vidi se zelja ali ne moze da odigra isto protiv Radnika i Levskog nikako), u vecini tekmi je imao veliki visak kila i opet takva lakoca driblinga, pretrcavanje igraca, promjene pravca, šutevi s obije noge, centaršuti (pogotovo vanjskim xD), zadnji pasovi,inteligencija, mogucnost rjesavanja najvech utakmica...sve!!

Posto cemo ostat bez maestra sa koševa 80% (a mozda je i bolje jer sumnjam da ce imati motiva igrati vise u BiH i ako ostane mislim da ce to biti Said iz zadnje 2-3 tekme, ihvala mu za sve sto je dosad uradio, mjesta u Sarajevu ce uvijek imati) onda bi nam trebala 2 veznjaka na sredini (kad on ode podrska napadacima mora biti na najvecem nivou) a to bi mogli biti Hame i Krunic ili ovaj Osmanagic ili sva trojica :mrgreen:
Po strani se nadam Kojasevicu i Jusufbasicu, ovako nesto ugl bi po meni bilo idealno uz odlazak i Saida i Sesara

---------------------Bandovic------------------

Dok bi najidealnije ipak bilo sve ovo isto samo umjesto Jusufbasica Said (stari Said) a Jusufbasic da dodje kao prva izmjena.

Zamislite tu ekipu i klupu: Suljic(kad je svjez moze biti jako koristan da unese zivost 1 pol ili pola sata), Radan (odlicno rjesenje za 3 zadnjeg veznog) , Jusufbasic (kljucni igrac koji bi bio joker i koji bi se hrvao sa Pixijem i Osmanagicem za prvih 11) i Beli koji svojim iskustvom moze dosta doprinjeti.
Ugl, mislim da nama treba jedan igrac koji sa klupe moze donjeti prevagu, pa cak i ako je kvalitet za prve da ostane na klupi u nekim utakmicama i unese zivost, neko ko se ne bi previse bunio tome, ala Bekric u Zelji.
Ugl, u svakom slucaju bi prodao Sesara jer trenutno najvise vrijedi (repka ha hu) a igracj e koji se najlakse moze nadoknaditi, jbg takva mu pozicija, dobrih zadnjih veznih na sve strane ;)

Da se prisjetimo
" onclick="window.open(this.href);return false;
majstore, nedostajaces nam!!![/quote

Ja bi još dodao Bibliju, ali teško ćemo dovesti sve njih mada bi to bila extra ekipa

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 21 dec 2012, 00:30

Devil je napisao/la:
old school je napisao/la:po cemu je kvalitetnija reci mi izuzimajuci zvezdu i partizan,a garantujem da ni zvezda nije nesto sad jaka da bi se Željo nosio sa njom,hoces reci da je spartak,novi pazar,jagodine,javori jaci od sarajeva,sirokog,zrinjskog, nesto se ne slazem s tobom samo mislim da potcjenjujes previse nasu ligu ;)
Pa kvalitetnija je po tome sto za pocetak ti ne pratis dovoljno obe lige da bi mogao da sudis. ;)
A sa druge strane bilo je milion rasprava na tu temu tako da ne treba da se ponavljamo. ;)
pa bolja je tebi jer je vise pratis nego nasu ;) garantujem zivotom da ne bi bili bolji od pola nasih klubova bas ta vecina tamo ;) ali hajde ono potcjenjuj svoje ljepse je, doduse tvoje je u srbiji
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Maslacak
Kontakt:

Post Postao/la Maslacak » 21 dec 2012, 00:34

Sto se tice komparacije njihove lige i nase,tu nema nikakve razlike.Uzmes Partizan i Zvezdu su daleko iznad naseg dvojca Zelje i Sirokog. A ove ostale ekipe nasa liga je puno jaca. Uzet cemo primjer Sarajeva,Zrinjskog,Borca i Vojvodine,OFK Beograd,Novi Pazar to su sve smijesne ekipe.Gledao sam par utakmica Vojvodine to je nasa balkanska realnost. Nista-ni scim...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 dec 2012, 00:37

