FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

nate
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la nate » 25 dec 2012, 18:10

BigBigBang je napisao/la:Ta ce smijesna Barcelona oni Arsenala mogu izbaciti samo kad sudije izmisljaju crvene kartone kako bi ta banda prosla ili u slucaju one godine kad na revans na Camp Nou dodjemo sa rezervnim timom zbog silnih ozlijeda. Velika prevara je Barcelona pa oni nijedan trofej evropski nisu uzeli bez skandala ne moze to biti slucajnost. Dje nije bilo sudijske pomoci tu su ispadali (Inter, Chelsea).
cuj stvarno mi te zao sto si tako opsjednut barcelonom :roll:

ona kradja protiv arsenala,jel to onaj mesijev gol u londonu sto je bio nepravedno ponisten.

bayern ce stuc' arsenal samo tako.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 25 dec 2012, 18:23

Yayo je hajmo reci veliki favorit protiv Arsenala,sve cinjenice idu njima u korist,od trenutne forme,iskustva,kvalitete-i timske i individualne ali...isto tako mislim da nije Arsenal ekipa koja ce se lahko predati i misljenja sam da yayo nece imati toliko lagan posao koliko neki govore!Naravno,mislim da ce proci ali sad da ce se zahebavati...cisto sumnjam,niti da ce podcijeniti protivnika!Jedno je sigurno,a to je da ce okrsaji biti itekako zanimljivi i dobri za oko! ;)

@proFCB
Opet ti sa svojim habilnim komentarima,covjece kako ti ne dosadi!? :? Nisam znao da si veci znalac i strucnjak od Generala! :?

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 25 dec 2012, 20:52

Romariooo je napisao/la:venger je strucnjak cija je ekipa uspjela u 90 minuta utakmice lige prvaka ne uputiti niti jedan udarac po golu niti pored gola, i to ekipa u kojoj su bili persie, fabregas, nasri itd

takve rekorde nisu biljezili ni plzeni, ferencvarosi, haife itd

prolaz bayerna nije upitan, pitanje je samo hoce li biti masakriranja vengerove nejachi, a s obzirom da svabe nemaju milosti i ne znaju prikociti s golovima kad se vidi da je protivnik razbijen, masakriranje arsenala je vrlo izvjesno
napokon netko pametan objasnio
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 dec 2012, 21:37

Šta je "pametni" objasnio i šta je "radoznali" uvidio? :D
I to napokon. :lol:

Romario, ti kada se otvoriš iz tebe sipaju poznate i nepoznate informacije. :) Ali kada se nasadiš na kičmu neke ekipe (npr. arsenal i real, kao i čelzi) onda to pljušti čovječe. :lol:

Mi, razumni Bavarci sa ovog foruma nećemo ni u kojem slučaju omalovažavati Topčagiće. Nije to sve zbog lažne skromnosti i nekog pretjeranog respekta prema gunnersima, nego je fakat tako.
Vom Jäger zum Gejagten

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 25 dec 2012, 22:00

Ne zelim sada omalovazavati druge,ali po meni se pridodaje prevelika paznja i mnogo se bespotrebno prica i razmislja o Arsenalu.Jednostavno,ljudi shvatite da je gotovo nemoguce da nas Arsenal izbaci.Zaista se slazem s Romariom da je glavno pitanje hocemo li nabiti ili samo rutinski proci.Iako i sam postujem Arsenal kao klub s tradicijom i njegovom filozofijom,cinjenica je da su oni 8 godina bez trofeja i da su oni(citaj Wenger)totalno neambiciozni.I naravno kvalitet igraca je nemjerljiv.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 25 dec 2012, 22:00

Mene najvise raduje to sto Bayern sigurno nece podcijeniti Arsenal onako kako smo mi to uradili ovdje. :lol:
Eliminacije su sada. Ekipa koja je odigrala najlosije u domacem prvenstvu i koja se provuce kroz grupu, moze napraviti svasta. @Romario zapalio atmosferu o nekom "nejakom Arsenalu" a pri tom zaboravio da su i Barca i Bayern izasli kao gubitnici u prosloj sezoni LP od puno slabijeg Chelsea.

