Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Zamislite da Xavi prijedje u Real. Eto toliko.
- RealMoudrid
- Kontakt:
On to nije izjavio. Glupan samo može pomisliti da je Iker rekao da odlazi iz Reala.M4kaveli je napisao/la:Casillas navodno izjavio da nece igrati ukoliko Mourinho ne ode.
Sta mislite kad bi ga Barcelona klepila ?![]()
Ono ionako tu ima boljih jarana, skromna raja, zdravija sredina ..
Mada opet ne vjerujem da bi on tako nesto mogao uraditi svom Realu.
Navedi relevantne izvore koji su naveli da je Iker nesretan, ako ih nemaš, po čemu si zaključio da je nesretan u Realu? Zbog koga on to ispašta?M4kaveli je napisao/la:I Iker prima 1 gol po utakmici.
To je logicno ..
Odbrana kod Barce igra veoma visoko i nije narocito brza, a Realova je maloumna i ne znaju se postavljati kada izadju visoko.
Ma Casillas nije nesto narocito sretan u Realu vec godinama.
Naravno, on ce tu ostat, ali zalosno je da jedan takav covjek i golman ispasta zbog drugih ..
2012/2013
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2
1. Samo glupan moze nakon procitanog dijela texta napisati kako sam ja rek'o da ce Casillas napustiti Real.RealMoudrid je napisao/la:On to nije izjavio. Glupan samo može pomisliti da je Iker rekao da odlazi iz Reala.M4kaveli je napisao/la:Casillas navodno izjavio da nece igrati ukoliko Mourinho ne ode.
Sta mislite kad bi ga Barcelona klepila ?![]()
Ono ionako tu ima boljih jarana, skromna raja, zdravija sredina ..
Mada opet ne vjerujem da bi on tako nesto mogao uraditi svom Realu.
Navedi relevantne izvore koji su naveli da je Iker nesretan, ako ih nemaš, po čemu si zaključio da je nesretan u Realu? Zbog koga on to ispašta?M4kaveli je napisao/la:I Iker prima 1 gol po utakmici.
To je logicno ..
Odbrana kod Barce igra veoma visoko i nije narocito brza, a Realova je maloumna i ne znaju se postavljati kada izadju visoko.
Ma Casillas nije nesto narocito sretan u Realu vec godinama.
Naravno, on ce tu ostat, ali zalosno je da jedan takav covjek i golman ispasta zbog drugih ..
2. Nije ti ovo atomska fizika da ja tebi navodim neke relevantne izvore oko te situacije.
Dakle nemam namjeru da ti odgovaram na to.
Ti ako sam ne mozes to vidjeti i skontati, tvoja stvar.
Jel tako Namikse aka FKKC19321 ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- RealMoudrid
- Kontakt:
Nisam nigdje ni rekao da si ti to rekao
Po čemu da to zaključim da on nije sretan u Realu. Navedi mi par razloga ako se već ne vodiš po izvorima.
Mislim, to je onaj pristup kad uleti D1OS na vašu presmiješnu temu i napiše Messi nema pojma. A onda vi pitate kako to, pa vam on odgovori kako to sami ne vidite.
Euforično očekujem dan kada ću i ja shvatiti da je Kikser nesretan.
Po čemu da to zaključim da on nije sretan u Realu. Navedi mi par razloga ako se već ne vodiš po izvorima.
Mislim, to je onaj pristup kad uleti D1OS na vašu presmiješnu temu i napiše Messi nema pojma. A onda vi pitate kako to, pa vam on odgovori kako to sami ne vidite.
2012/2013
Ne nasjedam ja na njegovo bolesno trollanje i opsjednutost Barcom.RealMoudrid je napisao/la:Nisam nigdje ni rekao da si ti to rekao![]()
Dakle, opet grijesis.
Nesretan je upravo zbog Mourinha i tih klanova u klubu.
Covjek ne smije izjaviti kako misli da je Del Bosque najbolji trener, kako su mu Xavi, Puyol i Iniesta najbolji jarani i sl.
Sredina u Realu je ''otrovana''.
U Barceloni je savrsena, pogotovo za covjeka kakav je Iker.
To je taj karakter koji Mourinhu nikako ne odgovara.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- RealMoudrid
- Kontakt:
Eto sad, on je izjavio da su Mourinho i Del Bosque najbolji i sad ispada da ne smije reći da je to Del Bosque. Samo ti želim reći da nasjedaš na gluposti medijske koji su jučer prenijeli da je Mou rekao da je Adan bolji od Ikera, a ja otvorim YouTube, nađem press-konferenciju i shvatim još jednom da su i to uspjeli slagati milionima čitatelja.
2012/2013
M4kaveli jel ti vjerujes svojim ocima ili medijskim lazima. Daj ba Marca bacila patku - sinoc srecan Iker na golu bio. I ti vjerujes uvijek medijima. 
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Ima tu mnogo gluposti ali i istine.
