1. Bundesliga Germany muskarci

legenda reala
Kontakt:

Re: 1. Bundesliga Germany muskarci

Post Postao/la legenda reala » 17 jun 2012, 16:19

Jeli ovo Petar Đorđić iz Flensburga postaje reprezentativac Njemačke ??
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 jun 2012, 16:14

legenda reala je napisao/la:Jeli ovo Petar Đorđić iz Flensburga postaje reprezentativac Njemačke ??
Mediji navode da je podneo zahtev za Nemacko drzavljanstvo.Sto znaci da je naglo promeno misljenje,jer je celo vreme pricao kako nema sanse da zaigra za njih,kako je njegova domovina Srbija,bla,bla.Pozivali su ga i juniorski selektori,i Vukovic ga je hteo ali je on to odbio ove godine.Sta li mu se promenilo u glavi Boga pitaj. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 29 jun 2012, 18:04

Devil je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Jeli ovo Petar Đorđić iz Flensburga postaje reprezentativac Njemačke ??
Mediji navode da je podneo zahtev za Nemacko drzavljanstvo.Sto znaci da je naglo promeno misljenje,jer je celo vreme pricao kako nema sanse da zaigra za njih,kako je njegova domovina Srbija,bla,bla.Pozivali su ga i juniorski selektori,i Vukovic ga je hteo ali je on to odbio ove godine.Sta li mu se promenilo u glavi Boga pitaj. :roll:
$ $ $

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 avg 2012, 17:59

Niclas Ekberg se nalazi pred potpisom ugovora sa THW Kiel-om. Opet je uprava napravila strasnu ekipu. Takodjer se pregovaralo sa Hansenom, ali uprava smatra da bi taj transfer previse odstupao od budzeta, a na toj poziciji su pokriveni Ilicem i Jichom. Mislim da je ovo velika greska uprave s obzirom na godine Ilica i Jiche i da su se trebali rijesiti Ilica, a dovesti Hansena, no opet imaju strasnu ekipu koja je glavni favorit i u LP i u Bundesligi za odbranu naslova.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 avg 2012, 03:37

THW Kiel je jucerasnjom pobjedom protiv Flensburga osvojio Superkup Njemacke. Nakon prvog poluvremena rezultata je bio izjednacen (14:14), da bi sredinom drugog poluvremena Kiel napravio seriju od 4:0 i na kraju dosao do pobjede od 29:26. Najbolji strijelac je bio Marko Vujin sa devet pogodaka (od cega cetiti iz sedmerca), a Kiel je posljednji put izgubio utakmicu prije 11 mjeseci protiv Montepelliera u Ligi prvaka.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 26 avg 2012, 18:07

Jučer je zvanično počela najača liga na svijetu.Već u prvom kolu bilo je par iznenađenja.

TV Grosswallstadt - MT Melsungen 23:23
VfL Gummersbach - THW Kiel 25:34
TSV Hannover-Burgdorf - HBW Balingen-Weilstetten 25:20
HSG Wetzlar - HSV Hamburg 33:26
TBV Lemgo - TuS N-Lübbecke 29:32
SG Flensburg-Handewitt - TuSEM Essen 40:20

Budžeti za sezonu 2012/2013

-THW Kiel 9,5 mil eura
-HSV Hamburg 8,1 mil eura
-SG Flensburg-Handewitt 5,7 mil eura
-Rhein-Neckar Löwen 5,5 mil eura
-Füchse Berlin 5,3 mil eura
-SC Magdeburg 5,2 mil eura
-Frisch Auf! Göppingen 5 mil eura
-TBV Lemgo 4,2 mil eura
-VfL Gummersbach 3,7 mil eura
-MT Melsungen 3,5 mil eura
-TuS N-Lübbecke 3,4 mil eura
-TV Grosswallstadt 3,3 mil eura
-GWD Minden 3,2 mil eura
-HSG Wetzlar 3 mil eura
-HBW Balingen-Weilstetten 2,5 mil eura
-TSV Hannover-Burgdorf 2,3 mil eura
-TuSEM Essen 1,7 mil eura
-TV 1893 Neuhausen 900hiljada eura

U odnosu na prošlu sezonu novca je više za 2 mil eura.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 okt 2012, 16:38

Kakva utakmica izmedju HSV-a i Kiela u Hamburgu. Kiel je tokom cijele utakmice bio u podredjenom polozaju i u 50.minuti su gubili sa 28:23, da bi na kraju slavili rezultatom 30:33.

