Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AA23
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AA23 » 24 dec 2012, 21:21

arminarsenal je napisao/la:
AA23 je napisao/la:

Suti ba, more bit joker da nam spasi sezonu :D
Ma ne treba nam,realno trebaju nam Zaha i Capoue,i onda se mozemo nosit sa svima,pod uslovom da Theo igra spica,ako ne Theo onda nam treba Demba !

Đe ce bolan Theo igrati spica..frajer se jedva izbori sa onim jednim a i vidio si ga kad dodje 1 na 1, sasere se u gace..
Ovaj ima glavušu, ima agresivnost i zna zabit gol..Walcott sto se tice mene moze ici ali za neku vecu lovu.. iskesirati za Isca, Cazorlu na krilo.

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 24 dec 2012, 21:26

AA23 je napisao/la:
Đe ce bolan Theo igrati spica..frajer se jedva izbori sa onim jednim a i vidio si ga kad dodje 1 na 1, sasere se u gace..
Ovaj ima glavušu, ima agresivnost i zna zabit gol..Walcott sto se tice mene moze ici ali za neku vecu lovu.. iskesirati za Isca, Cazorlu na krilo.
Daj ba uozbiljite se,eto valjda Barca ima robusnog napadaca,treba ga samo iskoristit na pravi nacin,i vratit onaj nas stari stil igre,brz,kontre itd....aa ne kruzit okolo,pa centrirat na Girouda pa ga svaka 17. pogodi ;)

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 24 dec 2012, 21:27

koji će nam đavo Demba. Bez uvrede al on je polovnjak i on neće donijet prevagu u timu. Glupa kupovina totalno. Igrač srednje klase, a takvih ima nažalost viška u Arsenalu
Vođa zna.

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 24 dec 2012, 21:45

Demba Ba je dobar igrač, ali nepotreban. Umjesto da se dovede DMF i krilo, dovodi se napadač iako imate Girouda i Podolskog (koji je meni više špic nego krilo), te Wallcota koji je izrazio želju da zaigra na toj poziciji. Možda se nastoji igrati sa dva napadača, ali čisto sumnjam.
U zadnje vrijeme mi je Wenger neshvatljiv. Prvo ne pruža šansu nekim igračima, prije svega Arshavinu, a ne želi da ih proda. Kupuje Dembu čijim bi dolaskom Giroud na klupu, te bi to možda značilo odlazak Theo-a, koji je za produženje saradnje tražio ulogu napadača.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 24 dec 2012, 22:02

RMA je napisao/la:Demba Ba je dobar igrač, ali nepotreban. Umjesto da se dovede DMF i krilo, dovodi se napadač iako imate Girouda i Podolskog (koji je meni više špic nego krilo), te Wallcota koji je izrazio želju da zaigra na toj poziciji. Možda se nastoji igrati sa dva napadača, ali čisto sumnjam.
U zadnje vrijeme mi je Wenger neshvatljiv. Prvo ne pruža šansu nekim igračima, prije svega Arshavinu, a ne želi da ih proda. Kupuje Dembu čijim bi dolaskom Giroud na klupu, te bi to možda značilo odlazak Theo-a, koji je za produženje saradnje tražio ulogu napadača.

Postoji dosta opcija, valjda Wenger zna koja je prava, meni je totalno zao Arshavina, pruza sigurno bolje partije nego onaj Gervinho, Ramsey a oni cak i poigraju..

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 24 dec 2012, 22:03

Ma ne znam sta svi govorite da nam treba DMF kad je tu Kokolan, a lik igra odlicno s obzirom kako na kapaljku dobija šansu, i ono sto dobije iskoristi maksimalno. Eh sad se postavlja pitanje tu, zasto Wenger ne zeli da koristi Francuza vise, ja licno mislim da ce ga koristiti cim prije, i da nece nikoga dovoditi na tu poziciju. Vidjet cemo sve.

Sto se tice napada, nedostaje nam Giroud, pa covjek ima 20 dana, nije odigrao meč kako treba :? Dobro, povreda pa sad bolest, sve ga to sprijecava nazalost, al ja imam neki utisak, da je on bio tu protiv Wigana da bi ih razbili samo tako, al eto hajd, to izgleda nikad saznati necemo.