Nebih da sirim pesimizam,
Bojim se da Bayernu fale jos neke stvari u igri da bi se LP uzela
Tek kada se to popravi, onda mozemo reci da je ova ekipa strasna i mocna (kako kaze MM) na svim poljima i svim segmentima igre.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 26 dec 2012, 00:42

smopiBVB je napisao/la: @proFCB
Opet ti sa svojim habilnim komentarima,covjece kako ti ne dosadi!? :? Nisam znao da si veci znalac i strucnjak od Generala! :?
Daj covjece ba popusti me,sve sam fino objasnio,ako ti sta nije jasno citaj ponovo dok ne skontas!!! Nezz kako ti ne dosadi ulaziti sa mnom u raspravu,kada se ti i ja nikad necemo sloziti???
gerdmuller je napisao/la:Ne zelim sada omalovazavati druge,ali po meni se pridodaje prevelika paznja i mnogo se bespotrebno prica i razmislja o Arsenalu.Jednostavno,ljudi shvatite da je gotovo nemoguce da nas Arsenal izbaci.Zaista se slazem s Romariom da je glavno pitanje hocemo li nabiti ili samo rutinski proci.Iako i sam postujem Arsenal kao klub s tradicijom i njegovom filozofijom,cinjenica je da su oni 8 godina bez trofeja i da su oni(citaj Wenger)totalno neambiciozni.I naravno kvalitet igraca je nemjerljiv.
To sto si napisao "gotovo nemoguce" to treba itekako naglasiti...znaci ne treba nam to da ulazimo niti mi kao navijaci ovog kluba niti nasi igraci na ovakav nacin da smo mi nepobjedivi i neranjivi!!!
Pa Barcelona je ispala od Chelsea koja je dosta kvalitetnija bila od nas prosle sezone (znaci sve je moguce)!!!

Mi samo trebamo reci da smo favoriti u toj utakmici i reci da su nam sanse mozda 65 prema 35!!!
Stern des Südens

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 26 dec 2012, 00:45

Šta je "pametni" objasnio i šta je "radoznali" uvidio? :D
I to napokon

ne znam poglavice sta sam to rekao sto nije istina, mislim jesam li nesto slagao ili preuvelicao o nastupima arsenala u ligi prvaka u zadnjih nekoliko godina, jesu li primili prosle godine od oronulog milana cetiri komada - jesu, jesu li prije toga u dvije sezone u 4 utakmice protiv barce primili 10 komada - jesu, jeli to ekipa koja je ove sezone jos i slabija, tj ekipa koja je iz sezone u sezone sve slabija - jeste, osipaju li im se najjaci igraci - osipaju

ja arsenala ne ismijavam, nego njegove smijesne navijace koji pokusavaju nekog drugog ismijati, arsenal kao klub postujem i cak stavise ne ismijavam ga nego zalim, al povremeno nije na odmet napraviti neka malo socnija poredjena

dakle sve u svemu imamo susret ekipe koja iz godinu u godinu je sve slabija i neozbiljnija, protiv ekipe bayerna koja je sve jaca i ozbiljnija, vremenom se taj odnos snaga drasticno promijenio u korist bayerna koji je tako sad ne favorit, nego apsolutni favorit

kada kazem da ce najvjerovatnije arsenal biti masakriran, i za to ima pokrice, nekoliko godina arsenalu se to desava, sad su jos slabiji i igraju protiv ekipe koja je u stanju zabiti dosta golova, jel to sad nesto nisam realno, cinjenicno utemeljeno objasnio

tako postujem i to sto mislite kako nije dobro omalovaziti protivnika, ja ga ne omolavavam nego gledam realno, a ko misli drugacije onda je to vec lazna skromnost

arsenal je totalno neozbiljna ekipa za vise evropske domete, vidjeli smo da ih je isprasio i salke, arsenal ne vodi politiku stvaranja tima za visoke domete, arsenal godinama ima politiku nesto u stilu tova junadi ili piladi,uzmi mlado, odhrani i prodaj.

ako vidimo samo koga su sve rasprodali u zadnjih nekoliko godina (persie, song, fabregas, nasri i da ne nabrajam), to je dakle pokazatelj da ljudi zele lovu, a ne trofeje, a ovo sto je ostalo nejachi jednostavno nije dozrelo da se nosi s najjacim ekipama kakva je bayern

sto se tice celzijeve proslogoddisnje nafake, to je vec domen nadrealnog, i ne moze ulaziti u bilo kakva razmatranja jer s tom kolicinom nafake ako cemo tako gledati, bayern bi se trebao i Zelje bojati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 dec 2012, 01:43