Ja vjerujem da je Mourinha to pogodilo jer je takav.
Nikada nece priznati da je neko bolji od njega.
Branio je i Casillasu da se druzi sa Xavijem, Puyolom i Iniestom.
Ja vjerujem da je Mourinha to pogodilo jer je takav.
Nikada nece priznati da je neko bolji od njega.
Branio je i Casillasu da se druzi sa Xavijem, Puyolom i Iniestom.
- RealMoudrid
- Kontakt:
I to je isto Marcin produkt. Čuj, branio mu da se druži sa reprezentativnim kolegama. Druže, daj molim te, stavi po strani taj neki "antimurinjizam" koji gajite svi koji navijate za najveći klub sa istoka Španije.
Sve je to MARCA uvalila ljudima. Pa oni su veći neprijatelj Realu od Sporta. Mada su i jedni i drugi smeće.
Sve je to MARCA uvalila ljudima. Pa oni su veći neprijatelj Realu od Sporta. Mada su i jedni i drugi smeće.
2012/2013
Al od kud tebi info da sve to nije istina ?RealMoudrid je napisao/la:I to je isto Marcin produkt. Čuj, branio mu da se druži sa reprezentativnim kolegama. Druže, daj molim te, stavi po strani taj neki "antimurinjizam" koji gajite svi koji navijate za najveći klub sa istoka Španije.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- RealMoudrid
- Kontakt:
Stvarno sam te zaboravio staviti na ignore listu.
Pa zato što su predsjednik, trener i sam igrač izlazili u javnost sa izjavama da nema uopće nikakvih razmirica među njima dvojicom nakon tvrdnji da mu je Mou branio neke stvari koje je Iker prekršio i da će mu uzeti kapitensku traku zbog toga.
Uostalom, ja ne moram ništa dokazivati ovdje, vi ste ti koji kao MARCA prvi napadate i tvrdite da nečeg ima, a nigdje nijednog dokaza, izjave ili nečeg na čemu će se to temeljiti.
Svašta.
Haj ignore si, ne moraš više trošiti svoju energiju da citiraš moje postove, ionako si sa svojom "firaun" rečenicom sjeo meni i mnogima ovdje na vrh glave.
Pa zato što su predsjednik, trener i sam igrač izlazili u javnost sa izjavama da nema uopće nikakvih razmirica među njima dvojicom nakon tvrdnji da mu je Mou branio neke stvari koje je Iker prekršio i da će mu uzeti kapitensku traku zbog toga.
Uostalom, ja ne moram ništa dokazivati ovdje, vi ste ti koji kao MARCA prvi napadate i tvrdite da nečeg ima, a nigdje nijednog dokaza, izjave ili nečeg na čemu će se to temeljiti.
Svašta.
Haj ignore si, ne moraš više trošiti svoju energiju da citiraš moje postove, ionako si sa svojom "firaun" rečenicom sjeo meni i mnogima ovdje na vrh glave.
2012/2013
Ja za Mourinha mogu reci da je seljak ( sto cesto zna biti ), ali ga isto tako i postujem jer je jedan od najboljih trenera na svijetu.RealMoudrid je napisao/la:I to je isto Marcin produkt. Čuj, branio mu da se druži sa reprezentativnim kolegama. Druže, daj molim te, stavi po strani taj neki "antimurinjizam" koji gajite svi koji navijate za najveći klub sa istoka Španije.
Nije to nikakav ''antimurinjizam'' kako ga ti nazivas ako ja napisem da bi Real pod vodstvom npr. Pellegrinija ili Wengera dosta bolje igrao.
Jer Mourinhove ekipe nikada nisu igrale neki lijepi fudbal za oko, ali su zato imale rezultate.
A Real je takav klub da u isto vrijeme trazi i lijepu igru ( jednu od najboljih na svijetu ) i rezultate.
Mourinho moze ponuditi rezultate, igru ne moze.
Ove je sezone pitanje moze li uopste ponuditi i ovo prvo.
- RealMoudrid
- Kontakt:
Budimo realni, ako rekordnih 100 bodova i 120 golova u Primeri, i rekordnih 6 pobjeda sa rekordnom +17 gol razlikom u grupnoj fazi nije atraktivno i pobjednički, onda ne znam šta jes.
Uostalom, nećemo se ja i ti nikad složiti oko Mourinha. Ova sezona jeste ovakva kakva jes, kao da igrači nemaju motiva ili čegaveć, ali je i tzv. Villarrato utjecao na ovih -16 i to debelo. Mourinho je Barci očitao lekciju iz ljepote i na klupi Intera u prvoj utakmici, tako da sasvim nije fer od tebe da kažeš da njegova ekipa ne može igrati dobar nogomet. Dobar za oko.
