LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Edin TM87
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Edin TM87 » 25 dec 2012, 23:49

Gasooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 25 dec 2012, 23:49

Nek samo još neko kaže GaSOFT :twisted: :lol:
Svaka čast Pauu !!
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 dec 2012, 23:54

Eto prekidosmo crnu seriju kada je Bozic u pitanju...Svaka cast momcima na pobjedi, a vidi se koliko Nash znaci za ovu ekipu.

Ali kada nam je najteze bilo u igri nas je drzao MWP...najaci mi je komentar sa foruma nakon situacije sa Novakom.
We're 1 - 0 when Metta knocks someone down with his elbow...
Samo mi nije jasno sto vise ne igra Jamison ?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 26 dec 2012, 00:21

Ni meni definitivno nije jasno kako ne igra Jamison u situacijama kad Hilla nema nigdje. Pa jbg ipak je covjek u karijeri zabio 20 hiljada poena...

Ja sam prezadovoljan pobjedom, efektom koji Steve Nash ima na ekipu, kao i njegovim ucinkom. MWP je bio opet junak definitivno, ali bez OVAKVOG Kobea pobjeda ne bi bila moguca. Ne znam koliko vas je primjetilo kako je u clutch timeu Kobe par puta prepustio loptu Nashu, sto je bila naravno dobra odluka. Mnogo znaci to da je naucio vjerovati saigracu u pogledu vodjenja lopte i organizacije zadnjih napada, a kome da vjeruje ako nece Nashu. Ako se tako nastavi, mogle bi se desiti neke jako lijepe stvari...

Igrom iskreno nisam zadovoljan, trener je ponovo jako lose vodio utakmicu...ali eto ispostavilo se da ovako dobri igraci i bez trenera ne mogu izgubiti od ekipe kao sto je NYK. Ne znam kako oni mogu da se zale na sudjenje kad je 80% losih odluka islo u njihovu korist. Mi nismo koristili dovoljno svoje centre, pick&roll je vidjen tek u nekoliko navrata i izgledao je sjajno izmedju Nasha i Howarda. Te neke stvari moramo mnogo frekventnije i uspjesnije koristiti. Odbrana (ako postoji rijec odbrana kod trenera D'Antonija) je opet bila losa, izvlacili su je individualne bravure igraca kao sto su Howard i Artest, koji su odbrambene zivotinje kako god da igra ostatak tima...

BTw, pogledajte turnover statistiku, pogotovo Kobeovu... Svi vi sto ga kritikujete za izgubljene lopte shvatite, covjek nije **** play. Kad mora cijelo vrijeme imati loptu u rukama naravno da ce grijesiti. Pogledajte veceras, 34 poena, 1 izgubljena lopta... Sad cete vidjeti sta znaci Kobe kao SG...
SI AMO CONte!!!

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 26 dec 2012, 01:03

Kobe je strasan kad igra pametno, i ne forsira bespotrebno 40 suteva na utakmici. Vjerujem ja da on moze uzet i 50 suteva i bit iznimno efikasan cak i tada, ali ostali za to vrijeme gledaju, umjesto da se razigravaju. Opadne nivo odbrane, opadne zainteresovanost ostalih za utakmicu, ako ne ucestvuju u napadu..

Sto se tice Jamisona, on je onako dosta cudan bio, ko je pratio utakmice vidio je zasto. Jednu utakmicu zasija, odigra odlicno, drugu dosta mekano i u napadu i u odbrani...i povratkom Gasola jednostavno nema previse mjesta za njega.

Hill uvijek treba imati minutazu! Ko god je gledo sve (ili vecinu) utakmica Lakersa ove godine, tom covjeku ne moze nista prigovorit. Pravi fajter, igra agresivno, unese uvijek neku posebnu energiju (slicno ko MWP), u napadu skace strasno...dovoljno je pogledat tekmu protiv Golden Statea, za 20 minua je ubacio 14 koseva uz 6-9 sut (i to vecina od tih poena bili su sutevi sa distance), uspio je uz to prikupit 8 skokova (6 ofanzivnih!!)...

Ja se jos jednom moram zacudit kako Ebanks nije dobio priliku veceras, s obzirom na to kako je igrao odbranu u nekoliko zadnjih utakmica, a bilo je potrebno nesto radit sa Carmelom, koji se zagrijo par puta strasno. Neiskusan jest, nije neki napadac, ali je visok, brz, mislim da je on pored MWPa bio najbolja opcija za cuvanje Carmela..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 dec 2012, 03:07

Ne znam je li i Vi imate takav osjecaj, ali po meni Bryant ove godine izvodi nesto losije slobodna bacanja. Izgleda da su ga ostali igraci zarazili... :D :D

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 dec 2012, 03:57

Svaka cast na pobjedi protiv ove godine vrlo jakih Knicksa. Nemojte zaboraviti da je ovo Nashu tek druga utakmica poslije povrede a vec sada je stavio svoj pecat na igru. Ova ekipa moze mnogo bolje, ja jos uvijek cekam utakmicu kad cemo nekoga dobiti 10-15 razlike bez neke sekiracije.
Ja od pocetka govorim da treba imati strpljenja, izgledat ce ovo jos bolje kad se ekipa uigra jos bolje, ofanziva moze biti jos bolja ali je jos bitnije da defanziva radi barem prosjecan posao.
Drago mi je da Kobe nije forsiro, 24 suteva i jeste negdje realan broj suteva koji bi on trebao ispaliti na jednoj utakmici. I svaka cast za Ron-a, ovo je bas onaj stari RonRon i samo nek nastavi, upravo on moze biti odlucujuci faktor kod nas.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 26 dec 2012, 10:08

Hajde upristojili smo se, ali jos je tu izleta u odbrani .

Ako vec Nets-i nece da stavljaju Teletovica onda ga dovesti za Duhon-a i Jamisona ;)
Pod hitno dovesti Goudlocka iz razvojne lige Moris treba malo na hladjenje ;)
barnes razvaljuje u clippersima , da smo ga zadrzali a Ebanksa u razvojno ligu ovako nam fali neko da odmjeni MWP , Meeks to nemoze on moze da bude zamjena Brayant-u .
Howard se popravlja i on je kljucan, ako bude se vratio makar 75% kao iz Orlanda imamo sanse ove sezone, Gasol i Nash ce se uklopiti previse to inteligentni igraci da se nemogu vratiti u formu i igrati bilo koji sistem ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 dec 2012, 12:26

Barnes kod nas nije mogao pogoditi bazen, a u Clippersima jedan od kljucnih igraca sa klupe.
Eh sada je li prosle sezone uzork bio nekvalitet na poziciji PG-a pa on nije pruzao bolje utakmice ili nesta drugo nikad necemo saznati.
Dolasko Nasha trebali smo ga zadrzati i bolje je njemu dati taj vet-minimum koji je dokazao da posjeduje odredjen kvalitet u NBA ligi, dok mi za iste novce drzimo igrace na klupi koji uopste ne igraju.

Bice zanimljivo vidjeti kako ce sve to veceras izgledati protiv Denvera...

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 26 dec 2012, 14:28

Ne znam je li neko sinoc primjetio koliki je ustvari Nash autoritet pa i u Lejkersima iako je tek dosao. Negdje oko sredine zadnje cetvrtine (slagat cu mozda je i ranije) zove Di Antoni time out a prilikom istog Nash automacki uzima tablu i crta akciju za sljedeci napad. Ako se ne varam prije je kod svih trenera Kobe diktirao iste i gledano sa ovog aspekta to je znacajna promjena a i sama cinjenica da je Nash u zadnjih 7 ili 8 napada na kraju tekme najmanje 5 puta imao loptu u rukama i stvarao prilike za ostale i na kraju zahvaljujuci njemu i pobjedili Knickse.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 26 dec 2012, 16:27

Koliki je Nash gigant i na koje sve nacine doprinosi ekipi pogledajte na 06:44

[youtube][/youtube]

Izuzetno impresivno ako se uzme u obzir da je ovo tek njegova cetvrta utakmica s ekipom u regularnoj sezoni. Ja ne znam da li postoji neko ko ovog covjeka ne cijeni...jednostavno je genije.
SI AMO CONte!!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 dec 2012, 22:27

Bilo je sinoc dobrih stvari. U utakmicu smo se vratili prakticno sa dvije minute ozbiljne kosarke. Kada smo povezali tri-cetiri odbrane preuzeli smo vodstvo i do kraja ga nismo ispustali. Pozitivno je sto je Gasol pokazao srce napokon kao sto je to radio u sampionskim sezonama, Nash je odigrao maestralno. Samo da ga Kobe malo vise pusti da uzme loptu i bice to puno bolje. Odlicna je bila ona akcija kada je Nash predao na kapici loptu Kobeu, napravio blok zajedno sa Howardom, a Kobe pogodio. U kljucnim trenucima je preuzeo odgovornost i pogadjao. Prije to nismo imali. Ali kockanje sa Morrisom ili trice Meeksa u trecoj sekundi napada, horor. Jackson bi ga odmah potjerao da je ono uradio. Vidjet cemo veceras protiv Denvera. Ako bude pobjeda znaci da stvari idu puno bolje.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

alaba
Kontakt:

Post Postao/la alaba » 26 dec 2012, 22:33

sta mislite za vcrs ?
kobe 31,5 preko
howard 16,5 ispod
mwp 14,5 preko

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 dec 2012, 05:31

Ekipa koja primi 126 poena nije ozbiljan kandidat za playoff, a kamoli za nesto vise. U jednom trenutku Artest u kontri da smanji na -5, masi cistu situaciju a onda su otisli na 12. Kraj trece cetvrtine gubimo sa 6, izgubimo loptu i onda Brewer iz nemoguce pozicije sa zvukom sirene.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 27 dec 2012, 06:04

Ne znam koji mu k...bi da polaže na drugi obruč kad je mogao normalno ?! Da je ondje dao pologanje, garantujem da bi La Lakersi pobjedili.

Howard, hmm, glupost velika šta uradi. Gdje nesta Gasol u 4/4 ?! :roll: Nash i Bryant ne mogu sami nosit tim, treba im pomoć a večeras je nisu imali.

Odbrana, hmm, to i ne postoji u La Lakers-ima, ja nemogu se sjetit niti jedne odbrane večeras :?

Loše i loše, mora ovo punooo punooo bolje ako se hoče bit kandidat za playoff.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 dec 2012, 07:57

126 poena, propustalo na sve strane izgleda :)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 27 dec 2012, 08:45

Sve je ovo savrseno sto se tice napada, nece se poklopiti da je vise igraca raspolozeno nego sinoc...medjutim mora se igrati neka odbrana. A to je bez Howarda nazalost misaona imenica...
SI AMO CONte!!!

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 27 dec 2012, 09:01

126 koseva primit na utakmici :shock: :shock: :shock:

Pa to je preko 30 svaku cetvrtinu....jednostavno stravicno..uzasno...

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 27 dec 2012, 11:42

Ma ovo je do trenera .. Ne moze niko reci da je nesto drugo uzrok ...

Kao prvo, Kobe igra fenomenalno ove sezone ... Bilo je samo par tekmi kad je imao losiji % suta ... Ali on je uvije oko 50%, sto je jako dobro s obzirom koliko suteva uzima. Konstantno je na nekih 5-6 skokova i 5 asistenicija ...

Glavni problem je propustanje u odbrani ... Denver je imao izuzetnu noc, pogotova za 3poena, kad se sjetim da su mene **** skoro na kladari, a imali sut 0-22 za tri poena, onda vam je sve jasno ...

Odbrana se mora igrati, jer ako igrate za kos vise, uvijek ce biti ekipa koja ce ti pogoditi 15trica ...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 27 dec 2012, 12:07

Ne moze uvijek biti problem (samo) do trenera.
Ili ipak moze?!
MWP & DH su klasni odbranbeni igraci a ipak se desi da Lakersi prime 126 poena od Denvera.
Meni nije jasno da Jamison ima 0 min na nekoliko zadnjih utakmica a MWP je recimo protiv Denvera 33 min...
Jamison je imao odlicnih utakmica u Lakersovom dresu: 33 pts protiv Denvera, 19 pts protiv Dallasa, po 15 pts protiv Hornetsa i Rocketsa, 16 protiv Memphisa, ali ocigledno se ne uklapa u Kobe Bryant shemu dostizanja Air Jordana po broju koseva jer je Jamison ipak bolji strijelac od MWP ili nekog treceg na toj poziciji.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.