proFCB je napisao/la: Mi samo trebamo reci da smo favoriti u toj utakmici i reci da su nam sanse mozda 65 prema 35!!!
Po mojoj nekoj procjeni Bayern je trenutno veliki favorit protiv Arsenala. Ali pazi sta kazem, trenutno!
Stvari se drasticno mugu promijeniti do februara jer je trener Arenala najavio i neka pojacanja u zimskom prelaznom roku. Dalje, mozda Arsenal bude u nekoj boljoj formi pred vazan mec, ili pak mozda ce Wenger pripremiti neku posebnu taktiku za ovaj Bayern. Imamo mi utakmica koje smo gubili ove sezone ggdje smo padali u spremljene zamke svojih protivnika. Bate Borisov i ona blamaza nije bila losa sreca nego takticko nadmudrivanje od jedne puno slabije ekipe.Mislim da su plinari tada nasli jedan jedini moguci recept za pobjedu. Zbog ovih stvari ne treba podcijeniti protivnika, pogotovo u nokaut fazi jer ako posteno uprskas u jednom mecu imas samo jednu sansu za popravni. Ja se nadam i vjerujem da nece do svega toga doc.
Romariooo je napisao/la:sto se tice celzijeve proslogodisnje nafake, to je vec domen nadrealnog, i ne moze ulaziti u bilo kakva razmatranja jer s tom kolicinom nafake ako cemo tako gledati, bayern bi se trebao i Zelje bojati
Imas ti argumenata dobrih u prethodnom postu 8-) medjutim, stari si forumas ali ne uocavas razliku izmedju onog, bojati od respektovati protivnika. Bayern se ne treba bojati niti jednog protivnika, ali i Zelju treba respektovati i drzati za ozbiljnog dok se uakmica ne zavrsi.
Sto se tice Chelsea i nafake, treba se pomirit s tim da je i nafaka sastavni dio fudbala. I nije nadrealno ako Bayern protivniku uzme i loptu i teren, i vrsi konstantan pritisak na protivnika koji igra bunker, i pri tome izvede 20 kornera a ne zabije gol. S druge strane, protivnik izvede jedan jedini korner i odmah zabije. Ima tu nafake u pravu si, ali brijem da ima i znanja, odnosno neznanja.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 26 dec 2012, 03:09

Romariooo je napisao/la:Šta je "pametni" objasnio i šta je "radoznali" uvidio? :D
I to napokon

ne znam poglavice sta sam to rekao sto nije istina, mislim jesam li nesto slagao ili preuvelicao o nastupima arsenala u ligi prvaka u zadnjih nekoliko godina, jesu li primili prosle godine od oronulog milana cetiri komada - jesu, jesu li prije toga u dvije sezone u 4 utakmice protiv barce primili 10 komada - jesu, jeli to ekipa koja je ove sezone jos i slabija, tj ekipa koja je iz sezone u sezone sve slabija - jeste, osipaju li im se najjaci igraci - osipaju

ja arsenala ne ismijavam, nego njegove smijesne navijace koji pokusavaju nekog drugog ismijati, arsenal kao klub postujem i cak stavise ne ismijavam ga nego zalim, al povremeno nije na odmet napraviti neka malo socnija poredjena

dakle sve u svemu imamo susret ekipe koja iz godinu u godinu je sve slabija i neozbiljnija, protiv ekipe bayerna koja je sve jaca i ozbiljnija, vremenom se taj odnos snaga drasticno promijenio u korist bayerna koji je tako sad ne favorit, nego apsolutni favorit

kada kazem da ce najvjerovatnije arsenal biti masakriran, i za to ima pokrice, nekoliko godina arsenalu se to desava, sad su jos slabiji i igraju protiv ekipe koja je u stanju zabiti dosta golova, jel to sad nesto nisam realno, cinjenicno utemeljeno objasnio

tako postujem i to sto mislite kako nije dobro omalovaziti protivnika, ja ga ne omolavavam nego gledam realno, a ko misli drugacije onda je to vec lazna skromnost

arsenal je totalno neozbiljna ekipa za vise evropske domete, vidjeli smo da ih je isprasio i salke, arsenal ne vodi politiku stvaranja tima za visoke domete, arsenal godinama ima politiku nesto u stilu tova junadi ili piladi,uzmi mlado, odhrani i prodaj.

ako vidimo samo koga su sve rasprodali u zadnjih nekoliko godina (persie, song, fabregas, nasri i da ne nabrajam), to je dakle pokazatelj da ljudi zele lovu, a ne trofeje, a ovo sto je ostalo nejachi jednostavno nije dozrelo da se nosi s najjacim ekipama kakva je bayern

sto se tice celzijeve proslogoddisnje nafake, to je vec domen nadrealnog, i ne moze ulaziti u bilo kakva razmatranja jer s tom kolicinom nafake ako cemo tako gledati, bayern bi se trebao i Zelje bojati
kakav post :o uzivao sam citajuci ga 8-)
- Karl-Heinz Rummenigge