Ma Demba nije igrač za velikog kluba, na stranu to sve, mislim da bi se izgubio kod nas, utopio bi se u sivilo, al Boze moj, nikad se ne zna :roll:

Nek dovede jednog veznjaka samo u slucaju da sa Diabyijem nesto ne bude uredu, i bude odsutan jos jedan period. Ne bi me to iznenadilo s obzirom kakav medicinski tim imamo, al hajd vidjet cemo.

Veznjak novi + povratak Diabya = strahoba
moze i krilo neko novo, mislim da ce to Zaha biti, al o tom potom...

:arrow:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 24 dec 2012, 22:08

vedofeelgood je napisao/la:Ma ne znam sta svi govorite da nam treba DMF kad je tu Kokolan, a lik igra odlicno s obzirom kako na kapaljku dobija šansu, i ono sto dobije iskoristi maksimalno. Eh sad se postavlja pitanje tu, zasto Wenger ne zeli da koristi Francuza vise, ja licno mislim da ce ga koristiti cim prije, i da nece nikoga dovoditi na tu poziciju. Vidjet cemo sve.

Sto se tice napada, nedostaje nam Giroud, pa covjek ima 20 dana, nije odigrao meč kako treba :? Dobro, povreda pa sad bolest, sve ga to sprijecava nazalost, al ja imam neki utisak, da je on bio tu protiv Wigana da bi ih razbili samo tako, al eto hajd, to izgleda nikad saznati necemo.

Ma Demba nije igrač za velikog kluba, na stranu to sve, mislim da bi se izgubio kod nas, utopio bi se u sivilo, al Boze moj, nikad se ne zna :roll:

Nek dovede jednog veznjaka samo u slucaju da sa Diabyijem nesto ne bude uredu, i bude odsutan jos jedan period. Ne bi me to iznenadilo s obzirom kakav medicinski tim imamo, al hajd vidjet cemo.

Veznjak novi + povratak Diabya = strahoba
moze i krilo neko novo, mislim da ce to Zaha biti, al o tom potom...

:arrow:
Al vjeruj mi treba jedan igrac kojeg ce da krene i pravo tako i Arsenal, sta ja znam za Dembu, volio bih jer moze zamjeniti Girouda.. bar dok ovaj ima problema.

Krilo dobro treba imati, Kokelan za onih 10 min napravi vise startova no pol odbrane nase :D ( sala mala ) frajer je 3 napada spasio startovima i to klizeci bez kontakta protiv Wigana..treba mi onaj francuz dati vise sansi, ko zna mozda nam i netreba novi DMF.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 dec 2012, 22:09

Arshavin pruza bolje partije? Pa on da moze prestati disati on bi to i uradio koliko mu je mrsko. A i nasao novu zenu pa sad ne vjerujem da mu se bas nesto igra, a prije mu se nije igralo.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 dec 2012, 22:20

nedim1993 je napisao/la: koji će nam đavo Demba. Bez uvrede al on je polovnjak i on neće donijet prevagu u timu. Glupa kupovina totalno. Igrač srednje klase, a takvih ima nažalost viška u Arsenalu
Isti sam ti,.I ako Demba evo vec drugu sezonu igra na dosta dobrom nivou ne mogu se oteti utisku da je "polovnjak",odnosno igrac koji ne moze posebno doprinjeti kvalitetom ekipi,mozda jedino sto s njim dobijamo je dodatnu opciju na klupi,neovisno da li to bio on ili Giroud..

S druge strane nelogicno bi bilo dovoditi bilo koga u napadackoj opciji dok se prije toga ne rijesimo Chamaka,pa i dok se ne razjasni Walcotov status..

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 24 dec 2012, 22:22

AllGunsBlazing je napisao/la:Arshavin pruza bolje partije? Pa on da moze prestati disati on bi to i uradio koliko mu je mrsko. A i nasao novu zenu pa sad ne vjerujem da mu se bas nesto igra, a prije mu se nije igralo.

Misli sta god oces, Arshavin za **** 2 min uradi vise nego Gervinho za 2 utakmice :)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 dec 2012, 22:24

Zato jedan stalno igra jer je vrlo koristan a drugi sjedi na klupi. Ponekad ga ni na klupi nema.
Celik!3,2,2.