Maslacak je napisao/la:Sto se tice komparacije njihove lige i nase,tu nema nikakve razlike.Uzmes Partizan i Zvezdu su daleko iznad naseg dvojca Zelje i Sirokog. A ove ostale ekipe nasa liga je puno jaca. Uzet cemo primjer Sarajeva,Zrinjskog,Borca i Vojvodine,OFK Beograd,Novi Pazar to su sve smijesne ekipe.Gledao sam par utakmica Vojvodine to je nasa balkanska realnost. Nista-ni scim...
Tamo si svrstao Zvezdu i Partizan kao vodeci dvojac (sto je ok) i rekao kako su mnogo jaci (i to je ok) dok si vamo uzeo Zeljo i Siroki (hahahh) poredeci ga sa Zvezdom i Partizanom a onda Sarajevo,Zrinjski i Borac sa ostalim iz srbijanske lige aludirajuci kako su Siroki i Zeljo Real Madrid i Barca u jednom za Sarajevo i ostale.

:lol: :lol: :lol:

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 21 dec 2012, 00:41

old school je napisao/la:
Devil je napisao/la:
pa bolja je tebi jer je vise pratis nego nasu ;) garantujem zivotom da ne bi bili bolji od pola nasih klubova bas ta vecina tamo ;) ali hajde ono potcjenjuj svoje ljepse je, doduse tvoje je u srbiji
kao zeljovac i neko ko prati obje lige, znam da je JSL jaca od PL.
prvo, glavni "nas" argument je: "izuzimajuci zvezdu i partizan" ili "izuzimajuci dinamo". ne moze ih se izuzeti, oni su tu i cine te lige. kao i vojvodina, koja je jaca od svakog naseg kluba i ima trening-centar o kojem nasi mogu samo sanjati.
u srbiji su bolji uslovi, bolji tereni, bolje omladinske skole, bolje plate, bolji transferi, sve u svemu bolji igraci.
ako ne pratis JSL dovoljno, mozes pogledati transfere iz nase lige u njihovu i obrnuto u zadnjih par godina, sve ce ti se samo kazati.
Sasa Kajkut pitarima tabut!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 21 dec 2012, 00:45

samosarajvo je napisao/la:
Maslacak je napisao/la:Sto se tice komparacije njihove lige i nase,tu nema nikakve razlike.Uzmes Partizan i Zvezdu su daleko iznad naseg dvojca Zelje i Sirokog. A ove ostale ekipe nasa liga je puno jaca. Uzet cemo primjer Sarajeva,Zrinjskog,Borca i Vojvodine,OFK Beograd,Novi Pazar to su sve smijesne ekipe.Gledao sam par utakmica Vojvodine to je nasa balkanska realnost. Nista-ni scim...
Tamo si svrstao Zvezdu i Partizan kao vodeci dvojac (sto je ok) i rekao kako su mnogo jaci (i to je ok) dok si vamo uzeo Zeljo i Siroki (hahahh) poredeci ga sa Zvezdom i Partizanom a onda Sarajevo,Zrinjski i Borac sa ostalim iz srbijanske lige aludirajuci kako su Siroki i Zeljo Real Madrid i Barca u jednom za Sarajevo i ostale.

Vidis kako lijepo skontas kad malo sjednes i razmislis :lol:

btw.citam kako mastate o nekim dovodjenjima igraca,a ovamo trenutno tehnicki ne postojite,jbt,pa ko je ovdje lud? ta me situacija potsjeca na jednog sarajevskog "direktora" koji svojim radnicima kaze,doslovice "vi bi i da radite i da primate platu,aa?" ,e sad samo to radite zamjenite sa igrate i pod obaveznu klauzulu u nove ugovore,pa mozda i zaigra neko od najavljenih pojacanja galaktikosa. :roll:

p.s. - u pocetku mi je bilo smjesno,ali je ovaj vas "raspad" postao dosadniji od bilo kakve sapunjare i ucestaliji. suljo velicanstevni vam zavidi na broju epizoda jbt.

haj' zdra'o i laku noc pitići :mrgreen:

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 21 dec 2012, 00:46

samosarajvo je napisao/la:---------------------Bandovic------------------
mi se nadamo upravo ovom - da promijenite pola ekipe.
Sasa Kajkut pitarima tabut!

Maslacak
Kontakt:

Post Postao/la Maslacak » 21 dec 2012, 00:47

Ja tamo znam samo za transfere iz Zvezde i Partizana. Ovo ostalo je sve buranija za nas. A kad se uzme to sto si tu naveo trening kampove,bolje terene i sve ostalo i nas koji nemamo nista u zivotu,opet napravimo bolje rezultate od Vojvodine i ostalih klubova u Evropi.
Mi da imamo sto oni imaju bili za deset klasa jaci. Partizan i Zvezda se ne mogu porediti jer to je stvar drzave,mafije i svega ostalog ..