Klare

Post Postao/la Klare » 26 dec 2012, 14:08

Bilall je napisao/la:Stvari se drasticno mugu promijeniti do februara jer je trener Arenala najavio i neka pojacanja u zimskom prelaznom roku.
Eh jedino ako bi doveo tog Felainija, e onda bi u vezi bili jači od nas, ali tad bi njihove šanse za prolaz porasle na nekih 25%, tako da doveo il' ne doveo, šamaranje im je zagarantovano.
Arsenala cijenim, ali nemoć da zadrže igrače, te slaba klupska politika ih je dovela tu da će vjerovatno doživjeti jednu blamažu.
Bilall je napisao/la: pak mozda ce Wenger pripremiti neku posebnu taktiku
Da bi se spremila taktika mora imati pokriće, a ovaj nema.
Klopp može spremiti taktiku, jer njegovi igrači imaju fizičku moć da trče kao niko drugi, a u isto vrijeme krema igrače, koji mogu jednim dodirom da riješe dileme, i zbog toga se od svih ekipa u Evropi najviše Dortmunda pribojavam, a meč protiv Barce željno iščekujem.
Daj sve, samo ne Dortmunda! :!:
Bilall je napisao/la:za ovaj Bayern.
A kakav to? :?:
Kao da je ovaj Bayern u hendikepu sa bunkerima :roll: ,
složiti organizovan bunker :arrow: znači pozitivan ishod. :roll:
Umorio sam se od te priče,
shvatite da Bayern tu i tamo mora odigrati koju utakmicu slabije,
a naravno odmah je to po ovakvim tipovima :arrow: ne zna protiv bunkera.
Samo ta slabija utakmica nikad neće biti u toliko bitnim mečevima LP,
jer tu momci izađu nabrijani, te daju i posljednji atom snage.
Chelsea je upravo imao tu fizičku moć, i extra igrače na svim pozicijama+neuporedivo jaču klupu od Bayerna. ;)
Ali valjda je jasno da je ovogodišnji Bayern dotsa jači od prošlog. tako da vraćanje na Chelsea i ono prije nikakve veze nema. ;)
Bilall je napisao/la:Bate Borisov i ona blamaza nije bila losa sreca nego takticko nadmudrivanje od jedne puno slabije ekipe.
Veze nemaš šta pišeš.
Ono je bila utakmica sa pola snage, odigrana preko...,
a zašto Bjelosrusi ne ponoviše istu taktiku u drugom meču? :?:
Jok, nego su bili torpedirani sa drugim sastavom Bayerna.

@Romario je napisao iskreno, objektivno kako stoje stvari,
a sad glumiti lažnu skromnost može ko hoće.
Arsenal se upućuje na jednu opasnu avanturu,
a svakako za njih je ovo takmičenje i završeno prije no što je počelo,
imaju teška posla u Engleskoj, tako da im je vjerovatno to i prva zadaća.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 dec 2012, 14:59

A sta je to Romario napisao ? Da je Arsenal smijesna ekipa koju mocna Barselona nije uspjela dobiti u dva navrata na Emiratima,.A gdje tu logika,da najbolji tim na svijetu(iskreno) ne moze dobiti smijesni Arsenal na njihovom stadionu ?

Toliko smo jadna ekipa da 15 godina u nizu prolazimo grupnu fazu LP,.Toliko smo jadna ekipa da nas neka ekipa(izvan Engleske) devet godina nije pobjedila na domacem terenu,sve do Schalkea ove godine,.

Na vjecitoj tabeli lige prvaka Arsenal se nalazi na 6 mjestu,.Ispred nas su samo : Milan,Bayern,Real,Barselona i Mancester,.

Kada uzmes u obzir da je nasjkuplji transfer u historiji Arsenala onaj Arshavinov(oko 17 mil.eura) onda na svemu ovome sto radi Arsenal,odnosno Wenger moras odati postovanje,kamo srece da je vise takvi ekipa,fudbal nebi isao u smjeru u kojem ide sad,u propast..

Arsenal od tih navedenih nikog nije imao namjeru prodati,.Je li Wenger kriv sto niko od njih nije osjecao zahvalnost,pa i ljubav prema klubu,nego su im pare bile ispred Arsenala,.Svi ti navedeni imaju jedno zajednicko,svi su otisli da osvoje neki trofej,a gle cuda igrali su skupa a nisu to bili u stanju uraditi..

Ko je to od nas,simpatizera,Arsenala rekao da Bayern nije favorit u ovom dvomecu ? Iskreno,mene nije strah utakmice u Londonu,tu Arsenal tesko gubi ali na strani je to potpuno druga prica i upravo zbog toga mislim da ce Bayern proci,.

