FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

champions1921

Re: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 25 dec 2012, 16:17

čamac je napisao/la:Devile ne budali. Puno hodaš po Lukavici, nije zdravo za glavu.
:lol: :lol: Dobro si.. 96. sigurno nisu igrali na Grbavici jer je tada vec bila zavrsena reintegracija i sumljam da bi se dobro proveli.. ;)
BUDI ŽELJO !!!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 25 dec 2012, 16:20

Prvu tekmu igrali Željo-Sarajevo 1.maja '96. (1:1)
F.K.SARAJEVO

Rios

Post Postao/la Rios » 25 dec 2012, 16:22

@ Devil
Nemoj se ljutiti ali ovo oko igranja na Grbavici nema blage veze sa istinom..U periodu od 1992-1996 na Grbavici nije igrao niko jer je to bila prva linija,sjever pretvoren u mitraljeska gnjijezda,mislim da se i sada mogu vidjeti tragovi rupa koje su izbusene za mitraljeze na sjeveru gore na krovu..Uz to je stadion bio haman pa srusen,trava ne pokosena,itd..Poslije rata,kao sto si i spomenuo,prva zvanicna utkamica je bio derbi Zeljeznicar-Sarajevo..I to je bio jedan,jedini i pravi Zeljo..Nikakav kvazi-nacionalisticki klub u vidu tog Srpskog Zeljeznicara..Tako da oni ako su postojali,mada ja to prvi put cujem,nisu mogli igrati na Grbavici..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 dec 2012, 16:24

Oni na Grbavici nikada nisu igrali. Pogotovo ne 1996 godine. Ovaj klub jeste postojao, ali nisu nikada nista osim nekih svojih liga igrali i ubrzo su ugaseni. Postojao je i FK "Srpsko Sarajevo". Bolje reci postojale su agresorske kopije FK Sarajeva i naseg Zelje. FK "Srpsko Sarajevo" su igrali na Palama, a "Srpski Zeljeznicar" u Lukavici. Oni su Grbavicu vidjeli samo preko nisana u to doba 93-95. Ugaseni nekad 1998 godine, kao i sve vjestacke tvorevine prije i poslije, koje su bile ili ce biti ugasene.
Nije to davno bilo djeco, a pogledajte koliko se toga ipak nabolje promjenilo. Ne zaboravite nikada svoju historiju da vam je drugi ne bi mijenjali. O tim agresorskim klubovima ne treba vise pricati, autor ovog teksta na wikipediji je Milan Djordic. Cisto ako nekoga zanima, ko je "malo" historiju izmijenio.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 25 dec 2012, 16:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Sport je lijek za tijelo i duh.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 dec 2012, 16:25

Iza gola na jugu bio ogroman krater od neke bombe kada je bio taj nas derbi 1.5.96. Grbavica puna i Zeric cini mi se dobio crveni..
BUDI ŽELJO !!!

Rios

Post Postao/la Rios » 25 dec 2012, 16:27

champions1921 je napisao/la:Iza gola na jugu bio ogroman krater od neke bombe kada je bio taj nas derbi 1.5.96. Grbavica puna i Zeric cini mi se dobio crveni..
Golove zabili,za pitare Dzenan Uscuplic a za nas Buki..Grbavica bila dupke puna,pocetni udarac izveo rahmetli Alija Izetbegovic..Ovo za Zeru i crveni se ne sjecam fakat..
P.S. Tad sam sa starim bio na sjeveru i karta je bila 200 BHD ili u prevodu bh.dinara :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 25 dec 2012, 16:29

[youtube][/youtube]

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 dec 2012, 16:31

Rios je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Iza gola na jugu bio ogroman krater od neke bombe kada je bio taj nas derbi 1.5.96. Grbavica puna i Zeric cini mi se dobio crveni..
Golove zabili,za pitare Dzenan Uscuplic a za nas Buki..Grbavica bila dupke puna,pocetni udarac izveo rahmetli Alija Izetbegovic..Ovo za Zeru i crveni se ne sjecam fakat..
Nisam siguran 100% jer je davno bilo.. Ili taj ili sledeci derbi na Grbavici.. Bukvalno stocirao nekog igraca Sarajeva na centru terena.. Zeric bio budalas veci od Jamaka :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 25 dec 2012, 16:34

Devil je napisao/la: Prva utakmica im je na domacem terenu ovako u prolece 1996.godine,jer je to prva sezona koju su igrali ligu.Od 1993-1995 su igrali samo prijateljske utakmice.Ako se ne varam prva posleratna utakmica na Grbavici je Zeljo-Sarajevo 1996.tako da je vrlo moguce da su i oni tada nekada tu zaigrali.Mada vrlo malo podataka o tome ima,i usmeno pricanje je jedino sto je ostalo od tog perioda.
Eh i tebe nesto udarilo u glavu.
U ratu jugoistok jedni rovovi a zapad drugi mogli su igrat u snovima mada i to je upitno.
Poslije rata jos teza solucija jer stadion nikad nije bio na teritoriji rs-a.
I na kraju igrali su u Lukavici na vojnom stadionu ako me sjecanje dobro sluzi, a bila je velika sprdacina i smijanje medju rajom ;)
Zadnja izmjena: propuh, dana/u 25 dec 2012, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 25 dec 2012, 16:35

Devil je napisao/la: Prva utakmica im je na domacem terenu ovako u prolece 1996.godine,jer je to prva sezona koju su igrali ligu.Od 1993-1995 su igrali samo prijateljske utakmice.Ako se ne varam prva posleratna utakmica na Grbavici je Zeljo-Sarajevo 1996.tako da je vrlo moguce da su i oni tada nekada tu zaigrali.Mada vrlo malo podataka o tome ima,i usmeno pricanje je jedino sto je ostalo od tog perioda.

