Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

skyisthelimit

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la skyisthelimit » 24 dec 2012, 18:59

AjsKjub je napisao/la:
mrjasmin je napisao/la:
Pojma ti nemas. Mnogo je tu i losi ekipa i igraca.
Gotovo svi STARTERI na poziciji krilnog centra su bolji od njega. Nadji mi vise od 3 ekipe u kojima bi on mogao igrati 30+ i ja se nikada vise necu prijavit na forum. BTW nije losi nego losih pametnjakovic.

Pola ekipa sa istoka i Hornetski sa Zapada. Eto ti vise od tri ekipe. Mozda ne bi igrao 30+ jer je to previse za rukija, ali u najmanju ruku bi igrao 20 minuta u prosjeku
15.10 - 15.06 ...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2012, 19:02

filip13 je napisao/la:
kokuz je napisao/la:Kris Humphries has abdominal muscle pain and will likely go for an MRI later this week. Also, Head Coach Avery Johnson said Brook Lopez and Andray Blatche will get more playing time together. He also said Tornike Shengelia will get more minutes.

Toko ide polako po veću minutažu...

ispade da se u evropi još nedokazan kao igrač šengelia brže privikao na nba nego teletović,bar ako je vjerovati treneru netsa.čudna situacija
Nista cudna situacija,Shengelia je djelovao konkretniji svaki put kad bi usao,ma koliko se to nama svidjalo...
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 24 dec 2012, 19:04, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2012, 19:04

AjsKjub je napisao/la:West, Griffin, Hump, Faried, Nene, Boozer, Lee, Scola, Ilyasova, Anderson, Bargnani, Ibaka, Z-Bo, Love, Millsap, J-Smoove, Gasol, Nowitzki, Aldridge...
Samo si izostavio najveceg svih vremena! :lol: :lol:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 24 dec 2012, 19:05

AjsKjub je napisao/la:West, Griffin, Hump, Faried, Nene, Boozer, Lee, Scola, Ilyasova, Anderson, Bargnani, Ibaka, Z-Bo, Love, Millsap, J-Smoove, Gasol, Nowitzki, Aldridge...

Kao sto sam i pretpostavio vise od polovice igraca dolazi sa Zapada. Dakle, u istoku bi se naigrao
15.10 - 15.06 ...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2012, 19:07

skyisthelimit je napisao/la:
AjsKjub je napisao/la:
mrjasmin je napisao/la:
Pojma ti nemas. Mnogo je tu i losi ekipa i igraca.
Gotovo svi STARTERI na poziciji krilnog centra su bolji od njega. Nadji mi vise od 3 ekipe u kojima bi on mogao igrati 30+ i ja se nikada vise necu prijavit na forum. BTW nije losi nego losih pametnjakovic.

Pola ekipa sa istoka i Hornetski sa Zapada. Eto ti vise od tri ekipe. Mozda ne bi igrao 30+ jer je to previse za rukija, ali u najmanju ruku bi igrao 20 minuta u prosjeku
Cuj njega sto lupeta!Gleda rekorde ekipa i konta da bi Mirza igrao !E svasta! :lol: :lol: Znas li ti ko je u Hornetsima na poziciji PF uopste! :lol: :lol:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 24 dec 2012, 19:09

NEZALAGANJE je napisao/la: Cuj njega sto lupeta!Gleda rekorde ekipa i konta da bi Mirza igrao !E svasta! :lol: :lol: Znas li ti ko je u Hornetsima na poziciji PF uopste! :lol: :lol:

onaj prvi pik mozda sa drafta.. Howard br 2, trokrilni ormar bez ikakve tehnike. Pa sta ?
15.10 - 15.06 ...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2012, 19:11

Kao sto sam i pretpostavio vise od polovice igraca dolazi sa Zapada. Dakle, u istoku bi se naigrao
Evo ja cu ti nadopuniti listu Istokom!Bargnani,T.Young,Bass,Thompson,Maxiell,Bosh,Glen Davis.Mogao bi imati solidnu minutazu u CLE pored Thompsona,jer nemaju neku zamjenu,u CHA ,iako tu Mullens izrasta u vrlo dobrog igraca,te u WSH koji su totalno nekonstantni....
Toliko o Istoku!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2012, 19:14

NEZALAGANJE je napisao/la: Cuj njega sto lupeta!Gleda rekorde ekipa i konta da bi Mirza igrao !E svasta! :lol: :lol: Znas li ti ko je u Hornetsima na poziciji PF uopste! :lol: :lol:

onaj prvi pik mozda sa drafta.. Howard br 2, trokrilni ormar bez ikakve tehnike. Pa sta ?
Prvo nikad ga niko nije poredio sa Howardom,vec se poredi sa Duncanom!Halooo,covjek je buducnost NBA sigurno i nema sanse da neko igra prije njega,da ne pricam sad o kakvom se talentu radi i kakva je zvijer defanzivno,vec sada...A pored njega je Anderson,koji mu je zamjena i koji je jedan od najboljih 4. u ligi u onome sto Mirza zeli postati!Dakle,stretch 4!Informisi se malo!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 24 dec 2012, 19:34

NEZALAGANJE je napisao/la:Prvo nikad ga niko nije poredio sa Howardom,vec se poredi sa Duncanom!Halooo,covjek je buducnost NBA sigurno i nema sanse da neko igra prije njega,da ne pricam sad o kakvom se talentu radi i kakva je zvijer defanzivno,vec sada...A pored njega je Anderson,koji mu je zamjena i koji je jedan od najboljih 4. u ligi u onome sto Mirza zeli postati!Dakle,stretch 4!Informisi se malo!
Nema sumnje da su ti nabrojani bolji od Mirze u odbrambenim zadacima ali sta je sa napadackim ucinkom? Ne moze me niko razuvjeriti u suprotno da je Mirza odlaskom u Nba preko noci zaboravio da zabija trojke koje su njegovo najjace oruzje i sasvim sigurno od vecine nabrojanih je bolji suter. Naravno od Dirka i Love nije bolji. Njegova najveca steta sto ne dobija priliku da to i dokaze. Ili kad dobije to je vecinom pri kraju cetvrtina i utakmica kad je rezultat davno rijesen
Jel mi uzimamo u obzir da je on u Nba dosao sa reputacijom ponajbolje cetvorke i prvog strijelca Eurolige ?
15.10 - 15.06 ...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 dec 2012, 19:53

NEZALAGANJE je napisao/la:

Evo ja cu ti nadopuniti listu Istokom!Bargnani,T.Young,Bass,Thompson,Maxiell,Bosh,Glen Davis.Mogao bi imati solidnu minutazu u CLE pored Thompsona,jer nemaju neku zamjenu,u CHA ,iako tu Mullens izrasta u vrlo dobrog igraca,te u WSH koji su totalno nekonstantni....
Toliko o Istoku!

Bass,Maxiell,Humph,Thopmson,Davis svi jako smjesni :!: :!: Svi cete ostati uskraceni,kada Mirza zaigra,tada nece biti vasih komentara!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2012, 20:06

NEZALAGANJE je napisao/la:Prvo nikad ga niko nije poredio sa Howardom,vec se poredi sa Duncanom!Halooo,covjek je buducnost NBA sigurno i nema sanse da neko igra prije njega,da ne pricam sad o kakvom se talentu radi i kakva je zvijer defanzivno,vec sada...A pored njega je Anderson,koji mu je zamjena i koji je jedan od najboljih 4. u ligi u onome sto Mirza zeli postati!Dakle,stretch 4!Informisi se malo!
Nema sumnje da su ti nabrojani bolji od Mirze u odbrambenim zadacima ali sta je sa napadackim ucinkom? Ne moze me niko razuvjeriti u suprotno da je Mirza odlaskom u Nba preko noci zaboravio da zabija trojke koje su njegovo najjace oruzje i sasvim sigurno od vecine nabrojanih je bolji suter. Naravno od Dirka i Love nije bolji. Njegova najveca steta sto ne dobija priliku da to i dokaze. Ili kad dobije to je vecinom pri kraju cetvrtina i utakmica kad je rezultat davno rijesen
Jel mi uzimamo u obzir da je on u Nba dosao sa reputacijom ponajbolje cetvorke i prvog strijelca Eurolige ?
Prijatelju,sve sto je bio u Evropi baci kroz prozor i idemo iznova!Tako to ide u NBA-u!Da,oni znaju sta on moze da postane i kakva bi mu uloga trebala biti,ali u svemu ostalom on pocinje ispocetka,da se ne lazemo ni ti, ni ja, niti bilo ko drugi ovdje...On tamo nema reputaciju,novinari ga ne znaju,navijaci ga ne znaju,sudije ga ne znaju,mnogi saigraci ga jos uvijek ne znaju tj. ne znaju za njegove prednosti i mane,a trener jos uvijek nema povjerenja u njega,jer Mirza,kad god je dobio i one 3-4min,nije uradio ono sto se ocekuje od njega,a gledao sam sve njegove utakmice...Izgubljen u rotacijama i ofanzivnim i defanzivnim,vecinu vremena,sut mu ne postoji,pravi mnogo faulova i skoro svaki put kad bi spustio loptu na parket,izgubio bi je...Daleko od toga da kazem da nece uspjeti,jer hoce,upravo zbog njegovog rada i prilagodjavanja,ali mu je potrebno vrijeme...To mozda nece biti ova sezona,jer je u ekipi kojoj je mnogo bitan rezultat,te nemaju previse vremena da trpe nekog koji ce toliko grijesiti...Jednostavno je previse ulozeno u njih,puno je novih igraca,a rezultat se zeli odmah!U prevodu,kad udjes ili ces odigrati ono sto treba ili neces igrati nikako!Da je u nekoj bezveze ekipi,koja nece u PO,on bi igrao,ali sam Mirza je nekoliko puta prije potpisa rekao da zeli u vrhunsku ekipu!To je i dobio,ali sad mora i on stici na taj vrhunski nivo.Meni uopste nije tragedija da on presjedi ovu sezonu,a mnogi to tako dozivljavaju,jer su svi kroz to prosli i Scola i Splitter i Pekovic(oni su mu nekako najblizi,pa ih navedoh),a sad igraju znacajne uloge u svojim timovima...Da zakljucim,kosarka je posao,Netsi su profesionalan klub i nisu privatna prcija u kojoj ce se forsirati neki igrac,kako bi prije unaprijedio svoju igru!On mora raditi duplo na treninzima i brzo uciti,trenirati sut satima,ako treba,da bi propusta bilo sto manje kad dobije one 3-4 min!Kad to smanji i bude konkretan i konstantan u te 3-4min,onda ce dobiti 10,pa ako opet ako bude dobar 15,itd itd.E tako se pravi status i reputacija u NBA,kad dodjes ovako kako je on dosao i odakle je dosao!Cast izuzecima,ali njih je jako malo,kad se govori o doprinosu ovakvih igraca poput Mirze u timovima sa sampionskim i PO aspiracijama!Ne mogu da vjerujem na sta sam sad upravo potrosio svoje vrijeme,bez uvrede tebe,jer nije upuceno samo tebi,a mnogi koji pisu ovdje ne kontaju kako ta liga tamo funkcionise,ali znaju kritkovati!S druge strane,nadam se da sam neke edukovao,a nekima i ustedio vrijeme da ne moraju pisati isto sto i ja! ;) Pozdrav!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 24 dec 2012, 20:32

@Nezalaganje
+1 spasio si me od pisanja kilometarskog posta samo da bi nekome objasnio da reputacija 20-10 igraca od prosle sezone citaj Kardashian i reputacija 25-5 igraca iz Evrope nije ista,prvi ima vise kredita,moze potrositi vise suteva itd itd dok drugom treba sut od makar 55% da bi usao u rotaciju,Tele ga nema i to je to
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 24 dec 2012, 20:39

NEZALAGANJE je napisao/la:

Toliko o Istoku!
U San Antoniju takodjer jer mislim da je bolji od Diawa.
Unico amore sei!
❤️🖤

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2012, 20:44

Diaw ne starta u SAS,vec je to Duncan na toj poziciji,a centar je Splitter!Bolji je od Diawa,ako gledas samo sut,u svemu ostalom mu,realno(govorim za NBA standarde),nije ni do koljena.Od pregleda igre,vodjenja i kontrole lopte,pasova,odbrane...Usput i sut je upitan,kad govorim o NBA ligi(pogledaj samo Diawove brojke ove sezone),ali tu dajem prednost Mirzi,jer znam da moze biti bolji suter od njega!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 24 dec 2012, 20:59

Duncan moze igrati centra i to bez problema.
Unico amore sei!
❤️🖤

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 dec 2012, 21:03

AjsKjub je napisao/la:Duncan moze igrati centra i to bez problema.
Moze,ali to trenutno ne igra! ;)

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 25 dec 2012, 02:41

Možeš u Evropi biti broj jedan. U SAD počinješ od nule. Tako je bilo i sa Draženom Petrovićem i sa Nikolom Teslom, pa ne vidim što bi Mirza prošao bolje.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 25 dec 2012, 12:24

levat je napisao/la:Možeš u Evropi biti broj jedan. U SAD počinješ od nule. Tako je bilo i sa Draženom Petrovićem i sa Nikolom Teslom, pa ne vidim što bi Mirza prošao bolje.
Za kog je ovaj igr'o :mrgreen:
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 dec 2012, 12:48

Za Partizan. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 25 dec 2012, 16:04

Bio play momak, kako ga se ne sjećaš? :? :mrgreen:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.