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 21 dec 2012, 01:01

Ma glupo vam je poredenje uopste. Daleko smo mi ispod HNL, a prvenstveno Jelen lige. Kada se nasa liga smanji na 10 timova, mozemo konkurisati sa HNL-elom, cisto radi duze tradicije timove koji bi igrali u to famoznog nasoj ligi od 10 timova, i to samo po nekoj tradiciji i imenima. Sto se tice drugih stvari, nazalost svi oni su skoro iznad nas. Jedini stabilan nas tim jeste Siroko Brijeg, ostali su tu, doduse mi malo iskaceno iznad prosjeka ostalih, rezultatski prvenstveno, ali ne bas puno u drugim segmentima... ;)

Mi ako budemo za par godina u stanju dovesti nekog igraca sto igra u Vojvodini i biti u prilici izdrzavati ga, onda mozemo reci da smo na nekom dobro putu. Ovo sve sto se radi, zapravo nista drugo nije osim prezivljavanja... Koliko cemo moci ovako vidjet cemo, ali ako vec nemamo para ulagati, onda treba non-stop pucati pricu i urgirati za smanjenje ligi, jer jedino na taj nacin mozemo nesto uciniti za nas nogomet. ;) Neka igraju ovi sto zele igrati i timovi koji imaju uvjete, ovo ostale timove koji igraju anti-nogmet, sve u nivou ispod raspodijeliti, tamo gdje i pripadaju...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 dec 2012, 01:23

SarajlijaTM je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:

Vidis kako lijepo skontas kad malo sjednes i razmislis :lol:

btw.citam kako mastate o nekim dovodjenjima igraca,a ovamo trenutno tehnicki ne postojite,jbt,pa ko je ovdje lud? ta me situacija potsjeca na jednog sarajevskog "direktora" koji svojim radnicima kaze,doslovice "vi bi i da radite i da primate platu,aa?" ,e sad samo to radite zamjenite sa igrate i pod obaveznu klauzulu u nove ugovore,pa mozda i zaigra neko od najavljenih pojacanja galaktikosa. :roll:

p.s. - u pocetku mi je bilo smjesno,ali je ovaj vas "raspad" postao dosadniji od bilo kakve sapunjare i ucestaliji. suljo velicanstevni vam zavidi na broju epizoda jbt.

haj' zdra'o i laku noc pitići :mrgreen:
Komentarisat cu samo prvu recenicu, ostatak posta je toliko bijedan i mizeran.

Po kojem osnovu je Zeljo a tek Siroki svrstan u taj "veliki dvojac BH premijer lige" kakve ima Srbija pa moze se recii Hrvatska?
Okitili ste se tim trofejima u 4 godine, za koje ni vi ne znate kako su dosli.
Jeste nas nadigrali i u jednom derbiju od 2009 i dolaska Osima? Pobjedili 1, izgubili 2, ostalo nerjeseno.
jeste napravili neki uspjeh u europi aman zaman? Sem primanja po 6-7 u dvije a boga mi nekad i u jednoj utakmici niste....
Necu da umanjim vase uspjehe, ove 4 godine ali vi(a tek siroki) se niste ni priblizno izdvojili od ostalih u BiH kolko su partizan i zvezda u Srbiji.

Ako ce se vec negdje svrstavat u BiH mozes jedino napravit velku 4 ili cak petorku uz Zrinjski.

@sb90
Nadaj se nadaj ;) Ova dosad ekipa uopste nije bila aman zaman uigrana i sve se svodilo na par pojedinaca eventualno veliku borbu na vecim tekmama, akcije s glave nije bilo.S obzirom da bi gore pomenuta ekipa bila puno kvalitetnija...;) Nadja se

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 21 dec 2012, 09:43

@samosarajevo
e vidis jarane,to ti je tako jer ograniceno razmisljas,pa ne kontas sprdnju i zezanciju...
od nasih titula na kojima si zavidan,a volio bi ih i ti proslaviti,ne vidis pravu realnost.bitno ti je ko i vecini vas da zeljo bude los i da ne osvoji nista,nema veze kako je kod vas...
jbt,kunete se u debelog papka samo zato jer je rekao sta negativno o vasim sugradjanima.komsija ti,npr. navija za zelju,a ti se kunes u nekoga ko ce ti sutra okrenuti ledja i zaboraviti da postojis.a komso ti ostaje...
mrzite ivicu jer kao steli zelji,titule nam kupuje,kako samo osvojismo one dok on nije bio tu,onih 6 titula i kupova?
a niko ne spominje da je vama nastimao da idete u evropu zarad olimpica? nije,jel da,ma jooook,olicenje postenja na kosevu,by pusina&co.
amara jer je nas trener,jer ga nismo otjerali,sto osvaja sve sa zeljom sto se u bih moze osvojiti? osim sto je suknuo papku blekonji,koji je kasnije i sam vama suknuo,a kleli ste se u njega,sta je to jos amar uradio na stetu fks? jel to mozda sto sa dinom selimovicem,pokusava stvoriti kulturnu atmosferu da se djeca ne bodu po tramvajima zbog salova?
e od svega toga ti ne vidis realnost,ne samo fks,ni zeljo,ni svi ostali,ne mogu ni sanjati o nekim slobodnim igracima viseg ranga da dovode,a zasto? ko ce dati platu od 20000km mjesecno jbt x 12 = 240000km ,a gdje su premije i ostalo,pa to je pola para od zaradjene evrope i ko to da izdvoji u bih.
ev zeljo se rijesi troskova za igrace,a dovodi juniore,sto? zato sto za jednog zebu i besliju moze dovesti 4 juniora koji ce gristi teren da se dokazu,a opet pola love ostaje na raspolaganju.a finansijski bolje stoji od sarajeva
I nemoj me pogresno shvatiti, ja poticem iz drustva u kojem i pitari i manijaci sjede zajedno prije derbija i poslje derbija,ja sam se s njima nervirao protiv zete,a oni sa nama protiv maribora.

za razliku od tebe i slicnih,ja vas ne mrzim i nemam razloga i nisam takav i drago mi je kad vidim 2 sarajevska kluba u vrhu,jer ne zelim nikome propast,nego mom timu uspjeh
pa sad opet izvuci recenicu koja te najvise iritira,pa citiraj ili ti ili bilo ko od onih koje bas treba zezati jer se nikako ne uklapaju u zdravu zezanciju.
cast devilsu koji me nasmijava do suza ;) nhf.
i sekacu koji nas mrzi iz dna duse :lol: :lol:
pozz

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 21 dec 2012, 10:10

FK Sarajevo: Na proljeće uz novog dobavljača opreme

Dino Selimović: Vrlo brzo ćemo javnost i naše navijače obavijestiti o imenu novog dobavljača opreme.
Ne bih govorio o imenima dok ne dogovorimo sve pojedinosti, ali bordo fanovi sigurno će biti zadovoljni.
Varijanta o kojoj pregovaramo sjajna je za klub.
F.K.SARAJEVO

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 dec 2012, 11:09

Spominje li se visina obestecenja koju je CSK spreman platiti, ili mozda neko ima kakvu informaciju koliko Sarajevo trazi???
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 21 dec 2012, 11:33

Baja_Zvjerka je napisao/la:Spominje li se visina obestecenja koju je CSK spreman platiti, ili mozda neko ima kakvu informaciju koliko Sarajevo trazi???
ma to ti je sve rekla kazala, spominju je cifre od 100 do 300 hiljada eura, ali nema ništa službeno, teško da će postići ovu krajnju cifru jer mu ipak na kraju sezone završava ugovor, a i naši nisu baš sa lovom. U Sportu ima izjava Amera Osmanagića u kojoj kaže da je sve usmeno dogovorio a našom upravom. Ako je istina dobijamo odličnog playmakera i dobru zamjenu za Saida

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 21 dec 2012, 11:36

molotovljev je napisao/la:FK Sarajevo: Na proljeće uz novog dobavljača opreme

Dino Selimović: Vrlo brzo ćemo javnost i naše navijače obavijestiti o imenu novog dobavljača opreme.
Ne bih govorio o imenima dok ne dogovorimo sve pojedinosti, ali bordo fanovi sigurno će biti zadovoljni.
Varijanta o kojoj pregovaramo sjajna je za klub.
možda Lotto??

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.