Uostalom, nećemo se ja i ti nikad složiti oko Mourinha. Ova sezona jeste ovakva kakva jes, kao da igrači nemaju motiva ili čegaveć, ali je i tzv. Villarrato utjecao na ovih -16 i to debelo. Mourinho je Barci očitao lekciju iz ljepote i na klupi Intera u prvoj utakmici, tako da sasvim nije fer od tebe da kažeš da njegova ekipa ne može igrati dobar nogomet. Dobar za oko.
2012/2013
Treci gol Milita iz ofsajda ti nazivas ocitavanjem lekcije. Ah da, stavis glavu u pijesak pred ovim cinjenicama. Ja zaboravio...
Istina.
Mogu igrati lijepo, ali na momente.
Od Reala se ipak ocekuje konstantnost.
Ali ja se sad stvarno pitam zasto se to ocekuje od ''kraljeva'' pored onakve Barcelone.
To jednostavno nije moguce.
Zato ne vjerujem da bi bilo koji drugi trener mogao osvojiti npr. Primeru ove sezone pored iste.
S te strane, Mourinho i nije kriv toliko koliko mu ekipa lose igra i naravno cinjenica da su cak ispod Atletico Madrida.
Mogu igrati lijepo, ali na momente.
Od Reala se ipak ocekuje konstantnost.
Ali ja se sad stvarno pitam zasto se to ocekuje od ''kraljeva'' pored onakve Barcelone.
To jednostavno nije moguce.
Zato ne vjerujem da bi bilo koji drugi trener mogao osvojiti npr. Primeru ove sezone pored iste.
S te strane, Mourinho i nije kriv toliko koliko mu ekipa lose igra i naravno cinjenica da su cak ispod Atletico Madrida.
- RealMoudrid
- Kontakt:
Ma Patetico je najmanja briga. A što se tiče Barcelone, složio bih se donekle s tobom, ali samo donekle, jer smatram da Real ima odličan kadar izuzev Pepea, što moram naglasiti, koji bi mogao potpuno parirati svakom protivniku da nije ovoga što postoji sad a što mi ne znamo šta je. Samim time vjerujem da bismo dosad bili rame uz rame s Barcelonom koja je, kao ekipa, još uvijek bolja od Reala.
Htjeli mi to priznati ili ne, mi na terenu nemamo tog igrača koji je spreman napraviti prostor, razliku, navlačenjem i izbacivanjem dvojice, trojice suparnika, što je ogromna razlika između nas koji faktički moramo probijati svaku odbranu sa 10 igrača, a kod vas jedan čovjek radi posao za trojicu.
Jer je sposoban, a to mu ipak često osporavaju. U centru Španije. I ovdje na forumu.
Htjeli mi to priznati ili ne, mi na terenu nemamo tog igrača koji je spreman napraviti prostor, razliku, navlačenjem i izbacivanjem dvojice, trojice suparnika, što je ogromna razlika između nas koji faktički moramo probijati svaku odbranu sa 10 igrača, a kod vas jedan čovjek radi posao za trojicu.
Jer je sposoban, a to mu ipak često osporavaju. U centru Španije. I ovdje na forumu.
2012/2013
Real ima odličan kadar, ali na papiru. Na terenu to izgleda posve drugačije. Na terenu su gomila preplaćenih gowana koji ne znaju pošteno gola da daju.
naprijed rejal
U ovoj polusezoni to je odličan opis.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Za ovu polusezonu i govorim. Izgubiti ovolike utakmice može samo prosječan tim, a u ovom trenutku Real Madrid to i jeste. Sukoba unutar svlačionice sigurno da ima, ali uglavnom sa Murinjom što se i vidi u njihovoj igri, kao da ga bojkotuju. Pola tima treba najuriti napolje ili im smanjiti plaće, pa ako žele, neka idu. Okretanje leđa treneru rade samo amateri.madridist je napisao/la:U ovoj polusezoni to je odličan opis.
naprijed rejal
Upravo tako,o tome sam čitavo vrijeme i pisao ,ne zato što sam ja fan Mourinha nego zato što iskreno volim Real Madrid i želim mu najbolje a trenutno nema boljeg trenera koji bi pristao doći i sjesti na klupu Madrida.Zašto su ako je istina to o radu iza ledja trenera to radili veliko je pitanje,samo pisanje stupidne marce i omalovažavanje Moua i Ronalda praktično od dana kad su došli u Madrid je simptomatično,tim više što sam barem ja mislio da na njih veliki uticaj ima Perez.
U svakom slučaju ova godina pred nama je izborna u klubu i siguran sam da će Perez dobro odvagati prije nego povuče bilo kakav potez,mislim da će ljeto donijeti detaljnu rekonstrukciju ekipe sa barem 3 ili 4 nova imena koja će zauzeti mjesto u prvih 11.
U svakom slučaju ova godina pred nama je izborna u klubu i siguran sam da će Perez dobro odvagati prije nego povuče bilo kakav potez,mislim da će ljeto donijeti detaljnu rekonstrukciju ekipe sa barem 3 ili 4 nova imena koja će zauzeti mjesto u prvih 11.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.