jesi li svjestan sta si sada napisao ? :D

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 25 dec 2012, 16:38

Sretan Božić svima koji slave !
Zadnja izmjena: ZZtop10, dana/u 25 dec 2012, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 25 dec 2012, 16:39

Devile bio si uzoran i postovan forumas al vidim da i ti svjesno mijenjas historiju kao sto rade i oni koji su osnovali taj tzv klub. Nije ni cudo to posto oni svoju historiju svjesno mijenjaju i lazu a sta tek bi radili sa druge.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2012, 16:41

samir_tm87 je napisao/la:

jesi li svjestan sta si sada napisao ? :D
Tu smo da naucimo i da me ispravite.Na svakoj stranici na netu gde se spominje Zeljeznicar SS stoji da su igrali na Grbavici.Vodeci se analogijom da nisu igrali domace utakmice pre 1996.a da se spominje da su igrali na Grbavici onda mi je nakako bilo logicno da je to ta godina.Naravno tu ste da me ispravite ali ljudski ne kao onaj odma' pocinje da glumi neko ludilo. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

o sole mio
Kontakt:

Post Postao/la o sole mio » 25 dec 2012, 16:45

Igrali su na Palama, cak se gore igrao i derbi izmedju njihovog Želje i Sarajeva... Bilo je dosta i publike, spominjala su se imena nekada bivsih asova Želje da su tada odigrale neke utakmice za njih. Oni su kaasnije to demantovali, ali sve je moguce...
Pokusali su da prisvoje cijelu historiju sadasnjeg Želje,ali.. Sve je to kratko trajalo, nekih 3-4 god. Bile su i neke slike na internetu cak i clanak s neke utakmice...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 25 dec 2012, 17:00

i lukavicki zeljeznicar i paljansko sarajevo su postojali... ali 1998. njihov zeljeznicar se ugasio, a sarajevo je ugasiolo 1999. oboje kad su ispali iz prve rs... a igrali su ukupno 4 zvanicne utakmice i to u sezoni 95/96 i 97/98, poslije 1998. zeljeznicar je ispao pa se ugasio, sljedece godine se desilo i sarajvu ista sudbina...

gdje su igrali ne znam... ali na grbavici niko od 92-96 nije ni mogao igrati... teren bio svakako miniran, tribine unistene itd... :?

vjerovatno je sarajevo igralo na palama, a zeljeznicar u lukavici...

ali bilo je i njima valjda jasno da je nemoguce klub iz sarajeva prebaciti u istocno sarajevo... isto je bilo kad je osnovan i banjalucki borac koji je igrao u bihacu ili zvornicka drina koja je igrala u zivinicama i to cak premijer ligu bih...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 25 dec 2012, 17:34

molotovljev je napisao/la:Prvu tekmu igrali Željo-Sarajevo 1.maja '96. (1:1)
Rametli Alija Izetbegović izveo početni udarac. Manijaci tj mi zapalili dosta baklji koje smo pokupili na pisti sarajevskog aerodroma (Za malo neizgubih glavu).Te su gorile bar 15 minuta .Osim što je većini nas koji smo držali baklje stradala odjeća dosta nas je ostalo i bez kose :lol: :lol: .Al je bila dobra tekma.... i rado se sjetim našeg povratka u dolinu...
Jer si JEDAN JEDINI...........

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 25 dec 2012, 17:36

slika
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 25 dec 2012, 18:19

edinedin je napisao/la:
Rametli Alija Izetbegović izveo početni udarac. Manijaci tj mi zapalili dosta baklji koje smo pokupili na pisti sarajevskog aerodroma (Za malo neizgubih glavu).Te su gorile bar 15 minuta .Osim što je većini nas koji smo držali baklje stradala odjeća dosta nas je ostalo i bez kose :lol: :lol: .Al je bila dobra tekma.... i rado se sjetim našeg povratka u dolinu...
U to doba popularne speedfire jakne ja zaboravio orandz stranu okrenut i sjebem novu jaknu :lol:
to je bilo vrijeme kad se navijalo a bilo se i maladje.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 25 dec 2012, 18:38

edinedin je napisao/la:
Te se utakmice sjecam jel sam dohvacao lopte.Sjecam se kordona koji smo napravili kad je Alija dolazio,sjecam se tih baklji i upravo toga,da su gorile skoro 20 minuta.Sto nikad vise nisam vidio ni na jednoj nasoj tekmi.Sjecam se da su se pitari skupili na sjeveru i istoku i u jednom trenu zbog akusticnosti sjevera su se vise culi nego manijaci na jugu.Koliko god bila suplja tribina ipak je bilajako akusticna.Onda se desilo nesto sto je pitare usutilo sve do izjednacujuceg gola.Kad su pitari navijali,odjednom je ustalo 2/3 sjevera i pocelo navijati mi smo Zeljini Zeljo je nas,toliko jako i snazno da su se pitari sjebali,jer su kontali da je skoro cijela tribina njihova.To navijanje i ono protiv Hajduka je nesto zbog cega se najezim kad se sjetim.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 25 dec 2012, 18:40

pogledaj ovo devile pa se zapitaj jel se moglo ovdje igrati???
[youtube][/youtube]

lukavica je imala 3 kuce,policijsku stanicu i elektrotehnicki fax i bila je za sarajevo uvjek lukavica,e tako ti je i zeljo iz lukavice pravi zeljo,jes malo morgen
ne slusaj previse sta ti pune glavu... onako jaranski ti kazem...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google [Bot], Levin i 32 gosta.