Kolike su sanse da Arsenal bude "potpoljen" u ovom dvomecu ? Rekao bi manje nego sto su da izadje kao pobjednik..Da se ne lazemo,70-30 procentualno gledano u korist bavaraca..

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 dec 2012, 17:09

Emoj Klare, tuzan sam kada vidim kako razmisljas
Klare je napisao/la:
Bilall je napisao/la: pak mozda ce Wenger pripremiti neku posebnu taktiku
Da bi se spremila taktika mora imati pokriće, a ovaj nema.
Klopp može spremiti taktiku, jer njegovi igrači imaju fizičku moć da trče kao niko drugi, a u isto vrijeme krema igrače, koji mogu jednim dodirom da riješe dileme, i zbog toga se od svih ekipa u Evropi najviše Dortmunda pribojavam, a meč protiv Barce željno iščekujem.
Daj sve, samo ne Dortmunda! :!:
Kakvo pokrice? Stvarno ne znam o cemu govoris.. :D
Bayern se slomio u drugom dijelu meca protiv plinara, ili kako ono ti kazes :arrow: oznojili gujice da poravnaju rezultat a epilog drugog poluvremena je bio :arrow: dva gola u mrezi Neuera.
Kakvo je pokrice trebalo plinarima da tako nadmudre Juppa?
Zasto ne bi mogao Wenger fizicki da pripremi ekipu? Pa Arsenal je relativno mlada ekipa.
I nemoj nas sramotiti sa tim strahom od Dortmunda ziv bio :oops:
Klare je napisao/la:
Bilall je napisao/la:za ovaj Bayern.
A kakav to? :?:
Kao da je ovaj Bayern u hendikepu sa bunkerima :roll: ,
složiti organizovan bunker :arrow: znači pozitivan ishod. :roll:
Umorio sam se od te priče,
shvatite da Bayern tu i tamo mora odigrati koju utakmicu slabije,
a naravno odmah je to po ovakvim tipovima :arrow: ne zna protiv bunkera.
Samo ta slabija utakmica nikad neće biti u toliko bitnim mečevima LP,
jer tu momci izađu nabrijani, te daju i posljednji atom snage.
Chelsea je upravo imao tu fizičku moć, i extra igrače na svim pozicijama+neuporedivo jaču klupu od Bayerna. ;)
Ali valjda je jasno da je ovogodišnji Bayern dotsa jači od prošlog. tako da vraćanje na Chelsea i ono prije nikakve veze nema. ;)
"Ovaj Bayern" kada sam pomenuo, pomenuo sam Bayern koji je nemocan iz prekida. Pa nedavno sam stavio jednu statistiku koji sam ja radio, gdje smo do utakmice sa valenciom u 27 meceva izveli 195 kornera a zabili jedan pogodak. Slicna sitacija je i sa slobodnim udarcima. Ako ne znas, pitaj slobodno.
I da, nemamo orudje protiv bunkera. Mozda bi i imali ako bi popravili taj dio igre o kojem ja govorim.

Kad procitam ovaj dio tvog posta onda mi nejvise zapadne za oko tvoje vidjenje u kojem kazes da je Chelsea imao fizicku nadmoc :shock: Ne znam ima li potrebe uopste komentarisati ovu nebulozu.. jedino mogu da ti savjetijem da pogledas jos jednom tu utakmicu, pogledas prosjek godina obje ekipe, pa i pogledas malo statistiku koja je potvrdila fizicku i svaku drugu nadmoc. Dakle nebuloza.

slika

Klare je napisao/la:
Bilall je napisao/la:Bate Borisov i ona blamaza nije bila losa sreca nego takticko nadmudrivanje od jedne puno slabije ekipe.
Veze nemaš šta pišeš.
Ono je bila utakmica sa pola snage, odigrana preko...,
Jok, nego su bili torpedirani sa drugim sastavom Bayerna.
Zasto Bjelorusi ne odigrase bunker u drugom mecu? Pa zasto ti ja moram sve govoriti? :?
Odes fino lagano, pogledas stanje na tabeli i medjusobne oglede u grupi F neposredno pred uzvratni mec sa Bjelorusima i sve ti se samo kaze.
Plinari dosli u Munchen sa osiguranom trecom pozicijom i nemogucnoscu da se bore za prva dva mjesta, a ti mene pitas zasto odigrase otvoreno i rastereceno utakmicu... :?
Uozbilji se malo, niko ne spori da je Bayern favorit protiv Arsenala, ali ovo podcjenjivanje ne sluti dobro.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 dec 2012, 18:23