THW je po ko zna koji put dokazao da je trenutno najbolja ekipa u svijetu rukometa.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 okt 2012, 01:52

Stani ba amere , zar ti ne navijaš za HSV :?: :?:

Utakmica vrhunska, neobjašnjivo šta je HSV sebi dopustio :roll: :roll: Promjeni Kiel odbranu, počeše agresivno na bekove i ovi ispustaše prednost, par promašaja, par izgubljenih lopti, i sa +5 na -3 :roll:
Jicha je skoro sam donjeo prevagu, od osam golova 4-5 je dao u zadnjih deset minuta susreta 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 okt 2012, 02:08

@ legendo

ne ja ti navijam za THW Kiel. Ovo nije HSV-a rukomenta sekcija, vec je taj klub od HSV-a trazio dozovolu da nosi njihov logo i ime kako bi imali bolji marketnig i bolju popularnost. Ime ovog kluba je:

Handball Sport Verein Hamburg

HSV-ova rukometna sekcija skoro pa da je propala i igraju trenutno pokrajinsku ligu. Kada je HSV ovaj rukometni klub 2008 godine htio da pripoji sportskom drustvu oni su to odbili, no i da se je to desilo ja bi ostao i dalje navijati za THW, jer sam njegove utakmice pratio i uzivo u tadasnjoj Mettenhofhalle, a sadsnjoj Sparkassen Arena.

Tada mi je posebno u sjecanju ostao Nenad Perunicic koji je u to vrijeme nosio dres THW-a.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 okt 2012, 02:16

Isti grb nose kao i fudbalski klub, tako da sam konto da je to dio HSV-a, nisam nikad ni provjeravao.
Kako su se prije zvali, i jesu li iz Hamburga ili su se od nekle preselili u Hamburg, zbog naziva i tog marketinga, iskoristivši slab položaj pravog HSV-a :?: :?:

Sjećam se nekad Kronau Ostringena, on je sadašnji Lowen, pa reko jel nešto slično se desilo ili ??

Ja nemam vala neki klub koji simpatišem, najdraži mi je ovaj HSV, ali mi je većinom svejedno ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 okt 2012, 02:45

legenda reala je napisao/la:Isti grb nose kao i fudbalski klub, tako da sam konto da je to dio HSV-a, nisam nikad ni provjeravao.
Kako su se prije zvali, i jesu li iz Hamburga ili su se od nekle preselili u Hamburg, zbog naziva i tog marketinga, iskoristivši slab položaj pravog HSV-a :?: :?:

Sjećam se nekad Kronau Ostringena, on je sadašnji Lowen, pa reko jel nešto slično se desilo ili ??

Ja nemam vala neki klub koji simpatišem, najdraži mi je ovaj HSV, ali mi je većinom svejedno ;)
Oni su preuzeli licencu Bad Schwartau-a 1999.godine i do 2002.godine cinili s njima jednu vrstu kooperacije. Tada se klub zvao Handball Sport Verein Lübeck. Medjutim zbog loseg marketinga i popularnosti ta kooperacija je prekinuta 2002.godine i HSV se preselio u Hamburg gdje su od HSV-a dobili mogucnost da koriste ovu skracenicu i njihov grb.

Naime skracenica HSV je na Njemackom trzistu patentirana.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 nov 2012, 01:18

Kiel je nastavio svoju dominaciju u prvenstvu Njemacke, jer su sinoc na domacem parketu svadladali Flengsburg sa 34:27 (15:13). Gosti su se drzali do 40 minute odlicno u utakmici, da bi Kiel onda napravio seriju i upisao novu pobjedu.

Najbolji strijelac sa 7 golova u THW-u je bio Narcisse, dok je kod gostiju to bilo novo pojacanje Eggert sa 12 golova.

MikiHJ
Kontakt:

Post Postao/la MikiHJ » 20 nov 2012, 19:41

da
!!!KEEP CALM AND LOVE TOTENHAM!!!
!!!Yids Army!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2012, 21:00

Kakvo prvo poluvrijeme THW-a i demonstracije sile na gostovanju kod Löwen-a. Omeyer vec sakupio 10 odbrana, a da Zeitz nije imao dva probijanja nakon njegovih odbrana mozda bi prednost mogla biti i ubjedljivija nego li je ova trenutna +7 (7:14). Nadam se da ce u nastavku nastaviti u ovom ritmu i konacno preuzeti prvu poziciju na tabeli.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2012, 22:11

THW pokazao umjetnim klubovima ko je gazda u Njemackom rukometu. Na kraju zasluzenih i ubjedljivih 28:17. Najbolji u redovima THW-a je bio Jicha sa 9 golova, a slijedili su ga Zeitz i Sigurdsson sa po 5 golova.
Konacno su dosli na poziciju gdje i pripadaju...a da nisu u posljednjim sekundama kod lisica primili pogodak bila bi perfektna sezona.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 dec 2012, 18:50

Ljudi gledate li Flensburg-Kiel?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 dec 2012, 19:09

samo_lijevo je napisao/la:Ljudi gledate li Flensburg-Kiel?
Evo ja sam gledao i ovo je gotovo - trenutno +6 za Flengsburg...Kiel danas totalno los i nisam od njih ocekivao da ovakve utakmice pruzaju.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 26 dec 2012, 19:20

Flensburg ih je razbio u prvom poluvremnu,ovi danci su kao masine prespremni,,.Nevjerovat tempo utaknice i po meni do sada masina Flensburga je Mogenssen.,.Al Kielu se nezna do zadnje sekunde.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 dec 2012, 19:21

slika

Nadam se zbog ovog da je gotovo,medjutim Kiel pred kraj utakmice melje.Tako da pricekajmo i uzivajmo.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 dec 2012, 19:52

Omeyer ce sanjati Glandorfa. :D

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.