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 24 dec 2012, 22:25

nedim1993 je napisao/la:koji će nam đavo Demba. Bez uvrede al on je polovnjak i on neće donijet prevagu u timu. Glupa kupovina totalno. Igrač srednje klase, a takvih ima nažalost viška u Arsenalu
Zasto takvo misljenje ? Statisticki Demba je bio vise nego odlican u Engleskoj premieri. Ne znam koliko si pratio Newcastle ali momak je jedan od glavnih razloga zbog njihovog proslogidnjeg 4 mjesta. Do sada 11 golova u 18 utakmica, jos uz Newcastleovu kriticnu formu, najsvjetlija tacka u timu, i igrac koji ih najvise spasava.
Veoma srcan i borben momak, uvijek u pravoj sansi u pravo vrijeme, glavom, desnom nogom, lijevom svejedno. Ne vidim razlog zasto se ne bi islo na vec dokazanog momka u premiershipu ispred tamo nekog iz lijeve lige ?
Jos uz trenutni ugovor i klauzu mogli bi ga uzeti poprilicno jeftinu, ja nigdje ne vidim tamniju tacku u svemu ovome. Rizik je uvijek sa svakim igracem i vremenom prilagodjavanja, ali ovdje je rizik poprilicno mali i nema razloga zasto ne bi krenuli po njega. Doduse to da je vec gotova stvar je suplja prica, dok ne bude zvanicno nikome ne vjerovati.
Victoria Concordia Crescit.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 24 dec 2012, 22:26

chily-rz je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la: koji će nam đavo Demba. Bez uvrede al on je polovnjak i on neće donijet prevagu u timu. Glupa kupovina totalno. Igrač srednje klase, a takvih ima nažalost viška u Arsenalu
Isti sam ti,.I ako Demba evo vec drugu sezonu igra na dosta dobrom nivou ne mogu se oteti utisku da je "polovnjak",odnosno igrac koji ne moze posebno doprinjeti kvalitetom ekipi,mozda jedino sto s njim dobijamo je dodatnu opciju na klupi,neovisno da li to bio on ili Giroud..

S druge strane nelogicno bi bilo dovoditi bilo koga u napadackoj opciji dok se prije toga ne rijesimo Chamaka,pa i dok se ne razjasni Walcotov status..
Ne znam, meni je nekako Ba > Giroud. Bar po partijama koje pruža u posljednje 2 sezone. A ne treba zaboraviti da je bio odličan i u Bundesligi.

Nije sad neka igračina, al' za 7.5 M funti da dođe, to je stvarno krađa.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 24 dec 2012, 22:26

AllGunsBlazing je napisao/la:Zato jedan stalno igra jer je vrlo koristan a drugi sjedi na klupi. Ponekad ga ni na klupi nema.
Nema to veze s kvalitetom već sa Wengerovim mušicama. I sam to znaš.

O Dembi Ba ne znam puno, ne znam skoro uopšte ništa i neću komentarisat, vjerovati cu Arseneu. ako Naš Vođa smatra da je kvalitetan i da će nam donijeti nešto novo onda je dobrodošao.

Arsene knows!
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 24 dec 2012, 22:37

HighburyHigh je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:koji će nam đavo Demba. Bez uvrede al on je polovnjak i on neće donijet prevagu u timu. Glupa kupovina totalno. Igrač srednje klase, a takvih ima nažalost viška u Arsenalu
Zasto takvo misljenje ? Statisticki Demba je bio vise nego odlican u Engleskoj premieri. Ne znam koliko si pratio Newcastle ali momak je jedan od glavnih razloga zbog njihovog proslogidnjeg 4 mjesta. Do sada 11 golova u 18 utakmica, jos uz Newcastleovu kriticnu formu, najsvjetlija tacka u timu, i igrac koji ih najvise spasava.
Veoma srcan i borben momak, uvijek u pravoj sansi u pravo vrijeme, glavom, desnom nogom, lijevom svejedno. Ne vidim razlog zasto se ne bi islo na vec dokazanog momka u premiershipu ispred tamo nekog iz lijeve lige ?
Jos uz trenutni ugovor i klauzu mogli bi ga uzeti poprilicno jeftinu, ja nigdje ne vidim tamniju tacku u svemu ovome. Rizik je uvijek sa svakim igracem i vremenom prilagodjavanja, ali ovdje je rizik poprilicno mali i nema razloga zasto ne bi krenuli po njega. Doduse to da je vec gotova stvar je suplja prica, dok ne bude zvanicno nikome ne vjerovati.
newcastle je kolko ja znam završio 5. a što se tiče samog dembe, ništa bolji nije od Girouda, a plus imamo walcotta koji eto dobi epitet napadača, znači 3 igrača sličnog nivoa, različiti tipovi totalno al nijedan nije extra predobar, a nama takav treba. ja ovo pričam za arsenal koji hoće nešto više u životu
e sad ti kakvo imaš razmišljanje ne znam.
a takođe on ima već 28 godina i negdje sam pročito vjerovatno od Monologa da ima problema sa koljenom, a ti znaš kakva je situacija da bi se on vjerovatno u drugom napadu povrijedio.
moje mišljenje
Vođa zna.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 dec 2012, 22:41

Marsal je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Zato jedan stalno igra jer je vrlo koristan a drugi sjedi na klupi. Ponekad ga ni na klupi nema.
Nema to veze s kvalitetom već sa Wengerovim mušicama. I sam to znaš.

O Dembi Ba ne znam puno, ne znam skoro uopšte ništa i neću komentarisat, vjerovati cu Arseneu. ako Naš Vođa smatra da je kvalitetan i da će nam donijeti nešto novo onda je dobrodošao.

Arsene knows!
Pa slazem se da Arsene Knows!, posebno u slucaju Gervinha, hajmo realno dao je 4 gola na pocetku, imao par asistencija, kasnije pao, ali nije puno ni igrao.
Celik!3,2,2.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 24 dec 2012, 22:42

Meni je Ba klasa ispod Girouda. Malo se strpite sa Giroudom, ubaciće on pokoju sezonu +20 u ligi. Znate, mislim da sam i ovde ponovio, prvo se ismijaje, kasnije protivi, a na kraju prihvata. Zato je lijepo izdržati kad ismijavaju. 8-)

Neko je i na temi Liverpoola nalijepio Kloppovu sličnu misao; dvije sezone ti se smiju, treću dive. Sto posto je tako.

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 24 dec 2012, 22:55

nedim1993 je napisao/la: newcastle je kolko ja znam završio 5. a što se tiče samog dembe, ništa bolji nije od Girouda, a plus imamo walcotta koji eto dobi epitet napadača, znači 3 igrača sličnog nivoa, različiti tipovi totalno al nijedan nije extra predobar, a nama takav treba. ja ovo pričam za arsenal koji hoće nešto više u životu
e sad ti kakvo imaš razmišljanje ne znam.
a takođe on ima već 28 godina i negdje sam pročito vjerovatno od Monologa da ima problema sa koljenom, a ti znaš kakva je situacija da bi se on vjerovatno u drugom napadu povrijedio.
moje mišljenje
Pardon, 5. Zanemario sam Shittenhem.
Trenutno moze pruziti vise od Girouda zbog veoma dobre goalscoring forme. Doduse Giroudu je ovo prva sezona, ima vremena da se popravi taj ucinak. Demba je sposoban dati 20tak+ golova u premiershipu u jednoj sezoni ako nastavi ono sto je do sada radio, sto je poprilicno dobar rekord. Uz kombinacju ostalih Arsenalovih napadaca to bi mogao biti spas.

Sad kad se malo razmisli svi igraci sa kojima se Arsenal spominje za konkretna pojacanja u napadu, koji od njih biti tako ucinkovit u jednoj ligi kao sto je Engleska to je veliko pitanje. Uvijek treba vremena za prilagodjavanje, rijetki su oni koji odmah uspiju doci do brojke od 20 golova u prvoj sezoni, a Arsenalu je potreban neki koji je dokazan, zato bi ovo mozda i bila veoma pametna stvar.
Svako je naravno za Cavania ili Falcaa, ja prvi, ali sanse za to su veoma male budimo realni. Uz Adriana iz Atletica i Dembu imali bi poprilicno dobar izbor naprijed, ali takodjer uz pretpostavku da li ce obojica doci ili pak barem jedan od njih, to ostaje da se vidi.
Victoria Concordia Crescit.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 24 dec 2012, 23:35

slika

8-)

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 24 dec 2012, 23:39

frankqqqqq je napisao/la:slika

8-)
Kolko je stara slika pokazuje Ljunbergova frizura iza....bila su to lijepa vremena !

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica i 3 gosta.