Klare je napisao/la:Daj sve, samo ne Dortmunda! :!:
Koliko god mi taj mali i bijedni klub bio mrzak, treba biti hombre i priznati da nam zuta pogan ne lezi. :twisted: Pu, pu, neka samo sto prije izlete iz CL. :twisted:

Vidim i dalje se pljuje po trenerskoj velicni olicenoj pod pseudonimom Don Jupp. Sramotno, bezobrazno i nedopustivo. :!: Takvo bulaznjenje i palamudjenje bez pokrica je trebalo biti skresano u povojima. Sve same lazi i neistine, inicijalno plasirane od strane "multinickovanog" kolovodje, kojeg ovom prilikom ne zelim imenovati. :twisted:

Nas Bayo nikad nije u toj mjeri dominirao na svim frontovima kao u trecoj Donovoj eri, ali pojedincima izgleda lakse metar u prdu, neg u glavurdu. Ovom prilikom apeliram na cijenjenu moderaciju da stane ukraj huskackoj politici koja unosi nemir i razdor u nase redove. Vakat je da se odredjene cehre nabiju na kolac srama. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 dec 2012, 19:33

hmmm, peta kolona pokusava izazvati javnu polemiku kako bi se ubacio razdor i unio nemir medju uzorite forumase. :twisted:
zelis da promijenis par rijeci o metiljavom jupu :? nije problem...
hm-ha ispade, hm-ha ispade...
je l´ moguce da tebi svaki put hm-ha ispadne, a meni hm-ha ne ispada :?
i da vidimo sada kol´ko puta cete unatoc svemu da polemizirate.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Klare

Post Postao/la Klare » 26 dec 2012, 19:54

@čili, što si napisao imaš pravo,
i ja sam rekao više puta da sam cijenio i uživao u igrama Arsenala.
Ali kada nešto stvoriš iz ničega, onda to treba nastojati zadržati,
a meni se posebno ogadili pokazavši da su im novci na prvom mjestu.

Ne možeš reći da važni igrači tu ne bi ostali da im nije ponuđena masna lova. ;)
Lahm, Schweini, Ribery..., oni vole ovaj klub, ali ko zna gdje bi bili da nisu trenutno među najplaćenijim fudbalerima svijeta.
Arsenal vjerovatno ima granicu za plate,
a moderan fudbal to ne trpi, tako da nisu ti igrači krivi, niti imate pravo da ih kritikujete,
vaši čelni ljudi su klub stesali na manji nivo, tako da u poređenju sa nikad moćnijim Bayernom jedva mogu da budu neponiženi.

@Bilal

Borisov, sve sam rekao, naveo razloge,
ti se ponavljaš, a to je ništa drugo no sviranje qurcu. :lol:
"Ovaj Bayern" kada sam pomenuo, pomenuo sam Bayern koji je nemocan iz prekida.
Reci onda zašto je nemoćan iz prekida.
Nemoćan zato što naši izvođači nabacuju unutrašnjim,
lopte su spore, iako dođe(a vrlo rijetko)do našeg, za nešto ozbiljnije pored skoka iziskuje i zamah glavom,
težak manevar.
A da je tu igrač koji tu loptu pukne punom, e vidio bi onda kako se lopte koprcju u protivničkim mrežama.
To je banalna stvar, koju i najmanji poznavaoci ove igre moraju znati. ;)
Kad procitam ovaj dio tvog posta onda mi nejvise zapadne za oko tvoje vidjenje u kojem kazes da je Chelsea imao fizicku nadmoc
Žan Ti ga na. :oops:
Ovo nisam rekao, ne meći ono što nije.
Rekao da su englezi imali pokriće u fizičkoj moći da bi uz puno sreće organizovanim bunkerom i klasnim igračima+neuporedivo jačom klupom uspjeli pobijediti Bayerna,
a sve se odnosilo na utakmicu u Bjelorusiji.
I nemoj nas sramotiti sa tim strahom od Dortmunda ziv bio
Zar je sramota otvoriti srce i pokazati svoje osjećaje. :mrgreen:
Dortmund je najnezgodnija ekipa u Evropi(razlozi navedeni), i jedini koje želim izbjeći,
a to opet ne mora značiti da mi njih ne možemo pobijediti.
Hare_BvB je napisao/la:Ovom prilikom apeliram na cijenjenu moderaciju da stane ukraj huskackoj politici koja unosi nemir i razdor u nase redove. Vakat je da se odredjene cehre nabiju na kolac srama. :lol:
Opasne riječi bljuješ, ažbaho jedna. :lol:
Ali da si upravu za svaku gore riječ, ne vjerujem da nema dvojbe da jesi. :mrgreen:

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 dec 2012, 21:20

Klare je napisao/la: Borisov, sve sam rekao, naveo razloge,
ti se ponavljaš, a to je ništa drugo no sviranje qurcu. :lol:
Ja sam budala sto se upustam u rasparavu s tobom. Evo sta si naveo:
Klare je napisao/la:Ono je bila utakmica sa pola snage, odigrana preko...,
Pa si dobio odgovor:
Bilall je napisao/la:Bayern se slomio u drugom dijelu meca protiv plinara, ili kako ono ti kazes :arrow: oznojili gujice da poravnaju rezultat a epilog drugog poluvremena je bio :arrow: dva gola u mrezi Neuera.
Kakvo je pokrice trebalo plinarima da tako nadmudre Juppa?
pa opet citaj jos jedan odgovor:
Bilall je napisao/la:Zasto Bjelorusi ne odigrase bunker u drugom mecu? Pa zasto ti ja moram sve govoriti? :?
Odes fino lagano, pogledas stanje na tabeli i medjusobne oglede u grupi F neposredno pred uzvratni mec sa Bjelorusima i sve ti se samo kaze.
Plinari dosli u Munchen sa osiguranom trecom pozicijom i nemogucnoscu da se bore za prva dva mjesta, a ti mene pitas zasto odigrase otvoreno i rastereceno utakmicu... :?
I kljucno pitanje:
I da li sada vidis zasto ti se covjek mora ponavljat'? Jednostavno ne kontas neke stvari...
Ne pije vodu ta prica kako je Bayern u tom mecu igrao sa pola snage, stoga opet moram da ti preporucim gledanje i te utakmice jos jednom :oops: jer tebi i jos nekima je svaki mec koji je Bayern izgubio ili remizirao odigrao sa pola snage. :lol:

Iz posta u post, sve vise ides u slijepu ulicu :shock:
Klare je napisao/la:
Bilall je napisao/la:"Ovaj Bayern" kada sam pomenuo, pomenuo sam Bayern koji je nemocan iz prekida.
Reci onda zašto je nemoćan iz prekida.
Necu da ti kazem, nauci nesto i bez mene.
U cijeloj ovoj prici najmanje je bitno zasto je to tako. Razloge nisam navodio jer time treba da se pozabavi Jupp a i dalje tvrdim ono sto sam napisao juce a ti opet citiraj i pisi besmislice

Bojim se da Bayernu fale jos neke stvari da bi se uzela LP. Tek kada se to popravi onda mozemo reci za ovu ekipu da je jaka i mocna kako ju je opisao komentator MM. Tek tada ce ova ekipa biti opasna iz svih segmenata igre

Pisi bolan kada imas nesto ozbiljno za rec a ne ovako me prekidat' dok gledam film. Sta mene briga ze te tvoje prekid taktike.Chelsea ima fizicku moc (kako je ti zoves) , Dortmund ima fizicku moc, a zasto Arsenal nema?
To sam ocekivao da kazes a ne tamo neke price kojim bi se Jupp Heynckes trebao pozabavit.

Klare

Post Postao/la Klare » 26 dec 2012, 22:13

Bilall je napisao/la:Chelsea ima fizicku moc (kako je ti zoves) , Dortmund ima fizicku moc, a zasto Arsenal nema?
Nema, jer im slabi kondicioni treneri, i eto šta ćeš sad. :P
besmislice
Ti se slomio citirajući, a opet si ki onaj papagaj. :mrgreen:
Dosta je bolan, ohani malo, umorićeš se.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 dec 2012, 22:46

Romariooo je napisao/la: ne znam poglavice sta sam to rekao sto nije istina
Sve je vaistinu, jel ti lakše? :D
Ma nije to poenta mog repliciranja, jer ti mahom iznosiš tačne i realne konstatacije. Malo me Bomber povukao za jezik (inače, ne bih ja :mrgreen: ) citirajući tvoj post, kao da niko od nas ne zna za te stvari.
Kako god, svakom svoje mišljenje i prilika da isto iznese na način koji njemu odgovara. Ja sam u tim godinama da se ne bi razbacivao sa izjavavama tipa..."razvalićemo", "pregazićemo"...
Ovdje se pretežno slažem sa komentarima effe-a i bilalla, koji izuzetno poznaju klub za kojeg im srce kuca (ma đe onaj merdanovic i njemu slični :lol: ) i temeljno prilaze svakoj stavki uz (neizbježno) obrazloženje potkovano jakim argumentima.
Dakle, oprez je neizbježan i neminovan za sve nas koji ovaj klub prate desetinama godina. Pogotovo kada za protivnika imaš neku englesku momčad.
Ne kažem ja da ti nećeš pogoditi prognozu (i meni je Arsenal bio želja poslije rosonera) ali ne očekuješ valjda da se svi priključimo tvom uskliku i počnemo već tražiti protivnika za naredni krug.
Bayern favorit - da, senzacija ako ispadne - ne! Teško da može doći (barem rezultatskog) do kakvog demoliranja.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 dec 2012, 23:41

@Bilal: S tobom se u dosta nekih stvari slažem (mislim i inače, a i po pitanju ovih zadnjih postova), samo u jednoj stvari imam od ovog zadnjeg napisanog drugačije mišljenje a to je Bate Borisov. Kad kažeš slomila se naša ekipa da stigne u drugom poluvremenu rezultat, tu si od prilike u pravu, ali s druge strane ekipa je u tu utakmicu ušla nonšalantno i opušteno. Samo kad se sjetim tog početka pa kako nam se lopta vrtila po šesnaestercu a svi se kreču ko kornjače i više im pogledi rade nego dijelovi tijela. :) To je bila totalna nonšalancija, jer smo bili u seriji do tad i ušli sa nekim stvaom "lako ćemo s Bateom" ili ono kao et možemo mi sa nekih 60 % to odradit.

E vratit ću se sad na neke stvari s kojima se u velikoj mjeri slažem. Ovako Bayernova ekipa je prije bila mentalno najjača i po disciplini najjača u Evropi i kao takva jedna je 2001. godine osvojila Ligu prvaka. Tada smo imali situaciju, da je bilo možda i 4-5 ekipa individualno jačih od naše. Jedna od takvih ekipa je bio Real. E sad i taj Real smo tad izbacili zahvaljujući toj mentalnoj snazi, nevjerovatnoj borbenosti, požrtvovanosti. Znači u ekipi jeste bilo sjajnih fudbalera poput Effenberga, Scholla, Kahna i odmah iza i Lizarazua, ali bilo je i puno radilica i svi su igrači mentalno bili top i imali taj pobjednički gen. Mislim ovo se dosta puta ponavljalo, ja sam posebno to isticao.

E sad imamo tim koji je top i koji je sigurno u top 3 u Evropi, znači fantastične individualce, jednu bombastičnu ekipu s nevjerovatnom širinom, s velikom profinjenošću. Ima i sad tu mentalne snage, discipline, klasične njemačke fizičke snage i borbenosti. Ali ova ekipa je bar za sad pokazala da je od one gore spomenute ipak nešto na mentalnom nivou ispod. Pokazala je to u finalu protiv Chelsea, gdje smo imali nevjerovatnu situaciju da neki igrači ne smiju penale pucat, nešto što se prije u historiji Bayerna nikad nije desilo. Tu dolazimo do onog tvog da možda ovoj ekipi fali nešto za osvajanje LP. Favorit jeste, svi se nadamo i svakako da ova ekipa u nekoj od narednih sezona to može ostvarit. Može i u ovoj, ali pod uslovom da ta mentalna sprema bude na nivou u ključnim momentima, jer ako samo ideš na elementa igre, onda ti ta igra mora biti dovedena skoro do perfekcije, moraš baš protivnike moći razvalit u mnogim elementima. Problem prekida postoji isto, na njima se radi, ali tu moramo definitivno biti i bolji i efikasniji. Bayern nikad prije nije kuburio s prekidima, a sad tu ima probleme i neke utakmice izgubi zbog toga - opet se možemo vratit na finale s Chelseajem.

Što se Lige prvaka tiče, tu treba uvijek i doza sreće, to je bez daljnjeg. Ali npr za finale u maju bi velikim dijelom kao uzrok poraza se mogli navesti gornji faktori, te jednim dijelom sreća. Na sreću se nikad ne treba previše izvlačit.

Što se Arsenala tiče i te diskusije, tu sam naveo već prije zbog čega smo favoriti, ali to nije bezveze ekipa, sasvim je solidna, jer kad malo prođemo sve igrače nađe se tu par solidnih igrača i ne možemo se mi sad odnosit prema Arsenalu kao prema nekoj drugorazrednoj ekipi. I naravno Bayern je dosta puta demostrovao moć u brojnim utakmicama, ali u nekim se vidjelo, kako za čas sve naopako može završit kao protiv Batea npr. Kad je Bate iznenadio Bayerna, što Arsenal ne bi mogao, jer je sigurno za 2 nijanse jača ekipa od bjeloruske. Zato je oprez potreban, ali zbog svih prije navedenih stvari, činjenica jasno je da je malo veća, možda čak i značajnija prednost na strani Bayerna u ovom duelu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []